Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Wanja

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Fria diskussioner / Retromässan Vår 2012, sista dagen söndag 11/3!
« skrivet: lör 10 mar 2012 21:42:16 »
Imorgon söndag 11/3 är sista dagen för denna upplaga av Retromässan.
Öppet 10-17 på Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2. 100 kr kostar det att gå in.
Här är en av sakerna vi på Wanjas Vardagsrum har sålt under mässan:

2
Keramik / Karotter med fiskmotiv, Söholm eller vad kan det vara?
« skrivet: lör 18 feb 2012 15:18:52 »
Dessa två karotter med mörkbrun glasyr är jag lite fundersam över, de saknar givetvis märkning. I någon av alla kartonger med keramik & porslin har jag en vas från Söholm vars glasyr känns likartad.

Någon som vet var karotterna är tillverkade?

4
Antikbodar m fl / Kungsantik i Stockholm - Nu med hemsida :)
« skrivet: fre 25 nov 2011 08:01:29 »
Kungsantik på Kungsholmsgatan 4 i Stockholm har funnits sedan 1992, inriktningen är 1900-talsdesign och de har en hel del fina möbler, lampor, armbandsur, kameror, kikare och annat från 50- & 60-talet.

Jag blev just klar med deras hemsida (nåja, lite småsaker som ska ändras) så nu kan ni se lite av vad de har inne :) Observera att det bara är en bråkdel som är upplagt på hemsidan.

http://www.kungsantik.com/

5
Kalendern / Retromässan i Stockholm 11-13 november 2011
« skrivet: tor 10 nov 2011 15:17:48 »
Nu är det dags för den andra upplagan av Retromässan!

Mässan anordnas av Bakåt:Framåt, som de senaste åren även anordnat Vintagemässan & Skivmässan.
Inriktningen är 1900-talsdesign och hos de c:a 40 utställarna kommer det att finnas gott om möbler, lampor, glas, keramik & annat från 50- och 60-talet.

Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2 på Södermalm i Stockholm, T-bana Mariatorget
Fredag 11 november: 15.00-20.00
Lördag 12 november: 11.00-18.00
Söndag 13 november: 11.00-17.00
Entré 100 kr, gratis för barn upp till 12 år

http://bakatframat.se/retromassan/

6
Kalendern / Little Vintage Lover Fair 6 nov 2011
« skrivet: lör 5 nov 2011 22:26:58 »
Imorgon söndag 6 november 2011 kl 10-16 är det vintagemässa i Färgfabrikens café i Gröndal i Stockholm!
Utställarna kommer att ha med sig kläder, accessoarer, smycken, inredning & möbler från 1920-80-talet.
Inträde 40 kr, under 16 år går in gratis. Dj finns på plats för att skapa stämning och en livespelning blir det med bandet Little Majorette. Retrofrisör finns också där för dig som vill kirra rätta frillan!
Mer info finns på Facebook: https://www.facebook.com/event.php?eid=234719773216295

Little Vintage Lover Fair har anordnats under flera år i England och detta är första gången de kör en mässa i Sverige! http://www.littlevintageloverfair.co.uk/

7
Jag ropade in detta ovanliga objekt för en tid sedan men måste låta auktionsfirman sälja om det då vi insåg att vi inte har möjlighet hantera vikten - den väger uppskattningsvis runt 150 kg. Tandläkarstolar från 30-talet ser man ibland till salu men det är första gången  jag sett en komplett med belysning!

Som ni ser så är klädseln trasig, planen var att klä om den i svart läder. Med sina originallampor - tillhörande lampkupor syns i en kartong på första bilden - skulle den vara superläcker att ställa på en krog eller nattklubb! Där kan man sitta bekvämt med drinken bredvid och med egen belysning :)

Den skulle säkerligen även passa utmärkt som plats åt hedersgästen i en klubblokal - förutsatt att denne inte lider av alltför stark tandläkarfobi. Eller varför inte som rekvisita i film, foto och teater? En annan tanke är förstås att enbart använda lampan, den är av bästa industridesign och skulle garanterat pryda sin plats i många hem och lokaler. Har du en mer vågad inredningsstil kan du givetvis ha stolen också hemma. Stolen kan förstås vara fin i en frisörsalong. Ett helt perfekt ställe att ha den på vore hos en tatuerare!

