Glas > Finskt glas

Glas med pärlband/Helminauha, gjort var av vem?

(1/2) > >>

ada:
Jag har stött på dessa ibland, nu hos grannen, undrat vad det är, kunde vara en förenklad version av vad som helst, grapponia (inte grappo dock), kastehelmi, nyppylä o dyl, i nämnd ordning, Nanny Still, Oiva Toikka eller Saara Hopea
----

Medan jag skriver detta inlägg, kollar jag igen och hittar att det verkar heta just Pärlband, jag skrev det som rubrik, men lägger nu till "Helminauha" (där jag såg namnet fanns inga andra uppgifter)

Oklart vilket glasbruk och vilken formgivare alltså, nån som vet?

Moses:
kaj franck

ada:
Ã…h tack! Modellen har så länge varit anonym, konstigt att uppgiften om formgivare lyst så med sin frånvaro -vad jag sett.

Moses:
Beklagar det korta och lakoniska meddelandet, hade inte tid med mera just då. Jag har själv någon del av serien, och har konsulterat en antikhandlare, som uppgav detta. Skall undersöka detta närmare, investerade i helgen på antikmässan i en tjock bok om Kaj Franck och hans produktion, som jag nu ska börja botanisera i. Ã…terkommer!

Moses:
Nu har jag undersökt Helminauha noggrannare, och det är Timo Sarpanevas produkt, så jag dementerar (lustigt ord, förresten, har det något samband med demens??) uppgiften om Kaj Franck.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion