Allmänt > Fria diskussioner

Länge leve solidariteten

(1/1)

Reggis:
Kris, katastrof ja många är orden om dagens så kallade skuldkris i Europa. Men är det en skuldkris? Är det inte vad de flesta kunniga förutspådde i samband med att Euron introducerades. Ekonomier som går i otakt, ansvarslösa politiker som lånar för att vinna kortsiktiga politiska vinster, populismens totala triumf över förnuftet.

Märkligt nog så finns det människor, ja politiker är faktiskt människor, som är förvånade. Hur kunde det gå så här? Jo det är enkelt. För utgifterna tar ingen ansvar och för inkomsterna är det delat ansvar. Delat ansvar i de här sammanhangen innebär alltid ”någon annan”.  ”Någon annan” skall betala.

Fast kan politikerna erkänna att det här med Euron inte var någon smart idé? Naturligtvis inte. De fortsätter med detta dödfödda projekt till varje pris. Det senaste var att 30 % av Tysklands inkomster kommer att gå åt för att finansiera pensioner och annat i Grekland och de övriga upp över öronen skuldsatta Euro-länderna.

Det är i detta perspektiv man skall sätta Jan Björklunds fortsatta kamp för att även vi i Sverige skall få vara med och solidariskt betala pensioner och löner till statsanställda i Grekland med flera Euro-länder.

Man måste beundra Björklund heroiska kamp för solidaritet med Grekland statsanställda och pensionärer. Att inte bara Tyskland skall få nöjet att försörja grekerna utan att även vi i Sverige skall få ta del av detta solidaritetsarbete. För inte skall väl de stackars Grekiska millionärerna behöva betala skatt när vi solidariskt i stället kan ställa upp.

All heder till Jan Björklund, Greklands millionärer och pensionärer riktar en tacksamhetens tanke till dig. 
 

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion