Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Reggis

Sidor: 1 ... 15 16 [17]
241
Fria diskussioner / Äntligen har offentlig spisning kommet tillbaka.
« skrivet: mån 10 dec 2007 18:46:23 »
Det absolut bästa med Nobelpriset är att Nobelmiddagen sänds direkt i TV, en inspiration från Gustav den 3-djes tid. Det var då man hade offentlig spisning så att populasen fick se på när överklassen äter. Trevligt att denna sed är aktuell igen. Då kanske det blir lite stil runt matborden i det här landet. Kul att det går framåt på min ära.

Tycker ni inte att det är bra med denna uppfostran och att Svenska folket får glutta in så här. Ã…rets höjdpunkt och det bästa man visar på TV. Kunde vi inte få se när kungen äter då och då, det vore trevligt det också.242
Övrigt och okänt ursprung / Böhmisk glasskulptur
« skrivet: sön 9 dec 2007 18:46:44 »
"Böhmisk glasskulptur".


243
Textilier / Prerafaelitisk brodyr.
« skrivet: tis 4 dec 2007 21:28:13 »
Är det någon som har en susning om hur mycket en sån här brodyr är värd. Den borde vara från runt 1880 eller så då den r rätt prerafaelitisk i sin stil.244
Möbler / Hur gammal är en sån här pall?
« skrivet: tis 4 dec 2007 21:16:42 »
Hur gammal är en sån här pall?


245
Modern konst / Pascual di Bianco
« skrivet: fre 30 nov 2007 21:39:33 »
Jag har en målning av Pascual di Bianco (1930-1974). Han tillhörde en grupp argentinska politiska målare som ingick i en grupp som kallade sig Esparteco (Spartacus). Di Bianco lämnade emellertid gruppen för att verka direkt med anarkisterna 1961. 1964 kom han till Sverige och här gjorde han bland annat kulisserna till Ingemar Bergmans uppsättning av Trollflöjten. Han har varit representerad vid flera minnesutställningar om Esparteco gruppen. Till min förvåning finner jag inga prisnoteringar på denna konstnär. Är det någon här som kan ge en vink om vad en olja som jag har i storleken 70 ggr 50 cm kan vara värd.

246
Keramik / Italiensk jättekruka med fat
« skrivet: tor 29 nov 2007 19:34:31 »
Jag har en jättekruka av Alvino Bagni. Fatet är över 50 cm i diameter och krukan på fatet runt 40 cm i diameter. Höjden är också runt 40 cm. Den är nog gjord på 1960-tal. Har försökt att hitta någon prisbild på en sådan här jättepjäsen men misslyckats.  Han designade föremål för Raymore och finns representerad på designmuseer. Den är signerad A Bagni under. Någon som har ett förslag och vad tycker ni om prylen föresten.247
Fria diskussioner / Antikaffären i den lilla staden.
« skrivet: tor 29 nov 2007 12:30:20 »
Antikaffären i den lilla staden.

En lördag för några veckor sen gjorde jag en utflykt till en stad i närheten av Stockholm. Brukar göra dylika nerslag då och då för att ta tempen på den begagnatmarknaden. Det är ett led i min ständiga jakt på fynd.

Vad är det som driver mig, att ständigt jaga ekonomiska fynd, att försöka lura av framför allt handlare deras prylar till underpris. Är det någon sorts kamp för rättvisa, att de inte skall kunna profitera fritt på de objekt de lurar av dödsbon och liknande. Är jag en kvinnlig modern Robin Hood, en som stjäl från de rika handlarna och ger till tillverkarna av fuktkrämer och modekläder genom att spendera mina vinster från begagnatköpen på shopping. Jag känner hur stolt jag blir när man ser saken på det sättet. Reggis, ”Riddaren av Second Hand”, ja varför inte? Nej nu får jag sluta sitta här och drömma om vilken fin människa jag är och mina höga ideal. Jag börjar drabbas av självgodhet nu när jag kommer till insikt om min egen förträfflighet och lyfter upp mig på den piedestal där jag alltid hört hemma..

