Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ficklampan

Sidor: [1] 2
2
Retro musik / 1970-talsmusik i tv ikväll :-D
« skrivet: lör 17 jul 2010 18:09:07 »
Ikväll startar SVT1 en serie i 10 avsnitt om 1970-talets pop- och rockmusik. Kvällens avsnitt handlar om hårdrock. 21:00-21:30.

http://www.tv.nu/p/10071721002130svt1--p

3
Annat tekniskt och mekaniskt / Vad är en "Tonisator" för något?
« skrivet: sön 27 jun 2010 08:38:03 »
Igår på en av stadens loppisar såg jag en "Tonisator". Den ser lite ut som ett mellanting mellan vevgrammofon och telegraf. Här kan man se lite av vad den "gör":

tonisator

Någon som vet vad den använts till? Enligt denna hemsidan http://www3.interscience.wiley.com/journal/119797743/abstract är den att användas för behandling av "akut polymyelitis".

Försäljaren ville ha 500 kronor för den, men jag ville inte köpa den för så mycket pengar, och dels har jag inte plats för den (dessutom saknades originalveven till den). Men intresserad av gammla elektriska saker som jag är så blev jag att fundera på vad det är för en apparat...

4
Design, övrigt / SAS-väska
« skrivet: mån 21 jun 2010 22:52:39 »


(Någon som vet vilket/vilka år den fanns att köpa?)

5
Fordon / Vad är det jag har sett??
« skrivet: sön 6 jun 2010 17:17:07 »
Idag när jag var ute och gick såg jag på en parkeringsplats en vacker maffig bil (amerikansk, antar jag) som jag inte kännde igen. En modern bil, kanske inte mer än fem år gammal, säkert nyare än så (gissning). Markfrigång nästan i stil med en terrängbil. Loggan är ett lätt stiliserat vädurhuvud, och bakom främre hjulhusen stod det "HEMI" med omkring tre centimeter höga versaler. Ägaren var inte vid bilen just då, så jag hade ingen möjlighet att fråga honom eller henne vad för bil det var. Och dum som jag var passade jag inte på att ta en bild av den... :-\

Någon som vet vad för bil det var?

6
Leksaker / Svart/silvrig rymdgubbe
« skrivet: ons 2 jun 2010 20:02:12 »
Hej!

Är det någon som känner igen denna rymdgubbe? Tillverkare, tillverkningsland, namn på gubben, tillverkningsperiod? "Han" har några gröna "kompisar", men de har jag ingen bild som visar.


7
Ljud & bild / "BC" på en rundradiomottagare???
« skrivet: mån 31 maj 2010 00:43:33 »
Någon på forumet som vet vad bokstäverna "BC" i mitten på stationsskalan på radion på bilden står för? "LW" står ju för "Long wave" och "SW" för "Short wave", men förkortningen "BC" är i radiosammanhang helt ny för mig, fast att jag sysslat med olika former av radiolyssnande sedan 35, 40 år.

Kanske en tidigare/"annorlunda" benämning på FM? En tanke jag fick är att det kan stå för "Broadcast". Men FM-bandet går ju från 87,5 till 108 MHz. Och minns jag rätt så är Zenith ett ryskt fabrikat, och där kanske FM-bandet täcker frekvensområdet 55-160 MHz?


8
Retro musik / Slim Cessna's Auto Club
« skrivet: lör 29 maj 2010 07:29:19 »
Hej SlimsPunktSe!

Nu har jag lyssnat på några av Slim Cessna's Auto Clubs låtar på youtube. Jag tycker de spelar lite i samma "stökiga" stil som the Who :-[. Musiken de spelar är lite för "otillgänglig" för mig, uppväxt på klassisk musik och symfonisk rock à la Deep Purple/Rainbow som jag är ::).

10
Ljud & bild / Mitt (mina) senaste fynd :-D
« skrivet: fre 14 maj 2010 23:33:37 »
Häromveckan var jag in och tittade runt i en secondhandbutik i samband med att jag for till Östergötland för att fira mina grabbar på deras födelsedag.

Där hittade jag en Technics kassettbandspelare M215 (har metallbandläge)

Längst in på en hylla hittade jag så en sådan här liten radiodel ST-X 933 L som tycks höra till en sådan där anläggning som man kan styra med en enda fjärrkontrolldosa. Den radiodelen har ett par kraftiga repor på höljet, plus att fjärrkontrolldosan saknas, så jag lyckades pruta ner priset på radiodelen till 0(!) kronor ::).Om någon "råkar" ha en "original" passande fjärrkontrolldosa som inte används så är jag intresserad av att köpa den.

Anläggningen som helhet ser ut så här:


11
Leksaker / Lyckotroll
« skrivet: sön 9 maj 2010 22:02:09 »
Finns det verkligen ingen tråd här, om de klassiska söta "Lyckotrollen"? Jag sökte, men hittade inget. Så då startar jag en ::).

Här http://www.samla-lek.se/GBSåL,%20Lyckotroll.htm hittade jag en hemsida med "nya" modeller av Lyckotroll. Elefant, grisar, björn, sköldpadda, säl, viking... de gammla klassiska trollen kanske inte tillverkas mera ??? :-\?

Jag och hustrun har några stycken Lyckotroll i "vitrinhyllan". Sötast av de tycker jag det är som är klädd i tomtekläder.

ada lagat länken

12
Annat tekniskt och mekaniskt / Vackra verktyg...
« skrivet: fre 9 apr 2010 23:47:04 »

Bildkälla: http://home.southwind.net/~moored/index/rm-pics/RM.770-774.jpg

Vilken underbar design på de klurigt konstruerade vackra gammla verktygen... jag kan nästan "känna doften" av metallen... :D

En sådan skiftnyckel, "Hajen", eller som en grannfamilj jag umgicks med under min uppväxt kallade den, "Krokodilen", som den som är märkt "770" minns jag att grannfamiljen hade på en verktygstavla i garaget.

13
Design, övrigt / Retroblogg (länk)
« skrivet: tis 6 apr 2010 23:14:18 »
http://svensktretro.blogspot.com/

På den bloggen hittade jag denna bild:I vardagsrumsfönstret har jag en liknande ljusstake, som tidigare fanns i mitt barndomshem. Den har två hållare för stearinljus, istället för tre som den på bilden, och den har två små "öglor" för att kunna hänga, och ingen fot, så den är från början gjord för att hänga.

Glasplattan i mitten är bärnstensfärgad och har en diameter av 4,5 cm. De mindre är knappt 3 cm och svagt lilafärgade.

Den är stämplad "Ystad Metall". Någon som vet vilket år den är tillverkad, och hur mycket den är värd?

14
Inte ens eluttagen "kom undan" sjuttiotalets orange-saker-"hysteri"; stööööön ;) 8)Bildkälla: http://home.swipnet.se/elsamling/vagguttag1.htm

15
Klockor / "Goofy clock". Bild och information.
« skrivet: fre 2 apr 2010 13:27:05 »
När jag var liten hade jag en plastbyggsats i form av en klocka (hur kunnde jag göra mig av med den :-\...). Minns jag inte fel så slog den varje timme, och då rörde sig samtidigt en spiralfjäder som satt på sidan. Klockan var två, tre decimeter hög.

Det enda jag minns av den är att ena visaren såg ut lite som armen på en skyltdocka och vikten på pendeln var locket till en soptunna. Jag har letat efter en bild av den på Google men ingen hittat.

Någon som känner till den klockan, om det går att hitta en bild på den? Jag minns inte vad tillverkaren av den där byggsatsen heter.

Sidor: [1] 2