Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Chicaboom

Sidor: [1] 2
1
Textilier / Hur rengöra broderi?
« skrivet: fre 19 dec 2008 07:43:17 »
Jag funderar på att köpa ett halsband jag har sett. Det har en stor medaljong i nån sors guldmetall och pärlemor, och i mitten är det ett pyttelitet korsstygnsbroderi. Jag tror att det är från 60-70-talet nån gång. Medaljongen är i gott skick förutom att broderiet ser smutsigt och sunkigt ut. Kan man rengöra det på nåt sätt? Några tips?
(vet inte om detta egentligen hör hemma under "hus och hem", men det är textil i alla fall...)

2
Är det någon som brukar läsa dessa tidningar och kan säga vilken som är bäst? Jag funderar på att köpa en prenumeration på någon av dem till min mamma i julklapp, men jag vet inte vilken! Eller har någon nåt annat förslag?

3
Leksaker / Ni dockskåpsentusiaster
« skrivet: sön 24 feb 2008 10:57:11 »
Ta en titt på detta, ser jättespännande ut tycker jag: http://www.tradera.com/Lundby_Dockskap_Lerum_Leksaksfabrik_50_tal_60_tal_70_tal_-auktion-58978360

Hade jag själv haft plats till ett dockskåp hade jag bjudit på detta som ett nybörjarprojekt. Vilka fina inredningsdetaljer och tapeter!

4
Sökes/Bytes/Bortskänkes / Sökes: Rörstrand Valentine koppar med fat
« skrivet: lör 23 feb 2008 17:06:11 »
Ja, som rubriken lyder, jag söker koppar med fat ur Rörstrands Valentine-serie. Även udda koppar och fat är intressanta.
Bilden är lånad från www.paprickenrod.se

5
Om Retroforum / Inlägg redigerade av admin
« skrivet: mån 11 feb 2008 19:22:45 »
Ada, jag tycker att du gör ett superbra jobb med att moderera forumet, rättvist och vettigt.  :) En sak jag dock efterlyser är lite tydligare hänvisningar när du redigerat ett inlägg. Jag är nog lite trög, men ibland fattar jag inte alls vad som pågår när ett inlägg är ändrat. Hade ett inlägg jag skrivit blivit redigerat av någon annan utan tydlig anvisning om att så var fallet hade jag nog dessutom tagit ganska illa vid mig, att orden som står i mitt namn inte är mina så att säga. Jag tror att det hade varit en bra idé att inleda varje ändring med t.ex. "redigerat av admin".

6
Design, övrigt / Bilder på snygga sovrum önskas!
« skrivet: lör 26 jan 2008 11:10:31 »
Jag är hyfsat nöjd med det mesta i vår lägenhet, utom sovummet som bara är en total röra av möbler och prylar. Jag känner verkligen behov av att rensa ut och göra fint, men jag behöver inspiration och en målsättning om det ska bli av.
Blev lite inspirerad av "sängtråden", och nu skulle jag gärna vilja se en massa bilder på snygga retrosovrum, era egna eller från tidningar, böcker o.s.v. Så snälla, bombardera mig!  :)

7
Plast / Galgar med ansikten
« skrivet: sön 6 jan 2008 18:31:12 »
I min hall bor det fyra sådana här pinglor. Alla fyra är likadana, tyvärr lite gulnade, och de är märkta "Trade-Mark Marcol". Mina är köpta i England men jag har sett dem i Sverige också. Jag har även sett liknande med andra motiv, vet inte om de är av samma tillverkare. Jag hade gärna haft en hel liten samling, men de varierar mycket i pris så jag väntar på att de rätta ska dyka upp till rätt pris.  :)

8
Kläder / Papperskläder
« skrivet: sön 6 jan 2008 15:45:30 »
Jag började skriva om papperskläder i fjolls retrokläder-tråd, men jag tycker att konceptet i sig är så galet att det förtjänar en egen tråd.  :)

Här är några fina exempel, enligt säljaren en regnkappa i "vattentätt papper" och en pappersbikini, otroligt praktiskt:

http://cgi.ebay.com/Retro-Vintage-Disposables-60s-Paper-Clothing-Raincoat_W0QQitemZ150202397428QQihZ005QQcategoryZ48869QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Vintage-60-s-Warhol-Era-Paper-Clothing-Bikini-4-pc-NOS_W0QQitemZ150202401077QQihZ005QQcategoryZ155236QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

9
Fordon / Vår gamla Spittie
« skrivet: sön 6 jan 2008 13:33:47 »
Sitter och rensar lite bland fotona på datorn och hittade en bild på min gamla kärlek Spittie. Han är en Triumph Spitfire MK3 från 1968, och den finaste bilen jag någonsin kännt. Tyvärr var vi tvugna att sälja honom när vi flyttade från England till Sverige för snart 3 år sen. Hoppas han har det bra där han är nu.

