Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - hnordell

Sidor: [1] 2
1
Antikbodar m fl / SV: Antikbutik i Skåne och på nätet
« skrivet: mån 25 feb 2013 13:16:08 »
Glöm nu inte facebook-tävlingen där vinnaren meddelas nästa helg. Stor chans att vinna snygga lampor.
Gilla sidan och dela inlägget så är du med....

www.facebook.com/modighus

2
Fria diskussioner / Vinn en lampa (eller två)
« skrivet: mån 4 feb 2013 13:46:13 »
Modighus.se har just nu en facebook-tävling där du kan vinna lampor. Gilla deras sida och dela inlägget, så är du  med i utlottningen. Mycket stor chans att vinna.

http://www.facebook.com/modighus

3
Loppisar / Nu startar förbedelserna...
« skrivet: mån 10 sep 2012 13:13:03 »
Nu startar förberedelserna för nästa år Antik- och Hantverksmässa i Hässleholm. Preliminärt datum är satt den 30 mars.
Har du antikviteter att sälja? Besök www.modighus.se/massa eller maila massa@modighus.se med namn, vad du säljer och kontaktinformation.

4
Antikbodar m fl / SV: Antikbutik i Skåne och på nätet
« skrivet: mån 10 sep 2012 13:09:51 »
Nya lampor och antikviteter i butiken.... besök modighus.se

5
Loppisar / Vacker smidestillverkning
« skrivet: lör 21 apr 2012 09:25:05 »
Allan Olsson gör på lördagen den 28 april sitt andra år som utställare på Antik- och Hantverksmässan på Hässleholmsgården i Hässleholm. Allan är en erfaren slöjdare och smidestillverkare. Luffarslöjden började han med för över 20 år sedan och tycker att det är en väldigt rolig hobby. Trådarbetet som har anor lång bak i tiden, kallas luffarslöjd för att det var en försörjningskälla för kringvandrande luffare. Tråden var billig och tängerna enkla.

Under Allans många år som hantverkare har han fått höra många historier om dessa luffare och fått tips på nya trådföremål att skapa. På mässan kan ni möta honom och även se och köpa Allan Olssons unika hantverk.


6
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: lör 21 apr 2012 09:17:28 »
Nästa lördag går Antik- och Hantverksmässan av stapeln med start klockan tio. En av utställarna är Ulla Andersson från Höganäs, en glad och erfaren smyckestillverkare. Hon tillverkar allt från halsband och armband till örhängen och ringar. Ett flertal av hennes föremål säljs i Designtorgets butiker i Sverige och Oslo.

Ulla Andersson gör också unika smycken av silver, pärlor och halvädelstenar. Det är hög kvalitet och unika föremål till bra priser. Kom till mässan och se hur hennes tillverkning går till.


7
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: sön 15 apr 2012 16:57:18 »

Den 28 april arrangeras Antik- och Hantverksmässan på Hässleholmsgården i Hässleholm. Ett 40-tal utställare samlas under samma tak. Några som kommer dit är Lyckotoffeln, med specialitet på vackra tofflor.

Lyckotoffeln HB startades år 1986 av toffelmakare John Björnsson. Det är en person som har lång erfarenhet, med en pappa som började tillverka tofflor i slutet på 1880-talet. Den kunskapen har ävrts från generation till generation.

Idag är det makarna Elisabet och Joakim Kock från Genarp som driver rörelsen, båda har ett stort intresse för skånskt hantverk. Mycket av den gamla tekniken finns fortfarande kvar, där miniatyrtofflorna tillverkas för hand i gamla ombyggda toffelmaskiner.


8
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: fre 6 apr 2012 18:39:35 »
Stor variation av smycken på mässan

Lena Posselwhite från Dalby designar och tillverkar unika smycken. Den 28 april kommer hon till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm. Det är första året hon ställer ut på mässan.

Lena tillverkar halsband, armband, örhängen och hängen med mera. Det är hantverk i ett flertal olika färger och spännande material. På bilderna ser ni en del av hennes vackra kollektion.

