Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Reggis

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 130
31
Fria diskussioner / Prinsar, prinsessor, madrasser och sprit.
« skrivet: tor 18 aug 2011 12:51:09 »
Nu vankas det en prins eller prinsessa, va kul. Vad som var mindre kul var att vår Kronprinsessa enligt expertisen inte är berättigad till föräldrapenning, och föräldraledighet som den övriga befolkningen, skamligt. 

En diskriminering av gruppen kronprinsessor vilket verkligen är upprörande. Skall vi ha det på det sättet?  Nu får det vara nog på nedskärningar inom föräldraförsäkringen, det har gått på tok för långt.

Ja sen var det dags för vår Alliansregering och ta tillbaks så gott som alla vallöften utom sänkt restaurangmoms.  Jag kan förstå att det löftet finns kvar då det måste vara det viktigaste på regeringens agenda att göra något åt de höga restaurangnotorna. Jag har hört, vet inte om det är sant, att det finns personer som av kostnadsskäl lagar maten själv. Så skall vi väl inte behöva ha det, eller hur?

 Man skickar en tacksamhetens tanke till Maud Olofsson, denna restaurangernas vän. Reinfeldt frågade Maud om man skulle ta tillbaka den utlovade skattesänkningen på pensioner, ca 100 kr i månaden, eller den sänkta restaurangmomsen.

”Pensionärerna kommer bara att stoppa sin 100-lapp i madrassen och där gör den inge nytta”, sa Maud. ”Nej låt oss satsa på restaurangerna, det ger kvalificerade arbetsuppgifter som stärker Sverige i den globala konkurrensen”, tyckte Maud. ”Varje ung människa borde få en chans att steka hamburgare med en pisslön, det är något vi borde unna alla ungdomar”, tyckte Maud och fortsatte:

”Sänkt restaurangmoms innebär också sänk pris på krogsprit, ett effektivt sätt att minska det ökande narkotikabruket på nattklubbar. Nej låt oss subventionera restaurangspriten, varför inte gratis, det skulle vara populärt.”


32
Fria diskussioner / SV: Sommarens loppisfynd!!
« skrivet: tor 18 aug 2011 12:50:41 »
Nesto-stolar brukar vara förbaskat välgjorda och stabila. Fast jag har aldrig sett någon gungstol från dom. Förmodar att den är lika välgjord som stolarna.

33
Fria diskussioner / Marknadspornografi..
« skrivet: ons 10 aug 2011 14:53:13 »
Ja nu har Marknaden varit lynnig i ett par dagar. Än så var det upp än så var det ner. Innan dess så var Marknaden riktigt sur. Luften gick helt ur den stackars Börsen när Marknaden inte fick som den ville. Vad Marknaden ville ha var konkreta handlingar från politiker och inte bara ord utan mening.

Det började med att Italiens premiärminister Silvio Berlusconi lovade Marknaden ett sparpaket Ӈ la Italia”. Men trots Herr Berlusconis fina ord stärkta av ett utmärkt skådespeleri vilket skulle ha fått vilken 15-årig italiensk mediekåt flicka som helst på rygg så blev bara Marknaden surare. Berlusconi fick smärtsamt lära sig att Marknaden, den är inte lika lättflirtad som en tonårsmodell.

Knappt hade Berlusconis misstag hunnit diskonterats på Börsen innan kreditinstitutet Standard & Poor's tyckte att USA hade för lite inkomster och för mycket kostnader. Det ledde till att Marknaden blev helt paff och mycket orolig. Marknaden fick helt enkelt rännskita och Börsen gick i baisse (är bajsa på marknadsspråk). Börsens diare slutade med att 20 % försvann på några dagar.

Men äntligen kom någon som förstod vad marknaden ville ha och gjorde det rätta. Den Amerikanska Centralbanken, den förstår vad en stackars plågad Marknad behöver, billiga lån. Genom att garantera Marknaden tillgång till billiga lån i nästan 2 år så blev Marknaden så glad så glad, det var som att sätta en kork i rövhålet. Diaréen upphörde genast och förbyttes i stor glädje och Börsen började äta upp sig igen.

