Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Reggis

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Fria diskussioner / Äntligen, attack!!!!
« skrivet: ons 30 mar 2011 14:25:56 »
Visst är det fantastiskt. Nu får vi tillfälle att testa JAS-Gripen i strid, underbart. Det är de så kallade rebellerna i Libyens förtjänst. Samtidigt som testerna visar JAS stridsduglighet så gör vi också en god gärning, vi skjuter ihjäl så kallade Gaddafianhängare. Underbart att vi i Sverige får vara med och delta i ett så behjärtansvärt projekt. Dessutom får vi kontroll på oljan i Libyen och kan använda inkomsterna därifrån för att subventionera det franska jordbruket inom EU.

Gaddafianhängare, kan en människa vara något värre? Nej Rebell skall man vara om man bor i Libyen. Tycker den här svart-vita uppdelningen av människor med olika politisk uppfattning ger en tydlighet som vi även här i Sverige bör ta till oss. Vi som tror på demokrati bör omedelbart likvidera våra motståndare för vi har inte bara rätten på vår sida vi har även GUD med oss.  Dessutom sker det för att rädda demokratin, det är fint.

Man det är inte bara en stor dag för det Svenska flygvapnet utan även för vår utrikesminister Carl Bildt. Nu är han en i gänget, en som kan prata flygattacker med de andra ministrarna.

En framför allt är det en stor dag för Frankrike. Den tidigare kolonialmakten Frankrike kan nu åter träda in på scenen efter 60 års frånvaro, det går framåt. Nu letar man efter någon representant från det gamla kungariket att installera på tronen i Libyen.

Nedan en länk som visar demokratikämpar in action.

http://www.youtube.com/watch?v=FrfuogwPoAY

32
Fria diskussioner / Melodifestivalen……
« skrivet: mån 14 mar 2011 14:40:32 »
Jag tittade på melodifestivalen i lördags. Vilka värdelösa artister det var som framförde låtarna. Det var som en enda lång Italiensk glittershow med stylade klippdockor utan hjärna. Man bara väntade på att dom skulle säga och nu kommer Berlusconi, som äger alla dessa talanglösa  amatörer.

Vår kulturminister var naturligtvis där. Det är sån här ”Berlusconikultur” hon är så förtjust i Lena Adelsohn-Liljeroth. Den är nämligen lönsam. ”Det här var toppen”, sa hon och fortsatte: ”Skulle ni inte vilja ha sån´t här dygnet runt på TV”.  Dansande lättklädda statister, stylade sångare, om de kan sjunga, spelar ingen roll, bara de är vackra. ”Jag vill att när man tänker på Sverige och kultur då skall man se glitter framför ögonen. Jag vill lasera Sverige som smaklöshetens och kitschens förlovade land det ger klirr”, fortsätter vår kulturminister.

Till sist avslutar hon: ”Låt oss hurra för Brolle, han kan ingenting men ändå är han artist och folk betalar för att se honom. Det ger hopp till alla, har ni inget annat ni kan försörja er på så bli artist. Gör som Brolle limma fast en påse sågspån på huvudet, eller om ni är kvinna klä av er, det gör susen.” Jag ser melodifestivalen som en del av arbetslinjen.


33
Fria diskussioner / Elbolagen bjuder till…..
« skrivet: ons 9 mar 2011 16:57:55 »
Enligt Dagens Industri så kommer vi att få en elchock i vår. Enligt vad som sägs kommer alla att få chocken. Maud Olofsson har bestämt att nu skall elkonsumenterna ersättas för de överpriser som elbolagen har kunnat ta ut på grund av hennes schabbel. Därför bjuder elbolagen på en gratis elchock. Den 1 april kan alla stoppa in två strumpstickor i eluttaget  och elbolagen kommer inte att ta betalt för strömmen som går åt. 

Maud Olofsson är jättenöjd med denna uppgörelse. Hon har även fått ett halvt löfte om att konsumenterna även kommer att bjudas på en chock till hösten. Fast det är beroende på om kärnkraftverken går eller inte.

34
Fria diskussioner / Nu är det dags för Chantell McGregor!!!!!
« skrivet: tis 8 mar 2011 17:53:24 »
Så här på internationella kvinnodagen så passar det precis med några låtar från en fantastisk artist, Chantell Mc Gregor. Håll till godo!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IAhVx2WGLOU

http://www.youtube.com/watch?v=mf37YdkvgK0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eLpKfsfuEbs&feature=related


35
Fria diskussioner / En underbar känsla!!!!!
« skrivet: mån 7 mar 2011 09:59:03 »
Idag har jag fått uppleva känslan av att arbeta, att känna mig samhällsnyttig och produktiv, som en soldat i Reinfeldts arbetslinje, giv akt.

