Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tallen

Sidor: 1 [2]
16
Jag har ju en ganska gedigen samling av Gefle-porslin, främst tekoppar, men även kaffekoppar oxh annat. Ofta när man dyker på en kopp eller ett fat så är de inte kompletta, så nu söker jag främst efter udda delar, gärna fat i "mina modeller", AU, E och EA.  :)

För en bättre förklaring kan ni gå in på hemsidan och kika hur de ska se ut!

http://www.tallbacken.net/porslin/Porslin.html


17
Jag hittade en liten tavla som jag tyckte om, men jag skulle gärna villja veta mer om den, hur gammal den är, vem som kan ha gjort den, stil, teknik mm.

Jag är helt okunnig när det gäller konst, så jag blir tacksam för minsta grej som kan hjälpa mig  ;D

18
Finskt glas / Tamara Aladin?
« skrivet: tor 13 nov 2008 18:39:14 »
Hej!
Är det någon som vet om informationen här på en auktion på ebay är korrekt?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120323290200

Brukar dessa vaser tinga såna priser  ???

19
Övrigt och okänt ursprung / Ännu mer okända glas...
« skrivet: sön 12 okt 2008 22:58:53 »
Jag har en hop av okända glas (finska?)som jag gärna skulle ha identifierat, vissa tror jag att jag vet, andra mycket osäkert eller helt enkelt "totally lost in the pancake"
 ;D

Vi börjar med dessa små glas, snaps eller för ädlare drycker...nr 3 tror jag att jag identifierat...finskt...iittala...i-line...rätt eller fel?

20
Jag har ett antal små glasskålar, ca 10-11 cm i diameter, i färgerna lila, gråaktig, brunaktig (tror jag det var), troligen dessertskålar. Jag tänkte först med färg och form på att de skulle höra till Iittalas I-line serie, men de skålar jag hittar där har en starkare lila färg och är lite annorlunda form. De skålar som stämmer bäst med bilder jag hittat ska visst komma från Nuutajärvi, men jag hittar ingen information om vem som skulle designat dem!

Jag hittade en ensam lila, sen 4 st i olika färger. De två första bilderna är en av mina lila skålar, de sista bilderna är rökfärgade och turkosa skålar från Nuutajärvi.

Can anyone shed some light on this?  ;)

21
Svenskt porslin / Porslinssamlare-tråden på Antikprat
« skrivet: mån 29 sep 2008 19:41:03 »
Jag hittade en gång för två år sen en tråd om porslinssamlande på AP, det är nog den mest långlivade tråd jag deltagit i, från 2006-2008. Som alla kanske vet försvinner trådarna i tomma intet så småningom på det forumet, men jag tyckte att den tråden var så underhållande och intressant att jag ville bevara den! Dock försvann de sista månaderna, bl.a med mina egna inlägg spårlöst och jag har letat som en galning för att hitta dem igen...och till slut!  :D

Nu finns hela tråden samlad i en pdf-fil för den som vill ha, kanske tom kan publiceras här i forumet, beror på vad Ada säger! Världens inspirationskälla för porslinssamlande, i alla fall var den det för mig!  ;D

Tack till dig Ada som hjälpte mig med en del bilder, det hjälpte mig att veta vad jag letade efter!

22
Jag hittade denna .... ja vad är det för djur??? som jag gärna skulle vilja veta mer om...på något sätt känns den bekant men det vill sig inte i kontoret just för tillfället...  ;D

Sidor: 1 [2]