Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Reggis

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
46
Fria diskussioner / Hur naiv får en försvarsminister vara?
« skrivet: fre 3 dec 2010 14:35:14 »
Ja frågan känns relevant nu efter avslöjandet att flygplansaffären i Norge redan var uppgjord innan man gick till officiell upphandling. Sverige fick vara med och lämna in en offert som genast gick i papperskorgen, dumme Schweden. Det kostade oss skattebetalare runt 1,5 milliard att offerera i denna teater. Tycker att försvarsministern skickar en faktura på det beloppet till Norge. Behöver norrmännen sysselsättningsprojekt kan dom väl sköta det själva och inte blanda in Sverige och svenska skattebetalares pengar. Men som sagt var ”Norge är den sista staliniststaten” det fick man inte säga men det är så sant, så sant. Oljan har stigit norrmännen åt huvudet så att dom numera beter sig som råttor förgiftade av anabola steroider.   

Fast Norges statsminister är rolig han. ”Jag tror inte svenskarna är sura”, säger denna vise man. Jag tycker Sverige skall lägga veto mot importen av norsk lax till EU. Jag tror inte norrmännen blir sura om vi gör det. Först vill vi ha en utredningar om laxbeståndet i hela Norge på vårat skrivbord innan vi säger nej.

Annars lackar det mot jul, den helg när vi firar grisen. När jag var barn så var det ”Den Heliga Familjen” som firades men de senaste åren är det bara grisar överallt. Julkort med grisar, små figurer med grisar och sen avslutas det hela med att vi äter upp objektet som vi firar. Jag har försökt att hitta julkort med ”Den Heliga Familjen” men misslyckats. Det är bara grisar, grisar och åter grisar och däremellan en och annan jultomte.

Ja så har Sossarna äntligen fått reda på att Sveriges befolkning inte gillar bensinskattehöjningar och att det inte är det bästa löftet man kan ge i samband med val. Att höja skatten på bensin är bland det värsta man som politiker kan göra. Höjer man skatten med ett öre så verkar det som halva svenska folket går i personlig konkurs.

Sen är det som vanligt när det snöar i det här landet. Tågen slutar fungera och lastbilarna ligger som plock-i-pinn över vägarna. Då är det dags att ställa fram syndabockarna, det vill säga cheferna för Trafikverket och SJ. Fy, fy, fy skriker alla i kör. Fast de som egentligen är ansvariga och kan göra något åt det hela de håller sig i bakgrunden. Det är politikerna och då framför allt Infrastrukturministern som bestämmer vilka ekonomiska resurser dessa två spottkoppar skall få. Vår Kulturminister som tycker att kulturarbete skall utföras av oavlönade volontärer är kanske på rätt spår. Kan det vara något för Trafikverket och SJ också, frivilliga oavlönade volontärer. Dom kan få gratis resa till arbetsplatsen som ersättning plus en kopp med grönsakssoppa.

Jag förstår inte varför alla gnäller. Ni har ju fått jobbskatteavdrag och pengarna kan ju inte räcka både till snöröjda vägar och sänkt skatt.


47
Fria diskussioner / Fördumningen fortsätter….
« skrivet: tor 18 nov 2010 16:58:27 »
På en kvällstidnings löpsedel kan man idag läsa att Pernilla är besviken. Jaha, Pernilla är besviken. Vem faan är Pernilla vars besvikelse har sådant intresse att det är värd ett löp i en av Sveriges största dagliga tidningar?

Nyfiken som jag är tittade jag till Expressen på nätet när jag kom hem och konstaterade att Pernilla är en deltagare i någon form av TV-underhållning som heter ”Bonläpp söker fru”. Vilken nyhet, vad intressant, det är verkligen värt ett löp.

Jag såg att Henrik hade spermafläckar på sina byxor i morse eller i alla fall kunde det vara det. Nu Expressen kan ni spekulera fritt. Var det spermafläckar på Henriks brallor eller hade han spillt av frukosten. Om det nu var spermafläckar var dessa resultatet av ett samlag eller inte? Vill bara påpeka att hans fru är borta på tjänsteresa enligt en granne. Fast han kan ju ha fått fläckarna genom att ta saken i egna händer. Dags att Expressen går till botten med det här. Förväntar mig en hårdrapportering runt Henrik och hans fläck.

Min frågeställning är: Har kvällstidningarna gett sig fasen på att fördumma den svenska befolkning så att vi uppfyller kriteriet ”Die dummen Schweden”. Denna så kallade nyhet är varken intressant eller viktig utan bidrar bara till de allmänna strävandena efter att fördumma Sveriges befolkning till neandertalnivå som just nu pågår via media.

Däremot fanns det inget löp på den nyhet som verkligen är intressant och berör det Svenska folket. Är Euron ett feltänk som aldrig kan fungera? Vi var många som påstod det i samband med folkomröstningen om EMU och majoriteten av Sveriges befolkning röstade klokt nog nej. Det var då vår nuvarande EU-kommissionär, Cecilia Malmström sa, ”Svenska folket röstade fel”. En ödmjuk dam den här Cecilia. Sveriges folk var enligt henne inte kompetenta till att avgöra en sån här fråga utan det skulle experter som hon göra åt oss, tack så mycket.

I samband med ”Irlandskrisen” har det nu visat sig att om ett land inte går i takt med övriga länder inom Eurozonen kan hamna i ekonomisk kris utan att missköta sina finanser. Irland hade behövt höja räntan för att bromsa upp det finansiella systemet. Samtidigt fanns det Euroländer med det motsatta behovet. Resultatet blev dagen kris som är helt orsakad av Euron. Det är något att minnas när våra politiker kommer att försöka locka oss in i detta Euroträsk igen. Fast jag tror nog att Euron snart är borta. 

48
Jag har under det senaste året kunna konstatera att riksbanken styrs av kommunister och stjärtslickare. Riksbanken talar hela tiden om att styrräntan måste höjas för att motverka en bolånebubbla som en följd av att fastighetspriserna skenar iväg. För att få ner priserna på bostadsmarknaden vill man höja räntorna så att det skall bli dyrare att låna pengar. Detta leder i sin tur till en dämpad efterfrågan på bostäder då människor har helt enkelt inte råd.

Resonemanget är i sak helt riktigt men är det verkligen rätt att via räntepolitiken öka och minska efterfrågan på viss konsumtion? Svaret på den frågan är naturligtvis nej. Bostadspriserna styrs förutom av räntekostnader av marknadskrafterna om tillgång och efterfrågan. Är det brist och stor efterfrågan så ökar priset. Att via politiska beslut reglera denna marknad kallas för planhushållning. Planhushållning är det vanligaste tecknet på att en marknad inte fungerar utan att det råder brist.

Vad politikerna i stället borde ägna sig åt är att se till att ta bort orsakerna till att det inte produceras bostäder i den utsträckningen att balans uppstår på marknaden. Att via konstlade medel som ränteapprecieringar styra efterfrågan på bostäder borde vara främmande för att land som anser sig tillhöra kretsen av marknadsekonomier.

Vad är då faran med ett sådant agerande från riksbanken? Jo den stora faran är att efterfrågan på bostadsmarknaden får styra villkoren för vår exportindustri. Högre räntor leder inte bara till högre direkta kapitalkostnader för företagen utan även till att värdet på den svenska kronan ökar vilket i sin tur ger kostnadsökningar för exportindustrin. I slutändan leder detta oundvikligen till att arbetslösheten ökar i landet. Detta uppstår genom produktionsminskningar till följd av att exporten minskar då svenska varor blir dyrare, dels genom att produktionsanläggningar flyttas till länder där produktionskostnaderna är lägre.

Det är fegt av riksbanken att inte kunna ställa krav på Regeringen att den måste göra något åt obalansen på den svenska bostadsmarknaden. I stället låter man vanliga människor ta smällen genom ökade räntekostnader i stället för att göra något åt en misslyckad bostadspolitik.

49

Ja på Haiti gör FN äntligen något åt den katastrofala situationen. Man har börjat sprida kolerabakterier bland flyktingarna. Genom att minska antalet hemlösa efter jordbävningen via spridning av kolera hoppas FN få ett hanterligt antal drabbade att hjälpa. Just nu är det för många så hjälpen räcker inte.

Socialminister Göran Hägglund har åkt till Haiti för att studera metoden. Ja kan vi införa något liknande inom åldringsvården så att antalet vårdobjekt minskar kan detta öppna dörrarna för ytterligare skattesänkningar. Fast jag hade nog tänkt mig en något exklusivare bakterie för våra äldre än kolera. Jag är inne på malaria, det får en att tänka på semesterresor. Vi får hoppas att det inte är kostsammare med malaria för är det så blir det kolera även här. Det finns en smärtgräns för hur mycket vi kan kosta på oss när det gäller åldringar.

På löpsedlarna kan man läsa om hur ett par har tagit sig ur hemlöshetens helvete. Äntligen får Viktoria och Daniel lämna hemlösheten och flytta in i sitt slott. Av detta kan vi se att hemlöshet kan drabba vem som helst, även kronprinsessor.  Men det är skönt att det ordnat sig för dessa två. Nu behöver vi inte oroa oss för dem i alla fall.

Samtidigt som det ordnat sig för det tidigare hemlösa kronprinsessparet så kan vi konstatera att det är en fnurra på tråden mellan Kungen och Drottningen. Enligt uppgift så skall Drottningen ha varit djupt besviken på att inte fått ha varit med på kungens fester. Nu hämnas hon genom att vägra delta vid utdelningen av Prins Eugenmedaljen. Enligt obekräftade källor så är kungen förtjust över det för det ger honom möjligheten att festa om ordentligt nu när Drottningen stuckit till Belgien.

50
Fria diskussioner / Hyllningarna till Willy bara fortsätter……
« skrivet: mån 15 nov 2010 15:52:04 »
Här är ytterligare två oförglömliga låtar med Willy deVille. 

http://www.youtube.com/watch?v=q2x6K4QSrhY

http://www.youtube.com/watch?v=6ICMt0KXudM&feature=related

Så avslutar vi hyllningen med en annan version av hans oförglömliga sång Haven stood still som han påstår levererades till honom av en ängel. Jag tror honom!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HyaQoIQ7LPE


Jaha så fick Mona gå. Ja har man så dåligt omdöme att man väljer Thomas Östros som ekonomisk talesman har man nog gjort sitt. Den mannen trodde på fullt allvar att det gick att få in moms i Sverige på programvaror som laddades ner från nätet. Ja nu undrar vi vem som kommer att efterträda henne. Själv hoppas jag på en modern kvinna som Veronica Palm.

Det jag framför allt tänker på när det gäller Mona Sahlin är att hon lånade pengar av oss skattebetalare en hel vecka när hon köpte en Toblerone privat och betalade med sitt tjänstekreditkort. Tänk om hon tänkt ätit en hel Toblerone på skattebetalarnas bekostnad. Man ryser vid blotta misstanken. Men hon hade redan betalt den själv när man upptäckte det så det vara ett lån på 19:50 från statskassan. Sådana utsvävning kan ju annars leda till höjda skatter, något vi är allergiska mot.

Annars kanske det är dags att ta ett litet steg tillbaka i det här landet. Med tanke på hur dessa politiker bråkar om att få sitta vid köttgrytan så är det dags för Kungen att träda in. Vilka besparingar, vi kan lägga ner både regering och riksdag vilket skulle kunna leda till det övergripande målet, skattesänkningar. Då blir det älgjakt varvat med galanta damer som överraskande hoppar upp ur tårtor med ett glas i handen hela dagarna. Jag säger bara Forza Kungen.

I Göteborgsposten kan vi läsa om deras nya bloggare: ”GP:s nya bloggare – en hemmagris”, står det. Enligt uppgifter så skall bloggaren vara direktrekryterad från Göteborgspolisen. Ja den här grisen är precis som alla andra poliser lat och vill absolut inte gå ut. Den vill helst sitta på kontoret och dricka kaffe. Skall den gå ut så vill den gruffa med folk.

51
Fria diskussioner / Att bli upprörd för ingenting.
« skrivet: fre 12 nov 2010 15:28:42 »
Jag förstår inte varför någon blir upprörd över att man öppet talar om att kungen gillar kvinnor. Vad är det för fel med det? Skulle det ha varit bättre om det kommit fram att han gillade män. Att kungen haft en affär med Jan Björklund till exempel där de piskat på varandra i ett sadomasokistiskt förhållande? Det tror jag inte. Fast det kanske skulle ha varit betydligt bättre för Svensk export med en sådan nyhet. Med tanke på att det ingår i Kungens uppgift att främja svensk export så varför inte? Kungen får skärpa till sig. Annars så är kungaparet, enligt vad jag hört, kända för att vara ena riktiga swingers. Jag kan inte se något fel i det heller.

Ja nu har sjukvården havererat totalt i delar av Sverige. I Stockholm har akuten väntetider på över 24-timmar men i Trollhättan är det ändå värre. Där är patienterna tvungna att bryta sig in på NÄL för att få rötgen, allt enligt lokaltidningen TTELA. Nu ser vi bara en framtid där  man omgärdar våra sjukhus med staket för att hålla patienterna borta. Ja det är enda sättet att hålla budgeten, säger en klinikchef.

Ja så har man stängt ner en site där man lagt upp bilder på tjejer för omröstning, vilken som ser bäst ut. Det fanns även en lista över de man tyckte var fulast. Listan var på elever från Borås. Rätt intressant att när någon tar ett från TV-världen välkänt koncept och använder det lokalt så reagerar man så här. Varför är det ingen som reagerar på alla dessa ”utröstningstävlingar” som finns i våra TV-kanaler. Dom törs man inte släcka ner. För övrigt så är detta en samhällstrend att tävla i allt. Trenden stöds av regeringen. Vi skall härdas psykiskt för att klara av den globala konkurrensen.