Objektet säljs via Sikö Auktioner i Kristianstad som också besvarar alla frågor. De kan även hjälpa till med bokning av transport. Auktionen avslutas 2011-07-26 18:02
Länk till auktionen: http://www.sikoauktioner.se/web/objekt.asp?ID=47537

8
Denna vas platsar i en 60-talsinredning men jag antar att den inte alls är gammal, kanske från någon inredningsbutik eller rentav IKEA? Jag har ingen koll alls på vad de sålt de senaste åren =)
Någon som känner igen den? Höjd c:a 29 cm och diameter c:a 16.

9
Denna vas köpte jag på en loppis/antikbod i helgen enbart för att jag blev nyfiken på vad det kunde vara :)
Säljaren köper in alla sina varor i Danmark och vasen kommer enligt honom från en äldre dam som samlade på konstglas.

Jag har ingen koll på danska glasbruk men den behöver ju inte vara vare sig dansk eller svensk!
Det spräckliga glaset fick mig att tänka på Målerås och formen för tankarna till Lisa Johanson-Papes taklampa med liknande form.
Jag har inget måttband tillgängligt just nu, men jag tippar att både höjd och diameter ligger på c:a 19 cm. Färgen är något mer djupt blålila än vad bilderna visar.

Någon som har förslag på vasens härkomst?

10
Keramik / Figurin GB Austria, av vem?
« skrivet: lör 28 maj 2011 18:15:46 »
Denna figurin köpte jag in för ett tag sedan och tyckte att det borde bli enkelt att hitta tillverkaren då den ju är etikettmärkt. Tji fick jag!
Figuriner med samma etikett påstås av vissa vara av Gudrun Baudisch för Wiener Werkstätte men det känns inte helt troligt om man kikar på de figuriner hon gjorde där. Dessutom tycker jag att det verkar märkligt att de bara skulle vara etikettmärkta på detta sätt och inte märkta med WW.

På etiketten står alltså Made in Austria GB Hand-Made. Jag funderade på om det kunde vara Gemundner men deras etikett ser ju inte ut så. Någon som känner igen etiketten?

12
Fria diskussioner / Ännu en medlem i Intelligens- och Empatiföreningen
« skrivet: tor 12 maj 2011 15:17:33 »
Alla minns väl vilka fina uttalanden Maudan har lyckats komma med. Eller när Husmark gjorde en Maudan i mars 2010 och tyckte att de som blir utförsäkrade kunde söka socialbidrag istället för att vara sjukskrivna. Nu sällar sig även Torbjörn Rosdahl till denna intelligensreserv och visar att han minsann också kan prata och låta bli att tänka samtidigt.
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_stockholm?title=rosdahl_har_du_inte_rad_med_sl-kort_-_sok_socialbidrag&videoid=1639176&utm_medium=sharing&utm_source=facebook&utm_campaign=tv4play.se

13
Övrigt och okänt ursprung / Cylindervas med brätte
« skrivet: tor 12 maj 2011 14:46:07 »
Här kommer ytterligare en vas jag gått bet på när jag sökt info. Det kanske bara är något vanligt varuhusglas? Den är 16,5 cm hög, 9,7 cm i bottendiameter och 18,7 cm över brättet. Någon som känner igen den på etikettresten?

14
Jaha, nähä, det är väl bara att inse att jag inte lyckas hitta info om dessa!
På den första bilden finns det en tillbringare till vänster, Iittala Kartio av Kaj Franck. Den är med bara som färgjämförelse.
Bild nummer två, tre och fyra visar en gräddsnipa där endast en liten del av etiketten finns kvar (snälla, rara, allihop som tar bort etiketter, låt dem vara istället!). I normalt ljus är den nästan ogenomskinlig.

15
Dessa två är snarlika, det till vänster är c:a 5 cm högt och rakare nertill än det högra som är 5,5 cm högt. Båda har en övre diameter på 5 cm och rå puntel. Färgen är något mörkare och lite mer åt det gröna hållet än bilden visar. Det bubbliga glaset för tankarna till Erik Höglund men jag hittar inte dessa vid sökning. Någon som vet var de kommer ifrån?

Sidor: [1] 2 3 ... 8