Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Malin H

Sidor: [1]
1
Keramik / Dagny Zachrisson-info!
« skrivet: ons 17 dec 2008 13:00:36 »
Hej!

Jag har sett att några söker information om Dagny Zachrisson här på forumet. Jag är hennes barnbarn och besitter ganska mycket kunskap om denna dam och hennes alster.

Min mormor Dagny är nu 85 år och bor i Göteborg. Hon gör tyvärr ingen keramik längre då hon börjar bli lite till åren. Hon har under sin verksamma tid producerat oräkneligt antal keramikföremål, mest kända är nog hennes naturtrogna fåglar, får och hästar men även härliga fat och tomtar i ett antal olika utföranden under åren. Mycket av inspirationen till sina originalalster hämtade hon från alla resor till Island.
Jag har också sett att de små figurerna och väggplaketterna har dykt upp, dessa är från en mer massproduktionsbetonad period, 50-60-tal.

Hon var medlem i konsthantverkarna i Stockholm och representerad på tex Nationalmuseum, på många av landstingets institutioner och självklart en mängd företag och privatpersoner m.m.

Hon hade sin verkstad på Paradisgatan i Masthugget under många år och hade även utställningar både i verkstaden och på olika andra gallerier och konsthallar.
Hon flyttade sen sin verksamhet till verkstaden i sommarstugan (som nu ägs av mig) där det fortfarande står en brännugn i sin ensamhet sen Dagny slutade med keramiken.

Vad inte så många vet är att hon även tecknat och målat akvareller. Många alster bor såklart numera hemma hos mig.

Vill någon ha info om något speciellt så kan jag gärna försöka svara eller fråga mormor om jag går bet :)

Mvh Malin H

Sidor: [1]