Författare Ämne: Arbete gör 870.000 personer sjuka ….  (läst 1389 gånger)

Reggis

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 940
 • Av två onda ting gör jag det jag inte gjort förut.
  • Visa profil
Arbete gör 870.000 personer sjuka ….
« skrivet: tor 16 sep 2010 13:46:02 »
Så har man åter igen kommit fram till att 20% av den arbetande befolkningen blir sjuka av arbetet. Det handlar om 870 000 personer som lider av att arbeta. Arbete är Sveriges största ohälsoproblem. Vad gör då våra politiker?

Oberoende av politisk färg så är de alla positiva till arbete och därmed till att medborgarna skall bli sjukare. Tar vi Alliansen så skulle man kunna säga att de är ett gäng med arbetstalibaner. De pratar ofta om den så kallade arbetslinjen, uppmanar och belönar folk för att arbeta och som en följd av det bli sjuka.

Vi vet alla att alkoholförtäring är skadligt för hälsan. Ju mer alkohol en person förtär desto större är risken för att den personen blir sjuk. Drar vi en parallell till arbete så är denna ”arbetspropagande” som pågår grotesk. Det vore som att uppmana folk att supa mer. Ingen politiker skulle komma på att uppmana folk att supa mer för att öka intäkterna från alkoholskatten. Men arbete som är ett betydligt större hälsoproblem det kan man uppmana folk till att ägna sig åt. Det måste bli ett stopp på denna ohälsosamma arbetspropagande.

För de flesta medborgare är arbete ett gissel. Anledningen till att många ändå ägnar sig åt detta beror på att de vill ha lön. Man skulle kunna säga att det råder arbetstvång i Sverige. Det får en att dra paralleller till gamla Sovjetunionen och arbetslägren i Gulag. Hela Sverige har förvandlats till en enda stor Gulagarkipelag.

Arbete hindrar människor från att utveckla sig själva och i stället ägna sig åt ett meningslöst arbetande vars enda syfte är att berika de så kallade arbetsgivarna. Arbetsgivare är en modern omskrivning av ordet slavägare. Ordet slavägare har fått så negativ klang att man varit tvungen att ersätta det ned ett nytt ord. Arbetsmarknaden är en slavmarknad där slavägarna köper slavar genom att höra vem som är beredd på att arbeta till det lägsta priset. I Kristianstad har man fått ner priset till 14 kr i timmen. Där har man nog nått botten.

Det gäller ju att hålla slaven vid liv och relativt frisk så att slaven kan utföra arbetet. För detta krävs mat och någonstans att sova. 14 kr i timmen är nog gränsen för att hålla en slav vid liv.Wanja

 • Global moderator
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 029
 • Knåpar vidare med min butik i Stockholm
  • Visa profil
  • Wanjas Vardagsrum
SV: Arbete gör 870.000 personer sjuka ….
« Svar #1 skrivet: tor 16 sep 2010 17:21:12 »
Lugn, Reggis. Det finns en lösning som tar hand om sjuka. Nu ska vi visst backa ytterligare 40-50 år i tiden, bland annat är det diagnoser som depression & utbrändhet som skall synas i sömmarna. A-kassa och sjukförsäkring är visst de bästa ställena att hitta pengar till skattesänkningar. Nu igen. Fantastiskt.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarpta-sjukregler-ska-betala-lagre-skatt_253673.svd