Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Raoul Duke

Sidor: [1]
1
Annat tekniskt och mekaniskt / Lilla Brutus
« skrivet: tis 22 maj 2012 15:11:22 »
Hej!

Jag har två stycken "lilla Brutus" skärmaskiner och samma problem med båda;
Jag funderar nämligen över att det inte finns några packningar eller liknande mellan klingan och kuggarna bakom den, samt fästet klingan sitter i. När maskinen används resulterar detta ju i att det blir en hel del friktion och jag får tyvärr lite järnfilspån i maten jag skär. Är det meningen att man ska smörja med något?

Mvh

2
Design, övrigt / SV: Alla Nilsjohans produkter med personnamn?
« skrivet: mån 8 mar 2010 15:39:23 »
Nu har jag i alla fall druckit mitt kaffe ett bra tag och det smakar jättegott. Fast jag är fortfarande nyfiken på konstruktionen av kannan.
Ingen som vet?

3
Design, övrigt / SV: Stor Kanna i koppar / mässing
« skrivet: sön 28 feb 2010 20:04:18 »
Jag vet inte var den kommer ifrån men det ser ju ut som en kaffepanna. Är den legerad inuti? Isåfall har den förmodligen använts till nåt sånt.

mvh

4
Inredningsdetaljer / SV: Fråga om orange lampa?
« skrivet: fre 19 feb 2010 22:36:01 »
Jo, Tallen du har nog rätt. Det ser dock ut att vara samma tillverare som min apellampa. Den du har verkar vara något större, har för mig jag sett en sån i storleken 40cm på en loppis. Min gamla lampa mäter bara 23,5 cm i diameter.

5
Musikinstrument / SV: Snyggaste instrumentet från 60-talet...
« skrivet: fre 19 feb 2010 05:26:15 »
Själv skulle jag nog vilja påstå att Gibsons G101 var snyggast :)
Båda spelades av Ray Manzarek.


6
Inredningsdetaljer / SV: 70 tals lampa?
« skrivet: fre 19 feb 2010 05:22:09 »
Vi hade en likadan lampa som den övre bilden visar i mitt barndomshem. Den finns med på bilder från mitten av 70-talet ungefär. Det är en ganska grov datering men du vet åtminstone att den är en 70-talare :)

Mvh
Richard

7
Inredningsdetaljer / SV: Raster till en Bumling (D:60 cm)
« skrivet: fre 19 feb 2010 05:13:18 »
Hej!

Jag är också i behov av ett raster till min stora oranga bumling 58cm varianten skulle funka. Är det nån som har ett sånt till salu och vad skulle det kosta i så fall?

Mvh

Richard

8
Inredningsdetaljer / SV: Fråga om orange lampa?
« skrivet: fre 19 feb 2010 05:05:53 »
Hej!

Det där ser ut som överdelen till en 70-tals lampa jag har i mitt sovrum. Det är en ampel-lampa och om det är samma så fattas det tyvärr både ett raster och en nederdel. Nederdelen är till för att sätta en blomma i och den är förbunden med överdelen via tre kedjor i mässing. Jag kan se om jag hinner ta en bild på min lampa och posta här så kan du själv jämföra.

Mvh

Richard

9
Design, övrigt / SV: Alla Nilsjohans produkter med personnamn?
« skrivet: fre 19 feb 2010 04:58:28 »
Hejsan allihop, kul att hitta det här forumet. Jag har en väldig massa Nils Johan prylar som jag ärvt efter mina föräldrar. De köpte massor av det märket på 70-talet. Kul att se att andra också uppskattar och nyttjar dessa saker :)

Jag har en liten praktisk fråga dock, jag har precis rengjort en gammal "Christina kaffekanna" och såg till min förvåning att skarven som brukar finnas när tillverkarna har lagt in ett "inlägg" av antingen aluminium eller koppar i botten på en kokkärl fanns på insidan. Efter att ha läst på lite om hur man tillverkar rostfria kokkärl och läst en massa trådar om metaller som läcker ut där man bland annat kan drabbas av kopparförgiftning blir jag lite osäker på om jag ska våga använda den. Tänker ju på om fogen har släppt med åren, skumt som sagt att de satt den på insidan av pannan.
Min fråga är därför om nån har vetskap om hur de konstruerade dem? Är det aluminium eller koppar däremellan och tror ni det är säkert att använda den? Kanske låter lite nojigt att oroa sig över en sån sak men jag tänkte passa på att fråga alla här eftersom ni verkar känna till mycket om dessa föremål.
Det som talar för att det skulle kunna vara koppar däremellan är att det sitter en kopparbotten på de flesta andra Nils Johan kärl jag har. Men det känns ju konstigt att man skulle sätta en sån skarv inne i kärlet, man måste ju känt till att koppar var onyttigt även på 70-talet?
Hoppas nån vet mer.
Jag avvaktar med mitt kokkaffe så länge :)

Mvh

Richard

Sidor: [1]