Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Vince

Sidor: [1] 2 3
1
Inredningsdetaljer / Timglasformad taklampa i plåt?
« skrivet: tor 30 sep 2010 20:51:08 »
Fick ärva en taklampa av min moster idag som skulle vara kul att få reda på nånting om.Som ni ser på bilderna,timglasformad,svart med ett guld "band" i midjan.Det är meningen att det ska sitta två lampor i överdelen som lyser upp mot taket och en enkel lampa som lyser nedåt.Finns inga märkningar eller etiketter vad jag sett.
Min tanke om lampan känns lite som en lampa som är tillverkad i många exemplar och kanske ingen känd designer.Det som jag tycker rent spontant talar emot det är själva timglasformen som jag inte tycker man ser så ofta i mass tillverkade lampor från 50-60-tal.Period skulle jag nog säga sent 50-tal upp till -65 ungefär med mer lutning åt 60-tal.Går det på ett ungefär tidsbestämma genom stick kontakten??När denna typen användes ungefär??Eventuellt värde,försumligt,hyffsat eller lite mer??Tankar finns på att sälja den.
Höjd: 45,5cm
Diameter uppe: 21,5cm
Diameter nere: 18cm

MVH Micke


2
Möbler / Fanns det några hörnhyllor från String Design AB??
« skrivet: tis 17 aug 2010 19:19:16 »
Ja som rubriken lyder så undrar jag om det fanns några hörnhyllor från String Design AB,både sånna hyllor som man sätter inne i ett hörn liksom sådan som går runt ett hörn.Jag har aldrig sett det i några originalbroschyrer eller på nätet,skulle vara kul om det fanns  :)
Är speciellt intresserad av sådana som går runt hörnet,på utsidan så att säga om ni förstår vad jag menar,även andra fabrikat och design kan ju vara av intresse.

MVH Micke

3
En ofta förbisedd men ack så betydelsefull detalj när man pratar inredningsprylar tycker jag är mattor.Jag saknar verkligen fina mattor i min nya lägenhet,har bara en endaste i sovrummet och det funkar inte.

Jag har dock ingen lust att gå till IKEA och shoppa eller inte heller för den delen ha någon typ av orientaliska eller mattor från mellanöstern eller liknande,även ryamattor,trasmattor och plastmattor går bort för tillfället,det måste ju finnas nått annat att välja på?

Eftersom resten av min grejer går i 50 och 60 tal så skulle jag gärna vilja att mattorna gör det också men där tar det stopp för min del,jag har absolut noll koll på mattor.

Vad finns det för snygga mattor egentligen??Finns det några kända snygga design mattor från den här tiden att tala om??Har ni några favoriter så får ni gärna lägga upp bilder på dom.
Det jag söker är mönstrade mattor,inte enfärgade och det får gärna vara typiskt 50-tals mönster i stil med mosaikmönstrat eller nått i stil som mönstrena på bilden här nedan,hoppas ni förstår vad jag är ute efter.

På denna bilden är det mönstret på pläden jag syftar på.

4
Möbler / Identifiera min nyinköpta soffa och fåtölj
« skrivet: ons 21 apr 2010 20:26:25 »
Inhandlade nu i förra veckan en soffa och en fåtölj i mycket bra skick för inga pengar alls.Dock har jag inte en aning om ursprunget,förtillfället har jag bara tittat över fåtöljen men hittar inga stämplar eller märkningar alls på den.
Tyget skulle kunna liknas med Frotté tyg nästan.
Min gissning är slutet 50-tal till tidigt 60-tal,inget unikt utan snarare "masstillverkat" för svenssons hem,vad tror ni??Jag gillar stilen och färgen på dom,den röda är inte exakt återgiven på bilderna men det är vekrligen ordentligt rött.

MVH Micke


5
Hittade inget renodlat "Övrigt" bland porslin kategorierna som inte var ursprungs kategoriserat så eftersom jag mest har svenskt porslin fick det bli i denna kategorin.

Jag är av den åsikten att sakerna man köper ska användas,även porslinet.Jag använder mina fynd som vardagsporslin och är lite nyfiken på hur folk går tillväga när dom rengör sina fynd före man börjar använda dom.
Tycker ni det räcker med en vanliga med ordentlig avdiskning (ej i diskmaskin) eller går ni djupare in på det,och isåfall hur???vad finns det för metoder att rengöra kracelerade ytor,där samlas det ju mycket smuts??Såg ett avsnitt på antikrundan där man ställde in det i ugnen tror jag det var,hur gör ni??

