Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kikarbara

Sidor: [1] 2 3 ... 12
1
Länkar / Utländska forum
« skrivet: mån 28 mar 2011 08:34:11 »
Missa inte deras scandinaviska trådar, där många av er kanske kan bidra med en hel del? Ett engelskt "retroforum".
http://www.20thcenturyforum.com/

2
En signatur under en lite annorlunda liten keramikskål. Någon som känner igen den?

3
Keramik / Bitossi, Kopia eller ej?
« skrivet: lör 26 mar 2011 18:16:37 »
Googlar efter en bitossi eller bitossi-inte pjäs. Hittar svenska sidor som säger att det är en kopia men jag vill inte riktigt ge mig... den känns väldigt mycket Bitossi? Hur som haver, internationellt hittar jag sidor som kallar den för Bitossi, samt By Bitossi for Rosenthal Netter. Detta ex har etiketten för Rosenthal Netter.
Vad säger ni, är serien kopia eller ej?
http://www.liveauctioneers.com/item/7182235

4
Det tänker jag råda lite bot på. Om inte annat så för min egen skull =)

5
Kläder / Feminas stickbilagor från 40-talet
« skrivet: ons 27 okt 2010 20:19:29 »
Jag har hystat upp ett gäng stickbilagor från fyrtiotalet på tradera. Då många av modellerna är helt underbara vill jag visa några utav dem, medan jag har bilderna kvar i burken. Snart är de ett minne blott.
Kanske finns det fler än jag som uppskattar dessa fina gamla modeller, om inte annat, bara att titta på dem.

6
Kläder / Vansito-knappen, Walt Disney, Kalle Anka
« skrivet: sön 24 okt 2010 12:11:39 »
Dagens event är att leta uppgifter om vensitoknappen. Inte helt lätt men har hittat den i postorderkataloger från 1952-1958. Då i röd variant med just den här kalle ankafiguren. Inte mycket finns att hitta på nätet heller, så om någon har lite info vore det av intresse.
Mina är i mint condition, ingen cellofan, utan de har sålts kartvis i ask.

Såpass feedback på dem att de har kallats Raritet av sakkunnig har jag dock fått. Lite kul kuriosa om inte annat!  :)

7
Textilier / Vintage sybehör
« skrivet: lör 23 okt 2010 09:56:41 »
Jag har startat upp en sida på facebook med namnet Vintages sybehör. Visserligen är det en företagssida för min knapp-och dekorbandsavdelning mm, men jag kommer på sikt att lägga upp alla mina bilder där, så finns det fler knappknarkare på retro är ni varmt välkomna i gruppen.
http://www.facebook.com/posted.php?id=166195056727012#!/pages/Falkenberg-Sweden/Vintage-sybehor/166195056727012

8
Om Retroforum / Vi som vill bli medsponsorer på Retroforum
« skrivet: lör 23 okt 2010 09:49:45 »
Ã…terigen har vår allas Ada fått slå knut på sig för att finansiera sidan, och som hon har kämpat under tiden vår förra sida var hackad och kraschad; vi som har kunnat följa hennes vedermödor på facebook, som hon stått ensam med den senaste veckan; vet precis hur hon har kämpat.

Det kostar att driva retroforum, inte många kronor, och är vi några stycken som drar vårt strå till stacken blir ingen av oss fattiga. Men inte skall hon behöva sälja grunkor på tradera och liknande för att ha råd att ha sidan kvar.

Så jag vill vara med och bekosta sidan. Vilka mer vill vara med? Blir vi många, så det blir lite pengar över i sista ändan; kan hon säkert pynta den lite till med plats och funktioner och vad vet jag. Hon gör allt för oss vår kära Ada som vi kan lika på i vått och torrt.

Tack för att du finns Mirjam! Du är en klippa!

9
En tur på fårö efter att vi hade sett annonser och hemsida för detta stället. Vårt faktiska mål för dagen, även om vi hann med annat också.

Why do you always
end up down at Kuten
I don´t know
The wind just kind
of pushed me
this way.

10
Retro fik, restauranger och miljöer / 56;ans café strax utanför Visby
« skrivet: lör 28 aug 2010 17:37:20 »
Vi gjorde Gotland förra veckan. När vi var ute och körde lite på måfå fick vi se denna här; vilket förstås innebar att vi var tvungna att stanna och undersöka läget.

11
Stod vid kassan på röda korset i visby när sonen började titta på hängsmycken. En grunka fångade mitt intresse, hm, vad är det där? Var ju tvungen att lämna min plats i kön för att studera det närmare. "hm. Bijoutteri. Skrot. Men fint är det. Vad står det? Denmark? Hm. Måste undersökas". Så det fick följa med hem.

Ögonen är inte riktigt vad de varit så jag fick bliga länge när jag kom hem för att tyda stämplingarna på hänget.
"J.Hull". "B+D" och det jag såg från början; "Denmark". Började googla på Hullet och får förstås upp massa fantastiska smycken på bildförslag. Och är nyfiken. När jag ställde frågan på facebook visade sig att jag hade en gammal bekant vars farfar varit god vän med denna Hull, som faktiskt hade huserat de sista åren i mina trakter /Yngeredsfors/, så ibland är världen liten. Jag fick en liten beskrivning av hans livsöde, skall se om jag kan få tillstånd att lägga till det här, men annars undrar jag om någon vet något om Jacob Hull? Hittar väldigt lite info OM honom, och själv hade jag inte hört namnet tidigare, så det känns som om det är en vintage jewelry-modernist som förtjänar lite uppmärksamhet!

Hänget är stort, kan återkomma med mått.  Jag gissar att det är guldpläterat.

12
Inredningsdetaljer / Glaslampa, någon som känner igen?
« skrivet: fre 27 aug 2010 21:17:16 »
Undrar om någon vet vad det här är för lampa, tidsperiod och tillverkare? Vet inte om de skulle varit i par, då den inte är mer än ca sisådär 15 cm i diameter. Har tyvärr inget måttband där jag sitter men kan komplettera med detta vid senare tillfälle. (Är så förbålt röksugen just nu så jag stressar på mig själv).

13
Tyvärr har jag bara ett bröst. Skulle så gärna vilja ha fatt på ett till. Någon som har ett förslag på vilket glasbruk som ligger bakom?
Tänkte att det var ett bra sätt att skaffa sig fasta bröst, helt utan operation.

14
Sökes/Bytes/Bortskänkes / För vintage-sömnad och stickning
« skrivet: ons 4 aug 2010 13:00:10 »
har daterat upp med knappar och dekorband inför hösten. Du som söker detaljer för vintage sömnad och stickning kan kika in här: http://www.tradera.com/butik/bortbytingen%40/.

15
Kläder / Vintage eller 50-70-tals knappar och dekorband
« skrivet: ons 4 aug 2010 12:30:36 »
 :o Men vad ser jag?? Har jag inte startat ett inlägg om knappar och dekorband här?? En miss, måste jag ju genast rätta till.
Ser fram emot fler exempel från er!

Börjar med en skjortknapp i svart och gult. (den finns även i rött, grönt och blått, på svart botten.).

Samt pärlemor. Inget är väl som pärlemor? Den här är antingen inventerad eller inkommen i lager 1958. Närmare besämt den 7 juli. (Älskar små noter och sånt på askar).

Sidor: [1] 2 3 ... 12