Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - thisismycat

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Möbler / Bokhylla av okänd härkomst och ursprung
« skrivet: fre 16 aug 2013 09:29:14 »
Är det fortfarande någon som läser/skriver här eller är det ännu ett dött forum övertaget av spambots?

Hur som helst, tänkte chansa och slänga ut en fråga om vår bokhylla. I senaste numret av Retro var det en genomgång av bokhylleserier och Femtiotalsjakten har också haft en, längre tillbaka.

Aldrig någonstans har jag sett vår bokhylla. Jag har letat som en galen efter märkning eller något som kunde skvallra om tillverkare - men gått bet. Bifogar en äldre bild på hyllan, men den ser fortfarande likadan ut. Den är nämligen av utsökt kvalitet och jag skulle gärna ha fler, men eftersom jag inte vet vem som tillverkat den eller sett en likadan, blir det lite svårt att hitta.

Någon som har en susning?

2
Inredningsdetaljer / Ljus till Nagel-ljusstakar
« skrivet: tis 28 maj 2013 11:15:26 »
Köpte nyligen tre moduler Nagel BMF och har själv letat efter ljus som passar den. Har letat och letat och hittade detta, det kan säkert intressera fler än mig:
http://webshop.dlight.nu/visa_produkt.asp?t=Ljus+till+Nagel&id=226&lang=sv

De säljer alltså stöpta ljus som passar till Nagel-ljusstaken (enligt dom själva iallafall). Notera att jag inte testat själv, men kommer nog beställa ett gäng.

3
Möbler / Tapetserarmästarnas katalog
« skrivet: tis 28 maj 2013 10:04:30 »
Lämnade nyligen in en soffa till en tapetserare jag brukar lämna in saker till. Soffan var från Dux, då tog han helt sonika fram en pärm med alla Dux-modeller och där står det vilken tygåtgång det är till klädsel av en sådan soffa.
Det var väl nog så intressant - men där står även modellnamn på ALLA dux-produkter! Katalogen eller pärmen gick inte att få tag på nu sade han, men är det någon annan som sett liknande?

Alla de fåtöljer som folk brukar kalla för "Duxello" var bland annat med med mera, med mera...

4
Möbler / Skulle det här möjligtvis kunna vara Ekselius?
« skrivet: ons 12 sep 2012 15:51:41 »
Okej, jag är ute på tunn is nu, det är en internationell sida och bara för att en handlare hävdar att något är Ekselius betyder inte att det är det. MEN. Jag är nyfiken och det här är enda gången jag sett någon namn knutet till denna stolen (som t ex Bebop i Göteborg har till salu).

http://www.foresight-web.com/items/detail.php?t_id=2&r_id=24

Vanligt är ju annars att man hävdar att dessa är Ekselius (t ex gör danska sidor gärna det) fast det är en IKEA-produkt som heter "Scotte" om jag inte minns fel?
http://www.themodernwarehouse.com/hero.php?type=archive&id=1543&page=1&low=0&high=10

Jag tycker stolen på sätt och vis utstrålar samma elegans som de bästa av Ekselius möbler gör, men jag är inte övertygad. Tyvärr är inte så många stolar med i "Ekselius-boken"...

5
Möbler / Sålde IKEA möbler av Nanna Ditzel?
« skrivet: mån 3 sep 2012 10:23:58 »
Med anledning av att jag såg denna bilden (bilden är kraftigt beskuren eftersom storleken på bilderna i forumet inte får vara så stora) på bloggen Designkarameller http://designkarameller.blogspot.se/
så blev jag lite ställd. Är det inte Ditzel så är det ju en väldigt uppenbar stöld av formen!

Fåtöljen jag tänker på är den här: http://www.bukowskismarket.com/items/322626-fatolj-modell-83-nanna-ditzel-danmark-1900-talets-andra-halft

Svårt att se exakt från IKEA-katalogen om det är samma bild. Om det är två olika stolar skulle det ju vara intressant att veta vad som skiljer...

6
Böcker / Är Mats Linders bok om norska designmöbler bra?
« skrivet: fre 31 aug 2012 09:47:43 »
Någon som köpt den?
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8299641268

Den kostar ju ändå sina försvarliga 495kr...

7
Möbler / Ny kudde till Pernilla 2?
« skrivet: lör 9 jun 2012 18:53:59 »
Jag har nyligen kommit över en Pernilla 2 med flätat skinn. Kudden är i skinn också, men ser inte så trevlig ut. Dessutom har remmarna i upphängningen töjts ut, så kudden hänger på sniskan. Det ser ju inte så fint ut.
Själva innerkudden är ju hel och så, så jag funderar på två alternativ.

Säljs det nya kuddar eller fodral via någon leverantör?

Skulle man kunna lämna in kuddfodralet och få det "kopierat" av en tapetserare i något festligt tyg istället?

8
Möbler / Var köper man sådana här plastklädda fjädrar?
« skrivet: mån 28 maj 2012 15:18:25 »
Jag har för mig att jag har sett var man kunde köpa sådana här fjädrar som ofta finns i sitsen på retromöbler. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig, behöver byta ut fjädrar i en Ekselius-fåtölj?


9
Möbler / Bukowskis Market i Sthlm gör det igen!
« skrivet: fre 4 maj 2012 11:38:08 »
Fantastiska experter de har på det där stället.

Här är länken, men misstänker att de ändrar beskrivningen snart. En annan firma i Sthlm skrev jag till och skrev att det är en IKEA-fåtölj, men de svarade inte och har inte ändrat sin annons, fast de lagt ut den flera gånger. Kanske svårt att få folk att betala 5000kr för två IKEA-stolar.

https://www.bukowskismarket.com/items/319372-fatolj-spanska-stolen-borge-mogensen-for-fredericia-stolefabrik-formgiven-1958

10
Svenskt glas / Jag trodde det var Reijmyre, men vad är det?
« skrivet: sön 29 apr 2012 17:11:11 »
Köpte följande vas på en lokal loppis i veckan. Trodde jag kände igen mönstret från den här typen av Reijmyre-vas:
http://loppista.blogspot.se/2012/03/gron-reijmyre.html

De har visserligen likheter i mönstret, men vasen är inte alls samma. Min är tung, har tjocka väggar och verkar vara pressglas. Slitaget, färgen och mönstret får mig dock att tro att den inte är ny.


11
Möbler / Benställning till myran
« skrivet: tis 10 apr 2012 15:45:56 »
Undrar om någon vet var man kan få tag på, eller om någon här har en benställning till myran med tre ben? Och då kan ni passa på att svara på frågan om man kan växla benställning mellan fyra och tre ben eller om det är olika stolar?

12
En kaffeservis min fru vill ha är Mon Amie, men problemet är att det finns både ny och äldre tillverkning. Går det att se skillnad på de båda?? Jag vill först och främst försäkra mig om att jag inte köper en kaffeservis som är från någon av alla andra sorterings-outlets.
Eller är delarna från den gamla servisen inte de som är i tillverkning nu? Kollar jag på Rörstrands hemsida så är det ju så, men de kanske tillverkat tidigare.

13
Möbler / Större rullar bubbelplast
« skrivet: sön 4 mar 2012 17:45:26 »
Säljer ibland av lite möbler som jag tröttat på, på Blocket. Många gånger kommer frågan om jag kan skicka en stol till Sthlm, t ex. Vad jag förstått går det bra att skicka enstaka möbler med Bussgods. Men då måste ju stolen emballeras, så jag undrar var man köpa större rullar bubbelplast?? Byggvaruhus brukar ha mindre rullar för 30kr styck, vilket blir ganska dyrt om man ska klä in en hel stol i det...

Om ni har bättre förslag på emballage så mottas de med varm hand.

14
Möbler / Brickbord Torsten Johansson AB Formträ i jakaranda
« skrivet: lör 7 jan 2012 23:17:25 »
Håller på och säljer av lite grejer och bland annat det här bordet och tänkte posta det här först, så att ni får se. Kanske har ni sett det innan, men jag har aldrig sett det innan. Det enda jag sett från nämnda designer/företag är vinstället som är ganska vanligt.
Den stora brickan är inte märkt, men med bordet kom en liten bricka som har brännmärkning, annars hade jag inte vetat om ursprunget. Här får ni se lite bilder på det också.

Det är kanske andra som sett detta bord någon annanstans innan, men jag har då aldrig stött på det.

15
Möbler / Soffbord i jakaranda, designer och tillverkare?
« skrivet: sön 1 jan 2012 20:18:12 »
Höll koll på den här auktionen för ett tag sedan, på detta läckra soffbord. Så här i efterhand är jag ganska bitter att jag inte tog hem auktionen, det är ett av de snyggaste soffbord jag sett och verkade dessutom vara i bra skick.
http://www.bukowskismarket.com/items/276339-soffbord-1960-tal

Bukowskis Market i Malmö verkar inte ha vetat så mycket om det, så informationen är knapphändig.
Visst talar designen för att det är Johannes Andersen som står bakom. De fasade kanterna och att bordet är i jakaranda (Trensum gjorde väl t ex inga bord i jakaranda?) talar för CFC Silkeborg. Benen verkar vara i ett annat träslag, är det kanske zebrano? Eller annan behandling på jakaranda?

Här är tre andra bord som talar för Andersen/Silkeborg. Men jag hittar ingen dokumentation eller avslutade auktioner eller annat som tyder på att det stämmer. Furnitureindex gav heller ingen vägledning.
http://www.deconet.com/decopedia/object/145765/Nesting_tables_by_Johs_Andersen
http://www.deconet.com/decopedia/object/18901/Circular_sofa_table_by_Johannes_Andersen
http://www.deconet.com/decopedia/object/12225/Square_coffee_table_by_Johannes_Andersen

Nu till er experter, känner ni igen det???

Sidor: [1] 2 3 ... 6