Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Reggis

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 130
16
Fria diskussioner / Den slutliga lösningen på det grekiska problemet!!
« skrivet: tor 16 feb 2012 15:42:58 »
Nu ökar självmorden i Grekland på grund av krisen. Detta kan vi läsa om i snyftartiklar i vår kvällspress. Men de stackars investerarna som får sina spekulationsvinster reducerade på grund av Grekland, skrivs det inget om.

Nej här ska vi snyfta över ett par personer som står på en balkong och hotar att hoppa, därför att deras meningslösa arbete inte behövs längre. Tänk om alla som blev av med jobbet skulle hota att hoppa ner från en balkong?

Nu övertalade dom det här paret att inte hoppa. Hur dumma får grekerna bli? När dom skall bli av med 150.000 meningslösa statliga jobb så är det väl bättre att de även blir av med personalen. Hur tänker dom egentligen i Grekland?  Det vore väl praktiskt om alla 150.000 personerna hoppade från balkonger i stället, det skulle ju lösa detta övertalighetsproblem på ett smidigt sätt.

Helst skulle det ske samordnat genom att strömhoppa från balkongen. Det skulle bli en riktig turistattraktion. ”Kom och se arbetslösa greker dyka från en balkong.” Det skulle kunna återställa Grekland som ett turistland. Dessutom, genom att det sker samordnat blir det mer hygieniskt än om var och en hoppar från sin balkong, inga solon här inte.

Med lite vilja från det grekiska folkets sida, den finns ju där vilket detta är ett bevis på, så är krisen löst i ett nafs. Här gäller det att uppmuntra dessa ansvarstagande självmordskandidater och inte komma med diverse övertalningsförsök att de skall avstå. Tänk på att för varje grek som försvinner blir det en mun mindre att mätta.

Här kan Eurozonen göra en insats för sina grekiska medlemmar genom att bidra till begravningskostnaderna via lån till låg ränta från Europeiska Centralbanken (ECB). Nu är det bara bannor från ECB, ge grekerna en morot också. För varje grek som ta livet av sig kan man skriva ner skulderna med en million Euro. Det skulle kunna uppmuntra grekerna att göra den slutliga saneringen, nämligen ett kollektivt självmord av hela befolkningen. Då skulle inte bara skuldbördan försvinna utan Grekland skulle dessutom hamna på plus.  Lite uppoffringar kan man väl kräva av ett land som har misskött sin ekonomi på det här sättet.


17
Fria diskussioner / Nu får det vara nog!!!!
« skrivet: mån 13 feb 2012 15:19:43 »
Jag har gjort en del aktieaffärer de senaste månaderna med lyckat resultat. Vad som retar mig är att resultatet skulle ha varit betydligt bättre om inte Grekland funnit, denna varböld till land. Spekulerade i Byggmax och Nolato. Gav en rätt bra utdelning på strax under en halv million.  Fast hade inte Grekland stör så hade vinsten blivit minst 200.000-250.000 högre.

Såg sen på nyheterna att det finns människor som svälter i Grekland på grund av att dom inte har pengar till mat. Det tycker jag är rätt åt dem när de stör mina investeringar på det här sättet. Det är inte enkelt att hitta företag som är underprissatta på börsen och nu när jag lyckades så bra så kom de förbannade grekerna in och störde. Jag tycker att vi vars spekulationsvinster blivit väsentligt lägre på grund av Grekland borde kompenseras. Men oss stackars investerare tänker man inte på. Nej allt stöd som lämnas till Grekland slussas vidare till Franska och Tyska banker och vi får ingenting av dessa nödlån.

Tycker det här är typiskt för EU. Oss stackars privata investerare med bara några millioner på fickan för spekulation vi ställs åt sidan för banker med milliarder att spekulera för. Det är dags att säga ifrån, vi vill också ha del av det här stödet. Det räcker inte med vår tillfredställelse över att svälten drabbar dessa greker utan vi vill även ha monetär kompensation.

18
Fria diskussioner / Dags att byta bank?
« skrivet: fre 10 feb 2012 12:10:30 »
Såg att Annika Falkengren tillhör kretsen av slipsmotståndare. Är det något jag avskyr så är det slipslösa män. Jag vet att på den tiden jag datade så var det flera gånger jag har vänt på klacken och gått när killen har dykt upp utan slips. När jag var riktigt intresserad så fick han chansen att köpa en slips om affärerna var öppna eller åka hem och sätta på sig en.

Att läsa om hur Annika Flkengren bidrar till detta förfall är beklagligt. Såg också i samma artikel att slipslösheten brer ut sig inom svenskt näringsliv. Investors, Ericssons och HM:s VD:ar har alla  slopat slipsen, förfärligt.

Själv älskar jag att ha sex med en man iförd endast slips. Det är ett plagg som passar för alla situationer. Det måste bli ett stopp på detta klädmässiga förfall.

19
Fria diskussioner / SV: Välj en Nordkoreansk lösning!!!!
« skrivet: tor 26 jan 2012 14:17:01 »
Nu har sossarna tänkt till ordentligt. Inspirerade av den arabiska våren har man kommit på vad som är bättre än en gubbe. Jo det är naturligtvis två gubbar.  Det blir en gubbe som partiledare och en annan gubbe som sköter debatten i riksdagen då partiledaren inte är riksdagsman. Kan man inte klämma in några gubbar till, det borde gå.

Ja säger då det. 2010-talet kommer att gå till historien som gubbarnas årtionde. Det enda positiva är att Kristdemokraterna förhoppningsvis utplånas. Det är den svenska motsvarigheten till "Det muslimska brödrarskapet".  Fast ni skall se att dom kanske också kan komma tillbaka surfandes på den arabiska våren.  Vår i de här sammanhangen betyder nämligen att en eller flera gubbar bestämmer.

20
Fria diskussioner / Välj en Nordkoreansk lösning!!!!
« skrivet: tis 24 jan 2012 16:23:17 »
Ja det går framåt. Den arabiska våren är här. Tidigare hade man en gubbe i landet som bestämde allt. Nu har man en gubbe i varje hem som bestämmer, ”Det muslimska brödrarskapet”.  Ja det kallar jag för vår.

Annars är det ju Sossarnas försök att hitta en ny partiledare som väcker förundran. Att det skall vara så förbaskat svårt.  Det senaste jag såg var att även här är våren på gång, en gubbe på 71 år. Ja Jan Eliasson, 71 år, har kommit på tal då ingen annan vill och alla yngre krafter blockeras, de känns osäkra. 

Varför inte göra som man gör i Nordkorea, välj en död person. I Nordkorea har man den  döde Kim Il-sung som evig president. Det är en bra lösning då slipper man hålla på med dessa valprocedurer bakom stängda dörrar. Ett förslag är Hjalmar Branting. Vad spelar det för roll att han är fysiskt död när man ändå kan ta upp mentalt döda gubbar som alternativ.

21
Fria diskussioner / En ny kulturgärning från Alliansen!!!
« skrivet: ons 14 dec 2011 12:12:44 »
Vår kulturminister, Lena Adelsohn Liljeroth, gör nu ännu en insats för kulturlivet. Det skall bli tillåtet att visa reklam mitt i olika idrottsevenemang. Om en spelare blir skadad så att det blir ett uppehåll så kommer TV-kanalerna att få stoppa in lite reklam där. Tidigare så var reklam bara tillåten i pausen.

Det känns skönt med en kulturminister som verkligen vet vad folk behöver och frågar efter, mer reklam. Nu kan en spelare vara skadad och det händer i stort sett ingenting. Med kulturministerns nya giv så kan vi få se några ungdomar som dricker the ”real thing”, Coca Cola, i stället. Eller få upplysning om nya under från vitamininstitutet i Schweiz som man stoppat i hårschampot.

Det här blir en avsevärd förstärkning av kulturlivet. När ishockeyspelarna står vid tekningspunkten och väntar på att reklamen skall ta slut innan nedsläpp.

Jag har aldrig förstått kritiken av Lena Adelsohn Liljeroth. Vem har gjort mer för kulturen än hon?


22
Fria diskussioner / Vi har mycket att tacka EU och Carema för.
« skrivet: tor 10 nov 2011 13:25:41 »
Det finns mycket att tacka EU och Alliansregeringen för. Idag till exempel fick jag nöjet att helt gratis lyssna på ett par falskspelande rumäner i tunnelbanan. Det är tack vara EU:s inre marknad och Alliansregeringens nya policy gällande arbetskraftsinvandring detta är möjligt.

Det här öppnar också nya möjligheter för vårdföretag som är verksamma i Sverige. Enligt uppgift kommer Carema Care att ta hit fakirer från  Bangladesch som arbetskraftsinvandrare.
För några kronor i betalning kommer dom att kapa av sig ett ben eller en arm inför dina ögon med en slö kniv. Sen kommer Carema Care att vårda dem.

Det här tjänar alla på säger Caremas VD. Vi får betalt för att vårda, det ger arbetstillfällen, allmänheten får entertainment på toppnivå och de stackars fakirerna får två mål mat om dagen hos oss på vår vårdinrättning. Snacka om vinna-vinna-vinna.

Annars har Carema ytterligare ett förslag på hur vården av gamla skall förbättras ytterligare. ”Vi söver helt enkelt ner de gamla och ger dem näring och annat via slang. Detta skulle innebära att vi drastiskt kan sänka kostnaderna då vi knappt behöver någon personal.

Det hela kan övervakas och styras via Internet från Moldavien där lönerna bara är en bråkdel mot i Sverige. Det ger en helt annan ekonomi när det gäller vården av gamlingar.  Joakim Larsson, ansvarig för äldrevården i Stockholm, har visat ett stort intresse för modellen. ”Vi har aldrig fått in några klagomål från sovande gamlingar. Sover de hela tiden så bör därför alla klagomål försvinna. Sen har vi det ekonomiska. Vi kan sänka skatten om vi går över till denna, jag vill gärna kalla den framtidsmodell, säger Tobias Larsson.

23
Fria diskussioner / Länge leve solidariteten
« skrivet: fre 21 okt 2011 16:31:05 »
Kris, katastrof ja många är orden om dagens så kallade skuldkris i Europa. Men är det en skuldkris? Är det inte vad de flesta kunniga förutspådde i samband med att Euron introducerades. Ekonomier som går i otakt, ansvarslösa politiker som lånar för att vinna kortsiktiga politiska vinster, populismens totala triumf över förnuftet.

Märkligt nog så finns det människor, ja politiker är faktiskt människor, som är förvånade. Hur kunde det gå så här? Jo det är enkelt. För utgifterna tar ingen ansvar och för inkomsterna är det delat ansvar. Delat ansvar i de här sammanhangen innebär alltid ”någon annan”.  ”Någon annan” skall betala.

Fast kan politikerna erkänna att det här med Euron inte var någon smart idé? Naturligtvis inte. De fortsätter med detta dödfödda projekt till varje pris. Det senaste var att 30 % av Tysklands inkomster kommer att gå åt för att finansiera pensioner och annat i Grekland och de övriga upp över öronen skuldsatta Euro-länderna.

Det är i detta perspektiv man skall sätta Jan Björklunds fortsatta kamp för att även vi i Sverige skall få vara med och solidariskt betala pensioner och löner till statsanställda i Grekland med flera Euro-länder.

Man måste beundra Björklund heroiska kamp för solidaritet med Grekland statsanställda och pensionärer. Att inte bara Tyskland skall få nöjet att försörja grekerna utan att även vi i Sverige skall få ta del av detta solidaritetsarbete. För inte skall väl de stackars Grekiska millionärerna behöva betala skatt när vi solidariskt i stället kan ställa upp.

All heder till Jan Björklund, Greklands millionärer och pensionärer riktar en tacksamhetens tanke till dig. 
 

24
Fria diskussioner / SV: söker kattsamlare??????
« skrivet: ons 31 aug 2011 14:29:11 »
Skall försöka låta bli Ada. När det gäller katter eller hundar också för den delen så upplever folk det här som stötande. De tänker inte på att det här exakt vad man gör på SCAN:s slakteri i Kristianstad fast då är det grisar. Där har man vid ett flertal tillfällen skållat levande ej sövda eller bedövade grisar.  Ett djurplågeri som till och med överträffar det jag beskriver här. Fast det tänker inte de flesta på när de stoppar i sig en fläskkotlett till lunch.

Det vore bra om engagemanget, där folk tar illa upp, omfattade alla djur och inte bara katter och hundar. Skulle tro att dessa två djurgrupper jämte hästar tillhör de gynnade i dessa sammanhang till skillnad från grisen, som man tydligen får behandla hur som helst. Tänk på det. För övrigt så tillhör jag kretsen militanta djurrättsaktivister så ni kan andas ut. Jag skulle inte kröka ett strå i pälsen på en katt.

25
Fria diskussioner / SV: söker kattsamlare??????
« skrivet: tis 30 aug 2011 16:10:32 »
Själv samlar jag på kattsvansar. Det är roligt då det finns så många olika. De kan vara fluffiga eller så är färgen olika. En annan rolig kattgrej är att lura de fåniga katterna. En gång lurade jag en katt att hoppa ner i en plåtbunke med glödande kol. Jag tog ett foto efteråt och man ser konturerna efter den fåniga katten. Det roligaste var att katten tjöt så han påminde om en skrämd gris. Katten dog senare av skadorna men tyvärr så var svansen så svedd att den inte var något att ha.

Bifogar bilden jag tog i bunken. Där kan ni se konturerna. Rätt kul eller hur?

26
Fria diskussioner / Väl använda pengar!!
« skrivet: mån 29 aug 2011 23:09:18 »
 
Terroristbekämpningen i Sverige kostar en kvarts milliard om året. På åtta år har man gripit 2 (två) personer som blivit dömda. Det vill säga man har lagt ner en milliard per gripen. Vad dessa två dömts för är hemligt. Det är inte otänkbart att det är de två etiopier som överlämnades till CIA som är de gripna. Fast det vet vi inte då det är hemligt.

För att nå detta strålande resultat så har man bidrivit telefonavlyssning. Hur många som avlyssnats är emellertid hemligt. För en halv milliard borde det vara ca 300-400 personer som arbetar med det här. Vi har alltså några hundra SÄPO-anställda som sitter och avlyssnar telefoner och har gjort det i åtta år med det lysande resultatet att 2 personer på USA:s initiativ har gripits och utvisats till Etiopien.

En av SÄPO:s mer lyckade insatser var Göteborgsinsatsen. Där stormade man in hos vanliga familjer därför att en person hade sagt att han hade sån huvudvärk att det kändes som huvudet skulle explodera. Här var SÄPO en självmordsbombare på spåren. En person som via huvudvärk kunde ha utgjort ett hot mot Sverige. Det var tur att SÄPO kunde ingripa.

Tyvärr så missade man ”Hötorgsbombaren” det enda riktiga terroristhandling vi haft under de sista 8 åren. Det tyder på att SÄPO är underbemannat och har på tok för lite resurser. Det behövs några hundra till som i hemlighet sitter och avlyssnar våra telefoner.  Jag är övertygad om att det är absolut rätt väg att gå. Varför inte sätta in tillräckligt med folk så att alla telefonsamtal kan lyssnas av. Arbetet kan med fördel bedrivas hemifrån, på entreprenad, eller genom avlyssningscentraler i t ex Moldavien. Det skulle sänka kostnaderna avsevärt. Färdtjänstbeställningar sker via Moldavien och det fungerar bra. Varför inte utbilda hela Moldaviens befolkning i Svenska, för att använda dem för avlyssning av telefonsamtal?

Det kanske går att kombinera, färdtjänst och avlyssning. När de inte dirigerar ambulanser eller taxibilar så lyssnar dom av telefoner i Sverige. Då kan man kanske till och med finansiera verksamheten delvis med U-landsbiståndet.

27
Fria diskussioner / SV: Det sa pang!!!!
« skrivet: tor 25 aug 2011 14:48:11 »
Nu tjongade det till i brevlådan idag igen. Ã…hh, det var Biltemakatalogen som damp ner. Katalogglädjen är nu fullständig. Nu kan man röka på och sitta och bläddra i katalogerna hela dagarna tillsammans med sina väninnor. Det finns ingenting som går upp mot att titta på alla onödiga pojkleksaker som finns i Biltemakatalogen. 

Vad sägs om en myggdödare för endast 99:90 så här mot hösten. Man kan ju aldrig vara för säker med tanke på den globala uppvärmningen.

Sen är jag upprörd. Den sänkta restaurangmomsen gäller ej alkohol. Varför kan man fråga sig, förbaskade nymoralister? När jag går ut så är det för att förtära alkohol inte för att äta. Om man äter samtidigt som man dricker så blir man ju inte så full och det är väl fyllan som är meningen med det hela, trodde jag.

