Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Chicaboom

Sidor: [1] 2 3 ... 19
1
Sökes/Bytes/Bortskänkes / SV: Sökes Thomas Germany kopp+fat
« skrivet: sön 23 aug 2009 09:03:58 »
Är inte säker på att jag vill sälja, men jag har en ganska stor uppsättning kaffekoppar med fat + en såssnipa, allt i den röda färgsättningen. PMa gärna och säg vad du kan tänka dig att betala så ska jag fundera lite på saken. Älskar egentligen den här servisen, men har lite platsbrist i skåpen sedan jag flyttade.

2
Svenskt porslin / SV: Rörstrand - "Verdura"
« skrivet: tis 4 aug 2009 10:14:21 »
Jag har en ugnsfast form i serien, och mig veterligen är det Marianne Westman som gjort dekoren. Men årtalet känner jag inte till.

3
Svenskt glas / SV: Fundering om etiketter ...
« skrivet: lör 18 jul 2009 08:51:49 »
Jag har också funderat en del på det där, och jag har nog lite dubbelmoral. På äldre saker jag köper låter jag alltid eventuella etiketter sitta kvar för dokumentationens skull, det tycker jag är helt självklart. Men köper jag nya "design"-saker plockar jag alltid bort etiketterna, utan någon som helst omtanke för eventuella framtida ägare. Jag tycker liksom att ska man betala de där extra pengarna för en pryl av välkänt märke, ska man göra det för att den är väldesignad, inte för namnets skull, och då är ju ett fult litet klistermärke egentligen helt irrelevant... Tills om 30-40 år då ingen kanske minns vem det egentligen var som designade den där fina saken, och säkert förbannar idioten som tog bort etiketten.  ;)

4
Möbler / SV: Stringhyllor
« skrivet: sön 12 jul 2009 10:37:12 »
Jag funderar på att införskaffa två sektioner av den höga golvversionen att ha som bokhyllor.
Jag har en uppsjö med mindre stringhyllor, vissa äkta och vissa oäkta, 3-4 hyllplan till varje. Först funderade jag på att helt enkelt fästa dem ovanför varandra, men jag är rädd att det dels inte blir så snyggt, men framförallt att de inte ska klara tyngden av alla våra böcker när de inte har stabiliteten av fötter på golvet.
Det jag klurar på nu är om man inte bara kan köpa nytillverkade gavlar. Borde inte de gamla hyllplanen passa även till dem? Någon som vet om de är exakt likadana?

5
Inredningsdetaljer / SV: Röd taklampa med vit boll under.
« skrivet: ons 1 jul 2009 19:00:18 »
Ser ut att vara väldigt inspirerad av Verner Pantons flowerpot.

6
Svenskt porslin / SV: Kryddburkar, Jie. Formgivare?
« skrivet: sön 21 jun 2009 12:34:42 »
Jag har precis likadana, kul att få veta lite om dem! Mina har dock ingen text på sidan av locket, kan det vara så att locken är utbytta, eller fanns de utan text också?

7
Fria diskussioner / SV: Känner nån på forumet till ...
« skrivet: mån 13 apr 2009 20:14:15 »
Ouch, det var ju tur att man inte försökte köpa nåt därifrån, kolla länken nu!

8
Textilier / SV: Viola Gråsten, Tidstrand
« skrivet: mån 6 apr 2009 20:26:21 »
Jag köpte en orange på loppis för en tia förra sommaren, har funderat på att sälj den på Tradera men har inte haft ork...och den är ju faktiskt ganska fin trots allt. Trevligt är att den går alldeles utmärkt att tvätta i maskin.

9
Möbler / SV: Hyllsystem Vad har vi köpt?
« skrivet: mån 6 apr 2009 20:22:10 »
Det är väldigt likt vårt hyllsystem också, vårt är dock lite mer åt cado-hållet med konsoller i trä, men det stämmer inte heller riktigt, har alltid utgått från att det är en kopia. Kan inte hitta nån märkning.
Jag kan säga att det var en mardröm att montera upp.... Ser inte fram emot det momentet i vår flytt om en månad.  ::)

Min kamera är tyvärr paj men jag får försöka fixa bilder nångång sen.

10
Antikbodar m fl / SV: Malmö - Kjelles möbler
« skrivet: lör 4 apr 2009 22:55:27 »
Jag går in där med jämna mellanrum, håller med om att utbudet inte är så stort, men priserna är helt ok och killen (antar att det är han som är Kjelle) är väldigt trevlig och hjälpsam.

11
Övrigt och okänt ursprung / SV: Härliga färggranna glas
« skrivet: ons 4 mar 2009 07:32:51 »
Oj så snygga grogglas! De hade man ju lätt gett 170 spänn för oavsett om man visste vad de var eller ej.  :)

12
Leksaker / SV: brio mobilia lampor
« skrivet: ons 11 feb 2009 21:51:26 »
Helt underbart dockskåp!

13
Leksaker / SV: domino
« skrivet: mån 19 jan 2009 19:17:58 »
Detta är absolut vad jag skulle klassa som vuxendomino!  :) De finns med olika antal brickor, men 55 tror jag är mest vanligt, så eventuellt saknar du två.

Svårt att säga vad de är gjorda av utan att känna på dem, men jag tror inte att det är keramik. Det finns en typ av plast som används till lite finare brickspel för att efterlikna elfenben, som är väldigt hård och "klickar" som keramik när man slår brickorna emot varandra.

14
Textilier / SV: Bonad, Björn Winblad
« skrivet: sön 18 jan 2009 17:29:48 »
Så underbart oskyldigt skyldigt! De där små "blommorna" till bröstvårtor och den uppochnervända tulpanen i hans skrev ser ju inte alls bara ut som blommor. :D Eller är det bara jag som är nakenfixerad i min söndagstristess? Jag gillar den i alla fall.

15
Möbler / SV: Hjälp!! Vad är de??
« skrivet: sön 18 jan 2009 01:04:42 »
Jag tycker att de är jättecharmiga, skulle absolut vara ett helgerån att måla dem! De kanske inte är hypermoderna just nu, men jag skulle vilja påstå att den här typen av möbler är på väg tillbaka med stora steg.

Sidor: [1] 2 3 ... 19