Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - thisismycat

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Svenskt glas / Identifiera blandat glas
« skrivet: mån 19 dec 2011 19:12:20 »
Här har ni en bild på vår glas-hylla hemma. Egentligen inget märkvärdigt, men det vore ju kul att veta vad man har. Vi har köpt det mesta billigt (eller fått), men det skulle vara kul att veta vad man har. Jag är själv inte särskilt intresserad av glas, har mest köpt som har sett fint ut på loppisar. Därmed är jag inte heller särskilt kunnig. Två av grejerna tror jag att jag mig veta vad det är, men ni får rätta mig om jag har fel!
Nummer 3 har en djup "grop" på undersidan, om det hjälper med identifieringen. Nummer 4 har en slipad, grund grop på undersidan.
Ni får säga till om det behövs fler eller bättre bilder än så här!

Från vänster till höger
1.
2.
3.
4.
5.
6. PO Ström, Alsterfors
7. Monica Bratt, Reijmyre
8.

17
Svenskt glas / Rengöra glas
« skrivet: sön 11 dec 2011 14:51:21 »
Jag har inte så mycket glas, men några vaser har använts som just det under åren och har en tråkig beläggning på insidan. Ett knep jag annars använder för att rengöra vinkaraffen med (citronsaft och grovt salt, skaka runt, skölj ur) har inte fungerat.

Har ni några bra tips? Och nu menar jag alltså vaser där det inte går att komma åt att diska med borste. Diskmedel + vatten duger heller inte.

18
Möbler / Är dessa hyllmoduler "Öresund"?
« skrivet: lör 3 dec 2011 21:34:23 »
Jag är ganska säker på min sak, men vill kolla med någon som kanske haft Öresund-serien av Börge Mogensen.
De på golvet är ju Öresund, det ser jag - men jag tänker på de ovanför, på väggen. Gjordes hyllan i lösa moduler så också??
Eller har de på något sätt kapat sönder en Öresund-hylla??

Här är hela mäklarannonsen, ganska fin lägenhet i övrigt:
http://www.perjansson.se/hem-till-salu/roslagsgatan-33a-4-tr-stockholm/stora-bilder

19
Säljes / 2 st Kubus-ljusstake av Mogens Lassen
« skrivet: mån 21 nov 2011 11:43:09 »
Säljer två stycken Kubus 4 på Tradera just nu, 800kr styck. Nypris på Svenssons i Lammhult är 1215kr.

http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=184865

20
Möbler / Alltså, det här med matbord...
« skrivet: tis 1 nov 2011 08:10:48 »
Retrovänner, jag måste kolla om ni upplever samma problem som jag. Vi har ett matbord i fanerad teak (kanske inte helt oväntat) och med tanke på hur känsligt teak är, även om det är lackat - så är det ju helt omöjligt att ha det som matbord. Man ska fram med glasunderlägg, det ska torkas så snart det blir lite blött eller något spiller, underlägg under allt som eventuellt kan vara varmare än rumstemperatur - eller för den del under rumstemperatur.
Visst kan man lägga en duk på bordet, men då kan man ju lika gärna ha ett furubord under!

Hur gör ni med era matbord? Har ni några tips på TÃ…LIGA matbord från tiden? Funderat på ett shakerbord i ek (för de är väl massiva?), men funderar på om det kanske är lika känsligt.

21
Textilier / Hur hänga upp ryamatta på väggen?
« skrivet: tis 1 nov 2011 07:56:51 »
Är inte så förtjust i att ha ryamatta på golvet (dammallergiker), men skulle kunna tänka mig att hitta en fin att ha på väggen. Funderar dock på hur man skulle kunna hänga upp den på bästa sätt. Dels för att säkra den i väggen ordentligt, men också för att få en rak kant i överkant.

Lånade en bild från Moderna Möbelklassikers Facebook-sida på hur jag vill att det skall se ut. Sen vill man ju inte skada mattan heller...

22
Arkitektur / Arkitekt Bo Cederlöfs villa till salu - RETROGODIS!
« skrivet: fre 28 okt 2011 09:48:55 »
Byggt 1960, ritat av Bo Cederlöf. FULLT med snygga möbler och föremål från tiden. Jag skulle kunna flytta direkt utan att ändra nånting.

http://www.stadshem.se/Object.aspx?gid=OBJ24162_1145683342

23
Möbler / Hur snygga till matbord i jakaranda?
« skrivet: lör 15 okt 2011 18:50:41 »
Jag har ett matbord av Ib-Kofod Larsen för Seffle Möbelfabrik, i jakaranda. Det är ett likadant bord som visas i Lauritz-länken nedan. Det är också därifrån jag fått bilden.
Ägaren innan mig var en barnfamilj, vilket gör att de inte alltid varit så försiktiga med det. Det är inga större märken eller så, men det är repigt, på vissa ställen väldigt repigt. Finns det något lätt sätt att snygga till det här utan att slipa ner och lacka om? Fulgentin? Baolin? Centurio? Berätta gärna om egna erfarenheter på liknande möbler.

http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=3&ItemId=2277468#

24
Loppisar / Antikmässan Borås 28-30 oktober
« skrivet: tor 15 sep 2011 10:01:41 »
Är det någon från forumet som varit på denna mässa? Det är ganska nära och den verkar seriös och så. Gissar att det inte är direkt fyndläge på grejerna som finns där. Känner dessutom igen många av utställarna...

Vilken profil är det på mässan? Blandat?

Lite roligt på hemsidan "Västsveriges antika kvalitetsmässa" - den verkar ha funnits länge...
Annars kanske Västsveriges kvalitativa antikmässa hade varit en bättre formulering... :)

25
Möbler / Hemma hos thisismycat
« skrivet: lör 3 sep 2011 20:44:23 »
Eftersom jag själv efterlyste fler "hemma hos" så får jag väl föregå med gott exempel... Eh, detta är den uppsättning möbler som är framme just nu. Är ingen vidare porslin/keramik-samlare, gillar inte att ha mycket grejer - EGENTLIGEN. Att förråd och annat är fullproppat är en annan sak. Delar hemmet med fru som gillar mer "folkhemsretro" och jag gillar mer avskalat, hela minimalistgrejen med vita väggar och danska möbler. NÃ…VÄL, här är några bilder. Alla bilder från hemmet finns i detta album på Flickr:
http://www.flickr.com/photos/thisismycat/sets/72157627584468634/

26
Behöver göra mig av med en del saker men orkar inte med hela Blocket/Tradera-svängen. Bukowskis Market tar 11% provision, vilket känns rimligt. Dessutom blir det fina bilder och når "rätt" köpgrupp (kapitalstarka innerstadspar, typ). Detta blir särskilt viktigt för mig eftersom vi bor på landet och det är inte alla som orkar ta sig utanför kommungränserna för att köpa något. Så, stad = flera köpare = högre pris = jag glad.

Men är det någon som har erfarenhet av att sälja något via dem? Gick det bra? Var de trevliga? Tog det lång tid osv? Alla reflektioner är välkomna.

27
Inredningsdetaljer / Vem har gjort denna lampa? Luxus?
« skrivet: tor 11 aug 2011 16:54:03 »
Såg denna lampa i senaste Elle Interiör och kände inte igen den. Luxus-lampan som ser ut som ett ufo har man ju sett många gånger och även liknande, men inte denna så ofta. Toppen, eller vad man ska säga, själva trädelen och de tre "sladdarna" (jag har aldrig ägt en Luxus-lampa så jag vet inte vad det är, upphängning gissar jag) är ju väldigt likt ufolampan. Är det någon som vet vad den heter eller kallas vore det ju fantastiskt, så man vet vad man ska söka efter.


28
Ja, frågan står i ämnesraden. Har kikat lite på en Caolina-vas, men vet inte hur man avgör om den är första eller andra-sortering. Ganska ny på keramik.

29
Möbler / Benkt Juul?
« skrivet: fre 13 maj 2011 10:13:37 »
Sprang på dessa på Blocket och tyckte de var roliga. Inte snygga, men roliga. Har dock aldrig hört talas om Benkt Juul och jag hittar inget på Decopedia eller nätet i övrigt. Finns (fanns) han på riktigt?
Lustiga stolar, hur som helst. Tänkte det kunde vara värt att dokumentera dem i forumet.

Annonsen är här: http://www.blocket.se/gavleborg/Danska_design_mobler_33799341.htm?ca=16&w=3

30
Sökes/Bytes/Bortskänkes / Svart semipendel köpes
« skrivet: tor 12 maj 2011 18:04:36 »
Börjar bli desperat nu, så varför inte skriva här också. Svart semipendel i någon av de större storlekarna; 47 eller 60 cm i gott skick, med originalsladd köpes.

Skriv ett meddelande här eller skicka mail till d [at] thisismycat.com så svarar jag på stört.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 6