Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Morphos

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Design, övrigt / SV: I Morphos fönster
« skrivet: sön 12 sep 2010 23:33:17 »
Tack Semlan! :)

Några saker för mycket egentligen, det behövs ju lite luft också... Men det finns ju så mycket fint!

Bara för att kolla läget alltså, har ni koll på eller kan ni gissa vad det är för prylar för övrigt?

2
Design, övrigt / SV: I Morphos fönster
« skrivet: sön 12 sep 2010 11:33:36 »
Tack Ada! :)

Jag blir så imponerad av all kollektiv kunskap som finns här på forumet! Tack för dina upplysningar om upphovsmannen till vasen!

3
Design, övrigt / SV: Tejp på möbler, hur få bort skonsamt..
« skrivet: sön 12 sep 2010 11:30:03 »
Ibland funkar det med lite möbelolja, men det beror säkert på klistrets kemiska egenskaper. Testa på en undersida eller så.

4
Design, övrigt / SV: I Morphos fönster
« skrivet: lör 11 sep 2010 20:43:13 »
Hej JJ,

tack för dina kommentarer och vidare frågor!

Lampfoten är av keramik/porslin, och är ihålig så att säga.

Jag får känslan av att fågeln är typ 50-tal. Det är iaf mycket som talar för det – formerna, träslagen och kvaliteten. Den känns verkligen inte ”billig” som nyare saker gör ibland. Har du koll på andra tillverkare av dylika djur, bortsett från Bojesens leksaker osv? Danskarna har ju generellt varit bra på att brännstämpla sina träsaker, men här finns nada.

Gött att du också tror att vasen är en 40-talare! Den är jättefin med tulpaner i, men nu är det ju inte riktigt säsong... :)

5
Design, övrigt / SV: I Morphos fönster
« skrivet: lör 11 sep 2010 19:59:11 »
Fler Bilder.


6
Design, övrigt / I Morphos fönster
« skrivet: lör 11 sep 2010 19:58:30 »
Hej alla,

till att börja med – flytta gärna inlägget till en annan kategori om det är lämpligt! Jag visar ju lite av varje, så det fick bli övrigt.

Tänkte ge er en blick av hur det ser ut i ett av mina fönster just nu. Prylarna på fönsterbänkarna är i princip under ständig rotation, bl.a. med hjälp av nya fynd...

Om ni kan hjälpa mig att identifiera några saker skulle jag bli jätteglad! Dock finns det ingen märkning/stämplar på en del av dessa, och bland annat därför behöver jag hjälp. :)

Sakerna som är okända är:

• Lampan (skärmen, som är nyare, kommer från Zlamp). I övrigt är det bakelithållare med vred på samt ”tvådelad” sladd som jag tror syns på bilden. Lampan är köpt på loppis i Danmark för ett tiotal år sedan, och den ska enligt säljarens dotter som jag köpte den av vara ”arkitektritad” som de säger i DK. På lamphållaren finns det en gulnad gammal prislapp som det står 700 på. Ingen enhet över huvud taget, så jag vet inte vad siffran indikerar.

• Fågeln. En tucanofågel jättefint utförd i något tropiskt träslag, troligtvis mahogny. Den är betydligt tyngre än man tror! Ögonen är nog omlimmade, då det finns lite limrester runt om, och den övriga kvaliteten skulle inte tillåta sådant slarv tror jag. Ingen märkning, och ingen info trots idogt letande på nätet.

• Glasvasen med ränder. Helt anonym, men jättefin! :) Slipat puntelmärke, så den har nog lite ålder. Dock ingen jättehög kvalitet i glaset, som har små blåsor på några ställen. Ränderna är blästrade eller etsade. 40-tal?

• Katten (typ perser, eller är det kanske en snöleopard?). Den är förvisso märkt, men jag har aldrig hittat någon info när jag tidigare letat på nätet. Den är datummärkt 16/2 -68, och förnamnet är Gunilla men efternamnet är svårare att tyda. Tror det står Brekt. Linjespelet och finishen talar för att det inte är någon glad amatör – tror inte att det är helt lätt att mejsla fram en dylik skapelse ur en bit sten, som jag f.ö. tror är marmor. Katten är verkligen fin från alla håll!

• Den lilla spräckliga vasen är också märkt. Ristat i den vita leran/porslinsmassan står Arabia och F.H.K. Jag har försökt att forska lite i denna också, bland annat direkt hos Arabia, men de kunde inte ge något direkt svar. Här på forumet finns ju en del finska vänner, så jag sätter mitt hopp om vidare kunskap om vasen till dem! På Arabia sade de att dylika mindre skapelser inbland användes som give-aways vid besök i fabriken osv. Jag tror inte att det är någon massproducerad tingest i alla fall.

Det lilla gröna fatet är ett av dagens fynd – hela fem kronor för en skapelse signerad Börje Skohg. I övrigt är det verkligen högt och lågt blandat huller om buller!

Håll till godo!

7
Annat tekniskt och mekaniskt / SV: Brevetti Velox?
« skrivet: lör 11 sep 2010 17:37:08 »
Eller om trycket räcker – för att pumpa cykeldäck? Du skrev förvisso att den troligtvis inte stått i en verkstad, men vi pratar ändå om cykel- och designnationen Italien... :)

8
Annat tekniskt och mekaniskt / SV: Brevetti Velox?
« skrivet: lör 11 sep 2010 17:34:47 »
En maskin för uppblåsning av ballonger? Med fotpedal så att båda händerna kan användas... Finns det något munstycke på själva maskinen, och hur ser det ut i så fall?

9
...och de ser olika ut för att man ska veta vilket glas som är ens eget. Typ. :)

10
Silver & bestick / SV: Sockerskål i silver kan vara av Sigurd Persson?
« skrivet: sön 8 aug 2010 13:23:04 »
Fast mästare kan man bli först efter fem års yrkesverksamhet som gesäll... :) Men jag förstår tanken Frihane och instämmer för övrigt!

11
Fria diskussioner / Intressant på tv om kopior/original
« skrivet: sön 8 aug 2010 13:20:20 »
Hej alla som är inloggade nu!

Sätt på TV5 nu (om ni har kanalen...) och kolla in detta program: http://www.tv.nu/p/10080813001400kanal5

Det kommer en del två senare också.

Tänkte att det kanske är intressant för någon här!


12
Design, övrigt / SV: Kastrull
« skrivet: mån 2 aug 2010 20:32:18 »
Jag tror att det är 70-tal, då en likadan fanns i mitt hem som liten (även innan 80-talets intåg alltså). Det är inte omöjligt att det är Kockums som ligger bakom, de har gjort något med mönstrad dekor.

13
Arkitektur / SV: Retro- /Designhotell
« skrivet: mån 2 aug 2010 20:29:43 »
Kul att se!

De tillhör ju inte de mest fancy möblerna, men borden på bild sju har jag varit med och tillverkat när jag var lärling i Köpenhamn. De är ritade av Kasper Salto och är tillverkade i massiv körsbär samt specialtillverkade underreden. Det är längesedan nu, så det är roligt att se att de finns kvar! :)

14
Design, övrigt / SV: Söwe konst
« skrivet: mån 2 aug 2010 20:11:05 »
Söwekonst har absolut tillverkat föremål även i andra träslag, även om det kanske inte står angivet i din katalog JJ. Jag har självt något av sälg hemma, och har sett en del annat.

Som jag tidigare nämnt köpte jag några maskiner därifrån när de lade ner, och då fanns det en stor väggtavla med brännstämplar för märkning av alla träslag de använt. Fler än tre, jag lovar... ;)

15
Inredningsdetaljer / SV: förvaring av klädgalgar
« skrivet: mån 2 aug 2010 19:48:56 »
Ã…hå – flashback! :)

Växte upp med en Ycki i hallen – just namnet gick jag igång på nu, vet inte hur många gånger jag har läst på etiketten...

Sidor: [1] 2 3 ... 5