Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kikarbara

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 12
31
Övrigt och okänt ursprung / Grön cylinder med handtag/ vas eller kanna?
« skrivet: mån 14 sep 2009 16:58:48 »
Tick-tick-tick säger det i mitt bakhuvud. Visst har jag sett den här cylinderformade tingesten förr, om det är en kanna eller vas vet jag inte. Mörkare grönt glas. Snälla, någon som vet? Ingen hällkant eller pip eller annat utan bara rak kant upptill.

32
Trycksaker / Gunnars Fabriker, Nässjö, postorderkataloger
« skrivet: lör 8 aug 2009 12:10:49 »
Visar här en riktigt rolig katalog:
Gunnars Fabriker A/B Nässjö,
Skandinaviens största postorderföretag inom möbelbranschen

-Ja, det står så på ryggen på den. Katalog nr 31.

Misstänker att många av de möbler vi ser på loppisar etc, idag kommer från Gunnars?
Det finns såväl hattar som skor som kläder som diverse, men även ett stort utbud av möbler:

33
Övrigt och okänt ursprung / blå vas, zebrarandigt askfat
« skrivet: tor 30 jul 2009 23:21:59 »
Jag har efter vårens två stora flyttar haft en total loppistorka. Efter att ha röjt och röjt och rötj så har jag insett att jag egentligen inte alls behöver så mycket pryttlar omkring mig... de gånger jag inte har gått tomhänt från loppisar (eller bara med böcker) har jag kommit ut med glas. Jag kan absolut inget om glas; det har inte legat för mig, men nu är det som om det framstår på ett nytt sätt.

Dessa två grunkor har jag fått med mig från loppis. Bara för att jag tycker om dem. Men om något vet något eller känner igen, så är det alltid roligt att lära sig mer!

34
Övrigt och okänt ursprung / Brun sockerskål i glas, kula m lock
« skrivet: tor 30 jul 2009 17:06:31 »
Föll för en sockerskål idag, en kula med lock, som jag inte är riktigt klok på. Botten ger mig en halv finsk vibb, men jag har absolut ingen aning, kan lika gärna vara ullared 9,90:-
Någon som känner igen den?

35
Övrigt och okänt ursprung / Liten vas med blå dekor, -711?
« skrivet: lör 20 jun 2009 12:29:30 »
Tja, jag och material. Har inte en susning om det är stengods, keramik eller porslin, gissar på det sista?
Kan antyda att det nog står 711 i botten? Egentligen en söt liten sak, om det kan vara en vas, antar även detta; och därför åkte den inte till rk i första utsorteringen inför flytten, utan hamnade i "vill-veta-mer"högen.
Höjd ca 15 cm skulle jag gissa (vart har jag måttbandet tro??).

Skräp från domus, epa eller liknande?

36
Har fyra stolar märkta Ferd. Lundquist, illa brunmålade och med ännu värre omklätt stolsitstyg, så tång och liten skruvmejsel dök fram och jag började karva loss stålstift som tygerna är fästa med.

Under hittade jag fyra olika orginaltyger, att det är orginaltygerna är tveklöst, eftersom de dels är spikade med samma sorts småspik/nabb och jag har lyft, inga andra hål finns, ej heller tygkanter eller liknande. Altså måste någon ha köpt sig en serie stolar med olika tyger från början, kanske till och med har de sålts så? Kan det här vara någon gammal fluga, eller en period man har gjort såhär? Någon som vet något?

Hittade lite info om A/B Ferd. Lundquist & Co.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ferd._Lundquist_&_Co
"Ferd. Lundquist & Co, var ett varuhus i Göteborg, och föregångare till Nordiska Kompaniets (NK) varuhus i Göteborg."

Vad tror ni om tidsperiod? Med tanke på modell och orginaltyger så har jag gissat på fyrtiotal. Rätta mig gärna!

37
Fordon / Nu går skam på torra land; det drar i min gamla raggartarm....
« skrivet: ons 22 apr 2009 19:54:58 »
Fy f*n, jag vill ha en egen raggarbil. Med massor av mullrande hästkrafter, den skall låta som en fiskekutter och ha en gigantisk v8 som bara gör som jag säger till den att göra.... jag har fått en flashback idag som heter duga som ni förstår. Måste nog ringa farbror doktorn, för jag måste helt klart vara sjuk och mitt vett har jag inte heller i behåll vad det verkar....

Ställde mig och beundrade en DeSoto-59 för en liten stund sedan, och jag blir så nostalgisk och avundsjuk så jag dånar (hm, om någon hittar en turkos sådan stående i ett garage som de saknar papper på, så är den nog förrästen min när jag tänker efter... papper på en sådan har jag men ingen bil... jag hämtar den direkt, bara berätta var den är, för jag börjar tröttna på att betala för den varje år...och att svara på frågor i telefon, varannat år om den är till salu, eller vad den kostar).

Visste inte ens att jag ville ha ett sådant åbäke i min närhet igen! Var framme och kikade på bilen, sträckte fram handen förstås och sa att jag ville ha nyckeln, och den fick jag förstås.

Vred om. Och det bara muuuuuuullrade under mig.

Jag är helt sjuk! Det var mååånga år sedan någon kunde dra in mig i ett raggaråk, kan jag väl säga. Hm... Vad tror ni? Har jag blivit tantsjuk?? *skrattar*

38
Säljes / Gamla och retro tapetbitar, till pyssel och dockhus
« skrivet: fre 17 apr 2009 15:15:12 »
Eftersom jag själv går över till att använda småbitar så har jag börjat dela upp en del tapetvarianter i mindre storlekar för ex dockhus och pyssel.

Nedanstående är bara exempelbilder, en hel del varianter tapet finns.

39
Antikbodar m fl / Alla affärer med 50/60/70-tal i Varberg
« skrivet: tor 16 apr 2009 15:49:14 »
Och här är ett säkert retrokort i Varberg.

Nostalgirundan.

En riktig gladpärla att besöka! Finns hur mycket kul som helst!

Östra Långgatan 45
432 41  Varberg

0340-83200

ÖPPETTIDER!
Tis - fre: 12-18
Lördagar: 10-14

Bilden är lånad från deras hemsida:
(Anki eller Lars; om ni ser det här: Bortbytingen vinkar, det var jag som lånade den!).
http://www.nostalgirundan.se/40
Antikbodar m fl / Alla affärer med 50/60/70-tal i Falkenberg
« skrivet: tor 16 apr 2009 15:41:43 »
Går starkt ut med min favoritbutik i falkenberg. (Du som vet fler ställen, fyll gärna på).

Egentligen vet jag inte om affären har något namn, men det verkar mer och mer som att ägarinnans traderanick blir "affärsnamn" också.

Inne Igen
(Eva Agbrant)
Södra Banvägen 14 
311 32 Falkenberg
0346/120 09.

Affären har bara säsongsöppet, och kommer att öppna den 30 juni och har sedan öppet under under juli och augusti.
Tisdagar, Onsdagar och Torsdagar mellan 14-18

Är man på besök i falkenberg just under annan dag så slå Eva en signal:
Är hon bara hemma och kan, så öppnar hon både glatt och varmhjärtat! (rodnar lite då jag själv är urusel på att träffa in hennes öppettider).

Butiken har hon i ett uthus på gården, och där huserar hon massor i porslinsväg, sifoner, prydnader, textil mm mm mm. Urvalet är handplockat, det går inte att ta miste på!


41
Tapeter / Jag skall ha lite fondväggar...
« skrivet: tor 26 mar 2009 10:38:34 »
och går och väljer tapeter i tankarna. Problemet är att jag har för många att välja mellan.... en sak är klar, det blir grönt och gult här i varje fall övervägande och så skall jag bara ha små tapetpartier, rästen är redan vitt. Bostaden är så liten och så underligt planerad, med märkliga små väggar att det hade blivit för mycket med konsekventa helväggar och det hade nog blivit rörigt.

Utgår ifrån en rullgardin i "köket" som är hur läcker som helst, bild kommer när jag kan lägga in bilder igen eller krånglar med att byta sladdar på datorn. (har tillfällig internetuppkoppling som tar bägge usb-portar). Det är en rullgardin från 70-talet i gult grönt och rött, moln, åkrar, hus, fåglar, hur fräck som helst, jag förbjöd hyresvärden att ta ner den när jag var och tittade här innan det var klart. (han skulle tagit ner den och slängt den, men se det fick han inte lov till!).

Därför kommer jag att satsa på grönt och gult. Tror att jag har valt min första delfondtapet, då jag tror att den passar till soffan dessutom.

Ett problem är att varje gång jag har bestämt mig för en så ändrar jag mig, men nu är det tredje gången jag bestämmer mig för den här så nu får den snart sättas upp...

42
Fria diskussioner / retrodiskussioner hemma....
« skrivet: tor 12 mar 2009 09:15:34 »
Finns det fler än jag som har svåra diskussioner hemma ang retroprylar? Just nu får jag snart hybris. Vi håller på och flyttar som jag nog har nämnt och flyttar till mycket mycket mindre än vi tidigare har bott i. Ekvationen går inte ihop, allt kan inte följa med och vi gör oss av med massor.