Fast säg den glädje som varar länge. Nu vill marknaden ha mer. Marknaden vill ha sparpaket. Man har fått paket från Grekland, Irland, Portugal och Spanien men det räcker inte. Från Italien skulle Marknaden få ett paket om ett par år. Så länge vill inte Marknaden vänta, det är nu. De senaste dagarna har blickarna vänts mot Frankrike. Kommer det inget paket från Grodätarna snart så kommer Marknaden att vara kinkig och vägra köpa Franska statspapper precis som man vägrat köpa Italienska om de inte sänker priset ordentligt. Då kan Marknaden låna billigt i USA och sälja dyrt till Frankrike och Italien. Det är sånt som får Marknaden att erigera och Börsen får en ordentlig resning.   

34
Fria diskussioner / SV: Sommarens loppisfynd!!
« skrivet: mån 8 aug 2011 14:43:08 »
Va!!! har ni inte fyndat något i sommar era slödrön? Jag får väl visa ett fynd till då så att det händer något.

Det är en glasask från Etling (Edmond Laurent Etling), Frankrike, en av de bättre glastillverkarna. Glasasken är i opalescent teknik och från runt 1930.  Etling tillhör jämte Lalique och Sabino de ledande tillverkarna av pressglas i jugend och art-deco stil. Glaset tillverkades vid Choisy-le-Roi glassworks. De sålde också bronser och figurer i keramik och porslin. Han startade sin affär 1909 och knöt snabbt till sig ett antal designers bland annat Dimitri Chiparus.  Det hela upphörde runt 1940 då Edmond satts i koncentrationsläger av nazisterna, då han var jude.

Glas från Etling är mycket eftersökt. Därför är det ett fynd när man kan hitta ett föremål till ett rimligt pris som jag gjorde.

35
Fria diskussioner / Sommarens loppisfynd!!
« skrivet: fre 5 aug 2011 15:46:38 »
Nu är det dags för skryt här och jag börjar. Naturligtvis har ni alla gjort fynd på loppisar i sommar. Själv har jag varit rätt aktiv men kanske inte lika intensiv som förr om åren. Man har ju sin plikt som förälder att tänka på.

Jag har gjort en hel del inköp som jag är nöjd med. Nöjdast är jag nog med den skulptur/figurin jag köpte av Tarcisio Tosin. Den tycker jag är både fin och rolig. Den är rätt stor, ca 35 cm hög. Det är inte så ofta man får se saker med en stil som man inte sett förut. Visserligen har den inflytande från Lenci men ändå inte så mycket att man störs. Den har en egen stil. 

Tarcisio Tosin föddes 1904 och dog 1990. Han var verksam i Venedig från 1932. Den här figuren skulle jag tro är från början av 1950-talet. Studion finns kvar i dag och drivs av hans son Ferdinand.

Vad har ni andra fyndat i sommar?????

36
Fria diskussioner / Arbetslinjen är bäst!!!!
« skrivet: tor 4 aug 2011 11:57:56 »
Hon vaknade sakta ur sin slummer och lyfte lite på ögonlocket. Hon såg hur en vindpust genom det öppna fönstret gjorde att gardinen som hängde för böljade till. Det var varmt i rummet och hon kände sig lite svettig. Hon kastade av sig täcket men låg kvar i sängen, naken, med bara ett lakan på sig.

Nu kom det en vindpust till och hon drog in lite luft genom näsan, liksom luktade på luften. Det gjorde hon alltid när hon vaknade. Hon hade kommit på att luften luktade olika beroende på vilket väder det var. Idag var det strålande solsken, det kände hon direkt.  Hon kastade en hastig blick mot den tomma sängen bredvid henne.  Hennes kille var på tjänsteresa  så hon var helt ensam. Hon luktade en gång till för att se om hon kunde avgöra vad klockan var på lukten. Oftast kunde hon det. Klockan är kvart i åtta tänkte hon innan hon kollade väckarklockan som stod på hennes sängbord. Nästan rätt, den var bara halv åtta visade det sig.