Nu är det dags för en hyllning till Willy deVille som så tragiskt dog förra året. Willy besökte Sverige flera gånger. Han var under sina sista år gift med Nina, dotter till skådespelaren Sture Lagerwall. Jag kommer speciellt ihåg hans fantastiska konsert på Moderna Museet. Vi som var där kommer att vara hans fans för evigt.

http://www.youtube.com/watch?v=C7AryWXGPHs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ioxeqbQCvMo

http://www.youtube.com/watch?v=BQk7PW4TGSc

http://www.youtube.com/watch?v=sA3JqGcQZeE&feature=related


52
Fria diskussioner / Här behövs det experter!!!
« skrivet: ons 10 nov 2010 23:38:00 »
Såg att det nu är klarlagt att bombhotet mot Norrländska Socialdemokraten kom från Polishuset i Luleå. Tycker det är dags att skicka landets experter på sådant här, Göteborgspolisen, till Luleå för att ta hand om fallet. Då skall ni få se på action. Göteborgspolisen kommer sin vana trogen att störta in hos någon familj med invandrarbakgrund klockan 6 på morgonen med dragna vapen och verkställa förhör.

Efter det är det dags att utrymma hela Luleå och skicka befolkningen till ett renskiljningsgärde för tillfällig förvaring  och avskiljning från den övriga populationen i Sverige. Det här med bombhot kan smitta.

Signalerna om den rasistiska våldsbenägna Göteborgspolisen har varit tydliga under många år men ingen har gjort något. Deras agerande under de så kallade Göteborgskravallerna borde ha visat att hela kåren borde ha skilts från sina anställningar redan då. Men icke. I stället fick de beröm av våra politiker för att de provocerade fram kravaller så att de fick möjligheten att misshandla vanliga medborgare.

Nu var det någon sinnesförvirrad åkklagare som lyssnat på skvaller. Skvallret kom från Israels säkerhetstjänst, och det gav Göteborgspolisen möjligheten att storma in hos vanliga medborgare och vandalisera deras hem. De har också avlyssnat dessa medborgares telefoner där de fått de Israeliska skvallret bekräftat. En av de avlyssnade hade ont i huvudet, så ont att det kändes som det skulle explodera. Därav varningen för terrordåd, ett exploderande huvud.

Jag är övertygad om att det här med tipset från Israel kommer inte att komma fram under den kommande utredningen. Men nu vet ni vad som låg bakom den här terrorvågen från Göteborgspolisens sida. Vi får hoppas att någon gör något åt den här Göteborgspolisen. 


53
Fria diskussioner / Från klarhet till klarhet.
« skrivet: tis 9 nov 2010 15:58:25 »
Ja Polisen i alla dess former går från klarhet till klarhet. Inte nog med att de stormar in med dragna vapen hos icke brottsmisstänkte barnfamiljer som de ”bara” vill förhöra. De förhör även 3-åriga barn under pistolhot.  Nu är det väl inte alla Poliser som har denna kompetens utan det handlar om Göteborgspolisen. Denna kompetenta Poliskår har förstått att en treåring kan vara en självbordsbombare när de sliter upp honom ur sängen.

Till de personer som säger att så här skulle Göteborgspolisen aldrig agerat om det inte varit invandrare vill jag bara säga trams.  Även om det varit Fredrik Reinfeldt man vetat förhöra om en trafikolycka som han varit vittne till så hade de stormat in på morgonen med dragna pistoler det förstår väl alla. Inte gör polisen sådana skillnader i sitt agerande.

Fast du kan även köpa poliser för olika uppdrag. USA och Israel köper hela tiden tjänster från framför allt SÄPO. Här måste man säga att det är prispressat. För några flaskor sprit  kan polisen lämna ut uppgifter och bevaka dina grannar åt dig. De gör de i alla fall åt dessa två nationers underrättelsetjänst.

Med tanke på att detta i stort sett är att betrakta som ett extraknäck för dessa Poliser tycker jag att USA och Israel borde stå för en del av kostnaderna för den svenska Polisen. De finns fler nationer som antagligen vill använda den Svenska Polisen. Jag är säker på att både Iran och Kina mer än gärna vill hyra tjänster för att övervaka sina medborgare i exil som uppehåller sig i Sverige.

Alla idéer för att minska statens utgifter är naturligtvis bra. Att sälja polistjänster i Sverige till främmande makt  kan ge ordentliga inkomster för skattebetalarna. Vi kanske till och med kan få varsin flaska sprit till jul och inte bara det, en skattesänkning som extra julklapp. Bravo Beatrice Ask.

Rörelsen går säkert att utvidga att omfatta MC-gäng också. Varför inte ge MC-gängen polismans befogenheter och vips så finns det ytterligare kompetenta resurser att hyra ut. Fast först måste de utbildas. En utbildning som med fördel förläggs hos Göteborgspolisen som har de rätta takterna.   

Såg att Nyamko Sabuni skall starta en webbsite med information beträffande sexköp. Det skall även finnas möjligheter att beställa material för föredrag på siten. Även här bör man anlita polisen. Tidigare Polismästaren Göran Lindberg är nog en av de personer som har mest erfarenhet om att föreläsa om detta. Han har ju även fördelen av att ha egna erfarenheter av sexualbrott vilket är en erfarenhet som inte bör underskattas.

Såg att Tomas Quick skall sitta kvar på hispan. Skälet var att det fanns risk för att han skulle begå nya brott. Har man inte upptäckt att Tomas Quick är en modern messias, vår nye Jesus, som bär brott som Polisen inte klarar av på sina axlar. Några egna brott har han ju inte begått.

Måste avslutningsvis bara framföra en eloge till Hammenhögs IF som förstår vad vi människor behöver. En kvällsloppis mellan 19:00 till 23:00 på alla helgons dag var ett lovvärt initiativ. Fullt med folk var det i alla fall så det är inte bara jag som gillar kvällsloppisar. Nu hoppas man bara på att fler skall följa detta goda exempel. Det finns en bandyturnering som pågår dygnet runt, varför finns det ingen dygnetruntloppis? Det är väl för sjutton en lika viktig service som apotek och annat där det finns jouröppna butiker.

54
Fria diskussioner / Goa Göteborg, mer än en slogan!!!!
« skrivet: ons 3 nov 2010 11:31:47 »
Ja så fick vi äntligen veta vad som låg bakom terroristhotet eller bombhotet i Göteborg. Det visade sig att det var en person som hade huvudvärk, så svår huvudvärk att han trodde att huvudet skulle explodera.

Det var alltså fråga om något helt nytt, en levande bomb vars huvud skulle kunna explodera på allmän plats som Göteborgspolisen varnade för. Hur hade då den kompetenta Göteborgspolisen fått nys om denna svåra huvudvärk som personen led av? Jo via telefonavlyssning, där han yppat huvudvärksproblem för en bekant.

Sen kan man förstå att människor inte ställer upp som vittnen idag. En av de som hämtades av Göteborgspolisen  var inte misstänkt för något utan var ett vittne. Där rusade man in med dragna vapen klockan 6 på morgonen, brottade ner ”vittnet” på golvet naken inför hans barn. Hans fru som också låg och sov vid Göteborgspolisens anfall fick klä på sig ”offentligt”. 

Idag är samtliga fyra som ”anfölls” släppta, det fanns inga bevis av något slag för att de skulle ligga bakom något bombhot. Man ställer sig frågan om denna telefonavlyssning. Vem beviljade den? Nästa fråga är ju hur någon kan tro att huvudvärk kan göra att huvudet exploderar. Det är nog bara en Göteborgspolis som är så korkad.

Egentligen är jag inte förvånad då jag fick det tvivelaktiga nöjet att studera Göteborgspolisen på nära håll under de så kallade Göteborgskravallerna. Några så arroganta, våldsbenägna, adrenalinstinna typer har jag aldrig stött på tidigare. Påhejade av etablissemanget med dåvarande statsminister Göran Persson i spetsen var de beklämmande att se. Han tyckte att de gjorde ett fantastiskt jobb. Jag skulle inte ens ge dem förtroendet att gå på allmän plats utan handfängsel och munkorg.

Nu måste Göran tycka att de överträffat sig själva när de stormar in hos sovande barnfamiljer med dragna vapen på grund av huvudvärk, vilken prestation, vilken effektivitet men framför allt vilket fiasko. Hur länge tänker etablissemanget och vår justitieminister hålla dessa dåligt dresserade apor om ryggen? Att de har gett ”Die dummen Schweden” ett ansikte är helt klart.


55
Fria diskussioner / Valfriheten är viktigt!!
« skrivet: mån 1 nov 2010 14:46:09 »
Ja våra modiga soldater slåss i främmande land för afghanernas rätt att få bli torterade och fängslade av olika sekter i stället för ”bara” av Talibaner. Det är en valfrihetsfråga låter vår utrikesminister Calle Bildt hälsa. ”Det vore en skam att överge det afghanska folket så att de bara kan bli torterade, fängslade och avrättade av talibaner. Olika religiösa grupperingar bör få tortera varandra också. Det är därför det är så viktigt att vi finns kvar i Afghanistan för att säkerställa denna mångfald.” Ja visst är det värt många milliarder av våra skattepengar att säkerställa denna mångfald inom torterandet i Afghanistan.

Personer som missbrukar anabola steroider blir ofta aggressiva och begår våldsbrott. Många av de värsta misshandelsbrotten med dödsfall som resultat har begåtts av personer som missbrukar anabola. Det tar också många år innan en missbrukare av anabola blir återställd och ofta blir det kroniska följder av missbruket.

Är det någon som har hört talas om någon som misshandlat någon efter att ha rökt på? Nej det förekommer inte. Oftast så leder det till att personerna äter godis, får skrattanfall och till sist somnar in för att vakna helt återställd efteråt. Inga vetenskapliga undersökningar har kunnat påvisa några men efter att en person har puffat.

Det intressanta är att missbruk av anabola steroider är i stort sett inte brottsbelagt trots faran för omgivning och missbrukaren själv. Däremot ger användande av cannabis i många fall fängelse. Att smuggla och sälja anabola ger bara bråkdelen av det straff som motsvarande hantering av cannabis ger.

Det är som om man skulle få lägre böter för fortkörning ju fortare man kör. Kommer du upp i 200 km så blir det så gott som straffbefriat. Så tokig är den svenska narkotikalagstiftningen.

I Göteborg har vi haft en fläkt av den stora världen, TERRORISTER. Man sparkar in dörren hos sovande barnfamiljer, brottar ner föräldrarna inför skrikande barn och anhåller personer på i stort sett inga grunder alls. Nu har den inkompetenta Göteborgspolisen fått släppa de anhållna. Ingemar Johansson, polismästare i Västra Götaland låter hälsa: ”Det var kul så länge det varade. Det är ju alltid roligt att stå i centrum för media. Man känner sig sååå betydelsefull.”56
Fria diskussioner / Gratis är gott!!!!
« skrivet: fre 29 okt 2010 13:30:55 »
 En gång när jag var på väg till jobbet, det var på den onda tiden då jag sprang i ekorrhjulet, så blev jag pinknödig och rusade in på ett av dessa konferenscenter som fanns på vägen. Efter att ha uträttat mina behov så såg jag att det låg en massa läckra mackor där som blivit över från konferensdeltagarnas frukost. Det fanns även kaffe och juice.

Hungrig som jag var försåg jag mig med ett par smörgåsar , en förpackning med juice och fyllde en bägare med kaffe och tog med mig till jobbet. Billigt, snabbt och bekvämt kan man säga. Efter det så brukade jag alltid springa in på något av de tre konferenscenter jag passerade på vägen och förse mig. Visst hade jag en favorit men jag brukade sprida gracerna rättvist mellan de tre. Efter att jag lämnade arbetslinjen så har det väl hänt att jag besökt dessa näringsställen någon gång då och då. 

Men nu har jag kommit på något ändå bättre, lunch. Dom serverar gratis lunch också. Idag till exempel bjöds det på en förrätt bestående av skagernröra, en bit lax och en liten rostad brödbit. Den var helt OK men kunde ha varit bättre. Till huvudrätt fick jag flygande Jacob och den var jättegod. Efterrätten var kladdkaka med vispgrädde till kaffet och den var så god att jag gick och hämtade mer. På det hela taget en helt OK gratislunch. Det enda man kan klaga på är måltidsdrycken, lättöl eller Ramlösa, inte så kul. Har funderat på att ta med mig en flaska vin fast jag har fegat ut. Trots allt är det ju gratis.

Vid ett tillfälle så hade jag både barnflicka och bäbis med mig. Ingen reagerade men visst tittade några av konferensdeltagarna lite på mig. Det låtsades jag inte om utan tog min sons hand och gjorde så att han vinkade till dem och då blev de så glada.

Annars har vi fått höra att Soffan (Sofie Arkelsten)  inte bara låter sig bjudas på resor utan även blir bjuden på gratis bil. Som tack hade hon skrivit några uppskattande ord om bilen på sin blogg. Kan meddela att jag aldrig har sett Soffan sitta och gratisäta på något av dessa konferenscenter. Jag har funderat på att tipsa henne. Tror att hon liksom jag gillar det som är gratis.57
Fria diskussioner / Skadeglädjen är den sanna glädjen!!!!
« skrivet: tor 28 okt 2010 14:42:07 »
Jag kunde inte annat än skratta av glädje när jag såg reportaget om Hem och Skola på TV i går. Jag njöt och njöt och njöt av varje minut av programmet. Jag har till och med tittat på det en gång till. Härligt att dessa stofiler och moraltanter får brallorna neddragna offentligt. Bäst tyckte jag om deras restaurangnotor med sprit på som betalades av föreningen. Det kan knappast bli bättre. Må ”Hem och Skola” vila i frid, sörjd av ingen annat än Pool Media. Adjö.

Avtalet mellan Hem och Skola och Pool Media med en löptid på 20 år var något av det roligaste jag hört. Den som skrivit på ett sånt avtal är väl närmast att betrakta som debil eller köpt. Det bara stärker den uppfattning jag haft om detta sällskap, en samling fåntrattar som lever i det förgångna. Fast när gardinerna är nere då festas det.

Sen till Sofia Arkelsten, Shells representant i kanslihuset. Nu har hon kommit på en genial lösning för att åtgärda det förtroendetapp som Shells bjudresa gett henne. Enligt Expressen har hon sagt: ”Jag skall granska mig själv”, vilken innovation, vad bra.

”Jag börjar med att titta i min naveln, finns där olja? Är svaret nej så är ju saken klar, inget mutbrott här inte”, säger Sofia.  Sen får det vara ett slut på de här anklagelserna. Vill man bjuda mig så skall man väl få göra det. Det tillhör ta me faan de demokratiska rättigheterna att få bli bjuden av vem man vill. Just nu har jag en inbjudan från kungen av Bahrain att prova hans nya hotell fritt. Kungen vill bjuda på allt, till och med en halv million dollar i fickpengar. Det enda han vill är att jag berättar om hur demokratin i Bahrain har utvecklats när jag kommer hem. Den kungen vet vad en kvinna behöver. Bara det visar på att kvinnans ställning i Bahrain är stark och att allt prat om kvinnoförtryck bara är förtal.”
58
Fria diskussioner / Snart är det jul!!
« skrivet: ons 27 okt 2010 15:27:29 »

Hallå, nu är det bara 240 dagar kvar till midsommar. Visst är det positivt. Det är bättre än i går för då var det 241 dagar kvar. Annars kan vi glädja oss åt att polisen får utvidgade möjligheter att spionera på oss. Beatrice Ask har kommit på att det skall vara tillåtet att avlyssna och se vad du gör på nätet om det du gör kan ge böter. Visst är det förträffligt att polisens resurser prioriteras till att leta upp eventuella fildelare på nätet.

Att få till en vapenlagstiftning som motsvarar de krav som är nödvändiga nu när gränserna har öppnats mot Balkan är inget Beatrice prioriterar. Nej, enligt henne är det fildelning och fortkörning som är det värsta en person kan ägna sig åt. Jo det finns en sak till, att röka på, det är ett helvetiskt brott. Att brottet bara existerar i Sverige och Nordkorea är inget som Beatrice tycker är konstigt.

Ã…tgärderna för att stödja Sverigedemokraterna fortsätter med oförminskad styrka. Nu är det Nobelstiftelsen som drar sitt strå till stacken. Genom att, som enda partiledare, inte bjuda in Jimmy Ã…kesson till Nobelfesten får Sverigedemokraterna på nytt en särställning. Det är bara att gratulera Jimmy Ã…kesson till ytterligare en politisk framgång. Det verkar som Nobelstiftelsen inte känner till att de flesta medborgare inte är inbjudna och nu blir Jimmy Ã…kesson en av folket. De övriga blir i samma andetag etablissemanget, grattis till ett urkorkat beslut. Men det är väl sådana beslut man får när besluten fattas i en herrklubb.

Det verkar som Moderaterna dras till lukten av olja. Först har vi Calle Bildt och Lundin Oil och nu Shell och Sofia Arkelsten. Shell står bakom något av de värsta ”övergreppen” som skett på naturen. I Nigeria läcker det ut olja i en sån omfattning att de utsläpp som BP orsakade i Mexikanska Golfen kommer att framstå som pysläckor. Shell vill också borra på Österlen i Sverige. Något som med tanke på hur de skött sig i Nigeria är ytterst tveksamt. Sverige borde ställa krav på att de städar upp efter sig i Nigeria innan de tillåts borra här.

Men Shell de vet hur man gör. Det finns alltid en Moderat till salu för deras intresse och billigt blev det. En enkel bjudresa och Moderaternas tidigare taleskvinna i miljöfrågor och nuvarande partisekreterare blev mycket positivare till Shell och oljeindustrin. Det bekräftar bara vad jag alltid trott. Allt är till salu bara priset är det rätta.

I Expressen får vi veta att Pernilla Wahlgren tränar rumpan varje dag. Det gör även jag och alla andra som inte lider av förstoppning. Hon har också en boll med en pinne i. Vad hon gör på den vill jag inte berätta här.


59
Ja så har då budgeten presenterats. Var det någon som var intresserad? Likt hyenor samlades företrädarna för de olika lobbygrupperna för att höra om dom skulle få en större tårtbit än tidigare. Pennor vässades och snålvattnet rann ur lobbyisternas giriga käftar.

Nu pratar vi knivhugg i ryggen på hela småföretagarkollektivet, svek mot de allra svagaste och ett dråpslag riktat mot alla Sveriges pensionärer. Borg, vår finansminister, den första borgliga som inte har sänkt statsfinanserna via ofinansierade skattesänkning, står trygg och talar om att vi lever inte över våra tillgångar. Journalistkåren suckar beundrande inför denna utsaga. Vilken man, han kan räkna också. 

Annars så har nu ribban höjts ordentligt för alla medietorskar som gör allt för att synas. Det senaste är killen som hängde sig live via en webbkamera. Vad blir nu nästa trick? Blir det harakiri live som fredagsmys eller någon stackars förvirrad yngling som skjuter huvudet av sig i direktsändning från något idrottsevenemang?

Nu har gruvarbetarna i Chile kommit upp ur sin håla. Det blev rekord, HURRAAAA!!!!! Enligt pressen så skall de varit innestängda längst tid vad man vet. Vi får se om någon annan gruva antar utmaningen och vill göra ett rekordförsök. Man hoppas på LKAB, att de ger sig in i rekordstriden. Det skulle ge glans åt inte bara företaget LKAB utan hela Sverige.

Annars börjar myndigheterna upptäcka att när människor är sjuka så mår de bäst av att ligga ner. Av kostnadsskäl så har man tagit bort bårar och mottagningsrum och i stället infört sittplatser på många akutmottagningar. Det spar flera kvm yta vilket leder till lägre kostnader. Det ger även indirekta besparingar då det avskräcker människor från att besöka akutmottagningarna och i bästa fall så blir det som på Danderyds sjukhus, patienterna dör. ”Då har vi lyckats”, säger Filippa Reinfeldt, sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län landsting. Socialstyrelsen har länge påtalat bristen på vårdplatser i Stockholm men inget har hänt. ”Fast dom skall ju inte stå för fiolerna”, hälsar Filippa glatt.60
Fria diskussioner / Provtagning!!!!
« skrivet: tor 7 okt 2010 14:59:14 »
Hon kommer ut genom porten, ut på gatan där trafiken strömmar förbi. Människorna hastar med stirrande blickar utmed trottoarerna, skyndar, småspringer snubblande fram. Det är inte ofta hon lämnar bostaden så här tidigt på morgonen. Hon hade glömt hur hektisk stadens puls var, hur den hetsade människorna till ett komma fram, fram, fram.

Morgonkylan gjorde att hon huttrade till och svepte sin halsduk närmare halsen och stoppade in ändarna innanför sin kavaj för att få ett bättre skydd mot den lite råa fuktiga luften. I hela sin kropp kände hon hur sommaren nu gick mot sitt slut. Sommaren var döende och kylan gjorde att hon också fick uppleva en del av den döende sommarens ångest över att försvinna, att inte längre finnas. Hon rös till, hon skulle också försvinna och bli till ett kallt lik när hennes tid var slut.

Idag skulle hon dessutom få lida, hon var på väg till vårdcentralen för att ta blodprov. Hon skulle få sätta sig i en stol, kavla upp armen på blusen och en sköterska skulle sticka in en nål i hennes arm för att tappa ut blod ur henne. Troligen skulle de fylla två små rör med hennes blod som sedan skulle skickas till ett labb för analys. Hon rös när hon tänkte på hur nålen passerade hennes skinn, passerade blodåderns hinna och sedan där inne förde ut blodet till det väntande provröret. När de båda rören var fyllda skulle sköterskan dra ut nålen och samtidigt hålla ett förband för hålet i skinnet så att blodflödet skulle stoppas och inte komma på hennes kläder.

Just när hon kände sig som mest frusen så bröt några solstrålar igenom molnen. Solstrålarna träffade henne och de var fulla med värme. Hela hon kände hur livet återkom i hennes frusna kropp och hon blev varm. Sommaren tänkte inte ge sig frivilligt inför höstens attacker vilket gladde henne mycket. Något annat som också gladde henne var den manliga skötaren på vårdcentralen. Hade hon lite tur så skulle just han sticka in nålen i henne och det hade hon ingenting emot. När hon gick i riktning mot vårdcentralen så började hennes fantasi att göra sig påmind och den handlade naturligtvis om den manliga skötaren. Plötsligt såg hon fram emot blodprovet, hon riktigt längtade efter att bli tappad på blod. Hon började överväga om hon inte skulle bli blodgivare. Hon skulle ta upp saken med den här skötaren.

Egentligen hade hon ingenting emot blodprovet det var bara det spartanska levenet som måste föregå provtagningen hon ogillade. Man spionerade nämligen på henne via blodet. Vid ett tidigare tillfälle hade hon fått sitta där och förklara varför man hittat drogrester i hennes blod. Då hade hon lyckats få dem att tro att de blandat ihop blodproven. Skulle de hitta det en gång till vet i sjutton om dom skulle gå på det igen. Därför var hon noga med att inte ta några droger alls en hel vecka före blodprov vilket var påfrestande. Fast så fort provet var taget så skulle ”råttan” dansa på bordet igen. Nu var hon framme och tog sin nummerlapp. Att ta blodprov var av någon anledning gratis så man behövde inte stå i kö vid kassan.

Undrar om det finns folk som överutnyttjar denna förmån, tänkte hon. Det finns säkert människor som går och tar blodprov bara för nöjes skull, framför allt om de har en så läcker skötare som de har här.  Hon hann inte fundera ytterligare på detta för nu var det hennes tur, nummer A23, det var hon. Vilken tur hon hade, där stod han, hennes drömmars blodprovstagare och log när han såg henne. Den här dagen började arta sig till något väldigt bra.
Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17