Förutom Lena Posselwhite kommer ytterligare ett flertal smyckestillverkare till mässan, alla med sin egen unika design. Ett intresse som har växt sig stort.

www.modighus.se/massa
9
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: fre 6 apr 2012 18:37:59 »
Vi satsar på lokala hantverkare

Nillas Vävkammare i Västra Torup tillverkar vävnader för vardag och fest. Den 28 april kommer de till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm. Bakom företaget finns Gunnilla Lövgren.

Just nu är inriktningen rutiga trasmattor i fina mönster och färger. Gunilla tillverkar både på beställning och för direktförsäljning. En chans för dig att få en riktigt unik matta. Även många fina löpare finns till försäljning och för beställning.

Läs mer på: http://www.vavkammaren.lovgren.nu/
10
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: lör 31 mar 2012 12:00:44 »
Lena Gustavsson från Hässleholm är en lokal mångkonstnär som stickar och virkar för nöjes skull. Hon kan därför erbjuda dig textilier av hög kvalitet till ett bra pris. Nu kommer Lena till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm den 28 april Kom du också. Öppet kl 10-15 på Hässleholmsgården.

Just nu finns det flera unika tubsjalar och vanliga sjalar till försäljning. Till Antik- och Hantverkmässan kommer hon också att ta med flera vackra smycken.
11
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: lör 31 mar 2012 11:52:28 »
Sole Hantverk finns i den idylliska byn Torna Hällestad. Nu kommer de till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm den 28 april Kom du också!

I byn tillverkar företaget smycken, pärlor och glaskonst. De har också en verkstad där det skapas mycket vackra keramikföremål i Raku-teknik. Den brända keramiken doppas i glasyr och hettas upp. Föremålet täcks sedan av exempelvis sågspån, vilket gör att syretillföreseln stoppas och vackra färger kan uppstå. Du ser resultatet på några av bilderna här. Hantverk av hög kvalitet, tillverkade med stor passion.


12
Loppisar / SV: Mässa i norra Skåne?
« skrivet: sön 25 mar 2012 20:04:11 »
Thereze Jangfelt är en Chain Maille-hantverkare från Hörby. Hon är också en av de utställarna som kommer till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm den 28 april.

Thereze tillverkar främst smycken, men även slipsar, korgar och andra praktiska föremål. Chain Maille-tekniken gör hennes saker unika. Det innebär att Thereze använder små ringar som fästs vid varandra för att skapa vackra former.

Ett flertal olika material används, bland annat aluminium, mässing, rostfritt stål och ädelmetaller. Tekniken känns igen från de ringbrynjor som medeltidens krigare använde sig av. Nu används Chain Maille istället till att skapa fascinerande hantverk.

 Välkommen till mässan!

 www.modighus.se/massa
13
Loppisar / SV: Mässa i norra Skåne?
« skrivet: lör 17 mar 2012 17:06:19 »
Antik- och Retromässan i Hässleholm kommer att arrangeras nästa år, det vill säga år 2013.
Har du antikviteter eller retroföremål som du vill sälja? Skicka din adress till massa@modighus.se så bjuder vi in till till mässan.

14
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: lör 17 mar 2012 17:03:38 »
Antik- och Hantverksmässan som arrangeras den 28 april på Hässleholmsgården i Hässleholm närmar sig sakta med säkert. Här är ett fåtal av de föremål som kommer att ställas ut och säljas. Här på Retroforum  kommer vi att presentera några av utställarna fram tills mässdagen. Det blir mellan en och två presentationer i veckan.

Se till att du också kommer till mässan.
Få en personlig inbjudan. www.korturl.com/hassleholm
15
Loppisar / SV: Antik- och Hantverksmässa
« skrivet: ons 7 mar 2012 11:27:04 »
Några bord finns kvar på antikdelen av mässan.
Har du antikviteter att sälja och bor i närheten av Hässleholm? Anmäl dig till mässan redan idag och garantera en plats. Vi gör allt för att locka massor av köpglada besöakre.

Sidor: [1] 2