Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Reggis

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17
61
Ibland råkar man ut för affärer där prissättningen är så optimistisk att man tror att det handlar om ett skämt. Just när jag trodde jag sett det värsta, handlarna på Kärleksgatan i Malmö och Antikhuset i Eslöv så visade det sig att det finns större optimister.

Antikboden i Västertorp har nog rekordet. Jag har aldrig sett på maken till optimistisk prissättning. Med förundran ser man sig omkring bland alla prylar, det mesta verkar vara soprumsfynd, men prislapparna talar ett helt annat språk. Det hela toppas nog av en parianfigur från Gustavsberg där armen limmats fast med hjälp av Karlssons klister. Den har också fått sig en ordentlig smäll på sockeln så att en bit fattas. Det optimistiska priset är 4.500 kr. Ett blekt vykort från 1960-talet insatt i en IKEA-ram får du för reapriset 150 kr. Ja vill ni se Sveriges mest optimistiska prissättning så skall ni ta en tur till Västertorp. Det är faktiskt riktigt roligt.

Är det någon annan här som kan tippsa om några andra optimister till handlare som man kan besöka för att få sig ett skratt??


62
Fria diskussioner / Riksmötets högtidliga öppnande!!!
« skrivet: tis 5 okt 2010 16:16:50 »
Ja då har den nya riksdagen öppnats av HKH Calle och hans fru Silvia. Vår Statsminister har hållit tal och berättat att Sverige är ett stort land och att det finns glesbygd med lantisar också. Undrar när han kom på det? Han lovar att även lantisarna skall få del av det svenska samhällets stöd.  Regeringen kommer bland annat att föreslå en skrotningspremie på bilar som ersätts med häst och vagn på 5.000 kr samt sänkt moms på foderhavre för hästar.

Kunglig Majestäts drabanter har stormat in som vanligt och stampat i golvet. Det får ju inte vara för mycket nyheter på en gång. Utan stamp i golvet av några museiföremål hade riksdagens veteraner inte klarat av att hålla sig vakna så här länge. Framför allt fanns risken att någon kunde ha kissat på sig om inte denna väckning gjorts.

När man tittar på den nya ministerlistan så verkar den där Hatten vara mest spännande. Att göra en hatt till minister får en att tänka på de gamla historielektionerna med hattar och mössor. Finns det då någon Mössa i regeringen? Jo då, visst finns det en Mössa. Härmed utnämner jag Eskil Erlandsson, tidigare jordbruksminister och nu landsbygdsminister, till regeringens mössa.  Valet vem som skulle vara mössa var inte lätt. Eskils kalaskula till huvud, liknande en fläskmage, avgjorde till hans fördel. Han har betydligt större behov av en mössa än till exempel Andreas Carlgren. En mössa gör det även lättare att skilja hans huvud från hans mage. Annars är det välkänt att Eskil brukar kunna tala med grisar genom att släppa väder. Fast det är många i regeringen som säger att det är det enda tillfälle de förstår honom.

Till sist måste vi önska ministären Reinfeldt lycka till i sina strävanden att göra livet bättre för invånarna i Danderyd och Täby.  Lycka till.
63
Fria diskussioner / Soffan är glad!!!!!
« skrivet: fre 1 okt 2010 16:54:49 »
Sofia Arkelsten är glad idag. Hon blir Moderaternas nya partisekreterare. Det intressantaste med henne är hennes efternamn. Det är ett namn som egentligen inte finns. En arkel är en sorts ryggsäck och vad blir då en arkelsten, jo en sten som ligger i en ryggsäck. Översatt till dagens språkbruk blir det helt enkelt en börda eller barlast.

Vad är då denna kvinna mest känd för? Jo hon är en shopaholic.  Det hon tycker mest om är väskor av olika storlekar. ”Jag kan bara inte gå förbi en väska jag tycker om, jag köper den”, säger hon. ”Storleken har ingen betydelse bara väskan är modern”, fortsätter Soffan, som hon kallas bland sina närmaste.

”Jag vill bli känd, just som Soffan”, säger hon och fortsätter: ”En soffa är något man sitter i, något mjukt och bekvämt och just så vill jag upplevas, som ett gosisdjur”. ”Men ändå  fast och stabil med båda benen i myllan, som en arkelsten.” 

”Fluffig och hård på samma gång, det är jag det. Jag påminner om en sån där godisbit, Malteser, ni vet”, säger Soffan. ”Jag har funderat på att ta ett valspråk och har fastnat för följande”: ”Soffan är hård på ytan men mjuk i bollen.”   

64
Fria diskussioner / Ã…rets loppisutvärdering.
« skrivet: ons 29 sep 2010 13:18:11 »
Ja nu är det höst och dags för årets lopppisutvärdering.

Jag har även i år gjort en utvärdering av de återkommande loppisar av baklucketyp som jag har besökt i sommar. Jag har värderat dem utifrån:

*Parkering, dvs att slippa leta efter parkering. 5 betyder att du alltid kan parker utan besvär, osv.
*Fyndchans, det vill säga hur stor fyndchansen är (beror på hur många handlare som är där vid uppackning och armbågar sig fram).
*Storlek det vill säga hur många säljare det är.
*Café, finns det chans till vila och prisvärdheten på caféet. Här utmärkte sig Nisse (Nilssons i Södertälje) på ett utomförträffligt sätt. Även  Snebro var bra som vanligt med goda smörgåsar. 
*Gemyt, hur är stämningen, roffighetsgrad, etc
*Prisnivå, finns där många optimistiska säljare av handlartyp
Sedan har jag summerat detta och fått nedanstående rangordning.  Poängen för storlek och fyndchans har jag tagit gånger två då de är extra viktiga.

Se bild nedan för resultatet.

För fyra år sedan vann Brottby och för tre år sen var det Himpan. För två år sen och förra året var Galoppen en solklar segrare. I år har jag inte tagit med Himpan då den numera inte är värd ett besök. Brottby har upphört så den finns inte heller med.

Segrare blev Sucken i Simrishamn trots att den saknar café och därför inte får några poäng alls på den punkten. Sucken vinner på att kvalitén på prylarna där är betydligt högre än på de övriga loppisarna. Dessutom är miljön, i ett parkområde, väldigt avkopplande.

Vilken var då årets loppis om man tar med även de icke återkommande. Det var enligt min uppfattning 2 kilometarn i Aspudden. Vi får hoppas att den återkommer, gärna till våren. Vilken succé det var.


65
Fria diskussioner / Jag har hört om en häst ovan molnen
« skrivet: mån 20 sep 2010 16:23:23 »
Ã…hh vilken värld, den är såå tjuusig. Att glida runt bland loppisborden i en sliten sporthall som luktar svett från de som tidigare tävlat  i olika sporter i lokalen.  Jag blir lyrisk av bara tanken, såå tjuusigt. Lyfta på en äkta Lisa Larsson, kolla signaturen och sen ställa ner den på bordet igen. Nicka lite mot säljaren och viska, lite för sig själv, ”så pass”, efter att ha studerat prislappen.

Till nästa bord där det står en häst i keramik av Stig Lindberg. Lyfter på den, tittar på prislappen, nickar lite och sen ner på bordet. Är så betagen av föremålet att jag knappt uppfattar vad säljaren säger. Det blir som ett sånt där eko, en tankefördröjning. Men visst sa han att den fanns i gult också. Tänka sig den finns i gult också. Den har jag aldrig sett. Nu inser jag en stor brist i mitt liv. Jag har aldrig sett den gula hästen av Stig Lindberg eller Stickan som de riktiga connoisseurerna kallar honom.

