Frun kan sköta dekorationerna, men resten är mitt.....Eftersom jag i år kommer att vara bortrest från slutet av november till den 21 december så får jag väl åka och handla den 22:a. Det blir så klart en skinka som kokas den 23:e och griljeras på kvällen med följande provsmakning på vörtbröd med russin. På julaftons morgon ringer klockan 08.00, sen börjar min dag. Ett tiotal ägg kokas, de skall senare befrias från sin gula som blandas med Creme Fraihcé, majonäs, dill, finhackad rödlök och räkor samt kryddor. Sen skall blandningen tillbaka i ägghalvorna. Köttbullar skall trillas och stekas, prinskorv likaså. Jansson måste ju ha sin potatis och ansjovis samt lök. Minst två omeletter skall göras, en med räkor ( givetvis färska) och lite lök och Billingeost, den andra är lite mer "manlig", kantareller med mycket rå lök och den fantastiska Västerbottensosten. Omeletterna skall vara klara exakt kl. 13.00 för då skall det ätas. Vissa år har jag dessutom varit för hungrig när jag har handlat, då är risken stor att man har en massa revbenspjäll att passa samtidigt ( skall vara mätt i år ). Till detta serveras det "vanliga", köpt sill, Lammhults leverpastej, kalvsylta, olika korvar och kanske nån torkad skinka. Rödbetssallad och gärna rödkål, någon trevlig sallad är inte fel ( lyxar med färdighackad ). Pepparkakor finns färdiga på burk, dom är mycket godare än dom jag har försökt mej på, likaså allt julbröd. Våra höns tycker om oss väldigt mycket dessa dagar kring jul-nyår. Tur att man slipper kasta bort allt man inte äter upp själv, det har jag innan hönsinförskaffandet haft rejäla samvetskval över. Nu blev jag hungrig, får väl göra en macka. God kväll.....