Ã…ter till rundan som var noga planerad i förväg. Jag är alltid mycket noga med att ta ut kartor från Eniro och pricka in var och hur jag skall gå för att så effektivt som möjligt röra mig mellan tillslagsplatserna. Efter att ha hittat en parkeringsplats precis utanför Kupan var det naturligt att börja där. Kupan hade precis öppnat. Efter några inköp där så gick jag mot nästa inköpsställe. Tog en ny väg som jag aldrig gått tidigare och vad ser jag, en för mig obekant antikaffär. Antikaffär, nja, det kanske är en överdrift. Liknar mer en brötesloppis med antika inslag kanske. Tycker alltid det är lika spännande att öppna dörren till en ny affär jag aldrig varit inne i och den här verkar lovande.

Kommer in och ser en man vid ett skrivbord, kan han vara 40 år eller han är nog snarare över 50 år med tanke på andelen grått hår, en gubbe är det rent ut sagt. Han rycker till när jag kommer in och blir röd i hela ansiktet. Sitter stelt som en pinna och harklar fram, ”hej”. Jag tar några steg framåt och han vrider på sig och försöker få undan den tidning han stirrade så intensivt i när jag kom in. Nu ser jag, det är en naken dam i tidningen som han stirrade i och ja, satt han inte och onanerade också den fulingen.

Jag vänder mig om och tar ett steg åt sidan så att han skall tro att jag sett något intressant på en hylla vid väggen. Sen blixtsnabbt vänder jag mig tillbaka och ser hur han fumlar med byxorna under skrivbordet. Hi, hi, nu blev han lurad. Han såg mycket väl att jag upptäckte vad han pysslade med när jag kom in. Kan inte låta bli att retas genom att gå ända fram till skrivbordet och böja mig fram och säga, ”hej”. Samtidigt kliar jag mig på benets utsida så att min korta kjol åker upp en bit. Ser en kopparbunke på golvet en bit därifrån. Jag ställer benen lite isär, böjer mig ner och känner hur kjolen glider upp. Tar upp bunken och vänder mig snabbt mot mannen som sitter som hypnotiserad på sin stol med en stirrande blick mot det område där min bak tidigare befann sig.

Det här börjar bli riktigt kul, nu är gubben på gång. Demonstrativt tar jag av mig min kappa, kavaj och halsduk och lägger dem på en stol och börjar spatsera i affären. Låter min bak gunga lite när jag går runt och tittar bland hyllorna och sedan böjer jag mig ner då och då så att kjolen glider upp.

Ser hur gubben följer mig med blicken. Då och då kliar jag mig på insidan av låret. Det där med att klia sig på insidan av låret, det är bra. Har upptäckt att det stimulerar de flesta män. Det var en man jag kände som sa att han hade aldrig blivit så, ja ni förstår vad jag menar, som när jag kliade mig på insidan av mitt lår. Därför brukar jag ofta använda mig av det knepet i olika sammanhang. Inom detta område är jag fenomenal, vill nog rent av betrakta mig som ett proffs.

Affären har en hel del bättre grejer, framför allt möbler, men även lite krukor, figurer och annat. På golvet står en stor panter i brons, bergis över en meter på längden, den är läcker. Men det mesta är porslin och glas av relativt nytt dato. Flera serviser med guldkant på tillverkade av fina fabrikat, tvii, inget man är intresserad av. Glas och karotter, mera glas men också en fin textil, det brukar gubbar inte ta så mycket för. Men det är knappt man vill ta i grejerna, fy sjutton va smutsigt allt är. Har nu skannat av stället och konstaterat att bronspantern och jugendtextilen, dessa vill jag ha.