Jag har nämligen gått upp redan klockan 06:00 för att lämna in min bil på reparation klockan 07:00 efter att ha blivit påkörd för några veckor sedan. Tog tunnelbanan hem igen efter inlämnandet och det var då känslan av nyttighet infann sig när jag hade sällskap av Reinfeldts arbetararmé.

Där satt och stod de, samhällets gråa massa av löntagare redo för dagens produktion. Det var väl inte samhällets stöttepelare jag stötte på direkt utan de små kuggarna, löntagarna, de som får hjulen att snurra. 

Löntagare föresten, vilket jävla ord. Låter som om dom tar någonting de inte förtjänar. Till skillnad mot arbetsgivaren, den givmilde arbetsgivaren som generöst ger någonting. Ursäkta, men man kan vomera för mindre. Vilket första klassens trams.

Varför heter det inte arbetsköpare och arbetssäljare? Eller föresten herre-slav som bättre beskriver vad det handlar om. Detta sado-masokistiska förhållande som kallas arbetsmarknad. Där en människa köper en annan människas tid för att göra något som berikar köparen ekonomisk. Detta, att fritt kunna köpa människors tid, är en av EU:s så kallade friheter. Friheten att fritt få förfoga över andras tid.  För är du inte förmögen så är du i stort sett tvungen att sälja din tid. Avstå från ditt liv.

Den som inte säljer sin tid är asocial och drabbas av samhällets förbannelse, ekonomisk misär. I värsta fall döms personen till hunger.  Detta incitament, att slippa vara hungrig men även känslan att vara socialt accepterad är moroten i hela maskineriet. Fast det finns ytterligare en morot, att få köpa prylar som ger personen status. Ny dyr bil, flott bostad på fin adress det är morötter.

Sen finns det människor som fortfarande värderar sin frihet högre än att kanske f å bo på  Strandvägen som pensionär, dessa sabotörer av arbetslinjen. Men det finns även människor som på grund av sjukdom inte klarar av att stå i givakt, onyttigt, tärande individer på vår samhällskropp, tvii.

I Tyskland, under naziperioden, hade man lösningar även för de sjuka så att de skulle kunna känna sig nyttiga. Man använde dessa människor för medicinska experiment. Även personer av ett etniskt ursprung som bedömdes som tvivelaktigt kunde få nöjet att bidra till det 1000-åriga riket på detta sätt, hurra! Något för vår ledare Reinfeldt att ta efter?36
Fria diskussioner / Nu är det kattskinnens tidevarv....
« skrivet: tor 10 feb 2011 15:38:29 »
Enligt LO så tjänar nu en direktör lika mycket som 41 industriarbetare. Det var inte mycket måste jag säga. Direktören har gjort sig förtjänt av en betydligt större lön. Det man glömmer i det här sammanhanget är att 41 industriarbetarna får betydligt mer service än en enda stackars direktör. Det är 41 skolgångar som skall bekostas, läkarbesök och mycket annat. Dessutom har industriarbetarna betydligt högre sjukfrånvaro än direktören. Det är sådant som glöms bort. I stället hackas det på våra stackars direktörer som jämfört med sina kollegor i USA får leva på några futtiga miljoner om året. Det är en skam.

Inte minst måste man ta med hur mycket mer skatt direktören betalar. Tack vara sin höga lön så bidrar direktören betydligt mer till samhället än industriarbetarna. Det är bara att konstatera, direktörerna är värda varje öre de får i lön. LO:s attack på våra goa´ direktörer saknar all förankring i verkligheten.

När man ser på Antikrundan så måste jag erkänna att jag saknar ett program som bara värderar. Programmet skulle kunna heta Dödsborundan eller varför inte något klatschigt som ”Vad finns i dödsboet?”. Givna medverkande är Peter Pluntky, det räcker med han då han är just dötråkig vilket skulle passa Dödsborundan perfekt.

I Aftonbladet kan man läsa om hur man smutskastar det svenska kulturarvet och spottar på vår nationalidol Ã…sa-Nisse.  Man kallar honom nazist och rasist bara för att hans upphovsman tjänstgjorde i Waffen SS och deltog i utrotningen av judar i Ukraina. En bagatell när man tänker på hur mycket glädje Ã…sa-Nisse spridit i de Småländska stugorna.

Så en liten rapport från marknaden. Priset på kattskinn har nu stigit ytterligare och uppnådde på onsdagen nytt ”all time high”. Det är de höga elpriserna som driver upp kattskinnspriset till oanade höjder. Många är de stackars elkonsumenter som lider av Maud Olofssons oförmåga att göra något åt de ockerpriser som elbolagen debiterar oss. Nu tar konsumenterna saken i egna händer, och har börjat att gnida på kattskinn för att själva försörja sig med el.

Maud är överförtjust över det hela. Förnyelsebar energi är alltid ett välkommet inslag, låter hon hälsa. Fast hon vill ändå lagstifta om att kattskinnen skall förses med elmätare så att energiskatt och skatt för elcertifikat kan debiteras den gnidande. Fast de pengarna skall användas till kattuppfödning så att tillgången på kattskinn kan säkras. Andreas Carlgren undrar i samma andetag om det inte går lika bra med vargskinn.

37
Fria diskussioner / Kultur är viktigt!!!!!!1
« skrivet: ons 26 jan 2011 17:29:27 »
Nu tänker vår alerta kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth sätta fart på kulturlivet i Sverige. På  kulturnyheterna framgick det att hennes viktigaste åtgärd var att förbjuda sponsring av program på SV-TV. Jo man tackar, det kommer säkert att vara den injektion Svenskt kulturliv behöver. Det andra hon ville göra något åt var sura kulturjournalister. Enligt uppgift funderar hon på att legalisera cannabis men bara för kulturjournalister.

”Kultur”, säger Lena, ”det är något som skall vara trevligt, absolut inte provocerande utan mys. Jag tycker chipsreklamen på TV, är bland det bättre inom svensk kultur. Reklamen är dessutom gratis. Där ser man, kultur behöver inte kosta.” ”Även Anders Borg är, enligt min uppfattning kultur”, fortsätter hon och förklarar varför: ”Eftersom jobbskatteavdraget är Alliansens främsta kulturinsats så måste Anders Borg som svarat för genomförandet av avdraget vara kultur.”

Lena fortsätter att utveckla sin syn på kultur: Man får inte ha en snäv syn på kulturen utan se brett på begreppet kultur. Vad är det som säger att reklam för ett hårfärgningsmedel inte är kultur? Ingenting, det är bara gammalmodigt tänkande. Nej här skall det tänkas nytt. Ett glas vin på en bättre restaurant, det är kultur. Även när en alkis halsar en hela dessert på parkbänken är det kultur liksom opera. Men om en alkis sitter på en bättre restaurant och halsar dessertvin så är det inte kultur. Det här är självklart för de flesta men det kan behöva påpekas ibland. Just nu funderar jag på om kungen är kultur för i så fall är även ”kaffeflickor” kultur och var går då gränsen? Har då kulturen någon gräns eller är den gränslös?

Vi lämnar nu kulturministern med hennes funderingar runt kulturens gränser. Det sista jag hörde var att Moderaternas partiprogram var ta me sjutton kultur och skulle NUG, han som sprejade ner en tunnelbanevagn som examensarbete, sprejat citat ur partiprogrammet i tunnelbanan så hade det inte bara varit konst utan även kultur.

Just nu sliter alla nätverksoperatörer med regeringens direktiv om lagring av Internettrafik. Direktiven är så otydliga att ingen förstår dem. Inte ens regeringens egen myndighet i dessa frågor, Post och Telestyrelsen, förstår vad regeringen vill.

Beatrice Ask som är ansvarig talar om att hon inte heller förstår regeringens direktiv. Varför ställa frågor till mig i ett sånt ämne svarar hon. Jag är bara en stackars kvinna. Men det är ju dina direktiv påpekar jag. ”Ja det var samma sak när jag blev med barn, jag vet inte hur det gick till heller.

38
Fria diskussioner / Nu är det lugnt på loppisfronten! Gissa vad!!
« skrivet: mån 17 jan 2011 11:30:06 »
Så här direkt efter jul är det rätt avslaget på loppisfronten måste jag säga. Inte mycket att hurra för direkt vilket förvånar mig. Skall man tro kvällspressen så har stora delar av svenska folket levt högt över sina tillgångar i jul och inte bara det, de har fått en massa grejer som dom inte vill ha i julklapp. Då borde det vara högsäsong för loppisar om man tänker logiskt. Ont om pengar och onödiga prylar som ligger och skräpar. En tycker man oslagbar kombination för högtryck på loppisfronten. Men icke, så är det inte alls. I stället är det näst intill stiltje. Kan någon förklara detta för mig? 

Fast jag skall berätta en liten hemlis för er här på retroforum. Det är nu man kan fynda i affärerna. Det heter mellandagsrea och, nä jag bara skojar med er. Fast faktum är att det finns gott om fyndchanser i de vanliga secondhand butikerna typ Erikshjälpen, Myrorna, etc. Det verkar som det handlarklienter som har dessa affärer som huvudsaklig leverantör inte har hämtat sig efter julspriten ännu så där är utbudet bra.

Annars har vi lärt oss att Sverige är sårbart för ett cyberanfall av illasinnade personer som vill skada oss. Vår EU-kommissionär, Cecilia Malmström,har haft mardrömmar nu igen och vill nu skrämma upp oss med en spökhistorier från EU-kommissionen i sann folkpartistisk anda. Hennes partiledare, Janne Björklund, har drömt om den lede ryssen och vill ha mer pengar till försvaret.  Cecilia vill till och med att Sverige skall samarbeta med NATO mot det här cyberhotet. En attack med lättare kärnvapen kan ju vara en lösning.

Annars är Cecilias drömmar välkända inom politikersfären. För något år sedan drömde hon att jorden anfölls av röda gubbar från Mars som såg ut som kloningar av Lenin. Cecilia, som har svårt att skilja på dröm och verklighet, berättade detta för Björklund. Björklund satte stor tilltro till hennes uppgifter och ringde Försvarsministern och bad honom anfalla Mars med en antal Jas-plan.  Det tog Försvarsministern två timmar att övertyga Björklund om att Jas inte var användbara för att anfalla Mars.

Annars fick jag ett fat i present här i helgen. Personerna som gav mig det hade köpt det på loppis. Det är inget märkvärdigt annat än att man blir förvånad när man ser var det är tillverkat. Kan ni gissa var det är tillverkat (land, stad/ort, fabrik).


39
Fria diskussioner / Äntligen blir det pang, pang för vuxna pojkar!
« skrivet: fre 14 jan 2011 14:48:07 »
Bilderna alla talar om, Maddes nya kille. Vem är han? Varifrån kommer han? Ja frågorna är många men ingen har något svar. Inte ens jag, Reggis, som brukar vara insatt i det mesta när det gäller våra kungligheter vet vem han är. Nu sitter det många nere på Stureplan och rynkar pannan i djupa veck.

I dagens Metro ger Familjeekonomen Bodil Hallin information om hennes bästa spartips. Rådet lyder: ”Ha alltid en reserv för att klara oförutsedda utgifter.” Vilket bra råd! Jag har ett ändå bättre råd: ”Se till att ha tillgång till en generös moster som bistår dig vid en eventuell penningbrist”, eller varför inte: ”Se till att vara gift med en miljardär”.

Vidare kunde vi i dagens DN läsa om att antalet villa och lägenhetsinbrott i Sverige minskat. Detta enligt statistik från brottsförebyggande rådet Statistiken bygger på uppgifter från Polisen. Är det någon som tror på den uppgiften? inte jag i alla fall. Aldrig tidigare har så många bekanta till mig haft inbrott i sina lägenheter som i år. 

Hur kan det då komma sig att min upplevda situation och denna statistik divergerar på ett sådant här sätt? Jo Brottsförebyggande rådets uppgifter förutsätter att polisen kan räkna. Detta antagande är felaktigt. Någon stans i systemet har anmälningarna försvunnit. Det är inte första gången det sker.

I morgon smäller det. Då går 6.500 ”vuxna”  personer ut i skogen för att skjuta 20 stycken vargar. Det är knappt att man tror att det är sant. Hur är det ställt med deras mentala hälsa? Sannolikheten för att få skjuta en varg är således 3/1000-delar det vill säga 3 promille. Framför allt är det i glesbygden man ägnar sig åt det här ”nöjet” att få skjuta på ett utrotningshotat djur. Dessa vargmördare brukar alltid tala om att vi 08:or inte skall lägga oss i  det här för i städerna finns inga vargar. Då vill jag inte heller vara med och betala det stora glesbygdsstöd som dessa personer ofta lever på.

Att höra Jägareförbundet uttala sig i frågan är beklämmande. Framför allt med tanke på att Hermann Göring var hedersmedlem i detta förbund.   Hur kan ett förbund med nazistiskt förflutet tillåtas att ha så stort inflytande i denna fråga? Här ondgör man sig över Sverigedemokraterna men att låta Jägareförbundet vara med och styra rovdjurspolitiken det går bra. Tvii för Andreas Carlgren och hans flört med detta förbund vars historia är betydligt värre än Sverigedemokraterna.

