Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Reggis

Sidor: [1] 2 3 ... 130
1
Övrigt och okänt ursprung / SV: Gjutgjärns såskanna
« skrivet: fre 8 jun 2012 11:58:16 »
Mellan 100-150 kr brukar man få för dylika i skapligt skick.

2
Keramik / SV: Fina fisken
« skrivet: fre 8 jun 2012 11:56:32 »
Ett stalltips är Italien gjord runt 1960 +/- 5 år.

3
Keramik / SV: Karotter med fiskmotiv, Söholm eller vad kan det vara?
« skrivet: fre 8 jun 2012 11:55:10 »
Tror det är Knabstrup som gjort dessa. Jag har en liknande och den är från Knabstrup.

4
Fria diskussioner / Gud va skönt, äntligen.
« skrivet: tor 7 jun 2012 13:32:52 »
Äntligen får vi se reklam mitt i idrottsevenemang också. Tidigare så fick man inte bryta mitt i programmen. Vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har slagits för vår rätt till reklam även mitt i idrottsprogram.

Tänk va kul. Två löpare ligger jämsides in mot mål. Då är det som bäddat för ett litet reklamavbrott från ComHem. Eller varför inte några välbehövliga tips om shampo och hur man kan mata sina hårsäckar med x-glace för ett starkt hår.

Då är det bara ett område som det verkar lögn i helvete att få in reklam i. Det är gudstjänsterna på TV. Tycker det är dags där också. Där finns det mycket pengar att tjäna på reklam. Tänk bara Antirynkkrämen som rekommenderas av Gud. Eller Jesus skulle ha valt sårbehandlingssalvan Läka från Apoteket.

Det är tur att vi har en kulturminister som slåss för vår rätt att bli matade med mer eller mindre fantastiska reklamerbjudande.  När hon sa att reklam är kultur så tändes mina förhoppningar om ett ökat reklamutbud inte bara på TV utan även på våra museer. Tycker att ett första steg kan vara att köpa in Sibas reklammuseum (känt från TV).

5
Retro musik / SV: Devil Doll
« skrivet: tor 3 maj 2012 18:59:11 »

6
Retro musik / Devil Doll
« skrivet: fre 27 apr 2012 18:57:24 »
I dag hyllar vi populärmusikens absolut bästa sångerska Devil Doll  (Collin Duffy).

Först med hennes smäktande, melankoliska

http://www.youtube.com/watch?v=kBqlTySCUSU

Sen en lite mer hejig låt:

http://www.youtube.com/watch?v=E-MguyhN6T0

 

7
Fria diskussioner / Bettan är missnöjd!!!
« skrivet: fre 13 apr 2012 13:00:18 »
Beatrice Ask är inte nöjd med sin poliskår, märkligt. Jag tycker hon skall vara mer än nöjd. Dom har klättrat på skalan över polismyndigheters effektivitet i världen. Tidigare var det bara polisen i Tchad som var sämre men nu är även polisen i Syrien sämre. Det betyder att svensk polis intar en hedrande tredjeplats när det gäller ineffektivitet.

Det finns även en mätning över volymen kaffe poliser i olika länder hinner dricka på arbetsplatsen. Här finns det all anledning att vara nöjd med svensk polis, man toppar den statistiken. Man toppar inte bara gällande mängd utan även gällande den tid man använder för kaffepauser. En svensk polis lägger i snitt ner drygt hälften av sin arbetstid på kaffepauser (52%). Till 2:an polisen i Danmark är steget långt. De spenderar bara 32 % av sin arbetstid i fikarummet. En alldeles för låg siffra tycker jag.

Nu är det lite olika på olika platser i landet. Bäst på att ta fikapauser är man i Göteborg. Där utgör 63% av arbetstiden fikapauser. I Malmö där använder man minst tid till fika. Det kan förklaras av att polisen i Malmö lägger ner mycket tid på att stjäla beslagtaget gods. Något vi fick se för ett par år i uppdrag granskning.

Jag tycker vi skall se beslagtaget gods som morötter åt polisen. De borde alltså inte vara så svårt för poliser att förse sig med stöldgods som det är idag. En sådan reform skull kunna ge utrymme för ytterligare fikapuser.

På det hela taget, man är ju helt oförstående inför Beatrice Asks kritik. 

8
Fria diskussioner / SV: Nu skall här sponsras in på bara benen.
« skrivet: tis 10 apr 2012 18:03:41 »
Det är nog inte jag som är absurd utan min omgivning och framför allt politikerna i Stockholms stadshus. Här pressar man priserna på äldreomsorgen i botten så att de privata ”vårdgivarna” är tvungna att vanvårda de äldre för att ge sina ägare den utdelning de vill ha.
Seriösa privata företag har redan dragit sig ur då de inte vill konkurrera med vanvård.   