Nu går jag runt mer för att fördriva tiden. Gubben sitter där moltyst och följer mig med blicken. Det här måste ha varit någon sorts chark eller fiskaffär. Vissa av väggarna i de små rummen, eller snarare båsen, i anslutning till entrérummet är kaklade i vitt kakel för enkel rengöring. Fast rengöring är inte den här mannens styrka för det är erbarmligt smutsigt. Undrar om gubben har det så här hemma? Lyfter på ett fat, ser att det är ett gammal Goudafat från 1920-talet, men kantstött. Nej det finns nog inget mer av intresse här.

Går fram till gubben och frågar vad han skall ha för pantern och tygstycket. Han svarar: ”Jag vill ha 4.000 för pantern, textilen kan du få”.
”Då tar jag textilen”, säger jag.
Jag tror att gubben skall svimma när han ser mig ta textilen med mig och börjar ta på mig kavaj och kappa och stegar mot utgången.
”Hallå”, skriker han.
”Vad vill du”, svarar jag?
”Du kan väl inte bara ta min textil och sticka?”, säger gubben.
”Jag fick den ju av dig alldeles nyss”, svarar jag.
”Ja men då måste du köpa pantern”, säger han.
”Det sa du inget om”, säger jag.
”Men det är väl självklart”, säger han.
”Inte för mig i alla fall”, svarar jag.
”Men varför skulle jag ge dig en textil”, säger gubben.
”Inte vet jag, du kanske gillar mig”, svarar jag.

Jag går fram till gubben vid skrivbordet och vips så har jag snott åt mig hans blaska som han lagt åt sidan. Börjar bläddra i blaskan och säger högt.
”Den här blaskan behöver man inte vara så läskunnig för att läsa.”

Det är en porrblaska med bilder men den har försetts med pratbubblor där det står åhh, ahh och liknande. Tittar på tryckår och det står 1969. Gubben är nu högröd i ansiktet, det enda han vill just nu är att bli av med mig. Men så lätt skall han inte komma undan. Jag läser lite högt för honom ur hans blaska.
Ӂh stoppa in den, långt in”, samtidigt ser honom i ögonen. Han stirrar ner i bordet för nu känner han sig riktigt dum.
”Ge mig ett bättre pris på pantern”, säger jag.

Han harklar sig för nu är han desperat för det är ett yngre par på väg in i affären. Han vill nog inte att jag fortsätter med min högläsning när de kommit in i affären.

”Oj”, säger jag och läser nästa pratbubbla, ”Nu skall jag fylla upp dig, jag skall pumpa dig full”, längre kommer jag inte.

”1.500” skriker gubben.

Jag tar upp 1.500 kr ur min plånbok samtidigt som jag ber honom om hjälp att lyfta in pantern i min bil.

Han tar pantern samtidigt som han säger ”hej” till det yngre paret som stegar in i affären. ”Jag kommer strax skall bara hjälpa damen här”, säger han. Vi går de 50 metrarna till min bil där han stoppar in pantern i bagaget. Jag har nog aldrig sett en gubba springa så fort för att komma därifrån. Själv ser jag fram emot nästa besök i hans affär då kan vi prata gamla minnen från förra gången. Det är säkert något som roar andra samtidiga besökare i affären. Då tänkte jag även ta med mig min kille, fråga efter tidningar med pratbubblor och högt berätta om gubbens litterära smak.

Du som känner igen dig här behöver inte vara rädd. Jag kommer inte att avslöja var din affär ligger.

Brukar ni också utnyttja situationer på det här sättet? Jag älskar att komma i sådana här slaglägen.

 

248
Fria diskussioner / Nu är det snart jul, har ni märkt det?
« skrivet: tis 27 nov 2007 13:50:28 »
Nu är det snart jul, har ni märkt det?

Äntligen, jag säger bara äntligen, nu är det jul igen. Jag tycker julen börjar med två saker, diskussionen om H&M:s julmodell och snökaos med dålig snöröjning i Stockholm. Det senaste inslaget har vi varit befriade ifrån. Inte heller har det vanliga pendeltågseländet har ännu infallit i år. Det är bara diskussionen om H&M modellens klädsel eller brist på kläder som har annonserat att julen är på väg.

