Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ada

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 274
31
Jag kastar in en bild på en annan liknande stolsmodell, Reno av Bertil Fridhagen, från min gamla bildbank, bilden är från en gammal Bruun-Rasmussenauktion

Bidrar inte till lösningen direkt, men i alla fall intressant tycker jag, det är snyggt med den höga ryggen med många spjälor på tvären

32
Inredningsdetaljer / SV: Göra ren Luxus-teak?
« skrivet: lör 7 maj 2011 09:04:46 »
Jag skulle gjort motsvarande som Wanja med koncentrerad Yes och nagelborste/tandborste (jag tänker mej ett tjockt lager av ingrott matos) sen skölja bort allt diskmedel ordentligt, torka av väl, låta självtorka klart och sen olja in, jag fuskar med vanlig matolja (som jag för övrigt läste var det korrekta att smörja in skärbrädor och dylikt med enligt Livsmedelsverket http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/I-koket/Vad-kan-man-behandla-traforemal-i-koket-med-mot-uttorkning/ - vi hade en diskussion om det blev härsket osv någon gång här)

33
Finskt porslin / SV: Finns Pop av Göran Bäck (Arabia) i grönt?
« skrivet: lör 7 maj 2011 08:40:01 »
Jag tycker det är mycket möjligt att den finns i grönt också, hittar nu bara gult och turkost (som det här fina http://verkkokauppa.sadelli.com/index.php?page=tuote&id=3062&ryhma=0&aliryhma=3)

Är det just det prickmönstret du pratar om så ser vi fram emot att se det i grönt när du kan fotografera!

Intressant annars också att se hur det ser ut, men det kanske inte är just Pop, folk är benägna att kalla ganska mycket som är liknande för Pop på tradera, ser man när man googlar.

Här finns koppen i blått http://www.laatutavara.com/index.php?page=tuote&id=7483&ryhma=0&aliryhma=3

34
Övrigt och okänt ursprung / SV: Glaspokal med lock eller vad?
« skrivet: sön 1 maj 2011 18:17:38 »
Ingen orsak, Wanja hade redan gjort jobbet, hennes länk visade en glasklar (vitsigt!) bild i A&A såg jag nu efteråt (jag trodde jag bekräftade nedskrivna uppgifter i en traderaauktion)

35
Övrigt och okänt ursprung / SV: Glaspokal med lock eller vad?
« skrivet: sön 1 maj 2011 15:06:43 »
Jag intygar att det är en Reijmyre, jag har sålt en sån. Har den i lite material jag har om Monica Bratt, men där står det inte mer än att den kallas "Bonbonjär" dvs en sak man har godis i.

36
Textilier / SV: Gardinupphängning
« skrivet: sön 17 apr 2011 20:50:45 »
Några skruvhål borde det finnas inuti tycker man? Tänker på den enklaste lösningen, plastad "vajer" (kommer inte på vad det heter)  som är spänd från ända till ända och man kan trä gardinen på. Det är retro om inte annat.

Ser ni inga skruvhål inuti, kanske det är så enkelt att man fäster den ovanför en vanlig gardinstång så den döljs. Klart!

Annars har ni ju alla möjligheter att kapa till en takskena med krokodilklämmor (den dyra lösningen), eller sätta upp en rundstav från kant till kant, det syns ju inte utanpå hur ni hängt gardinerna


37
Finskt porslin / SV: Arabia, G. Olin, Vad heter dekoren?
« skrivet: lör 16 apr 2011 13:53:09 »
Kan tillägga att detta är den välkända signaturen G.O.G innan hon gifte sig med herr Grönqvist. Gunvor som hon hette  i förnamn började på Arabia 1951 och var kvar ända till 1993.

38
Tack! Jag hade missat detta svar. Det ser ut att vara fullt möjligt att det är markspelle. Flera av deras gardiner finns just i denna färgskala.

39
Textilier / SV: Gardinupphängning
« skrivet: lör 16 apr 2011 13:42:01 »
Gissar att du tänker på sk kornischer som fanns allt från släta funkis till utsirade antik. Den senare sorten finns att köpa ännu. (jag har förstås inte sett alla sorter som finns till salu idag, men i en medelmåttig gardinaffär finns inte så mycket i kornischväg)

I dem finns det skåror eller skenor där det löper krokodilklämmor som sitter i kulor eller hjul, så man kan fästa gardinerna ganska enkelt. Krokodilklämmor med hjul finns at köpa där andra gardintillbehör finns

40
Sån tur att jag förstår :)  jag kikade på wikipedia i natt redan på "tyg" och hittade den svenska motsvarigheten

Citera
Rips är en tuskaft som i högsta grad är en vävteknik med varpeffekt. I själva verket döljs i stort sett hela inslaget av varpen. Men det innebär också att varpflätan innehåller extremt många trådar att varpa, förskeda, solva, skeda och knyta fram.

Rips vävs med två slags inslag som regel, ett mycket grovt och ett mycket tunt. Det är genom det tunna inslaget som mönstret "byter plats" i tyget.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rips

Det är bara det att där byter färgerna plats på undersidan det gör det inte på stuvbiten som nu är gardiner. Någon färg följer med i hela tyget men vissa delar klipps trådarna av på som synes.

41
Textilier / Gardinstuv rutor och ovaler i grönt, någon som känner igen?
« skrivet: mån 11 apr 2011 02:31:33 »
Jag fick äntligen tummen ur och sydde upp nya köksgardiner av en stuv jag köpt för länge sedan, är det någon som känner igen mönstret?

Bifogar också bild på min fula skarvning med snedslåband (som legat så länge i en låda att de är retro nästan...7.90 kostade de nån gång i tiden)  Men i poängen här är väl att ta en titt på den vävningen, jag har inte sett sådan förut, att man kapar tråden så. Vad heter metoden? (är det jag som är helt obildad?)

42
Möbler / SV: Annorlunda String-hylla
« skrivet: tis 5 apr 2011 22:55:51 »
Låter inte som pirahylla om det är vanliga stringhyllplan

43
Möbler / SV: Någon som känner igen stolen?
« skrivet: lör 26 mar 2011 19:26:18 »
Stämpeln står för att firman registrerats i nätverket Svensk Möbelindustri (SMI), siffran är firmans registreringsnummer, vet tyvärr inte vad siffran på din stol står för.

44
Leksaker / SV: Barbie och Ken
« skrivet: lör 19 mar 2011 17:20:04 »
Och där kom experten - som en tanke :)

Har du problem med att förminska foton eller så kan du mejla dem till admin@retroforum.se så ordnar jag in dem åt dej

45
Leksaker / SV: Barbie och Ken
« skrivet: lör 19 mar 2011 11:56:56 »
Jag har uppmärksammat en Barbie-expert på din fråga, men jag vet att du bör specificera vilka dockor det är, för de har olika samlarvärde beroende på modell. Du kan tala om vad det står stämplat i rumpan (eller kroppen) på dem t ex. Allra bäst är om du kan ordna ett foto, men beskriv åtminstone hur de ser ut.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 274