Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - thisismycat

Sidor: 1 ... 4 5 [6]
76
Design, övrigt / Efterlysning ljusstake
« skrivet: mån 10 maj 2010 18:06:43 »
Jag har sett en designljusstake i svartmålad metall, men jag minns inte vem som gjort den, var den är ifrån och var jag sett den.

Jag skulle kunna illustrera med en skiss, men för att bevara er från mina teckningskunskaper ska jag försöka beskriva den. Den är som en kub, fast bara konturerna - alltså inte massiv. Och så sitter det en ljushållare i varje övre hörn.

77
Svenskt porslin / Ovanlig Kosmos-tekanna?
« skrivet: tis 27 apr 2010 17:23:38 »
Var förbi den lokala loppisen idag de hade massor av fin keramik inne. Tyvärr kunde det inte vara vid ett sämre tillfälle, då jag egentligen inte hade råd med någonting. Men jag kom iallafall därifrån med denna tekannan. Visste inget om Kosmos-servisen innan, men nu har jag läst lite och när jag försöker att hitta vad tekannan gått för på Tradera så hittar jag bara den varianten som visas på nummer tre. Jag hittar inte min, betydligt stilrenare (och snyggare) variant! Tänkte mest visa upp den, jag är hur som helst väldigt nöjd.
Slängde med lite fler retro-attribut på första bilden så ni vet att man håller stilen...


78
Textilier / Röllakan som luktar ull
« skrivet: ons 14 apr 2010 21:55:13 »
Jag köpte nyligen en Ingegerd Silow-matta på auktion. Givetvis inser jag att i och med att det är en ullmatta så kommer den alltid lukta svagt av ull. Men finns det något jag kan göra för att minimera lukten? Just nu luktar den lite väl mycket, men det kan bero på att vi haft den ute och skakat den och den på så vis blivit lite fuktig och så.

79
Möbler / Vad göra med Robin Day-stolar?
« skrivet: tis 30 mar 2010 14:42:35 »
Hej på er. Fyndade nyligen fyra Robin Day-stolar på Tradera (kanske var någon annan här som hade koll på dem?) för en struntsumma. Bilden kommer från Tradera.
Underredet var inga problem, med Autosol, en trasa och lite svett så är all rost borta. Även stolen i övrigt har jag rengjort och fejat så att den är som ny. Så när som på en sak - klädseln. Den är, förutom att den är solblekt och fläckig - lös på sina ställen. Jag har tillgång till mattvätt som man kan använda på möbler (den duschar tyget, samtidigt som den suger in vattnet), men frågan är om det bara kommer göra det värre.
Att klä om dem är inget alternativ, det är för stor investering för mig. Däremot skulle jag kunna tänka mig att ta bort klädseln. Men då är frågan hur man gör det?
Sitter limmet stenhårt? Kommer jag någonsin få bort alla spår av klädsel, skum och lim??

Vad hade ni gjort?

81
Möbler / Vet någon mer än jag om dessa karmstolar?
« skrivet: ons 3 mar 2010 08:17:37 »
Jag tittade lite på dem här på Auktionskompaniet, men nu är auktionen avslutad sedan ett tag tillbaka och de gick för 10.600kr!!! Själv skulle jag kanske kunna tänka mig att ge någon tusenlapp, men 10 lax! Frågan är då om köparen vet mer om stolarna än vad jag vet. Är det något märkvärdigt med dem??
Kan tyvärr inte länka till auktionen för bara medlemmar får se avslutade auktioner, men det enda som står är att de är i teak, har läderremmar vid sits och rygg och på armstöden. Och att de är från Sverige.

82
Möbler / Wanscher eller inte?
« skrivet: tis 23 feb 2010 11:25:06 »
Som jag skrivit tidigare hittade jag en fåtölj i julas, helt utan märkning eller tecken på ursprung. Sen dess har jag sett samma fåtölj dyka upp lite här och var. Senast dök den upp, med nya dynor - i Borås-butiken Yoni. Där såldes den som Wanscher. Nu har jag sökt en hel del på Wanscher och även om jag hittar likheter, hittar jag inget exakt. Och han är väl en sådan designer som borde vara ganska väl dokumenterad.
Postar yoni-bilden först och sen liknande fåtöljer från decopedia och furnitureindex. Vad tror ni???

83
Möbler / Vad heter denna Wegner-stol/fåtölj??
« skrivet: tis 9 feb 2010 16:07:19 »
En antiksäljare i trakten säljer detta "renoveringsobjekt" av Wegner och jag gillar den, trots att det är en del arbete på den. Undrar dock om det verkligen är en Wegner och vad den heter - på så sätt kan man ju ta reda på lite mer.
Han har dessutom haft den sen i somras, så det kanske går att göra lite på priset...

84
Möbler / Vad kostar det att klä om en möbel?
« skrivet: tor 28 jan 2010 08:26:33 »
Eller ja, klä om. Jag har ju köpt en fåtölj som saknar originaldynor och nu har Bebop Antik i Göteborg lovat att mäta på sina originaldynor (KUDOS! Vansinnigt snällt) så att jag få måtten.
Men vad kostar det att lämna in till tapetserare egentligen? Antar att det är lite enklare att göra nya dynor till en enkel fåtölj än att klä om en komplicerad möbel - men jag förstår ändå att det kostar en del. Behöver nog byta sadeljord på fåtöljen också.
Snackar vi flera tusen eller?

85
Möbler / Har jag hittat en Folke Ohlsson "Aveny"?
« skrivet: mån 28 dec 2009 12:17:48 »
Spenderar en del av ledigheten hos mina föräldrar och passade på att besöka den lokala loppmarknaden. Eller en av dem...
Hittade denna skönhet och köpte den på stört. Misstänker Folke Ohlsson och fåtöljen "Aveny", annars så är den väldigt lik. Minns att det var en annons på en Aveny på Blocket ute nyligen och det var då jag fastnade för den. Den hade dock nyare dynor, som var betydligt lägre i ryggen.
Har tyvärr ingen bild att verifiera med.
Hittar ingen märkning, men tidigare ägare har häftat fast tyg under banden som håller sittdynan kvar, så jag ska ge mig på det lite senare.

86
Möbler / Dux-fåtölj - namn och formgivare?
« skrivet: ons 25 nov 2009 09:29:50 »
Hittade denna på Blocket, tyvärr var fåtöljen redan såld, någon som vet om det finns modellnamn på den och om formgivaren är någon särskild?

87
Möbler / Sköta gammal skinnsoffa
« skrivet: tor 1 okt 2009 12:42:31 »
Jag köpte en sextiotalssoffa i skinn i våras, som praktiskt taget är i nyskick och nu känner jag att jag måste ta hand om den så att den behåller sin fräschör och inte torkar och spricker osv.
Vad behöver jag göra och hur ofta???

88
Möbler / Identifiera soffbord i teak
« skrivet: lör 5 sep 2009 17:35:12 »
Köpte detta soffbord på en loppis i somras. Det har ingen märkning eller någonting, men jag undrar lite var det kan komma ifrån. Som ni ser är formen på benen väldigt speciella. Bordsskivan är inte massiv och så tjock som den ser ut, utan det går som en list runt omkring som gör att skivan ser mycket tjockare ut. Det är dessutom skruvat med insex vilket fick mig att tänka på det där stora varuhuset från Småland, men det måste väl finnas fler som använt insex...
Tacksam för svar!

Sidor: 1 ... 4 5 [6]