Att då sponsra seglatsen Gotland runt med stora belopp finner jag märkligt. Då finns det plötsligt pengar. Men det är klart, det är ju mycket glamorösare än att se till att våra dementa gamlingar slipper ligga i kissblöjor i flera timmar. Att ägarna till segelbåtar i millionklassen behöver bidrag från skattebetalarna för att utöva sin hobby och tar emot dem är närmast häpnadsväckande.

Här har vi bland de mest förmögna personerna vi har i vårt land och skattebetalarna skall bidra till deras utövande av en hobby. Är inte det absurt så vet jag inte vad som är det? Jag seglar själv emellanåt så jag vet precis vad det är för personer och vilka ekonomiska resurser de har. Jag är helt övertygad om att de klarar av det här ekonomiskt utan bidrag från samhället.

Vad blir nästa insats från Stadshusalliansen? Blir det extra bostadsbidrag till villaboende på Djurgården? Eller kanske gratis snaps till lunchen på Grand med vänliga hälsningar från Sture Nordin?

9
Fria diskussioner / Polisen slår rekord…
« skrivet: tis 13 mar 2012 15:34:32 »
Polisen i Stockholm har gjort strålande insatser den senaste tiden. Först så sköt man skarp rakt in i ett gym på Östermalm. I6 skott han man avlossa mot två obeväpnade rånare. Anledningen till vilda västern yran på Östermalmstorg var att man efter at ha avlossat det första skottet uppfattade det som om de obeväpnade rånarna sköt tillbaka. Fast det var ekot från deras egen skottlossning som poliserna besvarade. De som satt i gymmets reception fick kasta sig ner på golvet och söka skydd för de skjutglada poliserna. En extra övning som vi bjuder på låter Polisen hälsa.

Sen har vi Polisens härliga insats på ishockeymatchen mellan Djurgården och AIK. Där lyckades man genom att misshandla besökarna dra på sig 800 anmälningar om misshandel. Det är svenskt rekord faktiskt. Frågan är om inte siffran står sig även internationellt. Fast egentligen är det inte så konstigt. Vilka skulle annars ha rekordet i att kollektivt misshandla en publik om inte svensk polis? Ja ni är bäst, det är bara att gratulera till ett strålande resultat och till rekordet.

Fast inte nog med detta. I Uppsala lyckades man via nitiska visiteringar och andra närgångna personkontroller förstöra stämningen på Reggiefestivalen  i Uppsala så att det inte blir några fler festivaler. Ja varför skall folket få gå ut och ha roligt? Polischefen har uttryckt önskemål om att folk skall hålla sig hemma och titta på TV. ”När det blir sådana här festivaler så får vi inte fika i fred och då blir vi så här petiga”, säger han och fortsätter: ”Då är det enda roliga vi har att trakassera besökarna och kladda på flickorna. En riktigt lyckad insats tycker jag  eftersom vi slipper dessa fortsättningsvis. Skall bli skönt att få fika i fred.” Svensk Polis har på nytt visat att man är till för oss medborgare, tack.

Till sist vill jag bara gratulera Jan Björklund till den lyckade insatsen med lärarlegitimationer som nu läggs på is. Det har bara kostat ett antal millioner kronor som satt fart på sysselsättningen. Nu kommer nästa stora Björklundprojekt nämligen Medborgarlegitimationen. Alla invånare skall förses med en medborgarlegitimation där det framgår vilken kompetens medborgaren har. Samtidigt så kommer alla medborgare att få ett nummer intatuerat på armen, medborgarnummer. ”Ja någon jävla ordning måste vi väl ha på alla dessa invånare”,låter Björklund hälsa.   


10
Fria diskussioner / Nu skall här sponsras in på bara benen.
« skrivet: ons 29 feb 2012 15:57:03 »
Nu efter Caremaskandalen känns det skönt att se att Stockholms stad inte har glömt våra gamlingar. Genom att våra politiker pressa priserna i botten så har staden sparat pengar. Dom pengarna använder man nu på ett mycket förnuftigt sätt genom att sponsra Gotland Runt.

Det kommer att bli en riktig fest för alla stockholmare och inte minst våra pensionärer. De vanvårdade Caremakunderna kommer att kunna njuta av vetskapen om att de genom att ha stått ut med vanvård bidragit ekonomiskt till denna seglarfest.