För er som vill veta mer om Jägareförbundet och deras hedersmedlem Hermann Göring kan ni läsa mer via nedanstående länk:

http://www.popularhistoria.se/o.o.i.s?id=51&vid=249

40
Retro musik / Female challenge
« skrivet: ons 12 jan 2011 15:24:49 »
Kan bara konstatera att de flesta artister med lite tryck i numera är kvinnor. Den kvinnliga överlägsenheten bland blues, gitarrister och shouters är numera enorm. Från den unge Dani Wilde (22 år) till de lite mognare Sue Foley och Carolyn Wonderland. Har plockat ut några av mina favoriter från You Tube nedan. 

Mattanja…

Shake it….
http://www.youtube.com/watch?v=p8ytte-UHvI

Forward and back
http://www.youtube.com/watch?v=lY6aUyoNrs4

Titel okänd
http://www.youtube.com/watch?v=6M5OtMqHm7U


Dani Wilde

Rock me baby
http://www.youtube.com/watch?v=6QZVRltwkjE

Little by little
http://www.youtube.com/watch?v=JJ8_zKX2-GU

Mannish boy
http://www.youtube.com/watch?v=dDf4R_htSj8&playnext=1&list=PL45DB9AFF751516EC&index=20

Abandoned child
http://www.youtube.com/watch?v=mRuRSG8hNrk&playnext=1&list=PL7DD4D6AFB4BCF624&index=43

In the mood
http://www.youtube.com/watch?v=yvT_pzN2UHA


Sue Foley

Absolution..
http://www.youtube.com/watch?v=eRls4KvEsFk

Mediterranean Breakfast
http://www.youtube.com/watch?v=n-g-KTgxmo4

Me and My Chauffeur
http://www.youtube.com/watch?v=tqbUluegNFE

Carolyn Wonderland

You don´t love me no more
http://www.youtube.com/watch?v=Y3Elh3omkjg&NR=1

Misunderstood
http://www.youtube.com/watch?v=p3hE7FxG6H8&feature=related

Ain't Nobody's Fault But Mine
http://www.youtube.com/watch?v=MjPaa6wzf5g&feature=related

Walk on
http://www.youtube.com/watch?v=fCBCpEfumC4

Two trains
http://www.youtube.com/watch?v=o8ADKGc7Lk8

Patricia Vonne

One More Cup Of Coffee
http://www.youtube.com/watch?v=XK1soUvGbio

Worth it
http://www.youtube.com/watch?v=Z49nyyh5RBo

Missing Woman
http://www.youtube.com/watch?v=_NIeEA9JqRM

Ana Popovic

Love fever
http://www.youtube.com/watch?v=cjB9M8rH5Tk&playnext=1&list=PLD1FFD6FAEB7DDD6C&index=23

Wrong Woman
http://www.youtube.com/watch?v=ZtE1RdfJIdM

How'd you learn yo shake it like that
http://www.youtube.com/watch?v=d5DWQKFFgBQ&feature=related


41
Fria diskussioner / Ett irrbloss lyser upp i mörkret…..
« skrivet: tis 11 jan 2011 16:45:30 »
Jag såg att en politiker äntligen har tagit tag i det här med lärarna. Maud föreslår att eleverna skall sätta betyg på sina lärare och sedan skall lönen för läraren sättas utifrån dessa betyg. Tycker att Maud börjar med att införa det först på prov för politiker. Låt oss väljare sätta betyg på politikerna och sen får de lön efter våra betyg.

Jag trodde att skolfrågorna sköttes av Folkpartiet men Maud har ju lysande idéer även inom detta område. När man tänker på lysande och dagens elpriser så är det skönt att det finns irrbloss som Maud som lyser upp vår vardag. Annars verkar hon inte så intresserad av att få ner elpriserna i Sverige. Det motverkar ju utvecklingen av hennes käpphäst, vindsnurror.   

Samtidigt kan vi se att det är en intern strid på gång inom Centern. Stefan Hanna, centerpartistiskt kommunalråd i Uppsala, vill skattebelägga Maud med en fettskatt. Den skall visserligen tas ut av alla över en viss vikt men det är Maud han tänkte på när han kom på förslaget, säger mina källor. 

