Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Flitigalizan

Sidor: [1]
1
Möbler / Mosaikbord med teak-ram...vad göra med de blanka partierna?
« skrivet: tis 16 sep 2008 11:00:54 »
Jag har ett teakbord med mosaikplattor och stringben som jag älskar. Häromkvällen hände en olycka. Vi tände ljus och det flöt ut stearin på mosaiken. Morgonen efter såg jag detta och försöka skrapa bort stearinet så försiktigt det går, med resultatet att även ngn slags ytbehandling släppte. Det blev flammigt, blankt och matt omvartannat och det slutade med att vi tog ett rakblad och skalade av de aktuella plattorna helt, som nu är jätteblanka medans resten är matt som det var från början. Det var som ett tunt frasigt papper som skalades av när vi tog rakbladet.
Frågan är nu vad detta kan vara och hur jag får de här 7-8 plattorna matta igen?
Kan de ha behandlat hela bordet även teakramen med ngn slags trälack som inte är så blank och även över mosaiken?
Har pratat med folk i kakelbranshen men de verkar inte veta.
Tacksam för råd. Skickar med en bild.

2
Hejsan, är nykomling här. Är intresserad av 50-60-70-talsprylar men på inget sätt "fanatisk" eller "expert". Tycker om att blanda gammalt och nytt, olika stilar men allt inom ramen för "retro" om man nu kan säga så.

I alla fall så har min käre svärfar adopterat bort sex tallrikar, en burk med lock, en slags liten karott med handtag och lock och en låg karott med handtag utan lock. Ser ut att vara typiskt 50-tal. Ganska blank keramik som ser glaserad ut.

Det står Höganäs under grejorna men det är svårt att utläsa namnet på serien. Serien går i en limegrönsaktig eller kanske ärtgrön färg och brunt. Känner månne ngn igen denna serie?
Hade ju underlättat med en bild men har inget för tf.

Sidor: [1]