Författare Ämne: Vem älskar ryamattan?  (läst 2164 gånger)

Gustafva

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Vem älskar ryamattan?
« skrivet: fre 30 nov 2012 21:35:18 »
Vi är två vänner som har en mindre ryamattesamling tillsammans. Den består av mellan 30 och 40 stycken, alla handgjorda och från 50-60-talen. Någon är elegant och signerad, en annan ett fullkomligt misslyckat försök att förmodligen kopiera en allmogevävnad. För ett antal år sedan började vi att köpa på oss mattorna som en sorts kärlekshandling till dessa tidsmarkörer. I Uve Snidares bok om ryamattor finns vår samling  tex med. Vi har också försökt hitta alternativa användningsområden till ryamattan som att lägga den på bilens vindruta snöiga vinternätter eller ha som hästtäcke.
Men, samlingen tar plats och vi funderar nu på att sälja den. Frågan är dock - vem är intresserad av ryamattor idag?
Har du något förslag på vem och vart vi kan vända oss får du det håriga missfostret beskrivet ovan. Det är trots allt ganska sött.

Anneli och Eva

BateauIvre

  • Gäst
SV: Vem älskar ryamattan?
« Svar #1 skrivet: lör 1 dec 2012 00:07:46 »
Hej! De riktigt snygga (alltså inte åbäkena från 70-talet) ryamattorna verkar fortfarande sälja för hyfsade summor, men någon ryahysteri råder det väl knappast. Jag har inte några bra specifika tips, hoppas ni bli av med alla till en och samma köpare? Annars är det väl bara att lägga ut annonser på blocket/tradera etc, de eleganta signerade kanske hos auktionsfirmor men jo det blir ju ett visst arbete med den mängden ni har.  
« Senast ändrad: lör 1 dec 2012 00:09:42 av BateauIvre »