MVH Micke

6
Hejsan
Undrar om nån vet vart man kan hitta sånna vita små plast tassar som ofta sitter på exemplevis stringlampor,string bordsben och andra string inspirerade föremål för att dom inte ska repa underlaget dom står på,går dom att få tag på nytillverkade i olika storlekar??

MVH Micke

7
Fria diskussioner / Retroforum omnämns i tidningen antik världen
« skrivet: tor 19 mar 2009 19:44:13 »
Hej
Ville bara tipsa om att retroforum omnäms i tidningen antik världen nummer 4 2009,alltså det nya nummret för diskussionen och att det här på forumet bevisats att Illum Wikkelsö ej är designer och upphovsman till det klassiska teak bordet med kryssben utan att det är Fredrik Schriever-Abeln som är den rätta designern samt Örebro glasfabrik som den första tillverkaren och sedan den tyska firman Condor.

MVH Micke

8
Fordon / Chevrolet Pickup -79 med luftfjädring,nya bruksbilen
« skrivet: lör 7 feb 2009 19:20:43 »
Tänkte visa upp min nya bruksbil.Det är en Chevrolet pickup från 1979 med ombyggd bakvagn och luftfjädring runt om,bra att köra grejer på  ;D

MVH Micke

9
Hejsan
Har hittat en musikmöbel med skivspelare och radi i som skulle matcha mitt skåp jag har här hemma perfekt,har letat länge nu och denna möbel jag hittat är verkligen den som jag letat sålänge efter.Problemet är dock att jag finns i Jönköping och min nya kärlek i Uppsala.jag har mailat lite olika flyttfirmor och dom vill ha mellan 1900-2500:- får att få ner den hit och det är alldeles för dyrt för in plånbok.Nån som har några andra tips??Säljaren skulle kolla med bussgods men jag har inga större förhoppningar att dom är billigare.

MVH Micke

10
Övrigt och okänt ursprung / Glasflaska för öl eller läsk??
« skrivet: mån 27 okt 2008 23:21:52 »
Hej
Har haft denna flaska ståendes rättså länge och skulle va kul att veta nått om den.Vet att gamla flaskor är ett samlarområde och det finns en del kunskap inom dom leden,skulle vara kul att få reda på vart den kommer ifrån.
Det som finns på den i märkninsväg är 3 stycken stjärnor i en pyramidform dvs två i botten och en i topp och inom dessa stjärnor är ett stort B.Under detta står 1/3 LITER och i botten av flaskan står det 1915.Även korken som ser ut som en vinkork men mindre ligger kvar i flaskan.MVH Micke

11
Musikinstrument / Munspels samlingen växer
« skrivet: mån 27 okt 2008 22:19:22 »
Har passat på att utöka min munspels samling med två nya spel från Hohner varav ett blues munspel,nya favoriten  ;D


12
Trycksaker / Gamla 50-tals hot rod och custom tidningar
« skrivet: mån 27 okt 2008 22:11:15 »
Fick hem ett gäng gamla biltidningar för ett tag sen,daterade från -52 och framåt.


13


På bilden syns också lite nyinköpta böcker som bokstödena ska stödja i dess kamp för skriven bok litteratur  ::)
14
Annat tekniskt och mekaniskt / Snapphane grill från Nils-Johan
« skrivet: mån 27 okt 2008 21:57:40 »
Köpt på tradera,medföljde originalbroschyrer,två brickor samt tillbehöret för roterande grillspett med hjälp av en elmotor.Så nu har man nått kul att se fram emot till grillsäsongen när den ska provas.
15
Lite mindre bord med sned tidninghylla i string stil

Original kartong för stringhylla,fick med hyllan också men eftersom all vet hur en stringhylla ser ut så resonerade jag att kartongen var intressantare så det blev bara bild på den.Bilträff fynd från i sommras,lite kul att den från sthlm skulle till eksjö till nån kund för att jag sen några år skulle köpa den i Uddevalla och ta hem den till jönköping som inte ligger alls långt från Eksjö.


Sidor: [1] 2 3