Glas > Finskt glas

Skulle inte detta vara Nuutajärvi?

(1/2) > >>

Barbro:
Ada, du kan den här frågan va? Jag tycker mig känna igen det, såpass att jag vet att det är fantasier att någon klistrat på etiketter som om det inte alls var Nuutajärvi, ens finskt. Kan de ingenting på det forumet?

http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?p=44873

ada:
Hej och välkommen till vårt forum! Tyvärr kan jag inte se vad du vill visa, för de har portat mej, det finns ju en risk att jag har min egen hemsida i profilen och folk från PES besöker Retro, fråga inte, de är bara såna konkurrenterna :)

Du skulle kunna maila en bild till admin@retroforum.se (bara för mej att titta på, inte att lägga ut)

Moses:
Just den varianten har jag inte sett, men mönstret "apila" (=klöver) har gjorts av Nuutajärvi på 1800-talet. Mönstret återupptogs i produktion, jag tror det var på 70-talet, och det finns i kaffekoppar, tårtfat, grädde-socker osv. Men, som sagt, pokalen har jag inte sett tidigare. Jag tycker etiketten verkar autentisk. Någon annan, Margot?, kanske har mera exakt besked?

ada:
Barbro, du behöver inte skicka bild :)

Jaså Apila, det supervanliga, jättepopulära, som känns som det ännu finns i hyllorna på de stora finska varuhusens husgerådsavdelningar jämte Arctica och Teema (många släktingar har gräddkanna, sockerskål, tårtfat känns det som) men då skulle de tillverkats som "Iittala", men så är inte fallet väl?

En fin bild i denna auktionen http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=49538658#pic

En pokal? Som typ Marimekkos, eller vad? (kanske bild hade varit på sin plats i alla fall :))


Barbro:
Tack Moses och Ada, jag skulle gärna skickat en bild om jag bara vetat hur man tar bilden med sig därifrån?

Pokalen är som ett vinglas kan jag i alla fall berätta.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion