Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - SlimsPunktSe

Sidor: [1]
1
Inredningsdetaljer / Vem har gjort denna lampa?
« skrivet: mån 10 mar 2014 10:14:08 »
I många många år har jag haft denna lampa (fler år än som gått sedan jag var inloggad senast  ;D haha) och det hade varit en fröjd att en gång för alla få reda på dess tillverkare lite kuriosa kring vad ni vet om den!
Den är av rejält glas och dess detaljer av teak, t.o.m. sladdsamlaren som sitter mot taket är av teak, den är lite väl fin och välgjord för att vara något som tillverkades i miljontal känns det som?
Tack på förhand!

2
Säljes / Fågel Blå fågelskrämma!
« skrivet: mån 31 maj 2010 16:27:48 »
Under helgen fick jag in två förpackningar av något av det mest charmiga jag sett - Fågel Blå fågelskrämmor!
Varje förpackning innehåller 20 stycken ohögteknologiska ark som håller kråkorna och annat otyg borta från trädgårdslandet... älska prylar i sina originalförpackningar!  :D

http://slims.se/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=18&product_id=464&Itemid=64

3
Fria diskussioner / Sjukt glad för butikens nya flyer!
« skrivet: ons 26 maj 2010 18:22:13 »
Idag fick jag ett minst sagt trevligt mail från min gode vän och grafiker Marcus som trollat ihop en ny flyer som även skall tryckas som stickers inom kort! Jag är ruggigt nöjd och väldigt tacksam för att någon tog sig tid och trixade ihop något såhär bra och kul. I sin helhet så finns bilden på min blogg (sorry för länken, men att bifoga den som en pyttebild här vore rena lustmordet på hans arbete :D ):
http://blogg.slims.se

Om ni gillar lite udda och kul bilder så slå en kik på hans sida (vet inte om jag borde posta detta bland länkar, men det har ju inte direkt med retro att göra... hur som haver så är jag himla glad och vill visa upp mästerverket   ;D !):
http://www.marcusgyllander.se

4
Retro musik / Till minne av Anna-Lena Löfgren.
« skrivet: lör 22 maj 2010 09:15:11 »
I morse fick vi via TV ta emot det tråkiga budet att Anna-Lena Löfgren igår lämnade jordelivet i den blygsamma åldern av 66 år. En lång karriär med många riktigt fina låtar, en ikon och folkkär artist som som de flesta nog direkt sammankopplar till hiten "Lyckliga Gatan". Det börjar ta på di där gamla goa artisterna nu... tråkigt - men något man inte kan smita från hur man än bär sig åt.
Det man kan göra är att drömma sig bort till en tid då allt verkade vara just... Lyckliga Gatan.

Anna-Lena Löfgren - Lyckliga Gatan

5
Ibland så köper man en hel låda med prylar och upptäcker att man fått nått helt galet med på köpet, eller så är det något som ligger gömt i det man köpt.
Vad är ert bästa/sämsta/värsta som ni "råkat ut för"?

Själv har jag inte gjort någon uppseendeväckande upptäckt, men en gång då jag beställde ett gäng skivor från Amerika var dessa inslagna i tidningspapper från en tidning för personer som sökte väldigt (VÄLDIGT) avvikande "relationer" om man säger så... först skrattade jag så jag höll på att kikna, sen gick jag och kastade emballaget och tvättade händerna  :D

6
Svenskt porslin / Upsala-Ekeby Salt Johan
« skrivet: lör 1 maj 2010 12:48:00 »
Är det någon som känner till ett saltkar i keramik med teaklock som det står Salt Johan (alternativt Johan Salt beroende på vart man börjar läsa på karet)?
Har sökt en massa på Google utan att komma någonvart...  :P

7
Inredningsdetaljer / Rejäl lampa med dubbla glas och teakdetaljer.
« skrivet: tis 27 apr 2010 16:47:25 »
Hittade denna minst sagt tunga pjäs... lite fräckt med dubbla glas och riktigt fina teakdetaljer.
Till och med delen som döljer sladden uppe i taket har man fått till av teak!
Mycket gott skick på rubbet, takdelen är inte 100% rund och jag tror inte man skall ge sig på att försöka få den perfekt heller... känns som risken att den spricker är för stor.

