Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Beijar

Sidor: [1]
1
Ljud & bild / 50-tals skivspelare med svagt ljud
« skrivet: tis 3 jan 2012 10:20:53 »
Hej!
Jag har försökt surfa runt på internet och olika diskussionsforum angående ett problem som jag har med en 1950-tals radiogrammofon av märken Celeston Carmen med en Philips AG 2004 skivspelare. Själva radion har blivit genomgången och fungerar utmärkt, dock är det skivspelaren som ställer till lite problem. Skivorna som spelas på den låter nasala och basfattiga. Ljudet går att förstärka så att det blir högt, men det låter skrikigt; inte alls det fylliga goda ljud som kommer när man lyssnar på radio.
Jag har anslutit andra ljudkällor till förstärkaren, såsom datorn och en annan skivspelare, också den från 50-talet, och det har fungerat bra med gott ljud. Men eftersom denna radio har en inbyggd skivspelare skulle jag vilja använda den och inte någon annan inkopplad.
Efter att ha öppnat upp radion och kontrollerat hur skivspelaren är ansluten, verkar det som om den inte är ansluten direkt från pick-upen till förstärkaren som är brukligt med kristallpickuper (här kan nämnas att jag inte tror att pick-upen är dålig eftersom jag har försökt med två pick-uper och ljudet blir fortfarande oförändrat), utan går via några motstånd och komponenter innan det därifrån ansluts till förstärkaren. Kan det vara dessa som ställer till problem? Enligt mig borde det gå att dra ledningarna direkt från pick-upen till radioförstärkaren utan att ha dem att gå via dessa komponenter.
Tacksam för svar.   

Sidor: [1]