Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Vince

Sidor: [1] 2 3 ... 17
1
Fordon / SV: Futuristisk buss
« skrivet: tor 5 maj 2011 20:17:05 »
GM:s futurline bussar som dom hette.12 stycken byggdes varav 9 är kända idag,den som är i Sverige är väll nummer 8 av de 12 om jag inte minns helt fel.Det finns tre generationer av dessa bussar och dom turnerade runt i usa under många år för att visa upp tekniska nyheter.
Finns mycket info att söka efter på nätet om ni vill veta mer.

MVH Micke

2
Svenskt porslin / SV: Snyggt kryddset
« skrivet: lör 9 apr 2011 18:59:55 »
Deco är tillverkaren och låg i Helsingborg.

Ok på så vis,har dekoren nått speciellt namn då??

3
Svenskt porslin / SV: Snyggt kryddset
« skrivet: lör 9 apr 2011 18:13:47 »
Är dom endast etikettmärkta undertill,Deco alltså??Är det modellen/dekoren som heter deco??Vem är tillverkaren??Hittade en på loppis idag nämligen som fick följa med hem och den hadde spår av etikett under men inget annat =(

4
Möbler / SV: Annorlunda String-hylla
« skrivet: tis 5 apr 2011 20:07:36 »
En bild skulle ju underlätta oerhört  :)

5
Möbler / SV: De gula Robin Day-stolarna och dess prisutveckling
« skrivet: mån 28 mar 2011 21:08:27 »
Autosol kromglans. Finns på närmsta mack eller verkstad. Benställningarna till mina stolar var helt täckt i rost, men slipmedlet i Autosol tar bort allt.

Tänk på at autosol som sagt är ett slip polermedel och man repar lätt krom med det,jag hadde använt annan kromputs för att få upp glans,finns bättre alternativ änn autosol.

6
Inredningsdetaljer / SV: Vad är detta? En lampa som gick dyrt på Tradera
« skrivet: lör 26 mar 2011 17:41:02 »
Sånna där lampor som benäms som industridesign är väll högsta mode nuförtiden?Kanske därför den slutade så högt?

7
Fria diskussioner / SV: Melodifestivalen……
« skrivet: mån 21 mar 2011 22:42:33 »

Jag vet inte Vince vad du menar men inte var det musik med någon känsla i vi fick se. Det var en enda lång glittershow och inget annat. Vad har det med musik att göra?  Vad jag kan i sammanhanget har inget med det här att göra. Jag är inte och har aldrig utgett mig för att vara artist. 

Sen alla dessa stjärtviftande statister i åtsittande glittriga dresser, jag blir i alla fall trött på den fantasilöshet det speglar.  Jag tycker det tyder bara på en sak. Finns det inget musikaliskt att visa upp så får det bli bensprattel och glitter.

Presentationerna av artisterna var hysteriska, överspända och gapiga. Låtarna enformiga, likartade, mekaniska och framfördes av artister som var precis likadana. Sen att se en kulturminister sitta där med en ballong i handen och vifta gjorde inte saken bättre. Vore jag kulturminister så skulle jag gråta om det här är det bästa Sverige kan visa upp när det gäller musikalisk underhållning.

Tyvärr så är det så att media idag domineras av personer som tycker om den här smörjan, ”glitter åt folket”. Tycker det tyder på publikförakt, det här är vad de klarar av, bensprattel, glitter och gapig entonig sång. Bedrövligt.

Ärligt talat, jag blev chockad över den låga kvalitén och att se hur man helt anammat Berlusconi-TV. Fast värst var det att se den yttersta ansvarige för utveckling av det svenska kulturlivet sitta där med ballongen.

Du kanske borde acceptera att allmänheten faktiskt tycker om den där smörjan och komma ner från dina höga hästar,hur kan du se ner och håna andra människors smak och tyckande?Jag tycker bara det är lågt.
Jag gillar inte melodifestivalen men inte trycker jag upp det i ansiktet på folk och spry galla om det.
Glittershow och musik har väll hört ihop hur länge som helst,många artister har alltid varit pråliga men dom klassas minsann som musik ändå,vart är det vill komma Reggis??
Handlar detta bara om att du vill att resten av världen ska veta vad du tycker eller vad vill du åstadkomma??Maila SVT och klaga istället,,jag tror inte odm läser på retroforum.