Ni skall se att detta kommer att uppmuntra våra gamlingar till nya stordåd. Nästa gång personalen skall byta blöja så kommer gamlingen stolt att säga: ”Inte ännu, blöjan är inte riktigt full. Jag vill utnyttja hela blöjans kapacitet så att de stackars seglarna får ekonomiskt stöd.”
 
Det är så här våra politiker svetsar samman det svenska folket till en enhet. Där alla, även vanvårdade Caremakunder, får chansen att bidra till något så elegant som en seglarfest. Har även hört att det finns idéer i stadshuset att gamlingar också skall få möjligheten att donera sina kroppar till en tvålfabrik. Så när de dött så kommer staden att kunna gottgöra sig inkomster på den avlidnes kropp.

Här går man även ett steg längre. Den avlidne får välja till vad pengarna staden får för kroppen av tvålfabriken skall användas. ”Det är viktigt att få välja” säger Joakim Larsson som ansvarar för äldrevården i Stockholm. Det finns tre alternativ:
1) Sponsring av Gotland runt 
2) Högre arvoden till stadens politiker
3) Fyrverkeri på nationaldagen
Ja som ni ser det är tre behjärtansvärda alternativ. Vi får hoppas att det hela går i lås. Då det även minskar stadens kostnader för att hantera liken efter de avlidna. Det är dessutom hygieniskt och inte minst miljövänligt när man återanvänder den förbrukade kroppen till tvålframställning.

Idén kommer ursprungligen från äldreminister Maria Larsson. Hon fick idén när hon såg ett TV-program med bilder från koncentrationslägret i Treblinka.  Där återanvände man så gott som hela kroppen på de som gasats ihjäl. ”Ja där låg man verkligen i frontlinjen när det gäller miljötänkande” säger Maria Larsson.


11
Fria diskussioner / Lyxfällan
« skrivet: ons 29 feb 2012 15:06:22 »
Satt och slötittade på TV:n och fick då se ett program som heter Lyxfällan. Det handlade om några stackare som inte kunde räkna utan gjorde av med mer pengar än de tjänade. Så kan bara länder som Grekland göra.

När jag tittade så fick jag en strålande idé till ett intressant TV-program. Jag har skrivit till TV4 om mitt förslag. Får se om dom nappar.

Mitt program skulle heta Lyxfyllan och gå ut på att jag och några bekanta skulle besöka personer som har det tråkigt hemma. Med oss skulle vi ha diverse dyra viner, dyr sprit och annat. När vi kom dit så skulle vi hälla i oss av våra rinnande varor mens kamerorna gick.  Vid några tillfällen skulle någon stjärnkock stå i den gästandes kök och göra i ordning läcker mat åt oss som vi skulle äta upp under pauser i supandet.

Här skulle ett helt gäng med personer bara bli fullare och fullare, man vet aldrig vad som kommer att hända. Några känner varandra andra inte. Spänningar skulle uppstå och kanske även erotiska sådana. Allt iför ögonen på alla TV-tittare.

Visst är det en strålande idé? Man skulle även kunna ha en tävling om vilka som skulle få följa med mig på besöken. På något sätt så blir det här något ultimat. Programmet skulle innehålla allt. En tävling där personer mobbas ut. Förnedring där personer är fulla och gör bort sig. Matlagning som är så poppis just nu, ja allt.

Det kan bara inte bli fel, eller hur?

12
Fria diskussioner / Tyskland hjälper Grekland och lite skvaller.
« skrivet: mån 27 feb 2012 18:58:27 »
Jag såg att Tyskland skall hjälpa grekerna med att komma tillrätta med skatteflykten i landet. 160 tyska experter har rekryteras för detta ändamål.

Man ställer sig frågan, vad gör Sverige? Ingenting är svaret. Jag tycker att även Sverige skall ställa sin expertis till förfogande. Jag tänker då framför allt på  Patrick Grimlund och Magnus Hedberg  kända från TV-3:s Lyxfällan.

Grekerna är inte så förtjusta i de tyska experterna så här skulle nog två svenska experter komma väl till pass. Framför allt gäller det att få grekerna att förstå sambandet mellan inkomster och utgifter. Grekerna saknar i stort sett inkomster  (skatteintäkter) men är desto bättre på att generera utgifter. Det här kan enkelt illustreras för grekerna via den pedagogik Lyxfällan har. 

På tavlan kommer det att på den del som avser inkomster att vara i stort sett tomt medan utgiftsdelen av tavlan blir knökfull. Då borde till och med en grek förstå att det är något som saknas. Tror att grekerna skulle uppskatta en sån här genomgång. Det skulle till och med kunna bli ett bra TV-program där storögda greker får aha-upplevelser när kloka svenska experter räknar upp sedlar på en tavla.

