Hus och hem > Arkitektur

Funkishus i Sthlm Stureby K-märkt

(1/5) > >>

prydnomannen:
Jag/vi sitter och letar efter ett lämpligt hus till familjen, hittade ett mkt fint funkishus i Stureby i södra Stockholm, tiden tycks ha stått stilla i det huset, titta på bilderna, på huset utvändigt, se möblemanget, fantastiskt tycker jag, som ett museum.

Säkert mycket arbete och pengar om man ska få det i ordning, K-märkningen kan vara en fördel om man gillar stilen som då måste bibehållas (i vilken grad vet jag inte riktigt), kanske inte blir så många spekulanter av ovan nämnd anledning men samtidigt blir det säkert dyrare att renovera...

Se och njut, finns en gammal bild från tiden bland de nyare.

http://www.hemnet.se/beskrivning/659168?r=3

prydnomannen:
Huset

SlimsPunktSe:
En fröjd för ögat, men det ser inte ut till att må så himla bra i källaren... har själv kollat på ett liknande hus (som dock kostade en tredjedel av detta priset och ej var K-märkt) och det var fullt av fina prylar som ingick. Men efter att ha räknat på vad renoveringen skulle gå loss på så tog sansen vid och det blev ingen deal vilket jag var ypperligt nöjd med då den värsta vinter på evigheter slog till och man sitter varm och ej utblottad i en lägenhet istället!  :D

K-märkt är en fin grej, men när det kommer till att göra allt rätt enligt konstens alla regler så kan det bli en dyr affär... dels att fixa till och om man gör något fel så blir det mycket knepigt och kostsamt.

Wanja:
Fint, jag förstår att du är sugen! Kan dock som redan sagts bli en kostsam historia:

- I köket finns varken fungerande spis eller kyl, jag antar att man dessutom måste dra in 3-fas om man ska ha elspis.
- Elen måste gås igenom då den är i original, kan alltså behöva bytas ut en del. Säkerhet vad gäller eluttag är troligen inte så bra...
- Elpanna från -82, risken FINNS att den inte håller så länge till?
- Inga uppgifter om radon, det bör man ju testa.
- Källaren visar att en fukt/mögelsanering är på sin plats, kanske visar det sig att ny dränering bör göras?

Om du är seriöst intresserad så bör du lägga pengar på att ta dit en oberoende besiktningsman för att bedöma ovanstående saker. Sen finns det bara 2 sovrum, räcker det för familjen? Garaget blev jag själv sugen på, tänk att ha det och "arbetsrummet" som renoveringshörna :)

prydnomannen:
Ja det är nog mest drömmande, har säkert inte råd med allt som ska göras, känns som ett högriskprojekt men det kändes värt att visa upp här.

Det är för huset ett lågt urtropspris för att vara i stockholm, om det inte vore K-märkt och i samma skick och område så borde det landa på ca 4,6-5-3 miljoner i slutpris kan jag tänka, bara tomten är nog värd kring 3 miljoner som marknaden ser ut.

Kan vara bra att ha som jämförelse om man inte känner till stockholms marknaden.

Vi får se var det slutar, alltid svårt att gissa, i detta fallet beror det nog mycket på hur kraftfulla restriktioner märkningen har.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion