Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - olatipsu

Sidor: [1]
1
Tack för alla svar!! Stolen som thisismycat föreslår av Norell har jag också trillat på, och det är ett bra förslag. Insexmuttrarna och böjträet ser ju liknande ut på den, ska gå till tillverkaren och kolla vidare där. Annars är nog den fåtöljen av något högre klass - jag tänker på den spända canvasduken och remmarna... Ska även kolla upp Möbel-Shop tråden!

Westnofa tror jag inte på - har googlat det en del tidigare, i andra sammanhang..

Generellt får jag tanken att identifiering i sverige problematiseras av IKEA - om det är IKEA, vill säga - mycket är ju anonymt där, och produktionen är enorm. Min känsla är dock att det inte är ikea, har faktiskt inte tänkt i dom banorna före det föreslogs, men känslan kan ju som bekant, vara fel!! ;) ..

Jag kollar vidare, tacksam för förslag!!

2
Ja, just det, nu vet jag vem du är!! Har läst runt lite på forumet - många intressanta diskussioner!!

Ang. IKEA, ja det skulle kunna vara IKEA, men överlag får jag en känsla av att stolen är av bättre kvalité. Tex är remmarna elastiska gummiband, vilket man ofta ser på bättre fåtöljer. Likadant formen på främre benet (tror den syns på bilderna) som enligt mig är lite mer "avancerad" (den är avsmalnande). Tror vidare att insexmuttrar var gängse för fåtöljer av den här typen på den här tiden..

Här är förresten en fåtölj som liknar:
http://www.deconet.com/decopedia/object/23632/Lounge_chair__by_Didde_&_Adrian_Heath

3
Möbler / Fåtölj??! Någon som känner till Tillverkare och Designer
« skrivet: tis 22 feb 2011 01:08:17 »
Här är en fåtölj som jag har haft ett tag. Har sökt en del men inte hittat något. Tidsmässigt känns den som 1965 till 1975?!! Har övervägt följande: DUX, Swedese, finskt-ASKO, mm men det har inte gett något. Skulle kunna vara dansk oxå - har hittat en del liknade men inte just denna fåtölj. Fåtöljen är omärkt - ingen brännmärkning, skulle kanske kunna ha suttit etikett som är bortriven, men jag kan inte hitta några spår efter en sån. Någon som vet...

4
Möbler / SV: Är bordet Wikkelsø, eller Örebro glasfabrik?
« skrivet: mån 17 nov 2008 01:20:34 »
Har läst diskussionen om glasbordet och hurvida det är designat av ILLUM WIKKELSØ eller inte. Såg följande bord på en dansk nät butik för retro modern design:

http://www.kolmorgen.com/viewItem.aspx?keywords=glass+table+by+Wikkelsoe+living+room+furnitures&ID=618

Kan det vara detta bord - som är snarlikt konstruktions-  och formmässigt, men runt - som har givit upphov till missförståndet från början??! Ser man på underredet är det formmässigt (förutom avsluten på benen) likt. Däremot skiljer sig fogningen. Om jag minns rätt har det omnämnda (svenska!!?) bordet tvärpinnar som låser fogen.

Vet inte om detta tillför något, men i alla fall...

Sidor: [1]