Annars är det bara att konstatera att Sossarna verkligen lever upp till det dom sa efter valet. Aldrig, aldrig kommer vi att rösta som Sverigedemokraterna. Deras inflytande skall begränsas till i stort sett noll. Med tanke på att Sossarna till och med röstar mot sina egna förslag för att bekämpa Sverigedemokraterna kan man bara konstatera att Sverigedemokraternas de facto bestämmer hur Sossarna skall rösta. Det är att minimera Sverigedemokraternas inflytande på riktigt. För ingen verkar i nuläget bry sig om vad Sossarna tycker så varför inte. I nästa val kommer Sossarna att skandera, ”En röst på Socialdemokraterna det är en röst mot Sverigedemokraterna”. Vår politik? ”Det vet jag inte det beror på vad Sverigedemokraterna tycker”.

Annars ser det ut att bli ett strålande börsår. Snart är det dags att dra sig ur råvarumarknaden då den nu verkar överhettad. Det behövs inte mycket för att råvarububblan skall spricka. Nej nu är det dags för en sista påfyllnad av verkstadsaktier inför de kommande utdelningarna i vår. Därefter är det sedan dags att ta hem vinsterna och övervintra i penningmarknadsfonder för festen kommer att vara över för den här gången. Jag längtar redan till nästa kris.

En liten julklapp, Carolyn Wonderland blåser liv i en gammal Beatleslåt:

http://www.youtube.com/watch?v=iXMp6x9QWYY

42
Fria diskussioner / God jul!!!!!
« skrivet: tor 23 dec 2010 18:46:05 »
Ja nu är det snart julen crescendo, själva aftonen. Har varit en tur på stan och upplevt det som numera hör julen till. Falskspelande tiggare från Rumänien är numera ett givet inslag i vårt julfirande. De verkar helt ha konkurrerat ut våra inhemska tiggare. Fick leta aktivt för att få tag på senaste numret av ”Situation Stockholm”, de hemlösas tidning. Idag var det en man på pass 30-35 år som spelade amerikanska julsånger på dragspel i raketfart. Tempot var anpassat till den tid det tar att åka mellan två tunnelbanestationer (ca 1,5 minuter). På den tiden rev han av ca fem julsånger på sitt dragspel och han lyckades dessutom gå runt i vagnen och samla in pengar innan han snabbt böt vagn, skickligt.

Fast skall jag vara ärlig så var just tempot det bästa med det hela.  Tänk att ha behöva uppleva detta mellan ytterligare två stationer, plågsamt. Fast när man besöker andra länder så brukar faktiskt musikanterna kunna spela. Varför i helsike kommer det bara tondöva, falskspelande rumäner till Sverige? Jag vet att det finns rumäner som kan spela men de åker tydligen till andra länder.

I år var också rödbetssalladen slut på många ställen. Fick jaga runt för att få tag på sådan. Är det brist på rödbetor i år eller vad beror det på? Annars har allt varit bra. Det blir liksom en liten paus i prylletandet runt jul vilket är rätt skönt. Är man inte intresserad av tomtar och annat som har med tomtar att göra så är utbudet ytterst begränsat. Alla tar fram sina gamla säckar med julskräp till exponering. Det är nu som de grällt målade tomtarna från forna Östtyskland uppskattas som mest och kommer till sin rätt. Dessa 5-10 kronorsprylar når nya höjder. Även vanligen sansade handlare uppvärderar dessa tomtar och sätter prislappar på  300-400 kr, vilket antyder att det skulle handla om rariteter.

I Metro, numera Stockholms enda dagliga gratistidning, kunde man läsa en insändare om den devalvering av rikssymbolen Tre Kronor som just nu pågår. I loggan för sändningarna från riksdagshuset var det tydligen bara två kronor numera.  Tidigare hade det varit 2 ½ krona men nu är det nere i 2 konor. Insändarskribenten hyste farhågor om att detta var en trend och att nästa gång skulle det bara vara en spänn kvar. Det går utför för vår nationalsymbol, suck. Det finns mycket att bekymra sig om. Kan det vara republikaner i TV-huset som är i farten och smygavskaffar nationalsymbolen som ett steg i att avskaffa monarkin. Fast vore jag norrlänning så skulle jag bli bekymrad. Kronorna står för Götaland, Svealand och Norrland. Skall vi gissa på att bortfallet av en krona innebär att Norrland numera betraktas som avvecklat. Fast från början var det Sverige, Norge och Skåne. Har någon på SVT plötsligt kommit på att Norge numera är ett eget självständigt land? Ja det finns mycket att fundera på så här i juletider.