Hon lät benen tungt falla ner på golvet för att sedan sätta sig upp i sängen för att möta den nya dagen. Hon drog bort gardinen och såg att det var som det luktade, en strålande dag.  Hon styrde stegen mot toaletten. På vägen tittade hon till sin lillpojke som låg där i sin säng och snusade så sött obekymrad över Europas skuldkris och det amerikanska budgetunderskottet.

Men hon var inte obekymrad. Börsen hade sjunkit nu 8 dagar i rad vilket inneburit att hon gjort stora förluster.  Hon hade gjort några chansningar att börsen skulle vända men de hade bara ökat hennes förluster. Skit, tänkte hon när hon satt där på toaletten och kissade. Vad skulle hon hitta på idag?

Hon hörde hur hennes barnflicka, Sara, öppnade dörren till lägenheten och hon skrek ”Hej!” från toaletten. Sara skrek ”hej” tillbaka. Hon hörde hur Sara började stöka i köket för att göra i ordning frukost innan hennes två FAS-3:are skulle komma.

Sara hade nämligen föreslagit att hon skulle anställa två väninnor till henne inom FAS-3. Sara skulle vara handledare. Det fina var att vi skulle inte bara få gratis arbetskraft utan hon skulle dessutom få betalt för att de servade henne. Det lät bara så bra att det inte gick att låta bli. Därför hade hon nu tre barnflickor. En som hon fick RUT-bidrag för, Sara, och två FAS-3:are.  Det RUT-bidrag hon fick betalade hon ut till Sara som extrapengar utöver lönen. FAS-3:arna fick också det bidrag hon fick från arbetsförmedlingen som extrapengar utöver den lön som arbetsförmedlingen betalade till dem. 

Det var det här som var Arbetslinjen. Hon undrade så över vad Bidragslinjen var? Till sist kom hon på vad skillnaden var. Arbetslinjen det var när bidragen gick till arbetsgivare medan bidragslinjen var när bidraget gick till den som arbetade. Någon annan skillnad hade hon inte kommit på.

Under alla omständigheter så hade Arbetslinjen inneburit att hon själv i stort sett slapp att röra ett finger om dagarna. Hon hade tre personer som i princip skötte allt åt henne mens hon själv kunde slappa, gå på shoppingtur och röka på.  Inte undra på att Arbetslinjen var populärare än Bidragslinjen.  Hon tyckte i alla fall om Arbetslinjen för den innebar att hon själv kunde koppla av.


37
Fria diskussioner / Nytt Evert Taube pris instiftat.
« skrivet: mån 20 jun 2011 16:08:28 »
Ja så har det instiftats ett nytt pris till Evert Taubes minne.  Det är Orust Sparbank som på det här sättet vill hedra vår riksfyllo.  Ja priset blir precis som Evert skulle ha önskat. Det består av 5 helrör med renat från Systembolaget, ett nubbeglas från Orrefors glasbruk och en spypåse från SAS.

Men det är inte slut med det. Dessutom kommer pristagaren att få delta i den internationella grötrimsfestivalen i Borlänge den 2:ra advent. Anmälningsavgiften ingår i priset. Och som det inte skulle vara nog med det. I priset ingår även en resa till Stockholm och ett besök på Nytorget. Under besöket kommer pristagaren att få sjunga in en skiva tillsammans med A-lagarna på bänken. Nytorgets A-lagare är de främsta efterföljarna i Everts fotspår.

Heldagen avslutas sen med en typ av gömma nyckel lek där pristagaren skjutsas till Regeringsgatan. Där får pristagaren leta efter Stockholm ”havannaflicka” som finns där någonstans sittandes väntade på er karl. Karlen hon väntar på är naturligtvis pristagaren. I paketet ingår även en penicillinkur mot gonorré.38
Fria diskussioner / Bonniers köper Antikvärlden av Winston Håkanson.
« skrivet: tor 16 jun 2011 20:59:31 »
Fast det kommer inte att påverka det hela så mycket för Winston Håkanson kommer att vara kvar som senior director och fortsätta med att sprida sina visdomsord via tidningen.

Winston Håkanson har vid några tillfällen skrivit inlägg på Antikprat, framför allt om banankartonger. Det har varit mycket givande inlägg. 

Man skulle kunna säga att den mannen har lärt mig allt jag kan om banankartonger. I ett inlägg berättade han en riktig hemlis. Den var att de riktigt bra handlarna har minst 3, jag kanske upp till 4 olika uppsättningar med banankartonger för olika typer av marknader.

Det gav mig en riktig tankeställare vad det här med antikviteter handlar om, det handlar egentligen om banankartonger. Att kunna sortera sitt gods i olika högar. Det får mig att tänka på Strindberg och hans bok ”Svenska folkets öden och äventyr”. Där beskriver han professorn i knappologi som sorterar knappar i högar. Det är en hög med knappar med ett hål i, en hög med knappar som har två hål osv. Sen sorterar han även knapparna i en hög med knappar utan ett hål, utan två hål osv.

Själv har jag under det sista året, inspirerad av Winston Håkanson, utvecklats från en person med endast 2 uppsättningar banankartonger till en person med 4 uppsättningar av kartonger. Jag är dessutom på god väg att även skapa mig en femte uppsättning kartonger så nu är jag snart i världsklass minsann.

Vi får hoppas att Winston fortfarande kommer att vara ledande på tidningen så att vi även fortsättningsvis får tips gällande banankartonger. Det skulle vara intressant med till exempel ett reportage med titeln ”Från ”En Banankartong”, Winston Håkanson berättar spännande historier vad man kan hitta i en banankartong. Eller ”Mitt liv i en Banankartong”, Winston Håkanson berättar fritt om Banankartonger han mött i sitt liv.39
Fria diskussioner / Dessa f-b greker!!!!!
« skrivet: mån 30 maj 2011 16:19:31 »
Ja nu har det visat sig att greklandsfödda personer i Sverige är den folkgrupp som har den största andelen förtidspensionärer. Inte nog med att deras land lever över sina tillgångar de parasiterar även på det svenska välfärdssystemet.

Med tanke på det ansvar våra stackars kämpande direktörer har och hur omgivningen missunnar dessa stackare deras välförtjänta bonus så är det konstigt att den gruppen har det lägsta antalet förtidspensionärer.

Däremot kan man se att personer som arbetar som städerskor toppar den här statistiken. Märkligt, när de inte ens har någon bonus att bekymra sig för. De borde vara kärnfriska då ansvaret för att ett golv är rent på intet sätt kan jämföras med den hårt arbetande direktörens ansvar.

Det är i detta perspektiv vi skall se de korrigeringsåtgärder som vidtagits inom sjukförsäkringssystemet. Att via ekonomiska styrmedel se till att städerskor och andra med lätta arbetsuppgifter inte överutnyttjar systemet. Se bara på direktörerna som trots ett mycket tungt ansvar alltid ligger i botten när det gäller att utnyttja välfärdssystemen.

Sen till tankesmedjan Timbro, en gäng med tänkare som ligger vår Alliansregering nära. Man har kommit på att sänker man lönerna så kommer fler att få arbete. Skulle man sänka lönen till noll så kommer det att skapa en brist på arbetskraft. Ja visst är det smarta personer på Timbro.

Men det är inte slut med det. Man kan inte ha negativa löner men det går att omvandla rutavdraget till ett anställningsbidrag. Det vill säga arbetsgivarna får betalt av staten för att människor skall få jobba. Det tycker inte jag är mer än rätt. Det måste vara ett givande och ett tagande. Arbetsgivarna ger ju jobb då måste dom få något tillbaka, ett anställningsbidrag kan vara det rätta.

Det är ju bara att se på FAS 3, där många arbetsgivare hittar på jobb och får en skälig ersättning för besväret att få arbete utfört. Hela arbetsmarknaden kan ju ställas om till en FAS 3 marknad.  Det är tur att det finns organisationer som Timbro som för samhället framåt. 

40
Fria diskussioner / Statssubventionerade leksaker, jaaaa!!!
« skrivet: tis 24 maj 2011 15:31:15 »
Det är inte bara arbetslinjen som kommer från vår Alliansregering utan även lek. Nu skall man ge ordentliga subventioner till leksaker också. Fast det är inte leksaker för barn som skall subventionerna utan subventionerna riktas till vuxna barn i framför allt städerna.

Det är elbilen som skall gynnas. Elbilen kan köra högst 10 mil innan den måste laddas och det innebär i stort sett att den är oanvändbar utanför städerna. Jag har inget behov av någon elbil då jag åker kommunalt eller taxi när jag rör mig i närområdet. Men det finns en grupp av människor som är så ”fina” att dom inte skall behöva frotteras med andra människor utan de måste åka i en helt egen bil. 

Subventionen motiveras med att om man inte subventionerar leksaken så kommer det vuxna barnet att göra fel och skräpa ner luften i staden. Att till exempel satsa på kollektivtrafiken och även införa nolltaxa, en taxa som även nedskräparen får betala via skattsedeln, det verkar man inte vilja göra. Utan pojkar, det är mest pojkar, skall få åka i egen bil är viktigt, så viktigt att man vill vara med och betala leksaken dom åker i.

Är det inte märkligt att vissa grupper, män i städer, är så viktiga att där finns det hur mycket pengar som helst att ödsla på dessa. Men är det fråga om utslitna kvinnor, som vridit ur en skurtrasa för mycket och fått skador, då är pengarna slut. 

41
Fria diskussioner / En skamfläck i det svenska samhället!!!
« skrivet: mån 23 maj 2011 13:28:58 »
Nu ökar antalet apatiska barn igen. De bara ligger där helt avskärmade från verkligen och är i stort sett omöjliga att få kontakt med. Där kan de ligga i åratal mens deras ungdom bara fladdrar förbi utanför fönstret. De får men för hela livet, ingen skolgång och stora risker för sociala handikapp. Jag undrar i alla fall om inte detta är ett för högt pris för att vi skall få ”nöjet” att utvisa personer som vi inte tycker har tillräckliga skäl för att få bosätta sig i Sverige.

Tidigare spreds det rykten om att det var föräldrarna till dessa barn som var orsaken till apatin. Det spreds också rykten om att det var ett fenomen som bara fanns i Sverige. Ganska snabbt visade det sig att båda påståendena var påhittade och var i stort sett försök från invandringsfientliga grupperingar att smutskast personer i stort behov av stöd. 

Orsaken till apatin anses nu vara tidigare traumatiska upplevelser och den osäkerhet dessa barn upplever i samband med långdragna asylprocesser. De tidigare traumatiska upplevelserna kan vi inte göra mycket åt, tyvärr. Men de långdragna asylprocesserna borde det gå att åtgärda bums. Jag tycker det är rimligt att drar en myndighetsprocess ut på tiden så till den milda grad att personerna ärendet gäller blir sjuka, så bör det här landet ta sitt ansvar och genast bevilja uppehållstillstånd om det inte finns mycket tungt vägande skäl för motsatsen.

Vi kan inte ha det på det här sättet med en byråkrati som i stort sett torterar människor psykiskt. Det dessa människor utsätts för är inget annat än tortyr även om de inte åsamkas direkt fysisk skada. Man skäms inför det här, i alla fall gör jag det. Detta är en skamfläck som våra politiker inte verkar vilja göra något åt. Tviiii.

42
Keramik / Det är kul med kvalité.
« skrivet: tor 19 maj 2011 11:10:46 »
Jag ville bara visa en vas jag köpt på loppis. Den är gjord av KPM-Berlin, troligen formgiven av Hubert Griemert och producerad strax efter 1962. Vilken formgivning och vilket härligt ljusspel det är mellan det vita och det blåa. Den är handmålad och representerar vad jag tycker är när retro är som bäst.

Hälsningar

Reggis

43
Keramik / SV: Urna med blå dekor, men vem är tillverkaren?
« skrivet: tor 19 maj 2011 11:05:01 »
Irma Yorstone precis som Wanja säger.

44
Ja det uttalandet visar bara på hur långt från vanligt folk personen befinner sig. Han träffar aldrig studerande som lever på studielån eller ensamförsörjande mammor med småbarn. Nej i Rosdahls närmaste omgivning finns det inga med små portmonnäer.

Sen var det intressant att se vad hans chips kostade. Torbjörn Rosdahl köper nog sina chips på krogen. Fast han är bara ytterligare ett exempel på den här instrumentella människosyn som blir allt vanligare bland framför allt Moderata politiker.

Medborgarna, vilka oftast tituleras väljare av den här typen av personer, betraktas som saker som finns till för att dessa personer skall ha någon form av sysselsättning.  När dessa ”väljare” inte beter sig underdånigt och applåderar blir de störda. Personerna ser nämligen samhället som ett stort pussel. Vid protester så uppstår det en pusselbit som inte passar in, tvii. Det kan i värsta fall leda till att store delar eller i värsta fall hela pusslet får läggas om. Det är därför det aldrig går att få dem att ändra sig då de upplever en känsla av att hela pusslet då håller på att ramla samman. Glöm inte att deras uppfattning är att du och alla andra finns till för hans skull, inte tvärt om.

Socialt missanpassade personer med den här instrumentella människosynen kallas psykopater. Vad kalla socialt anpassade personer med samma läggning?

Det senaste exemplet är IMF-chefen som våldförde sig på en städerska. Det är exakt samma människosyn bakom det. Jag är ju kåt för faan och här kommer det en städerska, vilken tur. Människor är till för att utnyttjas.

Tycker Bertolt Brechts Tolvskillingsopera på ett utmärkt sätt skildrar detta samhälle där alla ser på varandra som någon man kan utnyttja. Den är idag aktuellare än någonsin.

45
Fria diskussioner / Nu kommer FAS 4 och FAS 5 efter succén med FAS 3.
« skrivet: tis 10 maj 2011 12:53:24 »
FAS 3 är den arbetsmarknadspolitiska åtgärd som skall leda till jobb för de personer som varit långtidsarbetslösa eller varit sjukskrivna så lång tid så att de är utförsäkrade. Ã…tgärderna skall bestå av arbeten som är lika riktiga arbeten men det får inte vara riktiga arbeten. Ersättning utgår till den som kan ta fram dylika ickearbeten åt dessa FAS 3 deltagare.

Nu annonserar Alliansregeringen ut att FAS 3 kommer att följas av en FAS 4 och FAS 5 för de som överlever FAS 3.

FAS 4 kommer att vara låtsasarbeten. Men till skillnad från FAS 3 får dessa låtsasarbeten vara riktiga arbeten som personerna låtsas utföra. Det innebär att kritiken mot FAS 3, att det inte är riktiga arbeten kommer att tystna.

Exempel på sådana låtsasarbeten kan vara till exempel taxichaufför, trädgårdsarbetare eller butiksbiträde. När ni ser någon som går fram på en trottoar och brummar samtidigt som personen låtsas köra bil så är det med största sannolikhet en person som befinner sig i FAS 4 åtgärder. Står några och låtsas gräva i ett gathörn är det samma sak.

Enligt arbetsmarknadsminister Hillevi Engström så ger det här de arbetssökande en chans att visa upp sig för eventuella arbetsgivare. För att erhålla ersättning så måste de som deltar utföra låtsasarbetet minst 8 timmar om dagen. Fördelen med FAS 4 är att det är billigare än FAS 3. När det gäller FAS 4 så behövs ju ingen utrustning, lokaler eller liknande vilket gör FAS 4 till ett mycket kostnadseffektivt alternativ.

Men det är inte slut med denna kraftsamling utan Hillevi Engström har fler äss i sin rockärm, nämligen FAS 5, den slutliga lösningen som hon säger. Den innebär att deltagarna helt utan kostnad får låna ett rep och en pall för att helt enkelt bidra till samhället genom att minska på antalet långtidsarbetslösa. I paketet ingår också ett samtal med en präst eller en företrädare för någon annan religion om så önskas.

Men det är inte nog med det utan Arbetsmarknadsdepartementet står även för halva begravningskostnaden för de som väljer FAS 5. Detta förutsätter emellertid att repet och pallen återlämnas i användbart skick efter användning.

”Med dessa åtgärder”, säger Hillevi Engström, ”har vi i Alliansen visat att vi tar det här med arbetslinjen på allvar och vi hoppas att den osakliga kritik som ofta framförs nu tystnar.”


Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 130