Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kikarbara

Sidor: [1] 2 3 ... 162
1
Länkar / Utländska forum
« skrivet: mån 28 mar 2011 08:34:11 »
Missa inte deras scandinaviska trådar, där många av er kanske kan bidra med en hel del? Ett engelskt "retroforum".
http://www.20thcenturyforum.com/

2
Keramik / SV: Någon som känner igen signaturen?
« skrivet: mån 28 mar 2011 08:10:59 »
Vilka grejjer det har kommit från båtabackens Keramik! =o! Varför har jag inte sett hans grunkor tidigare??
Den här skålen föll jag för på loppis, liten men lite lätt ovanlig tyckte jag...

Edit: la in keramikern i rubriken.

3
Keramik / SV: Någon som känner igen signaturen?
« skrivet: mån 28 mar 2011 08:04:02 »
Ove Rasmussen, Båtabackens keramik.

TACK Brodertuck!!

4
En signatur under en lite annorlunda liten keramikskål. Någon som känner igen den?

5
Keramik / Bitossi, Kopia eller ej?
« skrivet: lör 26 mar 2011 18:16:37 »
Googlar efter en bitossi eller bitossi-inte pjäs. Hittar svenska sidor som säger att det är en kopia men jag vill inte riktigt ge mig... den känns väldigt mycket Bitossi? Hur som haver, internationellt hittar jag sidor som kallar den för Bitossi, samt By Bitossi for Rosenthal Netter. Detta ex har etiketten för Rosenthal Netter.
Vad säger ni, är serien kopia eller ej?
http://www.liveauctioneers.com/item/7182235

6
Inredningsdetaljer / SV: Göra sin egen lampa?
« skrivet: sön 16 jan 2011 12:39:53 »
Hej! Vad roligt att jag fått så många svar.

Om jag vill att stommen ska synas klär jag den i organza eller gles spets tänkte jag. Jag tror inte jag orkar/kan linda hela stommen först med en band och sedan sy fast foder/yttertyg utan gör nog bara en "tub" med kanal uppe och kanal nere och drar ihop det bara :) Man kan ju sätta ett band/skärp i "midjan" om man nu har en "kurvig" stomme.....så blir det lite fint veckat..... ja, jag har inte hittat några billigare stommar någon annanstans.

Second hand e ett bra tips, men det gäller att ha tur att hitta just den stommen man e ute efter....  www.dinlampa.com hade allt på samma plats....det är ju bra för den late ;) (läs;mig) hihi....men men än har jag inte fått tummen ur, tack för all respons.

Tack för iden. Jag har ju en hel del äldre plysch- interiörtyger tillika dito spetstyger och ett par stom-modeller jag gillar lite extra. Kanske skulle testa med spets, i khakigrönt eller rostrött... hm, ingen dum tanke.
Tack också för nästa tanke; jag kanske vid närmare tanke borde visa upp mina lamptillbehör som lindband och tyger, nu är det i princip bara stommar jag visar, och inte allt det andra som ligger. Kanske lite lättare att bli av med lite då...
 


7
Möbler / SV: Sideboard - någon som vet???
« skrivet: tor 13 jan 2011 19:56:13 »
http://www.blocket.se/goteborg/Retro_sideboard_i_teak__dansk_design_31601407.htm?ca=15&w=2
Här dök det upp!

Ser att trådstartare verkar ha hittat info om det, då det antas vara danskt i annons. Berätta gärna för oss för vi är nyfikna!

8
Möbler / SV: Sideboard - någon som vet???
« skrivet: ons 12 jan 2011 18:23:09 »
Hej!

Troligtvis svensktillverkat. Du kan i alla fall räkna med att få 3-4 tusen för det om du säljer det på nätauktion eller på blocket. Det beror såklart lite på var du själv bor. Finns det dessutom någon  som kan få fram formgivare, tillvekare så kanske du kan få lite till.

Stilmässigt kan det lika gärna vara danskt?
Men shit, kostar ett omärkt, eller okänt sideboard de pengarna?? Huvva!

9
Fria diskussioner / SV: Ã…rets bästa blogg 2010
« skrivet: tis 11 jan 2011 11:24:54 »
Visserligen vill säkert alla retrobloggare att just sin egen blogg skall komma så högt som möjligt, men eftersom retrobloggar generellt inte är så flitigt lästa jämfört med de mest lästa svenska bloggarna så gäller det att satsa på en blogg som bör komma så högt som möjligt och på så sätt få uppmärksamhet. Och då är femtiotalsjakten det bästa alternativet. Mest läst, populära inlägg och nya inlägg (nästan) varje dag. Och på köpet kan det få synergieffekter så att alla retrobloggar blir mer uppmärksammade.

