Författare Ämne: ALLAS RECEPTSAMLING  (läst 14525 gånger)

brodertuck

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 383
  • To much is not enough
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #15 skrivet: lör 29 sep 2007 20:35:32 »
Är det en variant på änglamat kanske? Att servera grädde och sylt i rån i stället för att ha i smulade sockerskorpor.

Anja

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 540
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #16 skrivet: lör 29 sep 2007 20:44:57 »
Ordet "Änglamat" väcker mer minnen! Änglamat, eller kanske Ängamat (?) var också något mamma födde upp mig på. Om jag minns rätt var det morotsslantar och ärtor som kokades i någon mjölkrednings-soppa  ?  Med persilja i. Till detta serverades knäckebrödsskivor med stark ost. Fast lilla jag fick mild hushållsost  :D

Förmodligen inte den Du syftar på brodertuck?

brodertuck

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 383
  • To much is not enough
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #17 skrivet: lör 29 sep 2007 20:53:16 »
Änglamat är smulade sockerskorpor eller liknande, plus grädde och sylt. Ängamat är däremot som du beskriver en form av grönsakssoppa.

Anja

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 540
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #18 skrivet: lör 29 sep 2007 21:06:45 »
Ok.

Någon Änglamat fick jag aldrig...

kina_p

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #19 skrivet: lör 29 sep 2007 21:15:34 »
Saftsoppa med sagogryn kommer jag ihåg som en vanlig efterrätt eller mellanmål. Finns det sagogryn att uppbringa i dag?



Jodå, det finns sagogryn, men de är inte röda längre, utan vita.

brodertuck

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 383
  • To much is not enough
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #20 skrivet: lör 29 sep 2007 21:57:58 »
Var har du sett sagogryn? Har letat i affärerna men inte sett dem.

kina_p

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #21 skrivet: sön 30 sep 2007 08:38:08 »
Oftast på samma ställe som potatismjölet (är ju i princip potatismjöl i kulform...) Ibland får man fråga för de j.klarna gömmer det  ::)

brodertuck

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 383
  • To much is not enough
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #22 skrivet: sön 30 sep 2007 09:29:46 »
Jo, jag har letat bland mjöl och gryner. Undrade nog mer i vilken butiksjkedja du sett det, kanske inte alla som har det i sortimentet.

kina_p

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #23 skrivet: sön 30 sep 2007 16:50:30 »
Bl a på IcaMaxi och jag har hittat det i min bybutik som är en Matöppet-butik (Vivo som blev Spar som blev Matöppet...)

Reseda

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 238
    • Visa profil
SV: ALLAS RECEPTSAMLING
« Svar #24 skrivet: sön 30 sep 2007 22:31:04 »
Riktigt lyxigt var det på helgen. Salig Mor blandade då smör och margarin till att bre på smörgåsarna. I veckorna var det bara margarin. På den tiden kunde husmödrarna konsten att spara. De var väl så illa tvungna till det. Bregott, Lätta m fl bordsmargariner var ju ännu inte uppfunna.