Det är ju inte bara så att maten motverkar berusningen, det tar ju plats i magen också. Plats som kan används för att få ner mer alkohol och öka berusningen.  Den sänkta restaurangmomsen är ett jävla skitförslag helt enkelt.

Jag föreslår att man använder pengarna till att delar ut en burk med kattmat till våra pensionärer varje månad i stället.  Det förgyller inte bara tillvaron för våra äldre utan skapar dessutom arbetstillfällen när alla dessa burkar skall delas ut. Det är ett sätt att skapa riktiga jobb i stället för de här FAS-3 jobben.


28
Fria diskussioner / Det sa pang!!!!
« skrivet: ons 24 aug 2011 14:21:00 »
Pang!!, lät det när något kastades in i mitt brevinkast. Gick dit och tittade vad det var som lät så mycket när det ramlade ner. Det var IKEA-katalogen, jubel. Finns det något som gör en så glad som att få IKEA-katalogen nedstoppad i brevlådan? Visst, det är bra med Biltema-katalogen också men IKEA-katalogen det är liksom originalet.

Pajformen ”Drömmar”, handfatet ”God Morgon”, toaborsten ”Skitren”, ja alla klassiker finns med. Nubbeglaset ”Berusad” och ölglaset Hängmagen är nya i sortimentet liksom arbetsstolen Vilgot, döpt efter den avlidne regissören Vilgot Sjöman. Ja när man får en pryl från IKEA döpt efter sig, det är då man är en äkta kändis. Noterar även att dörrmattan Adolf och skurtrasan Herman är nya. När det gäller Herman så är det ett förslag från Svenska Jägarförbundet för att hedra deras hedersmedlem Herman Göring.

Ja nu har man flera dagars katalogglädje framför sig. Ã…rets katalog var 388 sidor och här finns många nya ord att lära sig. Mittbalken ”Skorva”, sängstommarna ”Svelvik” och ”Fjellse”, ja och inte minst förvaringskombinationen ”Trofast”. De måste vara stolta borta i Svelvik, Vestfold fylke i Norge, som fått en sängstomme från IKEA uppkallade efter sig.

Men inte nog med detta. Avlastningsbordet ”Hemnes” får en att tänka på Queerrörelsens hen. Bordet är varken hans eller hennes utan hemnes. Detta för att riktigt poängtera att det här skall ingen av parterna i ett förhållande lägga rabarber på bordet utan här delar man på utrymmet. Tycker det är bra att även IKEA kastar sig in i den här debatten.

Nu väntar vi på handduken ”Någons” och sängöverkastet ”Allas”.


29
Fria diskussioner / Jag är hungrig!!
« skrivet: ons 24 aug 2011 12:31:51 »

Idag när jag var och promenerade i närområdet så satt det en flicka på ca 15 år med en mössa på gatan och ett plakat i handen. På plakatet stod det ”Jag är hungrig”.

Det är många som är hungriga just nu. I Somalia ringlar långa led av hungrande flyktingar från landsbygden till läger utanför städerna. I Tripoli sitter hungrande människor gömda undan Natos bomber och strider mellan rebeller och regimens soldater.

Fast det är en stor skillnad. Vi i Sverige har varken extrem torka eller krig, ändå sitter det en hungrig flicka på Götgatan och tigger pengar till mat. Varför?

Fast det finns fler hungriga människor i Sverige än flickan på Götgatan. Det finns de som hungrar efter makt eller pengar att lägga på hög. Själv är jag rätt hungrig på en målning av Picasso som jag såg bjöds ut.. Fast det är en stor skillnad mellan den typen av hunger och flickans. När flickan har ätit så är hon mätt. När jag fått min Picasso så kommer jag fortfarande att vara hungrig fast då på en målning av Max Ernst.


30
Fria diskussioner / SV: Sommarens loppisfynd!!
« skrivet: ons 24 aug 2011 12:22:04 »
Vi tar ett loppisfynd till. På ett bord fullt av smaklösa änglar av olika slag stod den här. Priset var 30 kr. Jag köpte den naturligtvis då den är gjord av Hildur Haggård och i det närmaste att betrakta som en skulptur.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 130