10
Musikinstrument / Snyggaste instrumentet från 60-talet...
« skrivet: lör 5 jan 2008 21:37:41 »
...tycker jag är en Vox Continental-orgel! Designad 1962, notera de omvänt svart/vita tangenterna. Dööösnyggt säger jag bara! Och de låter inte illa heller. ;D

Bilden är lånad från www.combo-organ.com

11
Inredningsdetaljer / "Bordsdekoration" med bollar
« skrivet: lör 5 jan 2008 21:24:12 »
Är det någon som vet var sådana här lustiga grejer kommer från och hur de använts? De benämns ju ofta som bordsdekoration, är de tänkta att ha på ett dukat matbord, eller är det mer än allmän prydnadssak? Jag läste någonstans, minns inte var men det var inte nödvändigtvis en pålitlig källa, att dessa ursprungligen designades av Verner Panton, kan det stämma?

Fina tycker jag de är i alla fall  :)

12
Kläder / Vita gogoboots från 60-talet
« skrivet: lör 5 jan 2008 21:11:57 »
Jag är väldigt förtjust i en specifik typ av ankelstövlar som tycks ha varit som mest populära runt -66/-67. Dessa gjordes framförällt i vitt, men går även att få tag i andra färger, och om man har riktig tur mönster eller genomskinlig plast. De blev populära bl.a. i samband med Courreges rymdkollektioner (han designade bl.a.en fantastisk model med öppen tå och "kikhål" på sidorna), och det amerikanska musikprogrammet Hulabaloo där dansarna ofta hade sådana. De startade t.o.m. ett skomärke som hette Hulabaloo, och gjorde bl.a. en hundtandsrutig version.

Jag har en liten samling som inte är av någon särskild designer eller märke, men som jag ändå tyckte det kunde vara kul att visa nu när jag tjatat mig till den här kategorin. ;) De längst till vänster är den mest klassiska modellen, väldigt enkla med blixtlås bak, och de uppe till höger med rosetterna har jag köpt av en kvinna i USA som hade dem när hon var cheerleader i slutet av 60-talet. Den som ligger längst fram ser i princip likadan ut som de till vänster, men är gjorda av ett företag som specialiserade sig på hopvikningsbara skor.  :)

13
Retro musik / Gul singel
« skrivet: lör 8 dec 2007 21:23:08 »
en singelskiva av gul vinyl
Singlar är jag alltid nyfiken på :) Vilken singel är det?

14
Svenskt porslin / Rörstrand Valentine
« skrivet: mån 1 okt 2007 20:07:03 »
Jag är barnsligt förtjust i serien Valentine från Rörstrand och bestämt mig för att samla ihop en servis med den designen. Förutom att den är såååå fin vet jag dock ingenting alls om servisen. Någon som har någon info om vem som designat den eller något annat intressant? Det enda jag hittat är årtalen 61-69, den infon hittade jag här, där det även finns några bilder: http://www.svenskt-porslin.net/rorstrand/ror-va.htm
Hade varit jättekul att veta mer. :)

15
Övrigt och okänt ursprung / Homemaker
« skrivet: mån 1 okt 2007 19:30:05 »
När jag ändå är igång med kameran tänkte jag passa på att visa mina fina engelska Homemaker-tallrikar. Dessa är tillverkade av Ridgways potteries och såldes i Woolworths-butikerna på 50- och 60-talet. Mönstret designades av Enid Seeney -56 eller -57. En av stolarna är en Robin Day-fåtölj, och soffan sägs vara en som Sigvard Bernadotte designat. Har själv dålig koll på om det sistnämnda stämmer.

Jag älskar dessa, förutom att jag tycker de är snygga så känns hela konceptet bara så 50-tal! Man var så stolt över sina samtida ultramoderna möbelstilar att man t.o.m. avbildade dem på tallrikar!  :)

Sidor: [1] 2