Att din defenition på musik med känsla inte är samma sak som människor som gillar den här typen av musik betyder inte att den är dålig eller att du har rätt och dom fel.
Att det är musik som spelas i melodifestivalen är ju ingen diskussion om,sen att det är en lite mer lättsam musik änn djup är en annan sak,eller att den inte stämmer in på din defenition av musik har ju inte med saken att göra egentligen.Sån här musik ÄR melodifestivalen,vad förväntar du dig??

Det kanske är tur att vi inte har dig som kulturminister,tänk vad tråkigt och negativt allt skulle vara då,vi får bara ta dela av Reggis musiksmak och det som du tycker är passande.
Och att du använder ordet publikförakt,det är inte bara DU ensamn som är publiken,det är trots ett par miljoner till som kollar och tro det eller ej,en hel del av dom gillar det faktiskt,vart är publikföraktet?
Melodifestivalen är mainstream och kommer alldrig ha alternativ musik det är bara att inse,och även om det skulle komma med nåpn musik som du gillar så tror jag nog fan du skulle skriva nått negativt om det också för då är inte det bra.

8
Fria diskussioner / SV: Melodifestivalen……
« skrivet: mån 21 mar 2011 22:33:12 »
Äsch, Vince, det finns väl ingen anledning att ge sig på Reggis som ju uppenbart är en lysande krönikör/humorist och hårddragande sanningssägare..

Ang melodifestivalen så kan jag inte annat än hålla med om att det Reggis beskriver stämmer rätt bra
Vad jag förstått så är det Christer Björkman eller vad karln heter...som i princip själv väljer ut de bidrag som Svenska folket sen ska få granska genom att titta på den numera till synes ändlösa och genomkommersiella processen.

Det finner jag mycket bizzart, att folk ska rösta på hans favorithangarounds som naturligtvis på ett ett eller annat vis vet att slicka uppåt.

Sedan har SVT nyligen börjat sända en massa kring och föreprogram i Barnkanalen!!
Min 5 åriga dotter är naturligtvis fullständigt såld på Eric Saade och Danny mfl efter detta sändningsövergrepp, tack SVT

Tycker det finns alla anleding att "ge sig på" reggis som du uttrycker det då reggis ger sig på allt och alla helt skrupelfritt.
I den frågan har vi väll extremt delade åsikter,jag tycker inte påhopp och allmänt nedlåtande ton i de flesta av Reggis inlägg här i fria diskussioner är nått lysande exempel på varesig humor,krönike skrivande eller något som helst sanningssägande.
Att följa och rösta i melodifestivalen är ju fullt frivilligt,och att han Björkman styr och ställer arrangemanget med järnhand är väll knappast nån hemlighet så folk som röstar är förmodligen medvetna om det också,jag vet inte hur tittarsiffrorna är men har hört siffror på 3,5 miljoner tittare och att alla dom skulle va så allmänt korkade att dom inte förstår detta finner jag högst osannolikt.
Att sedan sätta sig och titta på detta spektakel känns mest som en ursäkt för att få häva ur sig så mycket negativ skit man bara kan.


9
Fria diskussioner / SV: Melodifestivalen……
« skrivet: mån 14 mar 2011 17:42:24 »
Inte för att jag är nått fan av melodifestivalen och dess artister musikmässigt men vad kan du själv??Mer änn att klaga på det mesta,försöka få fram sarkasm men misslyckas kapitalt samt att nedvärdera och baktala människor på nätet?

10
Keramik / SV: Keramikskål
« skrivet: ons 9 mar 2011 12:06:39 »
Jag skulle nog också gissa på Tyskland som ursprung

11
Vad är det som gör att teak trä måste oljas egentligen??
Det står ju tonvis med obehandlade furumöbler och möbler av andra träslag runt om i sverige som aldrig oljas in,man har ju aldrig sätt furuolja eller lönn olja för den delen??
Är teakolja bara nått som anses behövas just för att man slått i folk att det behövs??
Vad är det som gör att teak måste oljas men inte annat trä??
Bara en fundering jag länge haft men aldrig fått eller hittat nått svar på.

12
Retro musik / SV: Female challenge
« skrivet: sön 23 jan 2011 18:42:42 »
Då kan man ju fråga sig,varför denna uppmärksamhets hets?Är det pengar det handlar om.Ju mer uppmärksamhet, desto mer såld musik, desto mer klirr i kassan???

