Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - backagardsvagen

Sidor: [1] 2
1
...ser att vasen ser mera äggformad ut på bilderna än vad den är i verklighet. Jag tog bilderna snett uppifrån så vasen ser spetsigare eller smalare ut nedtill. Faktiskt är den ganska symmetrisk med ungefär samma diameter längst upp som längst ned.

Här kommer fler bilder:

2
Svenskt glas / stor vacker röd-brun-randig äggformad sommerso vas = ?
« skrivet: tis 10 apr 2012 17:02:06 »
Har en sällsynt vacker vas som jag gärna vill veta mer om:

Den är i en varmt röd nyans med beige ränder. Färgen är lite ojämn/spräcklig och lite lätt genomskinlig. Det ligger ett slätt färglöst glasskikt utanpå hela vasen så jag förmodar att det handlar om en vas gjord i sommerso-tekniken. Den har slipat puntelmärke. Glömde mäta den, den är ungefär 30 cm hög. Kan återkomma med de exakta måtten. Den är inköpt via tradera av en säljare i Göteborg som tyvärr inte heller visste vem som har gjort detta vackra glasalster.

Vasen är osignerad. Den påminner mig lite om Richard Rackhams eld & luft-vaser, fast honom har jag frågat och det var alltså inte hans design.
Frågade hos Kosta Boda, de hade haft höga rödrandiga vaser omkring 2008 om jag minns rätt: Nix, det är inte någon hos dem som står bakom.
Kan det vara Mats Andersson på Johansfors som formgav "Flamenco" som har gjort den här?
Eller Anette Krahner på Skruf?

Väldigt tacksam för upplysande svar!

3
Har sett en bild på en likadan karaff i klart glas som Ingegerd Råman har formgivit - kanske även denna blå är en Råman-karaff?

4
Svenskt glas / SV: Kosta L ?? 652
« skrivet: tis 6 mar 2012 19:51:48 »
Tack, L S alltså. Och den där lilla blixten, kan det vara Z som står för Arthur Zirnsack? Jag har en karaff av Lindstrand, också den med den lilla blixten. Och även den är slipad. Numret stämmer överens med den tidsperioden som Zirnsack jobbade på Kosta. Han var gift med Hanne Dreutler. Vet någon mera om Zirnsack?

5
Stort tack!! (Om än lite sent...)

6
Svenskt glas / SV: Kosta L ?? 652
« skrivet: lör 17 dec 2011 19:17:11 »
Ja, det var jag som köpte den på tradera :-) Men att det skulle vara så svårt att hitta uppgifter om den! Det är en Vicke Lindstrand, men vem var GS? Eller SG? Eller vad krumeluren nu ska betyda...

7
Jag har dessa tjusiga 50talsvaser resp fat i spräcklig gul-svart keramik och undrar om någon känner igen symbolstämpeln? Den liknar en runa fast ingen runa jag känner till. Ifall någon undrar: Ja, jag har redan frågat hos signaturer,se.

8
Svenskt glas / Kosta L ?? 652
« skrivet: sön 4 dec 2011 15:17:48 »
Jag har en fin och rätt speciell liten vas som är signerad i det slipade puntelmärket och som jag antar är formgiven av Vicke Lindstrand:

Kosta L - en krumelur som ser ut som ett S i ett G eller O ...?- 652 och under följer en liten blixt som inte är ett skrapmärke - bäst ni kollar bilderna, jag är osäker särskilt om SGet, det kanska bara ska vara S som betyder slipat glas? men kanske det är sliparen som har signerat med sina egna initialer också?

Vasens mått: 8,3 cm hög x 7,5 cm bred x 4 cm tjock

Slipningen är gjord som 26 små trappsteg längs med ena sidan.

Har googlat och googlat men hittar 0 om just den här vasen. Hittar inga andra vaser som är så vackert slipade av Lindstrand heller för den delen. Kanske nån vet mera? Hur mycket kan den vara värd?

9
Silver & bestick / SV: GLABO = ?
« skrivet: lör 26 nov 2011 17:00:50 »
Ja, bilderna blev visst lite väl små - jag laddar upp större här och hoppas att de blir bra. Tack för en titt!

10
Silver & bestick / GLABO = ?
« skrivet: tor 24 nov 2011 17:17:43 »
Hej!
Jag har trevliga bestick hemma som är tillverkade av GLABO, men jag hittar in-gen-ting om företaget på nätet, utom att det ägs (ägdes?) av Gense. Vet någon när och var företaget grundades, vad Glabo gör/gjorde mera än bestick och om de hade spännande formgivare?
Tacksam för svar!

11
Svenskt glas / SV: Osignerad liten skål: Kraka av Sven Palmqvist??
« skrivet: tis 25 okt 2011 13:26:31 »
Hej JJ, och tack för svar! Ja, Kraka är det nog inte - skålen skiftar ju rätt fint åt det brunröda hållet ibland, och Sven Palmqvist höll sig väl mera till den blå-grön-gula skalan. Jag tror mig ha sett glas av Gunnel Nyman som var så där bubbligt, men som jag skrev innan så har jag ingen aning vem som kan ha formgivit den här lilla skålen. Jag fortsätter hoppas på tips av någon där ute i blogrymden...

12
Svenskt glas / Osignerad liten skål: Kraka av Sven Palmqvist??
« skrivet: fre 21 okt 2011 19:26:19 »
Hej!

Vem kan hjälpa till med identifieringen av den här lilla runda glasskålen:
Den mäter ungefär 8 cm i diameter och är ungefär 2,7 cm hög, så den är väldigt liten och låg. Glaset är riktigt tjockt, bottnen är slipad. De små luftbubblorna är minst i mitten och blir lite, lite större mot kanten, de är jämnt fördelade. Färgen varierar, beroende på ljuset ser glaset brungult-rödaktigt-blågrått-grönblått-... ut. Därför och för bubblornas skull tänker jag på Sven Palmqvists Kraka. Men den här lilla skålen är osignerad, dessutom är luftbubblorna inte utdragna till små fyrkanter.

Tacksam för svar!
Sandra

13
Hej och tack för svar!

Jo, du har rätt, besticken med nylonskaft har likadana metalldelar som de med träskaft. Adam Thylstrup är väl antagligen formgivaren av bägge modellerna. Men skaften är helt klart olika, därför är jag osäker om båda verkligen bär samma namn. Särskilt när man tänker på hur glada de på Nilsjohan var i namn...

Jag lägger in några jämförande bilder av besticken.

Vet någon en bra informationskälla om Nilsjohan på nätet? Företagets historia, produkter, formgivare,... Vore kul att läsa lite om det.


14
...men det ser inte alls ut som Nilsjohans Singoalla-modell med (oftast svarta) plastskaft! Kan helt enkelt inte tro att 2 så olika modeller ska ha samma namn.

Hej!

Vet någon hur besticken med träskaft på bilden heter, och vem som har formgivit dem? Tror att det handlar om jakaranda men är inte säker. När tillverkades de? Det står ATAINLESS 18-8 NILSJOHAN SWEDEN på dem.

Många tack i förväg från Bäckagårdsvägen!

15
Hej,

vem kan hjälpa mig med denna lilla bringare? Var kan den ha tillverkats, vem är formgivaren, när producerades den?

Färgen är väldigt mörkt blå, bringaren blir vidare uppåt. Glaset är inte särskilt tjockt.

Bringan har en liten näbb.

Höjden är ungefär 16cm, kannan mäter 8cm i diameter upptill och ungefär 10cm nertill.

Tack i förväg!
Sandra

Sidor: [1] 2