Retroforum
Design, övrigt => Silver & bestick => Ämnet startat av: JJ skrivet sön 19 sep 2010 17:32:09
-
Har köpt ett par bestick som väl är för små för att vara salladsbestick? Här tillsammans med ett par riktiga salladsbestick från samma tillverkare för storleksjämförelse.
-
För avsmakning, har jag för mig.
-
En säljare har lagt ut sådana som smakbestick (felaktigt som focus de luxe)
http://www.tradera.com/auction/viewitempage.aspx?aid=117925024 (http://www.tradera.com/auction/viewitempage.aspx?aid=117925024)
-
Jag tackar för info! Så det behövs speciella bestick för det ändamålet!
-
Om man ska ha dem hängande vid spisen eller i ett snöre om halsen, då det är hål i skaftet? Man måste ju smaka av om man har tillräckligt salt i såsen osv...
-
Ja, det är ju klart. Jag är nog inte så rutinerad vid matlagning.
-
Man får ändå komma ihåg att inte dubbeldoppa.
-
Salladsbesticket är av Pierre Forssell från ca slutet av 1950-talet.
Det andra är mycket riktigt ett provsmakarbestick som i stil anluter till
Focus helstål. Idag är dessa bestick helt obegripliga, men då det begav sig,
under andra halvan av 1950-talet, svepte en lätt modevåg fram över
köksregionen som främjade bruket av särskilda provsmakarbestick.
-
Skeden är i vilket fall som helst förträfflig att plocka oliver ur smala burkar.