OBS! textstycke nedan är skrivet med Ironi OBS! (så inte reggais på något vis kan missuppfatta detta och tror att jag verkligen tycker så här)
Ja det måste vara det som det handlar om för det vet ju alla att kvinnor bara är giriga utsugare och är hemmafruar som lever på sin mäns löner för så är det ju faktiskt i dagens samhälle,inga kvinnor jobbar.
Jag säger inte att könsroller i samhället inte finns för det gör det,ohyggliga mängder av det dessutom,men om detta är ditt sätt att motverka dessa så måste jag säga att det är en hemskt konstigt och föråldrat,och dessutom motbevisat så många gånger,sätt att göra det på.

Seriöst reggis vilken tid lever du i??
Vilken tidsuppfattning har du när du skriver att jag som man har svårt att förstå detta??
Hur många klassiska motargument såsom att, Jag är man jag förstår ingeting.Män tänker bara på lättklädda flickor och dom får alla pengar ska vi få höra???
Hur fördomsfull är du egentligen mot män i allmänhet,eller om vi tar mig som specifikt exempel som faktiskt har växt upp med köns jämnlika värderingar och fortfarande har dom och varför nedvärderar du mig genom att tro att jag som man inte förstår nånting just för att jag är en kille,hör du inte själv hur dumt det låter att resonera så??Jag skulel nog vilja säga att det är du som inte förstår reggis.
Är du en sån där typiskt bitter,manshatande,rabiat feminist,hippie eller bara en tangentbordsriddare som på fullaste allvar tror du kan förändra världen på ett nät forum?

Sen kanske vi inte bör glömma att nämna att detta i dagens samhälle är alternativ musik som dom senaste 20 åren inte har varit speciellt uppmärksammad vare sig det är män eller kvinnor som spelar den.
Och att två stycken människor har kommit på samma sak är ju knappast unikt eller gör det till fakta.
Att nån skriver en bok om ett ämne gör det inte mer rätt på nått vis,för då kan jag tillochmed rättfärdiga nazismen om jag vill,jag skriver en bok!

Och jag står fast vid att DU ska ta och växa upp reggis för dina argument,din retorik och din diskussionförmåga ligger på dagisnivå precis som dina så ivriga försök att provocera hela hela hela tiden.

Kan du inte bara vädra dina åsikter på ett forum som är till för just det och så håller vi oss till att diskutera gammla roliga,fräna,snygga saker på detta forumet som det faktiskt är till för??

13
Retro musik / SV: Female challenge
« skrivet: mån 17 jan 2011 18:23:13 »
Det är ju så tycker jag iallafall.En bra låt är en bra låt,sen om det är en tjej eller man som sjunger spelar ingen som helst roll.
Gör man nånting tillräckligt bra så hittar det folket som tycker det är bra det till slut,det har inte med kön att göra det minsta.
Och att börja gå på och argumentera med det där gamla uttjatade "lättklädda" tjafset som vanligt när en sån här diskussion kommer upp är ju bara jävligt illa.
Visst finns det mainstream artister som kör på det lättklädda stilen för att tjäna pengar men jag tror knappast Gunhild Carlings vinst från sin musikproduktion skulle öka nämnvärt av att hon uppträder i bikini,den skulle nog snara minska,och detsamma gäller resten av artisterna du nämner då deras publik inte bryr sig om kön utan faktiskt om musiken som det i grund och botten handlar om.
Jag tycker inte det är det minsta intressant att uppmärksamma dessa artister så som du gör för det är bara så rent ut sagt jävla fel då du tar fokus från musiken och lägger det på nån jäkla genus diskussion som vi hört i olika former i olika medier hundra miljoner gånger om och den är så uttjatad.

Jag har hört talas om en del av dom du länker till då mitt musik intresse ligger i amerikansk rotmusik främst men jag lyssnar inte så mycket på nyinspelad musik utan mest gammalt.


14
Retro musik / SV: Female challenge
« skrivet: mån 17 jan 2011 16:04:53 »
Varför inte bara njuta av bra musik istället för att hålla på med sånt här larv?? Väx upp människa  ;) det spelar väll ingen som helst roll om det är en man eller kvinna som spelar musiken så länge den ger rätt känsla??Musik handlar om känslor,inte kön,iallafall i min värld!

15
Möbler / SV: Sideboard - någon som vet???
« skrivet: tor 13 jan 2011 19:12:38 »
Det ju inte värt mer än vad nån är beredd att betala för det,personligen skulle jag aldrig betala dom pengarna för ett helt omärkt och okänt sideboard.

Sidor: [1] 2 3 ... 17