Julgröt blir det i alla fall. Fick tag på grötris, en vara som det ofta är brist på i juletider. För ett par år sen så var det lögn i helvete att få tag på grötris i Stockholm. Fick åka till Katrineholm för att inhandla detta. Lite konstigt är det i alla fall att riset kommer från Italien, varför? Tidigare var det förpackat i Sverige. Kan det vara så att vi har exporterat denna tradition dit?

Sen innehåller naturligtvis julen även det numera smått klassiska besöket på IKEA. Här går man runt bland toalettborsten Skitren, flaskborsten Analklåda, luktljuset Stinkbomben, sängen Fjortis med mera. Redan en timme efter öppnandet så ringlar sig kön till kassorna 10-20 meter. Det tillhör jultraditionen att stå i kö till kassor och ”kön” med stort K det är kassakön på IKEA. Det är ingen riktig jul om man inte får stå i kö på IKEA.

Fast just nu håller vår Alliansregering på att införa en ny jultradition, att vänta på inställda tåg. Det har sparats så mycket på underhåll att det inte längre går att upprätthålla trafiken. Fast det glömmer vi bort när vi tittar på lönen och ser att skatten har sänkts ytterligare. Vad står man inte ut med för att få sänkt skatt? Fast nu är det något geni som kommit på att SJ med flera operatörer kanske inte skall betala för statens spår när dessa inte längre fungerar. Fast då spricker ju hela modellen med risk för höjd skatt och det vill vi ju inte ha. Nästa steg blir säkert att privatisera järnvägsnätet så att infrastrukturministern också får någon som hon kan skylla på när det inte fungerar.

Det sista jag hörde var att Trafikverket avråder från att vi använder deras vägar. Ja det är ju också en lösning på problemet med snöröjning. Använder man inte vägarna så behöver de inte snöröjas, vilket bör ge besparingar. Varför inte privatisera vägarna också vilket kan vara en lösning på det hela.

Till sist, trots allt elände, EN RIKTIGT GOD JUL PÃ… ER ALLA OCH GOTT NYTT Ã…R OCKSÃ…:  De flesta har det i alla fall det rätt bra i det här landet om man tänker efter.


43
Fria diskussioner / Grisen är på gång…..
« skrivet: tor 16 dec 2010 20:17:24 »
Jag har hittat min gris igen lagom till julen. Den har en förmåga att rymma då och då. Det var den första antikvitet jag köpte. Det är liksom den som är starten på min mångåriga resa bland gamla saker. Jag var elva år och på väg hem från skolan då jag såg den i fönstret hos den lokala antikhandlaren. Jag skulle bara ha den. Jag fick betala 225 kr för den. Än idag är jag mycket nöjd med det inköpet.  Men nu nog med nostalgiska tripper tillbaka till barndomen.

Ja så har man röntgat liket efter vår terrorist.  Liket var full med metallsplitter berättar Aftonbladet. Vidare kan man läsa att han intagit en måltid där bland annat kikärtor ingått.  Till detta hade han druckit någon kolsyrad brun dryck. Jag tror att han käkat falafel med Cola hos Falafelkungen precis innan. Falafelkungen ligger i gången mellan Olof Palmes gata och Hötorget det vill säga precis där han smällde av bomben.

I Kosovo har man just valt en Hells Angelsledare till president.  Kosovo är också kandidat till EU-medlemskap. Fast kan man ha Berlusconi i Italien så varför inte. Alltid kul när man lyckas åstadkomma såna här fina framsteg med hjälp av svenska skattepengar. Fast egentligen skall den äras som gjort mest för att få detta till stånd, Calle Bildt. Utan hans oförtröttliga kamp för Kosovos självständighet hade detta inte varit möjligt. Detta kommer att vara ett stort stöd för den Kosovo-Albanska maffia som etablerar sig i södra Sverige.

Sen har man naturligtvis varit och tittat på råttan som fixat till ett bo i skyltfönstret på NK.  Jag tycker det är så fint av varuhuset att upplåta utrymma åt en hemlös råtta. Det är ju inte viket utrymme som helst utan i skylten mot Hamngatan, mycket fint.  Ryktet säger att NK uppmuntrade av denna succé kommer att fortsätta befolka sina skyltfönster. I morgon kommer man att ha en hemlös man till beskådande för den allmänhet som inte sett en sådan. Framför allt tänker man på shoppingturister.   