Kastar en blick mot nästa bord. Men oj, vad är det där. Är det en likadan häst fast i mörkare grått? Är det möjligt? Gnuggar mig i ögonen men visst är det så. Kan det vara 2-ra sortering möjligen eller finns det ytterligare en variant? Spänningen är olidlig när jag frågar säljaren om saken. Inte 2:ra sortering enligt säljaren. Då är det alltså möjligt. 

Den här dagen artar sig, jag har lärt mig mycket. Det finns gula hästar av Stig Lindberg i keramik. Men mina nya kunskaper stannar inte bara vid det. Det finns även en mörkare variant av hans gråa häst. Den mörkare varianten gråa hästen har jag dessutom sett med mina egna ögon. Jag är lycklig.66
Fria diskussioner / Arbete gör 870.000 personer sjuka ….
« skrivet: tor 16 sep 2010 13:46:02 »
Så har man åter igen kommit fram till att 20% av den arbetande befolkningen blir sjuka av arbetet. Det handlar om 870 000 personer som lider av att arbeta. Arbete är Sveriges största ohälsoproblem. Vad gör då våra politiker?

Oberoende av politisk färg så är de alla positiva till arbete och därmed till att medborgarna skall bli sjukare. Tar vi Alliansen så skulle man kunna säga att de är ett gäng med arbetstalibaner. De pratar ofta om den så kallade arbetslinjen, uppmanar och belönar folk för att arbeta och som en följd av det bli sjuka.

Vi vet alla att alkoholförtäring är skadligt för hälsan. Ju mer alkohol en person förtär desto större är risken för att den personen blir sjuk. Drar vi en parallell till arbete så är denna ”arbetspropagande” som pågår grotesk. Det vore som att uppmana folk att supa mer. Ingen politiker skulle komma på att uppmana folk att supa mer för att öka intäkterna från alkoholskatten. Men arbete som är ett betydligt större hälsoproblem det kan man uppmana folk till att ägna sig åt. Det måste bli ett stopp på denna ohälsosamma arbetspropagande.

För de flesta medborgare är arbete ett gissel. Anledningen till att många ändå ägnar sig åt detta beror på att de vill ha lön. Man skulle kunna säga att det råder arbetstvång i Sverige. Det får en att dra paralleller till gamla Sovjetunionen och arbetslägren i Gulag. Hela Sverige har förvandlats till en enda stor Gulagarkipelag.

Arbete hindrar människor från att utveckla sig själva och i stället ägna sig åt ett meningslöst arbetande vars enda syfte är att berika de så kallade arbetsgivarna. Arbetsgivare är en modern omskrivning av ordet slavägare. Ordet slavägare har fått så negativ klang att man varit tvungen att ersätta det ned ett nytt ord. Arbetsmarknaden är en slavmarknad där slavägarna köper slavar genom att höra vem som är beredd på att arbeta till det lägsta priset. I Kristianstad har man fått ner priset till 14 kr i timmen. Där har man nog nått botten.

Det gäller ju att hålla slaven vid liv och relativt frisk så att slaven kan utföra arbetet. För detta krävs mat och någonstans att sova. 14 kr i timmen är nog gränsen för att hålla en slav vid liv.67
Fria diskussioner / Det exploderade!!!
« skrivet: ons 15 sep 2010 16:59:53 »
”Plötsligt så exploderar skiten rakt i ansiktet.” Från vem är detta citat hämtat tror ni?

-Är det Jan Burklund när han på en promenad mellan kanslihuset och riksdagshuset ser en burkaklädd kvinna.

-Är det Maud Olofsson som berättar om när hon hade beställt taxi och där stod det en SAAB och väntade på henne.

-Eller är det Sven Hagströmer när han förstår att ett bolag måste ha någon sorts inkomster för att kunna göra bonusutbetalningar till personal och ledning.

Det är Sven Hagströmer, Öresunds ordförande, som i en intervju berättat att han var helt förd bakom ljuset. Han trodde nämligen att bonus skapades av dynamiska effekter.

Annars så är det bara att konstatera att det har dykt upp riktiga hjältar på sista tiden, arbetshjältar. I Vällinge arbetade lettiska arbetare med att bygga en skola för 16 kr i timmen. Men några ukrainska arbetare slår dem. De arbetar för 14 kr i timmen i Kristianstad.

Från kanslihuset rapporteras att Jan Burklund och Maud Olofsson är överförtjust. Vi som tänkte föreslå 15 kr i timmen som lärlingslön.  Nu låter det lite högt när familjeförsörjare från Ukraina arbetar för 14 kr i timmen, då borde lärlingarna kunna arbeta för en 5:a i timmen plus gratis kaffe eller te varannan dag som bonus.


68
Fria diskussioner / Jag har fått ett brev!!!!
« skrivet: tor 9 sep 2010 17:32:23 »
Gissa vad jag har fått? Jo ett brev från Burklund. ”Framtiden börjar i klassrummet”, skriver han som rubrik på brevet, i blått med min adress på och allt. Han verkligen bryr sig Burklund , brevet känns så personligt.

Undrar vad han menar med rubriken? Är det någon sorts samordning mellan skolan och BB han tänker sig. Skall man åka till skolan och föda barn? En besparing kanske och så kan ju barna börja i skolan direkt, låter kostnadseffektivt. Får mig att tänka på något jag läst om hur det var i Tyskland under nazitiden. Då satte man så gott som nyfödda i skolan för att uppfostras till lydiga nazister. Skall vi nu få en svensk motsvarighet, kommer säkert att kallas ”burkabarn”, Burklunds egen armé med trogna Folkpartister.   

I brevet skriver han också att det är bättre att en ungdom får ett lärlingsjobb med lägre lön än att gå arbetslös med socialbidrag. Men han talar inte om för vem det är bättre. Är det för arbetsgivarna som kan få gratis arbetskraft det är bättre eller för kommunerna som slipper socialbidragskostnaden. Det kan ju inte vara för lönearbetarna det är bättre i alla fall när man dumpar lönerna.

Till sist så talar han om att han behöver min röst. Det är alltså inte mig han behöver utan min röst. Han till och med hoppas på den. Ja, hoppet är det sista som överger människan.

69
Nu haglar det vallöften över oss medborgare. Vi har nämligen blivit befordrade till väljare. Vad faan är en väljare egentligen? Någon som väljer!  När jag står i affären och väljer mellan kvisttomater och tomater utan kvistar så är jag inget mindre än en väljare. När jag väljer att inte handla varor från Arla och SCAN så utnyttjar jag min ekonomiska makt att inte berika dessa företag.

Fast nu är det vår politiska makt som uppstår vart fjärde år som avses och då gäller det att locka av oss vår röst. Kristdemokraterna har nu sockrat budet till pensionärerna ytterligare. Alla pensionärer skall få köpa en bibel och kunna dra av hälften av kostnaden i sin deklaration.  Detta under förutsättning att Sveriges ekonomiska läge tillåter en sådan utsvävning.

Centerpartiet vill inte vara sämre dom utan vill införa ett vårdnadsbidrag till djurhållare som till exempel minkfarmare. Det gör det olönsamt att vanvårda minken då djurhållaren blir av med vårdnadsbidraget om den dör. Det gör det också olönsamt att slakta minken och sno skinnet vilket löser hela den problematiken.

Vad kommer då Folkpartiet med så här i valrörelsens slutskede? Jo, Folkpartiet riktar sig också till pensionärerna.  Full avdragsrätt för begravningar av personer som fyllt 65 år är Folkpartiets svar. Det skall vara tillåtet att dra av begravningskostnaden i samband med deklaration av ett dödsbo. Fast även här reserverar man sig för att Sveriges ekonomi måste tillåta denna reform.

Men Moderaterna då, kommer inte dessa med någon reform? Självklart gör dom det. Den som avlider under arbete, gäller även resa till och från arbete, skall få gratis begravning och dessutom tilldelas en medalj. Medaljen är ett vallöfte men den gratis begravningen kommer bara att införas om samhällsekonomin så tillåter.  Inte undra på att Burklund är sur på Reinfeldt. ”Det var min idé det här med begravningar”, lär Burklund ha muttrat.
70
Fria diskussioner / Ja nu är det rally!!!
« skrivet: ons 1 sep 2010 18:46:38 »
Ja nu är det rally enligt Dagens industri. Dragloken var bankerna som susade upp och drev OMX framför sig uppåt, uppåt och mer uppåt. Bankerna var rena ballongerna och lyfte hela börsen med 3,4 %.  Det var imponerande att se den lyftkraft som fullkomligt exploderade när bankerna spände musklerna.  Handelsbanken  lyfte med imponerande 5,8 %, ett historiskt lyft och passerade då 200 kr vallen med råge. SEB orkade bara med 4,14 % vilket i och för sig inte är så illa för en bank som bara för ett år sedan var närmast att betrakta som en socialbidragstagare och snyltare på våra gemensamma tillgångar.

Nu får man ta fram kristallkulan i kväll. Blir det fortsatt uppgång eller blir det en rekyl på dagens rally. Man får sitta där klockan 9:00 vid sin skärm och antingen trycka på köp- eller säljknappen beroende på hur man är exponerad mot marknaden. Är du rätt placerad lille vän? Har du placerat dig på gungbrädan eller står du på sidan om och ser hur pengarna går din näsa förbi?  Jag för min del kommer att minska min likviditet och hoppas på att den hävstång som lyfte dagens index har tillräckligt med lyftkraft för att även lyfta marknaden i morgon, man positionerar sig.

Grace Potter and the Nocturnals "Medicine" at Sundown in the City

Grace Potter and Joe Satriani cover Cortez the Killer

71
Fria diskussioner / Jan Burklund drömmer.
« skrivet: tis 31 aug 2010 12:51:44 »
I morse vaknade Janne med ett leende på läpparna, han hade drömt sköna drömmar under natten. I drömmen hade han sett alla 21 (tjugoen) burkaklädda kvinnor i Sverige stå i en kö på Arlanda för att lämna Sverige. Han drömde också att han fått möjlighet att ta namnet Burklund så han var på ett strålande humör.

I drömmen hade han också drömt att det blev förbjudet för kvinnor att gå i jeans, utan kjol skulle det vara. Längden på kjolen fick vara högst 1 (en) centimeter per år som kvinnan var. Var kjolen längre så blev det böter på 1.000 kr per extra centimeter.

När han nu i vaket tillstånd tänkte igenom vad han drömt så kom han fram till att det där med kjollängd var något han skulle skriva in i Folkpartiets valmanifest. Själv kände han flera företagare som säkert skulle anställa någon snygg kvinna i kortkort kjol bara för att få lite kvinnlig fägring på kontoret. Detta var en arbetsmarknadspolitisk insats i arbetslinjens tecken som inte skulle kosta ett enda öre att genomföra. Detta var verkligen en åtgärd mot den höga ungdomsarbetslösheten. Ju yngre de anställde ju kortare kjol. Fast det skulle bara gälla från 15 år. Han ville ju inte bli tagen för någon sorts pedofil. Han kunde inte annat än beundra sig själv. Inte bara när han var vaken var han genial utan även när han sov så kunde han tänka fram strålande förslag.

Kombinera denna åtgärd med lärlingsplatser och det fanns ett helt paket mot ungdomsarbetslösheten. Korta kjolar och i stort sett gratis arbetskraft, ett riktigt kraftpaket, tänkte Burklund.  Fast ungdomarna måste ju överleva så något måste de få. Burklund tänkte igen och kom på att arbetsgivarna var nog tvungna att betala något. Själv tyckte han att ett kilo spagetti och 7 burkar makrill i tomatsås i veckan kunde vara en lämplig lön. Nu var det bara det där med bostad. Det är vid sådana här tillfällen hans bakgrund i det militära är så bra. Kaserner, man kan inkvartera ungdomarna i kaserner. Där det inte finns kaserner kan man sätta upp tält. Han hade själv tillbringat många dagar och nätter under sitt militärliv och se inte hade han lidit av det. Nu var han till och med minister.

Ja, så var frågan om ungdomsarbetslösheten löst och inte ett öre kostade det, utan tvärt om. Det skulle ge ytterligare utrymme för skattesänkningar.  Det fick honom att skalda: ”När Burklund tänker då sänks skatterna.”

72
Fria diskussioner / Måste man välja?
« skrivet: ons 25 aug 2010 14:08:35 »
Måste man välja, tänkte hon. Hon gillade det här med sänkt moms på restauranter, det var bra, äntligen ett förslag i hennes smak. Hon åt nästan alla sina måltider på restauranter och serveringar och nu skulle det kunna bli billigare, inte illa. Anledningen till att hon valde restaurant och inte totade ihop något själv i köket var att matlagning förde med sig så mycket annat stök som att handla, sköta ett kylskåp, en massa sopor som man måste gå ut med samt disk, tvii.

Hon gillade också det här med subventionerad bartender. Att kunna göra skatteavdrag för att ha någon hemma som serverade henne drinkar när hon ropade på balkongen, bekvämt. Både hennes barnflicka och hon tyckte att det var trevligt att bli serverade så hon brukade beställa hem en bartender då och då. Dessutom kunde han tipsa om nya drinkar som hon kunde prova och få recept på. Skulle de rödgröna vinna valet så skulle hon vara tvungen att betala hela kostnaden för bartendern själv. De hade liksom en annan syn på vad som var viktigt.

Ã… andra sidan tänkte hon så skulle Alliansen fortsätta med de här subventionerna av dåliga dyra bilar. Fast nu hade dom kommit på att etanol kanske inte var rätt grej utan nu skulle det vara biogas. Efter att ha betalat ut ett antal milliarder så kom man på, jösses etanol är sämre för miljön än bensin, oj. Han verkar inte så begåvad den där Carlgren. Undrar vad det skall vara i morgon? Fick Maud bestämma så skulle det bli vindsnurrebilar. Vi får hoppas på att ingen uppfinner en sådan för då kommer halva statskassan att gå till subventioner av vindsnurrebilar.

Sen har vi det här med djurplågeriet. Den där Eskil som i princip har överlåtit all djurkontroll till de som skall kontrolleras. Det är ungefär lika begåvat som att låta brottslingarna själva få bestämma om de är skyldiga eller ej i domstolarna. Till detta har vi också den här begåvningen Carlgren och hans vargjakt.

Nej valet är inte lätt.


73
Fria diskussioner / Tombola!!!!
« skrivet: mån 23 aug 2010 10:02:44 »
Ja årets riksdagsval har blivet till en enda stor jävla tombola. Eller skall man kanske kalla den för preparering av  in- och utbetalningsmaskinen. Politikerna tävlar om att gynna vissa grupper och det lobbas och lobbas för att min grupp skall dra vinstlotten i tomboladragningen.
Vi blonda som är i 30-årsåldern, har ett barn och bor på Södermalm, vad får vi? Finns det inget riktat stöd till just oss?

De som jobbar som bartender på privata fester har stöd i form av att halva lönen betalas av  staten. Det innebär att i princip så är personen till hälften statsanställd. Antalet till hälften statsanställda har ökat ordentligt sedan Maud Olofsson blev näringsminister. Det är också väldigt attraktivt att vara halvt statsanställd. Allt fler grupper vill att deras näring skall förstatligas till hälften.

Vilka som skall få förmånen att till hälften avlönas av det allmänna ingår också i denna tombola. Skall frisörer vara till hälften avlönade av staten eller ej? Aldrig tidigare har det varit så attraktivt att få sin lön från staten.

Det pågår också en strid mellan bidragslinjen och arbetslinjen. Fast gränsen för vad som är bidrag eller ej är ytterst oklar. Arbetslinjen innehåller både förslag om vårdnadsbidrag, bidrag till städhjälp, vindsnurrebidrag och andra typer av statsfinansierade ingrepp som manipulerar efterfrågan på en fri marknad. Så egentligen finns där ingen större skillnad mellan dessa två annat än vem som skall få bidraget. Är det bartendern som serverar på privata fester eller är det en ensamstående arbetslös mamma i förorten.74
Fria diskussioner / Skam över Europa!!!!
« skrivet: fre 20 aug 2010 09:23:06 »
Här pratas det om den Europeiska tanken, ett enat Europa. Fri rörlighet när det gäller människor och varor. Men när romerna vill utnyttja just denna fria rörlighet då hittas det på både det ena skälet efter det andra varför den fria rörligheten inte skall gälla just denna befolkningsgrupp i Europa. Fördomarna hoppar som grodor ur munnarna på Europas politiker. Att använda motsvarande ord om till exempel judar skulle vara politiskt omöjligt. 

När det gäller romer så är det fullt möjligt för en minister att säga att ”tiggeri” är ingen godtagbar sysselsättning. Därför gäller inte den fria rörligheten inom EU romer utan de kan utvisas till andra EU-länder. Så var det med den friheten inom EU. Att romer skulle vara inriktade på att leva på tiggeri är en fördom. Romer vill naturligtvis försörja sig själva. På grund av en att de blivit utsatta för en mångtusenårig diskriminering har romerna fått begränsade möjligheter till utbildning och sociala kontakter. Som en följd av detta är naturligtvis tiggeri i form av gatumusiker, etc vanligare bland romer. I stället för att förfölja romerna så är det nu dags att sluta med den mångtusenåriga diskrimineringen och ge romerna en ordentlig chans till ett anständigt liv.

I Frankrike där river man deras hem och utvisar dem till länder där de inte har varit på 20-25 år.  Detta sker i EU år 2010, jag blir mörkrädd.


75
Fria diskussioner / Jag är stolt!!!
« skrivet: ons 18 aug 2010 10:49:28 »
Ja visst är man stolt över de svenska insatserna i Afghanistan. Vi gör nytta där för det Afghanska folket. Nu senast så har insatserna lett till att man har fått möjligheten att återinföra stening och lemlästning som påföljd för brott i de Afghanska domstolarna, vilka framsteg.

Men det är inte bara denna utveckling av det afghanska rättssystemet som möjliggjort tack vara bland annat de svenska insatserna. Snart slipper kvinnor att gå i skolan också genom att den blir förbehållen för män. Jag förstår att vår utrikesminister, Carl Bildt, är nöjd över resultatet. Det är väl värt de milliarder av skattekronor som vi svenska skattebetalare satsar i Afghanistan. Dessutom har de svenska förlusterna varit blygsamma, bara några få stupade.
Med tanke på vad som uppnåtts, att kvinnor som vill skiljas nu kan bestraffas med stening, så kan man inte vara annat än nöjd. Att vi får ta hand om ett antal svenska soldater som drabbas av krigspsykos är en marginell insats med tanke på resultatet. Dessutom skapar ju dessa psykfall nya arbetstillfällen för psykvården och de är mycket intressantare patienter än de psykfall vi har idag.

Nej, här skall vi inte snåla utan naturligtvis öka våra insatser. Med ökade insatser så kanske det leder till att kvinnor förbjuds att lämna hemmet, eller varför inte, får endast vistas utomhus om de är försedda med koppel.Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17