Nu är ju inte sambon det minsta retromaniskt lagd på en fläck. Eller var inte åtminstone. Och jag har tidigare dragit på mig fyra stycken snurrfåtöljer, bruna med rostbrunt plyschveloursittkuddar eller vad jag skall kalla det, och de är bara... så... fula. Det har jag tyckt hela tiden.

Men de har varit funktionella och pratiska och är i fullt användbart skick.

Och har fått plats i mitt prylrum på övervåningen där de har varit helt okej; där har jag inte alls funderat över estetik eller annat. (jag kan ta bild på dem någon dag här framöver så får ni vara med och döma ut dem). Nåja, de fick ju självfallet stå överst på listan över prylar som INTE skall med till nya boendet. De tar aldeles för stor plats, jag gillar dem inte, jag har ingen anknytning till dem, det finns ingen som helst personlig värde eller vinning i att spara dem, så när olika lass hit och dit (soptipp och välgörenhet etc) så pekade jag på dem och sa med fast och bestämd stämma "de skall bort". En väldigt enkel manöver.

Då säger den ickeretromaniska finländska hästsvansen att "nehej, dem skall vi behålla".

Jag måste ha tittat på honom som om jag hade sett ett ufo, för jag kände mig precis sådan.

"de är bra, vi behöver fåtöljer och de följer med, därmed basta". Säger han.

"De är skitfula!". "det tycker inte jag". "vi skall inte ha dem" "det skall vi visst, dem slänger jag inte" "åk till loppis med dem". "nej de skall med" "vad fasen skall vi med dem till?" "bra att ha" "vi får inte plats" "spelar ingen roll vad du säger, de skall med" "jag vill inte ha dem" "har du några andra?" "nej jag får väl leta upp några jag vill ha" "jag vill ha dessa".

Jamen ni hör?

Nu står de här framför mig i det nya boendet, i en klump staplade på varandra, eftersom vi inte har kunnat placera ut dem ännu eftersom platsen som han har sett ut för dem är upptagen av kartonger och böcker som skall placeras ut innan vi kan ställa dem där och konstatera att de inte får plats. Och. Jag. Får. hybris.

FINNS INGET MATERIAL SOM ÄR SÃ… OPRAKTISKT SOM PLYSCHVELOUR NÄR MAN HAR HUSDJUR.... *grrrrr*. OCH SÃ… ÄR DE SKITFULA OCH HÖR SEN!

43
Om Retroforum / filstorlek på bilder?
« skrivet: ons 11 mar 2009 15:06:42 »
Jag förstår inte... jag har inte haft några problem med att lägga filer, nu får jag ändra och ändra storlekar för att möjligtvis till sist lyckas lägga bild, fast oftast säger den såhär:
Ett fel har uppstått!
Filen du försökt bifoga är för stor. Filer får inte vara större än 150 KB. 
och så försöker jag backa, minska bilden lägga ut igen och sen kommer det att jag redan har skickat inlägget och får gå tillbaka eller uppdatera eller liknande.

Är det bara jag som råkar ut för det här? Tappar orken när jag har försökt att lägga ett inlägg med bild några gånger och det bara inte vill klaffa direkt.

44
Modern konst / På väg till brasan.
« skrivet: tor 26 feb 2009 10:55:44 »
Tog isär en tavla för att ta bort glas, rästen skulle på brasan. Hittade den här under och jag antar att ram och glas egentligen är orginal till denna. Men innan den stryker med, kan någon berätta något om upphovsman? Numrerad 67/75 och det är något tryck av något slag.

45
Fria diskussioner / ligger lågt
« skrivet: fre 20 feb 2009 17:16:02 »
Håller på med flytt just nu och ligger lite lågt, jag läser dock mellan varven. Kommer att helt lysa med min frånvaro då dagens tekniska under inte sträcker sig till snabbflytt av bredband så från och med den 28 kommer jag att vara utan uppkoppling i tio VARDAGAR... Scheisse, jag vet inte hur jag skall klara så lång tid utan allvarlig abstinens. Trodde ärligt talat att jag skulle få hybris när jag fick detta chockbesked.

Jag slänger och slänger och slänger (eller skickar till loppis det som är värt att skeppa vidare förstås) just nu så SNART kan jag börja springa på loppis igen för att handla nytt gammalt bröte. Det skall bli sååå jäkla sköj.  ;D
Gav mig själv shoppingförbud för några månader sedan och jag längtar efter att få gå på fyndjakt igen. Det vi tar med oss kan jag nästan räkna på en hand och det känns... befriande!

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 12