Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stilren

Sidor: [1]
1
Möbler / Renovera en Kandidaten soffa
« skrivet: tor 16 maj 2013 16:12:24 »
Jag har nyligen köpt Ib Kofod Larsens kända Kandidaten soffa tillverkad av OPE möbler (Olof Perssons fotöljindustri) Den har orginal sadelgjord i gummi i förvånansvärt gått skick men saknar samtliga plymåer tyvärr.
Därför ska jag nu på ett så ekonomiskt sätt som möjligt få tag på nya plymåer och sy överdrag i skinn alt. enfärgat textil.

Det jag skulle behöva tips om är:
  • Varifrån man kan beställa sitt och rygg plymåer/dynor, ex. skumplast eller finns det kanske något bättre material?
  • Ta reda på orginalmåtten på plymåerna för att skära ut sitt och rygg plymåer från lämpligt material och sy nya överdrag, om någon ligger inne på skisser/måtten på orginalplymårerna som de kunde dela med sig av vore det toppen!
  • Tänkte köpa en (alt flera) billiga skinnsoffor från ex. blocket och använda mig av den klädseln, då framför allt ryggsidan som ofta är minimalt sliten samt större yta utan sömmar, eller finns det bättre förslag på hur man får tag på billigt men bra skinn?

2
Möbler / Någon som vet vem som är designern till dessa stolar?
« skrivet: mån 6 maj 2013 17:30:47 »
HEJ!
Jag har för ett tag sen köpt en ny matgrupp på en "antiklada" utanför Umeå. Har sökt och kollat forum men inte hittat något, har såklart gått över hela gruppen och letat efter signatur eller serie nummer utan någon lycka. Så nu får jag hoppas att någon kunnig här har sett dessa eller något liknande förut som skulle kunna hjälpa mig. Det enda information jag fick ut från affären var att de kunde vara från Småland.. (magkänsla?), och att galonsitsen är bytt av tidigare ägare.. Mycket tacksam för tankar och idéer..Uploaded with ImageShack.us

Sidor: [1]