Författare Ämne: Är....  (läst 10186 gånger)

änglautanskor

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 640
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #15 skrivet: fre 4 apr 2008 22:36:11 »
Hur lagar man till en plankstek? i ett vanligt kök?

ada

  • Administratör
  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 4 043
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #16 skrivet: fre 4 apr 2008 22:46:50 »
Är inte det bara en bräbit man spritsat mos på som gratäng runt kanterna med biff med sås i mitten?

Det är mitt minne av planksteken som serverades på Restaurang Hunters i Trollhättan där jag diskade sådär 1983.. Det var ingen särskild ugn eller så
Mitt senaste projekt www.ipnr.se

änglautanskor

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 640
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #17 skrivet: fre 4 apr 2008 22:59:02 »
Tack för det Ada! Ska genast sticka ut och hämta en bräda, är det okej med en oslipad Björkträbräda , eller ska det vara en naturell ekvedpinne?

änglautanskor

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 640
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #18 skrivet: fre 4 apr 2008 23:03:13 »
Ska genast ut och Googla om Plankstek, ha det bra alla vänner!

ada

  • Administratör
  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 4 043
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #19 skrivet: fre 4 apr 2008 23:30:55 »
Sunda förnuftet säger att plankan inte får vara målad, betsad, impegnerad, googling säger att man brukar använda ek i Sverige, annars menar man att hickory är bäst, och rosewood används också
Mitt senaste projekt www.ipnr.se

Reseda

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 238
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #20 skrivet: lör 5 apr 2008 00:48:52 »
Plankstek är familjens favorit. Plankor finns att köpa i de flesta "kökstillbehörs-affärer"

Man spritsar mos runt om plankan. Lägger mitt på det man själv gillar. In i 275 grader i ugnen tills moset tagit färg.

Jag använder ofta: Mos (hemgjort förstås) fläskfilé (stekt) kantarellstuvning, lök, bearnaisesås, tomat, sparris (omlindad med bacon) och så rikligt med ost överst.

änglautanskor

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 640
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #21 skrivet: lör 5 apr 2008 22:37:47 »
Tack Reseda ! För recept!

Reseda

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 238
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #22 skrivet: sön 6 apr 2008 16:38:43 »
Lycka till. Det är kanongott!

Reggis

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 940
  • Av två onda ting gör jag det jag inte gjort förut.
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #23 skrivet: sön 6 apr 2008 19:06:47 »
Plankan är lite hårdtuggad bara. Jag brukar köra den i flismaskinen innan jag serverar.

Reseda

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 238
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #24 skrivet: sön 6 apr 2008 20:32:38 »
Själv föredrar jag rivjärn till plankan. Flismaskin gör att man får besvär irumpan  ::)

Reggis

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 940
  • Av två onda ting gör jag det jag inte gjort förut.
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #25 skrivet: sön 6 apr 2008 21:29:21 »
Jo men då gäller det att ha tränat innan. Man köper toapapper från Ryssland. Det gör att rumpan klarar en flisad planka som ingenting.

ada

  • Administratör
  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 4 043
    • Visa profil
SV: Är....
« Svar #26 skrivet: sön 6 apr 2008 21:43:19 »
Hur säger man "This toiletpaper is like Clint Eastwood, it takes no shit" på ryska?
Mitt senaste projekt www.ipnr.se