Hus och hem > Arkitektur

Funkishus i Sthlm Stureby K-märkt

<< < (2/5) > >>

SlimsPunktSe:
Tomtvärdet är snarare värt 0:- eftersom man inte får riva huset =)

Du får förtälja hur det går, men nog kan det bli himla trevligt!

prydnomannen:
Hehe, ja så kan man se på det också...

Nu pratade jag om ett likadant hus som inte är K-märkt och ungefärligt värde men jag uppskattar din vinkel.

semlan:
Ett hus med stor potential!
K-märkning brukar väl bara gälla exteriört???
Vi köpte själva ett gigantiskt renoveringsobjekt för 6 år sen och det är inte klart ännu, men man ska inte låta sig avskräckas, utan se det som ett långsiktigt projekt.

ada:
jag trodde lilla q och stora Q hade ersatt k  och K men där liten bokstav skulle betyda exteriört (dvs bara fasaden behöver bevaras) och stor bokstav skulle betyda att inget får ändras varken inne eller ute

MEN nu hittade jag en beskrivning hur det funkar http://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturm%C3%A4rkning_i_Sverige

OCH det står i beskrivningen att det är "k-märkt" (lilla k som fortfarande finns kvar tydligen) Det står såhär bland annat om lilla k:

--- Citera ---...Varsamhetsbestämmelser kan till exempel ange vilken kulör en byggnad ska målas i eller hur fönstren ska se ut. Bestämmelserna kan inte reglera sådant som inte är bygglovpliktigt. De kan till exempel inte innebära krav på att originaldetaljer (exempelvis fönster) bevaras, men de kan styra hur detaljerna får se ut om de ändras...
--- Slut citat ---


Det jag vet annars kulturmärkningar är att det också finns bidrag att få när man ska renovera, om det gäller just detta huset får man kolla upp, ja och naturligtvis kolla upp om det är något annat än fasadens uttryck man inte får ändra på, gissar att det är fritt fram invändigt.

Man hoppas vissa saker följer med på köpet, som arbetsrummets inredning...

prydnomannen:
Ja, delar av inredningen kanske följer eller går att diskutera...

Tack Semlan för din uppmuntran, jag skulle gärna ta mig an huset men det finns fler i familjen som inte alltid är lika entusiastiska när det gäller renoveringsprojekt, men de kanske låter sig mutas  ;)

Angående Kk Qq märkningar så har jag inte så lätt att förstå det hela som står på t.e.x wikipedia, jag har läst någonstans att det inte har något juridiskt värde med K-märkning eller de andra men samtidigt verkar det ändå ha det, verkar rörigt.
 Om det bara gäller extriört så vore det bra i detta fallet men samtidigt som Slim pratade om, så hur tänker man om man inte får riva huset, hur se på detta, även om det inte skulle vara aktuellt att riva naturligtvis, många mäklare anger att K-märkta hus påverkas negativt vad det gäller försäljningsvärde, helt ok om man köper förstås, men hur påverkar det ägandet, lägre prisbild enbart för att gruppen potentiella köpare minskar, eller vad finns det för faktorer....mycket att tänka på..

Vi får se vad mäklaren har att säga i detta fallet men själv så tycker jag inte att det är något problem med att rätta sig efter visuella krav, jag gillar vad jag ser och som jag tror många tycker på ett sådant här forum så känns det alltid eftersträvansvärt att försöka bibehålla ursprungstänk och utseende så långt det går.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion