Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - SlimsPunktSe

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Inredningsdetaljer / Vem har gjort denna lampa?
« skrivet: mån 10 mar 2014 10:14:08 »
I många många år har jag haft denna lampa (fler år än som gått sedan jag var inloggad senast  ;D haha) och det hade varit en fröjd att en gång för alla få reda på dess tillverkare lite kuriosa kring vad ni vet om den!
Den är av rejält glas och dess detaljer av teak, t.o.m. sladdsamlaren som sitter mot taket är av teak, den är lite väl fin och välgjord för att vara något som tillverkades i miljontal känns det som?
Tack på förhand!

2
Smycken / SV: Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin
« skrivet: ons 30 nov 2011 11:00:17 »
Vågar inte lova till 100%, men jag TROR att det iaf har funnits på:
http://www.emiliadesign.se/index.html

3
Kolla runt vad det kostar att skicka en lastpall, det borde ju vara en smidig lösning om du kan få tag på en sådan och sedan bara spika upp fyra stöttor och ett litet tack, sidorna går ju att lösa med kartong, mycket stoppning på insidan och sedan plast runt. Så har jag sett att väldigt mycket skickas och det måste finnas massvis med åkare som kan transportera det till en vettig peng! Men troligtvis inte runt 200 kronor... men om någon framöver ska skicka något tyngre eller en stapel med stolar!

4
Leksaker / SV: Spoarbössan från antikrundan
« skrivet: tor 3 mar 2011 18:05:43 »
Senast jag såg en sådan kostade den 400, så runt det är väl troligt!

5
Leksaker / SV: Bambino cykel
« skrivet: tor 3 mar 2011 18:04:29 »
Lägg den på Blocket, där brukar de flesta gamla goda cyklarna hamna.
Priset är svårt, men runt 800-1000 pix skulle jag tro är rimligt!

6
Vad är det som gör att teak trä måste oljas egentligen??

Det är ett otroligt fett träslag från början, när det går från att vara ett lyckligt träd till en snygg möbel så försvinner det med tiden liksom! =)

MP52 är helt klart allt jag behöver till mina teaksaker, det och gott om tid och starka armar!

7
Arkitektur / SV: Neonskyltar
« skrivet: mån 26 jul 2010 10:32:20 »
Citera
VISSA saker var bättre förr! Cheesy

Snarare det mesta... haha!

Neonskyltar är en sann fröjd för ögat, love it!

8
Design, övrigt / SV: Apa av Kay Bojesen - inte!
« skrivet: fre 16 jul 2010 19:24:19 »
Något giftigt pris... men vet nån vem som gjort denna varianten!?

9
Ljud & bild / SV: Videotips önskas
« skrivet: tis 6 jul 2010 11:12:52 »
von Trier är helt klart min favoritregissör, vet inte hur många gånger jag sett Riget som jag håller absolut högst av alla tv-serier som någonsin gjorts. Är det något som hade kunnat dela denna förstaplats så är det väl Sopranos... men som sagt, kul samling von Trier - du har sommaren räddad enbart med dessa!  ;D

10
Det mesta går att få rent med rätt medel... men att använda väteperoxid till bruksföremål låter inte alls särskilt trevligt i mina öron! Är det värt att riskera hälsan under resans gång då det är SÃ…DÄR bra för såväl in som utsidan av kroppen?
Risken att det gör mer skada än nytta (om det ens händer något alls i lägre koncentration) känns väldigt överhängande då det är ett av de mest renodlade industriella blekmedel som lär dra med sig ALLT i processen och allt vad dekor och yta lär bli kraftigt skadat.
Hur gör man fresten för att avsluta processen och neutralisera objektet så att det går att använda som bruksobjekt igen?

Antikrundans ugnsbehandling var verkligen genomvidrig att skåda, men när man såg det färdiga resultatet så blev jag riktigt impad. Sakta men säkert är min melodi när jag restaurerar mina prylar, men om det inte gäller något riktigt speciellt har jag konstaterat att det mesta är aldrig mödan värd - särskilt inte om det är något som skall säljas till en vettig peng!  :D

För ett tag sedan gjorde jag ett experiment med att lösa rost med citronsyra, först hände det ingenting... när det väl tog fart blev det mest skit av allting för att uttrycka sig i klarspråk! Jag gillar att experimentera med genvägar... detta var en mindre lyckad sådan.
Slå en kik på experimentet på min blogg:
http://blogg.slims.se/#post59

Detta blev lite off topic... men lustan att experimentera är nog något som går hand i hand och över gränserna oavsett vad det gäller, det som inte funkar på ett material kanske funkar på något annat. Det är ju "misstagen" som brukar bli nya genidrag  ;D

11
Retro musik / SV: Till minne av Anna-Lena Löfgren.
« skrivet: lör 19 jun 2010 23:13:05 »
Får man ta och kolla upp, tackar för tipset!

12
Plast / SV: Mysko pryl
« skrivet: fre 18 jun 2010 10:06:20 »
Det är inte en iskross?
Skulle kunna vara nått som har med en bar att göra?

13
Design, övrigt / SV: Kylväska
« skrivet: ons 16 jun 2010 14:19:46 »
Lätt de snyggaste kylväskor jag någonsin sett!!!

14
Trycksaker / SV: Papperspåse - Elvakaffe
« skrivet: tor 10 jun 2010 12:02:04 »
Elvakaffe e fina grejer, drack mitt för en timme sedan och gör så dagligen!  ;)

15
Design, övrigt / SV: Fulgentin
« skrivet: ons 9 jun 2010 19:53:43 »
Gör så!

Jag testade Fulgentin på en teakmöbel igår, det blev helt OK... tog inte så mycket och det blev skapligt glansigt, men det trängde inte ner något vidare. Så om det är några djupare torra partier så får man antingen ta mer medel eller så får man köra gamla hederliga MP52! Men som ett snabbt och relativt luktvänligt alternativ är det bra att ha nära till hands.

Sidor: [1] 2 3 ... 8