Design, övrigt > Smycken

Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin

(1/2) > >>

Lindholm:
Jag minns att jag vid ett tillfälle i Örebro var på en butik som sålde förutom retro-möbler även örhängen (och andra smycken, kanske? minns ej) tillverkade av gammalt Gustavsbergsporslin. Mycket fina! Vill minnas att jag hört någon berätta (i butiken kanske?) att tillverkaren av dessa smycken tyckte att det var tråkigt om gammalt kantstött porslin skulle gå till spillo, och därför kom på denna idé.

Nu undrar jag tre saker:
- Är det någon som vet vem som tillverkar dessa örhängen?
- Var kan man få tag på dem? förutom i den där butiken i Örebro... (Om det går att beställa på nätet så vore det kanon!)
- Vad kan den här butiken i Örebro tänkas heta? Minns att den låg centralt, vid något torg. (En ganska intetsägande beskrivning kan tyckas, men det kanske inte finns såå många antik-/retrobutiker i Örebro...eller?)

Wanja:
Jag misstänker att det fins föer som gör sådana smycken men jag tror att det var Kila Design som började med dem: http://www.kila.nu/start/index.html

Gila:
Dessa stod på Retromässan och sålde i år
http://www.infoom.se/mysite/index.php?sida=37103

Lindholm:

--- Citera ---Jag misstänker att det fins föer som gör sådana smycken men jag tror att det var Kila Design som började med dem: http://www.kila.nu/start/index.html
--- Slut citat ---
Du har säkert helt rätt i att det är flera som tillverkar enligt samma koncept. (Uppenbarligen, eftersom Gila länkar till en annan försäljare.) Men det var nog denna tillverkare jag tänkte på. Ser att de har en återförsäljare i Örebro också (Kavalkad Antikt & Kuriosa), så det var nog den butiken jag besökte. Så roligt att jag lyckades hitta dessa smycken igen med din hjälp, tack!


--- Citat från: Gila skrivet lör 26 nov 2011 22:45:12 ---Dessa stod på Retromässan och sålde i år
http://www.infoom.se/mysite/index.php?sida=37103

--- Slut citat ---
Tack för länken!

SlimsPunktSe:
Vågar inte lova till 100%, men jag TROR att det iaf har funnits på:
http://www.emiliadesign.se/index.html

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion