Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - thisismycat

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 26
31
Möbler / Var köper man sådana här plastklädda fjädrar?
« skrivet: mån 28 maj 2012 15:18:25 »
Jag har för mig att jag har sett var man kunde köpa sådana här fjädrar som ofta finns i sitsen på retromöbler. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig, behöver byta ut fjädrar i en Ekselius-fåtölj?


32
Möbler / SV: Nya dynor/plymåer till USA 75
« skrivet: tor 17 maj 2012 16:44:58 »
Gummiremmarna är ett aber till möbler från den här perioden. En möbeltapetserare jag lämnar in lite grejer till ibland satte sadelgjord under istället (fast detta var på ett par Illum Wikkelsö-fåtöljer) och det hela kostade 400kr för två fåtöljer. Okej, det var inte original - men hållbart och billigt.

På sträckan misstänker jag att du passerar Sjuhäradsbygden, där jag själv bor. Då finns det dels Skroten i Kinna, som har möbeltyger från 50kr per meter och uppåt. Sortimentet är dock sådär, de fokuserar nog mer på annan hemtextil.
http://www.skroten.se

Fritsla Tyglager har ett stort sortiment av möbeltyger. Jag har själv aldrig köpt något där än, men de har verkligen otroligt mycket att välja på. Dock inget från t ex Kvadrat (dansk möbeltygtillverkare som många inom "branschen" gillar). http://www.fritslatyglager.se/
De har även en tapetserare som är knuten till butiken, så har du tur kan de både hjälpa dig med tyg, dynor och remmarna. Har dock aldrig lämnat in något hos den tapetseraren.
http://www.fritslatyglager.se/

Förr fanns Klutaboden (eller boa?) här som sålde tyger från Kinnasand-koncernen, där bland annat Kvadrat ingår. Tyvärr verkar inte det finnas kvar, men du kan ju kontakta dem och fråga om de har någon fabriksförsäljning.

33
Möbler / SV: Ibland kostar Johannes Andersen-bord nästan inget!
« skrivet: fre 4 maj 2012 19:06:38 »
Förstår inte riktigt den här Andersen-kulten (säger jag, som har ett sånt där bord som folk tycker om att tillskriva Andersen för att ta bättre betalt för det - å andra sidan har jag inte betalt något för det) som trissat upp priserna på hans "eventuella" bord till fantasipriser. Det finns ju så många intressanta, snygga bord för samma pengar!

Att betala närmare en tusenlapp för ett skadat bord förstår jag inte riktigt heller??

34
Möbler / SV: HJÄLP! Tyg till Ikea teakstolar?
« skrivet: fre 4 maj 2012 19:01:08 »
Jag hade inte valt ett tidsenligt tyg, jag hade valt ett tyg jag tycker om. Förslagsvis ett möbeltyg i ull eller skinn. Men det är min egna, högst personliga åsikt.

35
Tack för info:n, men nu vet jag att de delar jag är ute efter inte nytillverkas. Hellre nya delar med gamla dekorer än gamla delar med gamla dekorer, om man nu nödvändigtvis skall ta upp produktionen igen.

36
Möbler / Bukowskis Market i Sthlm gör det igen!
« skrivet: fre 4 maj 2012 11:38:08 »
Fantastiska experter de har på det där stället.

Här är länken, men misstänker att de ändrar beskrivningen snart. En annan firma i Sthlm skrev jag till och skrev att det är en IKEA-fåtölj, men de svarade inte och har inte ändrat sin annons, fast de lagt ut den flera gånger. Kanske svårt att få folk att betala 5000kr för två IKEA-stolar.

https://www.bukowskismarket.com/items/319372-fatolj-spanska-stolen-borge-mogensen-for-fredericia-stolefabrik-formgiven-1958

37
Möbler / SV: HJÄLP! Tyg till Ikea teakstolar?
« skrivet: tis 1 maj 2012 21:55:49 »
Tyget vet jag inget om. MEN. Det där ser ut som något annat träslag än teak, förslagsvis valnöt - som jag uppfattat det. Rätta mig om jag har fel. Men teak är det inte.

38
Svenskt glas / Jag trodde det var Reijmyre, men vad är det?
« skrivet: sön 29 apr 2012 17:11:11 »
Köpte följande vas på en lokal loppis i veckan. Trodde jag kände igen mönstret från den här typen av Reijmyre-vas:
http://loppista.blogspot.se/2012/03/gron-reijmyre.html

De har visserligen likheter i mönstret, men vasen är inte alls samma. Min är tung, har tjocka väggar och verkar vara pressglas. Slitaget, färgen och mönstret får mig dock att tro att den inte är ny.


40
Jag har förstått nu att den finns med i IKEAs sortiment, såg det någon annanstans. Men den finns ju i Danmark också och "de" säger ju att det är Kai Kristiansen.

41
Möbler / SV: Råd angående upprustning av teakbord
« skrivet: mån 16 apr 2012 09:25:35 »
I senaste numret av Hus & Hem Retro var det väl lite tips om att fräscha till teakmöbler? Tyckte det var roligt att Wanja gärna berättade hur hon gjorde och gubben på Bebop sade att det var en "branschhemlighet". Haha!
Wanja - Bebop: 1-0

42
Möbler / SV: Benställning till myran
« skrivet: tis 10 apr 2012 21:34:56 »
Jag hittade en bild på en fyrbent på Lauritz. Hmmm, de borde passa - skruvhålen torde vara samma under kåpan som täcker skruvarna.

Gummidistanserna som sitter på rören sitter väl inte fast i sitsen utan är som sagt bara där för att vara distanser?

43
Möbler / Benställning till myran
« skrivet: tis 10 apr 2012 15:45:56 »
Undrar om någon vet var man kan få tag på, eller om någon här har en benställning till myran med tre ben? Och då kan ni passa på att svara på frågan om man kan växla benställning mellan fyra och tre ben eller om det är olika stolar?

44
Möbler / SV: Varför gör man så här med en fin möbel??
« skrivet: tis 10 apr 2012 15:44:19 »
Det var ett sideboard i teak där någon (antagligen säljaren) målet de mittersta lådorna vita.

45
En kaffeservis min fru vill ha är Mon Amie, men problemet är att det finns både ny och äldre tillverkning. Går det att se skillnad på de båda?? Jag vill först och främst försäkra mig om att jag inte köper en kaffeservis som är från någon av alla andra sorterings-outlets.
Eller är delarna från den gamla servisen inte de som är i tillverkning nu? Kollar jag på Rörstrands hemsida så är det ju så, men de kanske tillverkat tidigare.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 26