Annars fick vi äntligen se bilder på den nya kronprinsessan. Det visade sig att det var en bäbis. Undrar om det blir samma hallojs runt Fredrik Reinfeldts barn som snart är på gång. Filippa är i 3:dje månaden, enligt vad jag fått höra. Verkar lite konstigt då det också har sagts mig att Filippa numera är lesbisk och är tillsammans med en tidigare barnflicka i familjen från Serbien. Barnflickan skall också vara mamma till en son vars far lystrar till namnet Fredrik. Nu vill jag inte skvallra mer om familjen Reinfeldt. Fast jag kan inte låta bli att tala om att det ryktas om att Fredriks äldsta son är gay och umgås med Jan Björklund.

13
Fria diskussioner / Varför inte Estrella i stället?
« skrivet: fre 24 feb 2012 16:34:57 »
Ja vår nya kronprinsessa skall heta Estelle, vilket väl är helt OK. Men jag tycker hon borde fått namnet Estrella i stället. Det hade varit betydligt roligare. För då hade tredjenamnet kunnat bli Fredagsmys och sen efter det Dippsås eller kanske Gräslöksdipp. Att ett av namnen skulle bli Silvia var ju självklart. Jag är säker på att chipstillverkaren skulle ha sponsrat det hela om man valt det namnet. Då hade vi kunnat sänka apanaget vilket i sin tur hade gett möjligheter till skattesänkningar.

Ett alternativ hade varit och helt enkelt sälja namnen till företag till högstbjudande. Det hade varit både spännande och inkomstbringande. Hon hade då kunnat heta Estrella Expressen Volvo Silvia vilket inte alls låter så tokigt. Men framför allt hade det varit ett steg mot ett självfinansierat kungahus.

Vidare så har Daniel två namn lediga. Han heter bara Olof Daniel och det kan kompletteras men några sponsorsnamn. Ett exempel kan vara Olof Daniel Tevefyra HM. HM är ju extra lämpligt då det kan tolkas som Hans Majestät. Fast då skulle nog vår Monark blivit putt så HM är kanske inte så bra.

En annan stor nyhet är att från och med torsdag så kommer vem som helst att få öppna skönhetssalong i Grekland. Det var ett av EU:s krav för att låna ut 130 milliarder euro till Grekland. Äntligen så råder det fri etableringsrätt av skönhetssalonger i Grekland.


14
Fria diskussioner / Dagens huvudnyheter
« skrivet: ons 22 feb 2012 16:14:48 »
Idag var det spännande nyheter på Expressen. Carl Bildt är informatör för USA och skall ha läckt hemlig information till CIA. Var det en nyhet? Det är väl allmänt känt att Carl Bildt alltid har varit en hund som viftar på svansen inför USA.

Apropå hundar så råkade jag se några minuter på ett TV-program som handlade om hur man tränade sin hund till lydnad.  Hunden skulle gå perfekt bredvid. Stanna när ägaren stannade. Stå still när så kommenderades osv. Min fundering var: ”Varför köper de inte en automatisk gräsklippare i stället som går att styra med en remote.” Den gör ju precis som du vill i alla lägen och dessutom kan den klippa gräset vilket hunden inte kan. Sen kan personen gå ut och gå med sin gräsklippare och ropa kommandon samtidigt som personen styr klipparen med remoten. ”På stället klipp, framåt klipp, och andra kommandon kan ropas ut.

Ja så fick då äntligen Grekland sitt lån. Pengarna får bara användas för att betala av på redan befintliga lån. Det grekiska folket drog en suck av lättnad, ”Äntligen får vi berika de tyska och franska bankerna och bidra till deras resultat”, tänkte de inte utan stolthet. Grekland är satt under ekonomisk förmyndarskap och det behövs tydligen. För annars skulle grekerna använda pengarna fel. De skulle ju kunna användas för att få fart på den grekiska ekonomin genom investeringar.  Den risken är nu undanröjd, det var skönt. Grekland kommer att förbli ett underutvecklat land med turism som sin huvudsaklaga inkomstkälla.

I Dagens Industri kan vi läsa ”Mörka förväntningar hos hushållen”. Det låter ödesmättat. Vad är det för mörka förväntningar? Personligen såg jag en stilig mörkhårig yngre man framför mig. Men nej det var det inte, utan det handlade om ekonomiska förväntningar. Hushållen trodde inte att dom skulle få tillfälle att konsumera lika mycket fortsättningsvis. Det blir en påse chips mindre till fredagsmyset. Ja det verkar vara en förskräcklig framtid som väntar oss alla, huu.

15
Ryssland eller Ungern är det man först kommer att tänka på.

Sidor: [1] 2 3 ... 130