Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kikarbara

Sidor: 1 ... 10 11 [12]
166
Kläder / Datering av denna lilla skapelse?
« skrivet: lör 5 jan 2008 13:11:02 »
Får jag presentera min fina Ylva. En docka från Hindsgaul; när hon kommer ifrån är lite mer tveksamt, har fått höra allt från 20-30-tal, men själv har hon en insistning från tillverkaren -44. Vet inte om hon är nummer 44 eller från år 1944 dock. Men tidig torde hon vara. Har en liten spricka i gipset i ena armvecket så om någon vet hur man hittar en ersättningsarm eller hittar en skyltdockedoktor så säg gärna till.

Här är hon klädd i en gul ärmlös klänning som har en liten spetskofta med krage. Underklänningen är kraglös. När kan denna lilla gula vara ifrån? Har fått förslaget 50-tal men vet inte om det är rimligt? Konfektionssydd.

167
Barnvagnar / Varmt Tack till Admin!
« skrivet: lör 5 jan 2008 00:17:56 »
För en retrovagnstråd.

Jag hoppas innerligt att Swinghunny, så snart hon ser detta bjuder på sina fantastiska bilder på vagnar och att hon gör en liten barnvagnskavalkad för oss i tråden här.
Kul att se lite retrovagnsfantaster på sidan och kul att få en tråd för ändamålet!

168
Möbler / Nästa gång jag städar hallen...
« skrivet: fre 4 jan 2008 20:06:58 »
... skall jag baske mig ta kort på min lilla hallpall, eller sittbänk som jag har där. Sanningen att säga så kan jag inte ta kortet innan städningen, för då lär jag få skämmas. *rodnar inte så klädsamt*. Det tillhör nämligen inte det jag gör allt som oftast, det där med undanplockning och städning. Men jag skall nog få till det under helgen.

Historien om hur jag kom över den är rätt så märklig tycker jag själv. Saken var att vi flyttade från en bostadsrätt i stan, till ett äldre hus modell dubbelt så stort som bostaden vi hade haft tidigare, så där blev jag ivrig auktionsbesökare ett tag. Bästa sättet att fylla upp en kåk med härliga möbler för en spottstyver. Nåja, jag hade varit på visning och sett den här lilla rödaktiga bänken, som var ack så tilltalande. Asså, med mitt avvikande skönhetsidealiska mått mätt. De flesta tycker nog inte att den här något särskilt men MITT hjärta bultade villt. Den skulle jag ha. Den var min!

Auktionsdagen inföll. Och det blev äntligen efter mycket om och men budgivning på den här. Min vana trogen så hade jag trots allt gett mig själv ett högsta tillåtet bud på pallen. Dumt nog... men i alla fall.
Den gick för utropet 50:- vill jag minnas och så var det inget bud och inget bud och inget bud och så gav jag äntligen ett bud. Och blev genast överbuden. -Men va faan... tänkte jag för mig själv. Och höjde budet. Och blev överbjuden. Och la nytt bud. Och blev åter överbjuden. Och så höll vi på en stund...Till sist var överbudet kring det dubbla av det jag hade satt som maxbud från början. Nu började logiken jobba. "SLÄPP DEN!" Bannade jag mig själv, och min vana trogen när den där lilla satmaran på axeln talar om för njutningsentreprenören på andra axeln, att hon är ute och seglar så brukar logiken vinna. Sylfiden skakade på huvudet och gick därifrån i sakta mak, och slog en titt på den eländiga varelsen som hade haft fräckheten att bjuda över mig. Gav honom ett ont öga i sidan och hoppades att det smärtade lite.

Ã…kte hem bedrövad med mina övriga fynd från dagen, men inget kunde mäta sig med bänken som jag inte fick med mig hem. Beklagade mig för sambon som mest var lättad över att åtminstone en anskrämlig skapelse inte kom över tröskeln. (min sambo gillar läder och chrome, har jag berättat detta?).

På vägsträckan mellan vårt nya hem och min gamla hemstad fans en lada med skylten "antik" på. Nästa gång vi åkte där förbi så sa jag till sambon att:
"där står säkert min bänk"... han skrattade. Och klappade mig lite lätt på huvudet, sådär överlägset som bara han förmår. "Sure bejb"-liksom.

Vi åkte förbi några dagar senare. Nu hade ordet "säkert" i mitt mantra försvunnit och den här gången blev det "där står min bänk...". Till saken hör att den här antikladan hade en portabel skylt. För det mesta stod det "stängt" på den. Och veckorna gick. Jag målade upp inom mig hur bänken stod under en hög med bröte och bara skreeek efter mig. Så en vacker dag. Nu ljög jag, för det regnade faktiskt. Men i alla fall, ÄNTLIGEN stod det "Öppet" på skylten. Äntligen, äntligen, äntligen skulle jag kunna komma in och förvissa mig om att min underbara fantastiska lilla bänk skulle stå där... eller inte.

Vi gick ur bilen. In i ladan. Ingen bänk. Men ingen människa heller. Ser då på andra sidan vägen hur någon hasar sig över, halvspringande som om träskorna var för små och händerna i fickan. Och det VAR han. Mannen som jag hade kastat onda ögat på. Nu satte jag armarna i sidan och nästan skällde på honom samtidigt som jag spännde ögonen i honom:
-"VAR ÄR MIN BÄNK???"
Han kikade lite förvånat på mig och undrade förstås vilken jag menade... "Det vet du, den lilla röda". "-Jahaaa, den, nämen var det inte du som? Jo, den står där borta...".

"Jag vet vad du gav". Sa jag förstås. "Vad kostar den?" Han skrattade och gav mig ett pris som var fullt överkomligt med tanke på hans egna utlägg och mina lidanden den sista tiden. Och några minuter senare åkte vi därifrån med en bänk och lite annat smått och gott, och han fick dessutom en hängiven kund på köpet. Och jag fick MIN BÄNK!

Sensmoralen i det här måste bli. Blir du kär i en möbel på auktion. Så ge fan i att ge dig själv ett maxbud-att-inte-gå-över. Och OM du ger dig ett sådant. Håll det inte, du kommer bara att gräma dig i efterhand!

169
Fria diskussioner / Ã…hhhhh, ljuvliga vardag!!
« skrivet: ons 2 jan 2008 11:18:19 »
Nu är det vardag igen, äntligen!!!!!! Det är sååå skönt med en aldeles vanlig arbetsdag efter alla dessa helg och mellandagar.

Och nästa vecka börjar skolan igen. Ännu bättre. Gillar nog tillvaron in naturel allra bäst ändå!!  ;D

170
Fria diskussioner / Gammal radio-grammofon
« skrivet: tis 1 jan 2008 11:55:21 »
Jag skall kassera en gammal radio-grammofon i möbel. Skall man kanske ta tillvara på delarna? Tror att det är en Rex grammofon i, samt skivställ och vad mer kan man ta loss? Har tyvärr stått på i ett fuktigt utrymme och möblen har tagit lukt, så jag tror inte att det är räddningsbart....

171
Fria diskussioner / Inventering... hur räkna?
« skrivet: tis 1 jan 2008 11:03:28 »
Någon här som har registrerat företag och som gör inventering nu?
Hur exakta inventeringslistor gör ni för varje enskild vara och värde/inköp? Har ju börjat göra låååånga listor och undrar om man kan underlätta lite för sig själv...

172
Fordon / Volvonavkapslar
« skrivet: mån 31 dec 2007 14:14:04 »
Någon som är bra på att urskilja navkapslar på gamla volvos?

Har fyra navkapslar liggande, små, med ett svart V i mitten. Vad kan det vara till för bil, eller var det månde flera varianter som hade det svarta-v:et?
Har fått förslag på amazon och 140. Men inte på årsmodeller.
Behöver man bild om det skiljer på modeller så säg till.

173
Sökes/Bytes/Bortskänkes / Litet soffbord av Bengt Ruda!
« skrivet: sön 30 dec 2007 00:42:54 »
Jag söker ett litet soffbord av Bengt Ruda. Svarta kryssben. Kan inte uttala mig om träslaget på bordsskivan dock.

174
En sådan här liten tipsruta behövde jag, och såg att en dylik tråd inte fanns...

Skall snart sätta mig med dagens nyköpta film, "La vie en rose" om Edit Piaffs liv, och jag har stooora förväntningar på scenografin. Ã…terkommer när den är sedd.

Men någon som har något filmtips som tåls att ses för scenografins skull?

Gillade Birros serie Upp till kamp. Någon som vet om den har kommit eller kommer på dvd? Ligger helt klart på "filmer som jag måste ha"-listan.

175
Design, övrigt / Skön 50-talskylt
« skrivet: lör 29 dec 2007 22:29:12 »
Den här tycker jag om....

176
Fria diskussioner / Andra retro-(efter)rätter
« skrivet: lör 29 dec 2007 21:43:32 »
för mej vore en riktigt retro efterrätt fruktcocktail på burk, eller kluvna halvliterspaket melonglass med sked istucken -den kom i blåvita paket det stod "GLASS" på i slutet av 70-talet tror jag och finns på konsum ännu!Det där är ju en efterrätt jag känner igen måste jag säga. Fruktcoctail på burk var bland det första vi bekantade oss med i sverige när vi flyttade hit 1975. Och persikor. Men dem tröttnade jag snabbt på. I coctailserveringen gällde det att pricka in skålen med de flesta röda bären... såg att andra käkade med antingen glass eller grädde men vi nöjde oss med au naturel hemma hos oss. Det där med grädde var inget för min mamma liksom. Glasspaketen klöv vi bara i pappersförpackningen och så slogs vi om att få den största...

177
Sökes/Bytes/Bortskänkes / Reklam och lanthandelsvaror
« skrivet: lör 29 dec 2007 21:02:05 »
Jag söker ständigt gamla lanthandlar att besöka, dvs, sådana som är "still going strong". Allt från skosnören till damstrumpor till kläder etc, etc, etc. Känner du till någon sådan i vårt avlånga land så berätta gärna.

Lanthandelslager av olika slag.

Reklam från gamla lanthandlar.

Allt som rör lanthandelns och gamla manufakturers gamla eror.

178
Fria diskussioner / FengShow for nerds. (Eller Feng shui för samlare?)
« skrivet: lör 29 dec 2007 00:53:20 »
Någon mer än jag som lider av osorterade högar och berg av obeskrivbara prylar som definitivt inte står så att man kan hitta dem när man tror sig behöva dem?
Mitt hem ser mest ut som ett slagfält. Och vi kryssar mellan de fria fläckarna på golvet. Hyllorna har sett tomma dagar, men det var evigheter sedan.

Hur gör ni för att hitta en god ordning? Tips tages emot tacksamt. Men jag tror inte att jag får oväntade pengar för att jag städar ur mitt högra hörn och sorterar mitt vänstra. Men jag behöver verkligen hitta lite oaser i hemmet att koppla av i.

179
Svenskt glas / Mina vackraste glas...
« skrivet: fre 28 dec 2007 23:58:43 »
har en liten tragisk historia med sig.
Kanske skall beskriva dem först. Det är stora glasblock som är helt osymetriska, kantiga, med lite sten och berg på en del av kanterna. När solen lyser genom dem där de står i mitt fönster så sprider de solkatter på väggen som går i alla de färger. De är såå vackra och jag håller dem högt trots att de förmodligen saknar allt vad ekonomiskt värde heter. Ser mest ut som huggna glasblock. Och det är väl vad de är ochså. Det är sista glasspillet från avstängningen och nedsläckningen av Fåglaviks glasbruk. Det sägs att brukets varningssirener skar ut över byggden i det sista tjutet...

180
Tapeter / 50- 60-tals tapeter
« skrivet: fre 28 dec 2007 09:15:32 »
jag sitter på lite 50- 60-tals tapeter.

Här är en tapetbård. skall klippas till.

Sidor: 1 ... 10 11 [12]