Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ada

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 30
31
Fria diskussioner / Till våra vänner republikanerna
« skrivet: sön 20 jun 2010 13:43:00 »
Till alla er som suckat över oss som lipat för bröllopet, piraterna i Stockholms ström igår.
God Save The Queen
Det sötaste är att de har flytväst på sej allihopa, rebellerna  :-*

Enligt kommentarerna på youtube är detta

Deep Torkel & The Rock N' Roll Stars:
DEEP TORKEL (från Stoodes, Suzie Beats Them All, Bizex-B)
KIM KUUSISTO ("Kim Rocker", punklegend och skådis)
MICKE THIMRÉN (ex. Bitch Boys, Johnny Thunders, Teneriffa Cowboys)
PERRA (Bizex-B, As)
FRITTE (Bizex-B, Ex Pop, Svarta September)
Ã…KE (Bizex-B)

32
Fria diskussioner / Adas traderaäventyr :)
« skrivet: tis 1 jun 2010 23:33:24 »
Ni har läst om personen som inte svarade på en vecka
(http://www.retroforum.se/index.php/topic,3606.0.html) men det har ju hänt så mycket annat under denna tid jag haft uppdraget att sälja av en del saker på tradera http://www.tradera.com/search/result.aspx?ended=1&alias=rauthing (lite krafs kvar http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=rauthing)

Jag lyckades t ex ta ett färdiginslaget paket som jag skrev ut Schenkerfraktsedel till på morgonen innan jobbet, fick grubbla under arbetsdagen om jag tagit rätt paket, visst fanken var det fel! Vilka våndor, jag skickade rätt paket efterpå med ett påklistrat kuvert med en korrekt fraktsedel till det felaktiga paketet till en tjej som mest verkade le åt min tossighet. Idag meddelade hon att hon skickat iväg det (för henne) felaktiga paket till rätt adress. Med de långa leveranstiderna för Schenker särskilt uppåt landet var det nervpåfrestande, och tjejen skulle ha sitt paket till mamma som morsdagspresent, killen som inte fick något paket skulle ge bort en födelsedagspresent... inget lyckades. Men kors i taket: verkar inte vara några alltför sura miner om detta.

Fick i slutet av veckan veta att en tallrik gått sönder i frakten. Jag kom fram till att jag skulle be om foto på skadan i alla fall, fick en miniatyrbild, vilket jag faktiskt utgick från INTE var som avsikt att dölja något utan bara tekniska problem. Bad diplomatiskt om en större bild och kontonummer för att betala tillbaka det köparen lagt ut, och jag förde över pengarna.

Sen fick jag igår ett mail att en person fått tyg istället för glas, och suck jag hade gjort det igen, förväxlat paket! Jag kom fram till att jag mejlar fraktsedlar till båda, och då kom en ny sommaradress till person 1, de visade sej komma från samma stad! Så det blir varubyte på plats istället... Tur i oturen får man säga. Och bägge verkar ta det med ro, mer än jag.

Är det bara jag som förväxlar paket?

NU har jag däremot fått ett negativt omdöme, där det bara står "besviken", varför gör man så? Förklarar ingenting, säger inte vad som är fel, tar inte kontakt innan och skäller ut mej för vad jag kan ha gjort fel? Kan någon förklara detta? Min omdömessida: http://www.tradera.com/MyTradera/Feedback/ViewFeedback.aspx?ftgnr=626641

33
Fria diskussioner / Tradera: Folk som är oanträffbara i en vecka?
« skrivet: mån 24 maj 2010 15:50:55 »
Hur länge väntar man på kontakt och vad gör man mera? Har en köpare som inte meddelat sig, nu åttonde dagen, jag har skickat mail nån dag sedan, och igår. Ingen lust att ringa...

34
Keramik / Stor keramiktavla
« skrivet: mån 24 maj 2010 00:19:54 »
Den här bör jag nog fråga lite om, inte en tillstymmelse till märkning, men är det nån som har en uppfattning vad det kan vara? Den är hela 56 cm hög och 15 bred


http://www.tradera.com/Magnifik-vaggkeramik-hela-56-x-15-cm-Retro-auktion_201108_113314034

35
Säljes / Retroauktioner på Tradera
« skrivet: sön 9 maj 2010 20:57:37 »
Jag har nu en massa auktioner ute på Tradera, är det nån pryl ni tycker är en snackis så kan jag fotografera mera och starta diskussion om det, medans de finns säg bara till!
(med anledning av en viss annan tråd, så är dessa inte saker som köpts för att säljas utan har ägts och älskats...)

http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=rauthing

(är det nåt jag gjort dumt och borde ändra på ovan traderare som jag är, så tar jag tacksamt emot tips)

36
Fria diskussioner / Bästa retromiljöerna i filmer?
« skrivet: tis 23 mar 2010 17:24:14 »
Jag ligger hemma förkyld och kollar på film, streamad, utan att ladda ner alltså(lagligt), och kommer att tänka på alla sköna miljöer jag ser (kom att tänka på detta av JJs tråd om bilar)

Shutter Island (bioaktuell), Leonardo Di Caprio mfl i sköna kostymer med rätt stuk, gamla bilar mm, skön atmosfär skapad

A Serious Man av bröderna Coen, retro förortsmiljö (60- mot 70-tal?)

Revolutionary Road (råkar också vara Di Caprio, men det har inte med saken att göra) Ett drama i 50-tals förortsmiljö

Går man längre tillbaka har vi förortsmiljö igen i Timmarna (en av delhistorierna)

Välkommen till Pleasantville från 1998...

Edward Scissorhands -fast det är mer fiktiv miljö, men i alla fall.

Nån som har fler förslag?


37
Fria diskussioner / Till minne av Ian / Reseda
« skrivet: sön 28 feb 2010 21:44:13 »
(Jag har inväntat tillåtelse från familjen, innan jag skrivit detta:)

Ian, hos oss Reseda, gick bort vid 04 i fredags, ganska hastigt efter ett cancerbesked.

Jag skriver fortsättningsvis Ian för det är under det namnet hon satt djupast spår i forumvälden, även om hon som Reseda fortfarande är den femte(!) flitigaste skribenten här, fast hon inte skrev nåt den sista tiden.

Jag läste detta sorgliga på Facebook i fredags kväll, då Anja plötsligt var inne och skrev i Ians logg. Jag blev chockad och grät förtvivlat, vem blev inte berörd av Ian?

"Vem ska nu tala om för oss när det är dags att byta till vårgardiner?" skrev Convallaria i min logg på Facebook, när jag nämnde denna forumvän som plötsligt gått bort...

Hur stressade hon oss inte varje höst med att redan ha bakat pepparkakor och lussebullar och fryst in? Hon berättade för mej att en gång hade hon blivit sjuk före jul, och julen blev inte som den skulle, så hon sade sej själv att aldrig råka ut för detta igen.

Så mycket mysigt som vi fått höra om lilla älgskrämman (barnbarnet Ida) eller lilla Ä. som hon gått som, för att inte tala om GGTK, som man efter många om och men förstod betydde Guds Gåva till Kvinnan, att det var maken förstod vi, men vad det stod för?

Och som hon rackade ner vår vurm för de i hennes tycke anskrämliga sakerna från 50- och 60-talet som hon själv varit så glad över att få slänga bort

Men hon lät för den skull inte bli att tipsa oss om att virka mattor av plastband, eller knyta ryor, och alla gamla husmorstips vi fått av henne under åren!

Det finns 1238 roliga inlägg av henne att titta tillbaka på, nu när hon inte finns hos oss längre, något annat finns inte kvar att få.

Det hade varit bättre om vi fått ha dej kvar, men nu gick inte det, så vi får gråta en svätt och tänka på att du vakar över oss, och vi minns hur vi ska ta bort fettfläckar från en tapet och hur en sardingaffel ser ut tack vare dej!

Och humorn, den råa humorn, hennes favoritsmiley var den storflinande:  ;D
Jag gläds åt att kunna läsa sånt som när jag varnade för att en vettvilling skulle ut på E20(jag själv alltså) och köra till pappa i Finland över jul och Ians kommentar var: "Kör försiktigt ADA. Tänk på din höga ålder." En hjärtlig påminnelse om att jag blir ett år äldre dan före julafton, från allas vår forum-mamma.

Du är saknad Ian! Familjen har en tuff period att ta sej igenom nu, våra tankar är med er!38
Fria diskussioner / Artikel med eder ödmjuke admin
« skrivet: fre 26 feb 2010 18:15:54 »
http://www.louiselarsson.se/Antikt_LouiseLarsson_komprimerat.pdf

det var ett tag sen, tjejen har lagt ut det på sin hemsida, jag hade alldeles glömt bort detta

(lovar att banta, är rädd att jag är uppe i den där vikten igen)

39
Finskt glas / Brun tumbler 7,7 cm, Kaj Franck?
« skrivet: lör 13 feb 2010 00:15:57 »
För ett tag sen kostade loppisrundan 5 kr och jag kom ut med bara detta lilla gröna glas. Jag har för mej att det är Kaj Franck, men modellen är så skön ändå så det gör inget om det inte är det, och för fem kronor..

Det verkar vara 7,7 cm  i diameter och 7,7 högt

Krångel med kameran såklart, blixten la av när jag skulle ta en ny omgång, med torkat bord och glas, men det får duga som det är nu. Den var fin i mörkret också (bild 3).

41
Fria diskussioner / Frågelek
« skrivet: ons 3 feb 2010 00:01:58 »
Detta ska då bli en tråd av djärva avslöjanden och chockerande uttalanden. Regler: Man svarar på föregående persons fråga och skriver en ny, som den som känner för får svara på, men bara den, sen ska man skriva en ny fråga till nästa person osv, så jag börjar med att svara på Kikarbaras fråga, "vad är det vackraste retronamnet?" Om jag förstod frågan rätt tänkte jag på dedäringa vaserna från Flygfors som jag inte kan stava tilljag googlat fram rätt stavning på nu:

Coquille

Vilken retrokändis (kanske avliden då) skulle du vilka ha en helkväll med?

Vem som helst får svara nu, och ställa vilken fråga den vill

42
Fria diskussioner / Frågor att svara på för den manade...
« skrivet: tis 2 feb 2010 18:06:10 »
...på www.antikforum.se förstås, gå in ock kolla om det finns nåt just du kan svara på....

43
Fria diskussioner / Grattis på födelsedagen JJ!
« skrivet: tor 28 jan 2010 22:22:09 »
Stor grattiskram til vår evige moderator JJ!

44
Om Retroforum / Hjälp mej genom att anmäla spam!
« skrivet: lör 16 jan 2010 12:29:49 »
Idag hann en (robot)användare lägga ut 62 reklamspam från lika många olika IP, anmäl gärna så fort ni ser, jag får tacka den som anmälde idag så jag inte fick ännu mer att radera och blockera

45
Fria diskussioner / Våt dröm för retroiter på svtplay
« skrivet: mån 11 jan 2010 22:27:44 »
Se "Molinska skrönor: TV-feber" på svt-play, en våt dröm för retroiter
http://svtplay.se/t/124927/molinska_skronor

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 30