Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - rubinola

Sidor: [1]
1
Silver & bestick / Var ska man sälja sitt silver bestik ?
« skrivet: tis 6 maj 2014 11:05:04 »
Hej, jag har en del silverbestick från Georg Jensen (modell Cypress) som jag vill sälja, men jag har lite funderingar. Kan man sälja sånt på blocket utan att riskera att det blir en inbjudan till tjuvar, typ: "Hej, jag har massor med värdefullt silver, kom och ring på, jag öppnar dörren glatt och visar fram" och sen bli överfallen och bestulen?
Ska man hellre sälja på auktion - hos vem då? Hur säkra sig, att det inte blir sålt för billigt?

Vad hade ni gjort?

Jag är jättetacksam för era synpunkter  :)

2
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: sön 13 apr 2014 11:58:29 »
Hm, en newbie som jag undrar: kan man få en tålig yta på sitt teak matbord om man använder en olja för bänkskivor - bänkskivor måste ju kunna tåla lite av varje. Skulle inte detta funka för ett matbord?

Är det samma problematik för alle teakmöbler, även hyllor, skänkar osv? De är snygga, när de är oljerade, men hur känsliga som helst? Kan man använda bänkskivaolja till dessa - eller funkar det med vax eller måste man lacka för att få en yta, som tål fettfingrar, vatten osv?

Jag är själv från DK och älskar teakmöbler. Jag har ett sånt Børge Mogensen bord i ek (och även stolarna J39), men jag gillar varken bordet eller stolarna. Kanske för att jag inte gillar ek. Måste dock säga, att båda är väldigt tåliga. Vi har tre barn, som både ätit, spillt, lekt, spelat och ritat vid bordet och det syns inte. Shakerbordet finns både i massiv och faner.

Jag är tacksam för svar  :)

3
Möbler / Är mit skåp vaxad ?
« skrivet: lör 12 apr 2014 22:51:48 »
Hej, jag undrar om någon kan hjälpa...
Jag har precis köpt ett fint teakskåp. Det är väldigt mörkt i färgen (ser nästan ut som jakaranda med teak-struktur), ytan är lite blank och blir "fedtet" (klibbig?) när jag tvättar det. Skåpet lukter gammalt, så jag började tvätta det, men upptäckte att det blir ljusare i färgen - och mer matt - om jag tvättar av allt det "klibbiga". Skåpet är från 50-talet. Nu undrar jag om det bara är gammalt smuts, fett och rök, som jag tvättar av eller om jag har råkat tvätta av eventuell vax - vad tror ni?

Skåpet är rätt stort (ca 140h x 160b) och jag vet inte om jag orkar tvätta, slipa och olja hela skåpet. Ej heller om jag föredrar skåpets nuvarande utseende framför ett rengjord, slipat och oljat skåp, eller tvärtom. Som skåpet ser ut nu, har de lådorna jag tvättat en annan färg än resten av skåpet och det är inte snyggt, så något måste jag göra. Nu frågar jag er, som har så mycket mer erfarenhet än jag, rekommenderar ni att jag tvättar, slipar och oljar hela skåpet eller ska jag sluta tvätta och kanske vaxa de lådorna, som jag råkat tvätta av vaxet på?

Jag är jätte tacksam för förslag, ideer og tanker!

4
Möbler / Gamla möbelkataloger
« skrivet: ons 30 jan 2013 11:13:18 »

var får ni tag på gamla möbelkataloger ?

5
Möbler / SV: hjälp med teakstolar
« skrivet: mån 28 jan 2013 12:52:15 »
hm, jeg tror ikke det er teak, det ser snarere ud som eg.
Og jeg synes heller ikke det ligner de Wørts-stole jeg kender eller kan finde.

Har du prøvet at søge på furnitureindex ?
https://ext.kb.dk/F/-?func=option-update-lng&file_name=find-a&local_base=kib02&p_con_lng=eng

Mvh

Sidor: [1]