Bildar du Kartell JJ? ;)
Man kan ju helt enkelt rösta på den för att den är den bästa retrobloggen också. Finns nog ingen blogg som erbjuder så mycket event, happenings, överraskningar och lekfullhet i gengren. Hon sitter inte still och skriver utan man får liksom hänga med överallt där det händer. Bloggen är mycket lätt att gilla även för den som inte brinner för retro; det finns inga divalater utan är bara friskt härligt nostalgiskt kittlande.

10
Inredningsdetaljer / SV: Göra sin egen lampa?
« skrivet: lör 8 jan 2011 17:54:24 »
Var det jättedyrt Wanja för de nya stommarna? Nya stommar är ingen billig historia och inte låg väl de renoverade stommarna högt i pris heller egentligen? Det ligger ändå lite jobb bakom.

Men jo, jag har stommar kvar. Mått framgår i albumet på min facebooksida.
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/album.php?aid=42201&id=166195056727012

Nej, de renoverade tycker jag är helt ok pris på, det jag reagerade på var de nya bollformade stommarna för 450 resp. 310 kr/st. Lampskärmar är dock en dyr historia =)

Grosspriset på dem ligger nog i paritet med utpriset skulle jag gissa. Var på ett event för kreatörer för inte så länge sedan, varav några hade stommar; en del förstås riktigt riktigt extravaganta det måste jag väl tillägga, men stommarna betingade allt mellan en femhundring till ett par tusingar i pris, styckevis. Så att det är nytt gör det inte billigare än gammalt, snarare tvärtom. Men wooow, ett par varianter var så jäsickens läckra att jag har svårt att helt glömma dem.

11
Inredningsdetaljer / SV: Göra sin egen lampa?
« skrivet: lör 8 jan 2011 10:54:10 »
Oj, priserna var ju rätt saftiga på stommar om du tänker på att du även ska köpa tyg samt lägga ner tid... Hade jag varit du så hade jag nog letat gamla stommar på loppisar istället alternativt på Tradera. Jag vet att Kikarbara här på forumet haft en hel del skärmstommar till salu, vet ej om hon har några kvar men hör efter! Bilder på hennes stommar finns på http://bortbytingen.bloggplatsen.se/2010/11/05/3890384-lampskarmsstommar-och-stora-knappar/

Var det jättedyrt Wanja för de nya stommarna? Nya stommar är ingen billig historia och inte låg väl de renoverade stommarna högt i pris heller egentligen? Det ligger ändå lite jobb bakom.

Men jo, jag har stommar kvar. Mått framgår i albumet på min facebooksida.
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/album.php?aid=42201&id=166195056727012

12
Inredningsdetaljer / SV: Göra sin egen lampa?
« skrivet: lör 8 jan 2011 10:13:39 »
Tack för ditt svar!! :) jag har inte bestämt mig ännu.... Har googlat och funnit  www.dinlampa.com
Ska bara bestämma mig för vilket tyg jag ska använda.... De hade lampstommar i andra färger än vitt så nu pendlar jag mellan en knallröd stomme eller en i krom..... Hmmmm

Måste bara fråga hur du klär den för att stommen skall synas? De stommar jag har testklätt, lindar jag först stommen på och sen syr eller limmar jag fast tyg; men stommen syns inte. Såg iofs bygglov nu i veckan där de lackade bulliga gamla stommar, utan vidare att klä dem: och hängde i grupp; det var riktigt läckert måste jag säga.
Det är tillgängligt i tre dagar till räknat från idag:
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/bygglov

13
Möbler / SV: Finn Juhl eller Grete Jalk?
« skrivet: ons 24 nov 2010 06:24:19 »
Vingummit, du har inte öppnat för alla att kommentera på din blogg!  :)

Men ang kommentaren ang fyrsiffrigt telefonnummer, rätta mig om jag har fel, men gick vi inte över till femsiffriga telefonummer i sverige under femtiotalet?

14
Tapeter / SV: Tapetsera med gamla textiltapeter, hur gör man?
« skrivet: sön 21 nov 2010 00:01:03 »
Textiltapeter skall helst ha lite "torrare" limvarianter med högre vidhäftning. Är det ex en kinnasand, eller någon annan variant som jag har rullar av, kan jag försöka kika vad det står på etiketten. Annars finns det limvarianter om du hör med din fackhandel som ex den här:
http://byggkatalogen.byggtjanst.se/bostik_ab/lim/bostik_vavlim_76/i209712/

15
Tapeter / SV: Tapetsera med gamla textiltapeter, hur gör man?
« skrivet: lör 20 nov 2010 19:50:41 »
Har någon här på forumet erfarenhet av att tapetsera med textiltapter.
Har råkat komma över ett antal helmysiga rullar i orginalinplastning från vad jag gissar sent 60-tal.
Tanken är att dessa ska smälta ihop med vårt radhus alltmer växande 50-60-tals anda.
Jag har tapetserat en hel del tidigare, men ganla textiltapeter är nytt för mig.

Tack på förhand.

Vad är det för textiltapet? Kinnasands Novalin?

Sidor: [1] 2 3 ... 162