44
Fria diskussioner / SÄPO jublar!!!!
« skrivet: tis 14 dec 2010 18:50:44 »
Nu jublar SÄPO, äntligen har Sverige fått sin sedan länge efterlängtade terrorist. Tidigare i år tog man ut glädjen i förskott i Göteborg där Israeliska säkerhetstjänsten lurade skjortan av Göteborgspolisen.

Det här är nästan för bra för att vara sant, enligt SÄPO. Detta är en nästan perfekt terrorist. Han kommer från mellanöstern (Bagdad) och är muslim och arab. Då uppfyller han de grundläggande kraven på en terrorist.  Vår önsketerrorist, säger källor på SÄPO, skulle vara en färgad romsk muslim från Pakistan. Det vore det ultimata. Fast nu får vi nöja oss med en muslim av Irakiskt ursprung, det är inte så illa.

Calle Bildt har vuxit och nu är han en riktigt stor hund som viftar på svansen för USA. Till och med Hillary Clinton ringde till honom för att informera sig. Dessutom vart han huvudnumret vid EU:s senaste utrikesministermöte, alla ville höra om Sveriges terrorist och Calle stod där och berättade och berättade.

Fast nu börjar engelsmännen göra anspråk på vår terrorist. Han har ju bott i England säger MI5 och även fått sin terroristuppfostran här så vi tycker nog att han är vår terrorist.  Vi får se vem som vinner fighten om terroristen.

Alla undrar hur detta kunde ske? Vad är det som hänt? Ja frågorna är många. Alla tidningar, reportrar och andra verkar ha glömt att Sverige faktiskt är i krig i Afghanistan. Är det då så konstigt att sympatisörer med Afghanistan kommer till Sverige och krigar? Inte konstigare än att svenska soldater åker till Afghanistan och slåss för att den korrupta överklassen i Afghanistan skall ha fortsatt makt över landet samt att USA skall få plundra landet på naturresurser.

http://www.youtube.com/watch?v=dDf4R_htSj8

45
Fria diskussioner / Inget är heligt för USA!!
« skrivet: mån 6 dec 2010 16:40:25 »
Ja nu kan man läsa om att USA tycker att vår Utrikesminister Carl Bildt är en medelstor hund med en stor hunds attityd. Att Carl Bildt skulle stäva efter att vara en stor hund är helt fel. Carl Bildt anser sig vara Gud och inget annat. Detta låter han hälsa från utrikesdepartementet.

Annars tycker jag det ligger en poäng i justitieministerns syn på Sveriges Riksdag. ”Håll dom för sjutton utanför så att dom inte lägger sig i”, detta sköter vi informellt med USA direkt. Mycket bra för genast så inställer sig frågan: Vad skall vi ha Riksdagen till?  Se där, ett gyllene tillfälle till besparingar. Borde kunna ge direkta effekter i form av skattesänkningar. Eftersom justitieministern inte tycker att Riksdagen behövs så behöver vi ju inte heller rösta, eller hur? Här vankas det ytterligare besparingar och sänkta skatter.

Fast om vi inte har val hur skall då regeringen utses utan riksdag? Lugn, titta bara på Nordkorea. Där går ämbetena i arv. Mycket smidigare och framför allt billigare. Det är nog dags för regeringen att ta en studieresa till Nordkorea, jag tror att de kan hämta många nyskapande idéer därifrån.

Vi har ju redan ett ämbete som går i arv, kungatiteln. Många medborgare tycker det är smidigt och framför allt billigt. Varför inte utveckla detta koncept till att omfatta hela regeringen också. Här vankas det ordentliga besparingar och sänkta skatter.

Så här i juletider har vi också fått höra att Göran Hägglund delar ut en så kallad ”Hägglundtia”. Hägglund fastnade för att tian gjorde bäst nytta hos riskkapitalisterna som köpte upp apotek från staten. Sammanlagt en halv milliard har hittills gått till behövande som Wallenbergarna med fler stackars miljardärer. Tian kommer från de sjuka som handlar på apoteket. Bra Hägglund, tur att någon även ser till miljardärernas behov, inte bara politiskt, utan även konkret genom åtgärder för att stärka deras ekonomi.  Nu ser vi fram mot att Kristdemokraterna startar en bössinsamling till våra stackars miljardärer.

Sen en länk till en fantastisk version av Bob Dylans One more cup of coffee mad den fantastiska Patricia Vonne.

http://www.youtube.com/watch?v=XK1soUvGbio

http://www.youtube.com/results?search_filter=1&search_query=Patricia+Vonne&search_type=videos&suggested_categories=10%2C24&uni=3&search_sort=video_date_uploadedSidor: 1 2 [3] 4 5 ... 17