Vad säger ni, är det en känd modell eller är det bara något kraffs från 60-talet?  :D


8
Skrev nyss ett par rader om denna sidan på min blogg men tänkte dela med mig av detta spektakel även här!
Irate är en Amerikansk kille som har en egen kanal på YouTube där han vräker ur sig vad han tycker om de mindre lyckade liren som kom till allas våras favorit - Nintendo 8-bit (NES).
Om än en hel del trams och kass teater så har han ett par del kul poänger och drar liv i gammal ilska då man minns de där spelen som bara var helt värdelösa (men som i regel hade de snyggaste omslagen... grym strategi den därade!  :D )

Håll till godo!
http://www.youtube.com/user/Irategamer

9
Hittade 24 gamla godingar till seriealbum i garderoben och önskar nu sälja dessa till någon samlare som är sugen på lite nostalgi. Samtliga album är i gott bruksskick, det fanns enstaka som hade mindre skönhetsfel (står skrivet i listan nedan).

91:an Karlsson - 1974
91:an Karlsson - 1977 (ett par bläcksträck på baksidan)
91:an Karlsson - 1978
91:an Karlsson - 1979 /några svarta fläckar på framsidan)
91:an Karlsson - 1980
91:an Karlsson - 1981
91:an Karlsson - 1982
91:an Karlsson - 1983
91:an Karlsson - 1984
91:an Karlsson - 1985
91:an Karlsson - 1986
91:an Karlsson - 1994
Ã…sa-Nisses Bästa - 13 episoder
Ã…sa-Nisses Bästa - Nisse i toppform
Lilla Fridolf - 1975
Lilla Fridolf - 1976 (liten bit av ena hörnet på baksidan fattas)
Lilla Fridolf - 1977
Lilla Fridolf - 1978
Lilla Fridolf - 1980
Lilla Fridolf - 1981
Lilla Fridolf - 1982
Lilla Fridolf - 1984
Anderssonskans Kalle - 1979
August - 1975 (små bläckstreck på framsidan)

Vet inte vad sånahär albums kan vara värda, kom gärna med ett förslag om ni är sugna!

10
Denna fina mojäng fick jag i min ägo i somras, i ett minst sagt läckert träfodral så ligger detta system som jag testade med batterier då jag fick det och fick den att lysa och man hörde brus trots den inte var kopplad till någon antenn.

Navigatorn fanns på en liten båt som sommaren 1968 (om jag minns rätt, kan ha varit 69) lämnade Frankrike för att segla över till England. Men resan gick inte som det var tänkt och ensamseglaren föll överbord. Ett par dagar senare hittades båten drivandes runt i Engelska kanalen med knäckt mast och reservmotorn igång. Båten bärgades till Sverige och var i minst sagt dåligt skick, mer eller mindre var det endast denna pryl som var hel. Seglaren hittades aldrig och ett par år senare blev han dödförklarad... en mycket tråkig historia, men gör helt klart maskinen till något spännande då den är mer eller mindre felfri trots sin olycksfyllda bakgrund.

Jag har inte så mycket info om denna då det lilla jag funnit varit på franska och det verkar att vara en mycket ovanlig modell. Vad jag förstått är det många som uppskattar sånahär prylar och priserna svänger från allt från hundralappar till flera tusen... många är intresserade av nautica, men hur är intresse i Sverige i dessa tider?
Tacksam för all info jag kan få!

11
Säljes / Rakknivar, katolska prylar och en hel del udda grejer!
« skrivet: ons 31 mar 2010 14:36:02 »
Slå en kik på Slims.se, retrobutik med inriktning på rockabilly och retrokulturen.
Lika delar udda föremål som riktiga klassiker är vad som är målet att ha i lager!

12
Länkar / Slims.se - "Det var bättre förr"
« skrivet: ons 31 mar 2010 14:30:02 »
Sommaren 2009 startade jag mitt företag Slims.se - "Det var bättre förr".
Målet med butiken var att skicka vidare mitt största intresse, prylar som knyter an till rockabilly, country, tatueringar, custom, bilar, 50-tal... ja, helt enkelt "den gamla goda tiden". Klassiker som udda grejer är vad jag gillar mest och bäst och försöker hela tiden att erbjuda kul och udda prylar till såväl hem som bil men även sånt man kan ha på kroppen. Den enda jag inte har något större intresse av är kläder och än så länge väljer jag att inte köpa eller sälja några sådana.
Sidan är ständigt under förändring och utbudet är inte enormt... sakta men säkert börjar det nog ändå likna en onlinebutik för den som har ett gott öga för kul prylar!

Sidor: [1]