Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - convallaria

Sidor: [1] 2 3 4
1
Möbler / "Menar ni allvar, hr Wegner?" - AiH nr 4/62
« skrivet: fre 15 jun 2012 17:50:43 »
Det är Ox-chair det handlar om. Damen som skrivit artikeln har sett fåtöljen och hajat till. Hon tycker stolen ser ut som ett oxhuvud med spindelben. För att bringa reda i ifall det är ett skämt eller inte tar hon och ringer arkitekten.
"Jag har inte alls inspirerats av en oxe eller på något vis försökt vara originell. /../ Det här är en väldigt funktionell fåtölj, gjord för folk som liksom jag tycker om att röra sig när de sitter - nackstödet är utformat så att man når att luta huvudet mot det också när man sitter på tvären i stolen, med benen över armstödet.." säger Hans Wegner.
"Jag döper aldrig mina verk. Allmänheten brukar döpa dem så småningom. Vad den här kommer att få för namn vet jag inte än. Vi får väl se om tio år!"
1962 kostade fåtöljen klädd i gräddfärgat ylletyg 1.285:-.

2
Silver & bestick / Gense vaddå? Tunna bestick relief
« skrivet: ons 28 dec 2011 16:06:48 »
Lite  plåtiga Gensebestick som inte ligger särskilt bra i handen. Har de nåt namn?

3
Loppisar / Loppisar idag 14 nov mellan Uppsala och Trosa?
« skrivet: sön 14 nov 2010 10:33:07 »
Nån som har nåt att rekommendera när vi idag ska göra en liten tur?

4
Antikbodar m fl / Antik-, konst- och konsthantverksmässa
« skrivet: ons 30 jun 2010 19:56:47 »
Lagom liten kvalitetsmässa i historiska lokaler i Österbybruk Norduppland. Vinn konst på entrébiljetten, prova på kalligrafi och tovning! Moderna antikviteter och gamla.

5
Österbybruksmässan proudly presents deltagare i årets evenemang där antikt/modernt, konst och konsthantverk samsas på en liten gemytlig mässa i unik industrihistorisk miljö: Wanjas Vardagsrum och Qeptas Antika. Det finns plats för fler, Kikis! En tapetmonter till exempel!

6
Svenskt porslin / Rörstrand häftiga TV-koppsfat, men hur ser kopparna ut?
« skrivet: sön 18 jan 2009 20:38:40 »
Dessa femtiotalsfat från Rörstrand är inte märkta med något namn. Någon som vet om de har något. Det vore också roligt att veta hur kopparna till dem ser ut.

7
Sökes/Bytes/Bortskänkes / UppCon köpes! Urgent!
« skrivet: tis 13 jan 2009 21:45:31 »
Min dotter har missat betalningen till UppCon och går därför miste om detta mangaevenemang i Uppsala som för henne är viktigare än julafton. Är det NÃ…N som känner NÃ…N som inte kan utnyttja sin biljett helt eller delvis och är beredd att sälja?

8
Fria diskussioner / Terve
« skrivet: lör 3 jan 2009 22:24:41 »
Jag kollade just på vilka som är inloggade så här på lördagkvällen och ser att det är de kära fin-skorna och Sussieh och jag. Är alla män ute och super? Och är alla vi tjejer/kvinnor lika rudis på el? Englesson, du har ju i alla fall en gubbe? Även om han samlar på ugglor kanske han kan nåt om el och har några tips angående min krona som jag skrev om i en annan tråd?
Jag klättrar nämligen på¨väggarna efter att ha varit sjuk sen före nyårsafton. Hittills har jag skruvat ihop och satt upp fyra lampor. Det har jag inte tålamod till annars. Imorgon ska jag ta mig f. vara frisk och kunna göra nåt utåtriktat igen.

