Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Morphos

Sidor: [1]
1
Design, övrigt / I Morphos fönster
« skrivet: lör 11 sep 2010 19:58:30 »
Hej alla,

till att börja med – flytta gärna inlägget till en annan kategori om det är lämpligt! Jag visar ju lite av varje, så det fick bli övrigt.

Tänkte ge er en blick av hur det ser ut i ett av mina fönster just nu. Prylarna på fönsterbänkarna är i princip under ständig rotation, bl.a. med hjälp av nya fynd...

Om ni kan hjälpa mig att identifiera några saker skulle jag bli jätteglad! Dock finns det ingen märkning/stämplar på en del av dessa, och bland annat därför behöver jag hjälp. :)

Sakerna som är okända är:

• Lampan (skärmen, som är nyare, kommer från Zlamp). I övrigt är det bakelithållare med vred på samt ”tvådelad” sladd som jag tror syns på bilden. Lampan är köpt på loppis i Danmark för ett tiotal år sedan, och den ska enligt säljarens dotter som jag köpte den av vara ”arkitektritad” som de säger i DK. På lamphållaren finns det en gulnad gammal prislapp som det står 700 på. Ingen enhet över huvud taget, så jag vet inte vad siffran indikerar.

• Fågeln. En tucanofågel jättefint utförd i något tropiskt träslag, troligtvis mahogny. Den är betydligt tyngre än man tror! Ögonen är nog omlimmade, då det finns lite limrester runt om, och den övriga kvaliteten skulle inte tillåta sådant slarv tror jag. Ingen märkning, och ingen info trots idogt letande på nätet.

• Glasvasen med ränder. Helt anonym, men jättefin! :) Slipat puntelmärke, så den har nog lite ålder. Dock ingen jättehög kvalitet i glaset, som har små blåsor på några ställen. Ränderna är blästrade eller etsade. 40-tal?

• Katten (typ perser, eller är det kanske en snöleopard?). Den är förvisso märkt, men jag har aldrig hittat någon info när jag tidigare letat på nätet. Den är datummärkt 16/2 -68, och förnamnet är Gunilla men efternamnet är svårare att tyda. Tror det står Brekt. Linjespelet och finishen talar för att det inte är någon glad amatör – tror inte att det är helt lätt att mejsla fram en dylik skapelse ur en bit sten, som jag f.ö. tror är marmor. Katten är verkligen fin från alla håll!

• Den lilla spräckliga vasen är också märkt. Ristat i den vita leran/porslinsmassan står Arabia och F.H.K. Jag har försökt att forska lite i denna också, bland annat direkt hos Arabia, men de kunde inte ge något direkt svar. Här på forumet finns ju en del finska vänner, så jag sätter mitt hopp om vidare kunskap om vasen till dem! På Arabia sade de att dylika mindre skapelser inbland användes som give-aways vid besök i fabriken osv. Jag tror inte att det är någon massproducerad tingest i alla fall.

Det lilla gröna fatet är ett av dagens fynd – hela fem kronor för en skapelse signerad Börje Skohg. I övrigt är det verkligen högt och lågt blandat huller om buller!

Håll till godo!

2
Fria diskussioner / Intressant på tv om kopior/original
« skrivet: sön 8 aug 2010 13:20:20 »
Hej alla som är inloggade nu!

Sätt på TV5 nu (om ni har kanalen...) och kolla in detta program: http://www.tv.nu/p/10080813001400kanal5

Det kommer en del två senare också.

Tänkte att det kanske är intressant för någon här!


3
Loppisar / Loppis utanför Degeberga i samband med samlarmarknaden
« skrivet: lör 17 jul 2010 13:22:37 »
Välkomna till Forsakarsvägen 705 strax utanför Degeberga där mina föräldrar har privat loppis/försäljning t.o.m söndag 18 juli kl 19. För vägbeskrivning eller andra frågor kan ni ringa 0733-71 45 23.

Det är tydligt uppskyltat när man kommer på Forsakarsvägen från Degeberga.

Varmt välkomna alla forumiter! :)


4
Sprang på glasen på bilden idag, och köpte dem för en spottstyver. De är ca Ø 70 mm på bredaste stället och höjden är ca 75 mm.

Har de någon ålder, eller är det nyare typ IKEA? Någon som känner igen dem?

Vore kul att veta lite mer!

5
Inredningsdetaljer / Någon som känner igen denna päronformade teakskål?
« skrivet: sön 16 maj 2010 16:07:37 »
Ett av förra veckans bästa fynd var den här päronformade skålen. Efter lite kärlek och omsorg blev den så här fin! :)

Den är dock helt utan märkning, och jag har aldrig sett någon liknande tidigare. Den mäter 40 cm på längden och 30 cm på bredaste stället, höjden är ca 10 cm.

Jättekul om någon kan ge en ledtråd till ev. upphovsman/-kvinna samt tillverkare! Någon i Danmark är ju inte otänkbart, men vår käre Karl Holmberg i Götene kanske också har gjort liknande föremål?


6
Möbler / Pinnstol av teak – ursprungshjälp!
« skrivet: tis 4 maj 2010 21:27:50 »
Köpte nyligen en pinnstol i klassisk 50-/60-talstappning, men som jag aldrig sett i teak förut. Påminner om t.ex. Fanett, men den här är alltså massiv.

Den har ingen märkning över huvud taget, så jag har inga ledtrådar att gå på. Någon som vet vem som kan ligga bakom?

Det fanns bara en tyvärr, men å andra sidan gör den sig rätt bra som solitär.

Hilfe - någon?

7
Design, övrigt / Två plåtburksfavoriter... :)
« skrivet: tor 29 okt 2009 11:14:13 »
Tänkte bjuda er på några bilder av två favoriter. Jag hittar ingen annan lämplig kategori, men flytta gärna inlägget om det behövs!

Först ut är en karamellburk med fantastiska illustrationer och fin form. Måtten är ca. Ø 10,5 x H 10,5 cm.

Jag har bara hittar bilder på andra, och i mitt tycke tråkigare, burkar från Pascall.

Någon som känner igen den? Och som kanske kan datera den...? Tippar själv på att det är tidigt 60-tal, men kan vara ute och cykla... :)

Tyvärr är locket lite repigt och har några små bucklor, men det är inget som förtar helhetsintrycket. Ambitiöst tillverkad burk med en, troligtvis trycksvarvad, bullig ”midja” – dyra extrapengar för en karamellburk...

8
Hej alla,

Fyndade denna stol idag, hittar dock ingen märkning på den.

Den förefaller vara ommålad (kanske samtidigt som den isf fick ”ny” klädsel), så en stämpel kan ju vara övermålad och en ev. etikett bortfallen.

Jag hittar ingen motsvarande modell på Gemlas hemsida, och inte heller någon liknande stol i den litteratur jag har. Är det någon som känner igen den? Har IKEA gjort böjträmöbler som denna? Det känns som att stolen är/har varit för dyr att producera för att de ska vara aktuella, men man vet aldrig...

Hoppas att någon kan vara behjälplig! Jag är tacksam för allt som för mig vidare till upplysning i frågan.

Stolen är f.ö. sanslöst skön att sitta i!

/Morphos
Sidor: [1]