Annars upplevde jag riktig julstämning i somras. Var inne på ett LP-varuhus på vägen mellan Hörby och Sjöbo, tror det heter PEMA. Har åkt förbi där många gånger och undrat vad det var. Nu åkte jag in och det visade sig vara Tomtens sommarbostad eller någon sorts sommarförvaring av julprylar. Häftigt var det i alla fall att se två stora rum fullpackade med tomtar, glitter och annat mitt i sommaren.

Det finns föresten ett tecken till på julens ankomst, volymen Direktreklam i brevlådan. Den ökar och ökar för varje dag. Jag älskar Direktreklam, kastar mig över den när jag kommer hem.

Läste El Gigantens annonsblad och det är alltid lika kul. Hur kan man skicka ut något så obegripligt till alla Sveriges hushåll? En hög med tekniska specifikationer blandade med snömos som ”stilren design”, ”bra anslutningsmöjligheter”, och andra självklarheter. Vem sjutton annonserar, erbarmligt ful och oanvändbar till det mesta? Den butikskedja som i stället för snömos klarar av att på svenska talar om vad du kan använda prylen till kommer att bli vinnare.

Tänkte på detta när jag skannade av Jysks reklam. Den här kudden är stoppad med flervärdig polypropylen 25 (C3H6)*n vilket är ett ultramodern flervärdigt kolväte. Som överdrag har vi valt ett cellulosa-xantogenat framställt enligt beprövad teknik. Tror inte att det är säljargument för en kudde, men elektroniksäljarna dom mal på med sitt fikonspråk.

Hemskt, hemskt, det hade man ju ingen anledning att misstänka att människor i Kina och Uzbekistan måste ha lön för sitt arbete för att överleva. Jag trodde att ungarna tyckte det var roligare att plocka bomull hela dagarna och sova på madrasser på fälten än att gå i skolan. Ungarna som kryper i gångar i gamla gruvor i Afrika på jakt efter metaller trodde jag var spänningssökare, typ U-världens motsvarighet till grabbarna på finansmarknaden.
Jaha, jaha så var det med det man lär sig. Även prislappar har baksidor men vänder man inte på lappen så vet man inget och kan sussa gott med huvudet på kudden med ett innehåll av polypropylen 25 (C3H6)*n. Får skicka in några tusenlappar till SOS-barnbyar så känns kudden så bra efter det.

Nu tillbaka till julens väsentligheter nämligen julklapparna. Finns det något roligare än att rita stora ringar runt prylar i denna reklam och skriva, ”Den här vill jag ha”.  Att se svetten i pannan på bekanta när de frågar en vad man vill ha och jag då slänger över dylikt uppmärkt reklam det är skoj. Jag älskar julklappar, framför allt smycken av ädla metaller och väldoftande parfymer. Det talar jag om vitt och brett med ett leende.

Förr när jag hade fler uppvaktande kavaljerer, är numera sambo, brukade jag alltid tala om vad jag fick av den ene eller den andra. Det brukade stimulera till kvalitativa förbättringar på mina julklappar och ökad frekvens när det gäller andra presenter. Det är det som är marknadsekonomi när den är som bäst, när männen via dyra presenter tävlar om en kvinnas gunst. Nu lever jag i en monopolliknande situation och då får man ta till andra knep.

Ja som sagt var, nu börjar julen med alla dess glädjeämnen till minne av den där Jesus, amen. Denna kille som levde bland prostituerade och tjyvar utan ägodelar. Lite kul att just han har blivit vald till marknadsekonomins galjonsfigur. Skulle inte den här skogalna damen, Imelda Marcos, ha passat bättre? Fast det är så typiskt att man naturligtvis måste ta en man fast det finns kvinnor som är betydligt bättre inom området.


Sidor: 1 ... 15 16 [17]