9
Inredningsdetaljer / Vippande låtsasljus
« skrivet: lör 3 jan 2009 22:02:23 »
Jag har en tjusig krona som jag nu äntligen kopplat in och dragit ström till efter tio år eller nåt sånt. Inuti takfästet sitter något slags transformator. Från den går det ut en sladd med två uppsättningar koppartrådar. Dem har jag kopplat till ett tvåpoligt lamputtag med jord (som uttaget i taket.) Jag antar att det går svagström ut till låtsasljusen. Nå, jag får dem inte att funka ordentligt. En lyser starkt, en annan svagt, flera inte alls och en finns inte. Några frågor:
Var får man tag på fler ljus?
Varför lyser inte alla?
Varför lyser de olika starkt?

10
Sökes/Bytes/Bortskänkes / En himla många lock
« skrivet: tis 30 dec 2008 18:35:40 »
Jag söker lock till tekannor. Tror jag har sju-åtta stycken som saknar. Framförallt Spaljé, Blå eld, Geflekannor, Arabia 50-talare och allt möjligt annat. Har ni lock som bara ligger och dammar så hojta till. En liten 1800-talare i vitt biskviporslin längtar också efter sitt lock, annars är det bara femtiotalskannor (inga vita/benvita med guld eller små blommor dock.)
Tror jag besjälas av något slags paraihopsyndrom. Kanske skulle ha blivit äktenskapsmäklare?

11
Loppisar / Julmarknad med retro
« skrivet: tis 9 dec 2008 17:36:01 »
I helgen är det dags för alternativ julmarknad igen. Till marknaden tar jag bland annat med mig gammaldags julsaker, adventsljusstakar från 60-talet, bakattiraljer, Upsala Ekebykeramik, Bo Fajans glöggmuggar från 50-talet, små teakmöbler och -speglar, fina kakburkar och nytillverkade Uppsalalyktor i trä.
 
Varmt välkomna!
önskar
Convallaria

"En annorlunda och mycket välbesökt julmarknad. Populär för sitt annorlunda urval av produkter samt för sin gemytliga och varma stämning. Snickeri, julgransförsäljning, keramik, antikt, julgodis, silversmide, barnkläder, glögg, bakverk, hantverk, kafé, presenter, tyger, dukar, chokladhjul, lammkött, korvgubbe m.m

Lördag-söndag 13-14:e december kl 11-17
11.00 Marknad, butiker och servering öppnar
12.30 Kaféunderhållning med Ako
13.00 Jultomten kommer
13.30 Kaféunderhållning med Ako
14.30 Luciatåg
16.00 Eldshow på torget

Buss nummer 4, 6 till Hågabys ändhållplats. Fri parkering!
Mer info: http://www.kulturoasen.se

12
Textilier / Duk-dreads
« skrivet: fre 14 nov 2008 16:09:17 »
Hur undviker man att få dreadlocks på sina broderade linnedukar med lång, makraméknuten frans när man tvättar dem?

13
Övrigt och okänt ursprung / "Båa" - vem är det?
« skrivet: tis 4 nov 2008 12:51:06 »
Är det någon som känner till en keramiker som signerar med "Båa" i skrivstil, inget annat.
Jag hittade ett stengodsfat på fot, som jag tycker är välgjort och har en fin glasyr, men signaturen har jag aldrig stött på förut.

14
Övrigt och okänt ursprung / Pressglasföremål med guldreliefer
« skrivet: tis 4 nov 2008 12:11:52 »
Ett magiskt föremål ärvde jag av min mormor: sockerskålen i ljuslila pressglas med en reliefbård med figurer i guld. Den var det vackraste jag visste när jag var liten.
Senare fick jag veta att det inte var någon sockerskål, utan en vas.
Efterhand började jag hitta likande föremål, vaser, skålar i djupt mättade färger: mörklila och smaragdgrönt oftast. Vet någon var de kommer ifrån. Skulle tippa att de är från 1930-talet och de känns inte svenska. Här är ett exempel på en vas.

15
Sökes/Bytes/Bortskänkes / Lock till tekanna Spaljé - blå
« skrivet: tis 14 okt 2008 21:00:35 »
Det söker jag, samt lock till tekanna Blå eld, lock till tunn, rund femtiotalstekanna svart från Arabia. (vad tusan gör folk med locken när kannorna kraschar? kastar varpa?)

Sidor: [1] 2 3 4